Fırında Tavuklu Erişte Tarifi

Fırında Tavuklu Erişte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg erişte
  • 3 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 6 parça tavuk
  • Tavuk suyu

Fırında Tavuklu Erişte Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavukları pişiriyoruz. Soğanları minik minik doğruyoruz.
  2. Tavaya zeytinyağı ekleyip, soğanları 1-2 dk kavuruyoruz.
  3. Salçalarını da ekleyip, 5 -6 dk kavurup, tuz ve karabiberini ekiliyoruz.
  4. Ardından erişteleri ekliyoruz.
  5. Erişteleri de ekleyip, 2-3 dk kavurduktan sonra, hazırlanan karışımı borcama döküyoruz.
  6. Tavaya tereyağını koyup, eritiyoruz.
  7. Haşlanan tavukları, tereyağında önlü arkalı soteliyoruz.
  8. Sotelediğimiz tavukları, eriştelerin üzerine diziyoruz.
  9. Sıcak tavuk suyunu eriştelerin üzerine çıkacak kadar, döküyoruz.
  10. 180-200derece fırında erişteler pişene kadar pişiriyoruz. Yemeğimiz hazır. AFİYET OLSUN. 💐💐

Soğuk Yoğurtlu Çorba (Ayran Aşı ) Tarifi

Soğuk Yoğurtlu Çorba (Ayran Aşı ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı (Buğday diğer adıyla yarma )
  • 1 küçük kase haşlanmış mısır
  • 500 gr yoğurt
  • 1 miktar soğuk su ( artı buz)
  • 1 miktar tuz
Üzeri İçin ;
  • 1 miktar sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane

Soğuk Yoğurtlu Çorba (Ayran Aşı ) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yarmayı bir kapta yıkayın sonra üzerine su koyun yarım saat beklesin suyu süzüp tencereye alın sıcak su ekleyip kaynatın.
  2. Biraz kaynadıktan sonra ben tencerenin altını kapatıp tencerenin kapağını da kapatın biraz beklesin yarmalar şişsin.
  3. Suyunu çektiyse tekrar su ekleyin pişene kadar haşlayın altını kapatın mısırları katın sonra soğusun.
  4. Bir büyük dolu kase yoğurdu el çırpıcısıyla çırpın soğuyan yarmanın üzerine katın soğuk suyunu ve buzları katın kıvamını istediğiniz ayarda yapın.
  5. Üzerine sıvı yağı tavada kızdırın nanesini katın çorbanın üzerine dökün.
  6. İsterseniz kırmızıbiber de ekleye bilirsiniz ben sadece kendi tabağıma ekledim kızlarım acı yiyemiyor. 😋 Afiyet şifa olsun.

Kıymasız Musakka Patates Harçlı Nefis Tarifi

Kıymasız Musakka Patates Harçlı Nefis Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet patates
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz, Karabiber, Pul biber, Kimyon
  • 1 su bardağı sıcak su

Kıymasız Musakka Patates Harçlı Nefis Tarifi Yapılışı

Merhabalar🙋😊
Patlıcanın bol olduğu bu zamanda musakka yapalım ama kıymasız yapalım, harcında değişiklik yapalım birazcık dedim hemde daha ekonomik hem daha hafif çünkü😉👍Haydi Başlayalım. .
  1. Önce patlıcanları yıkayın alacalı soyun, halka halka kesin uygun bir tavada kızgın yağda arkalı önlü kızartın havlu kağıdı serili bir tabağa alın.
  2. Bu arada harcımızı hazırlayalım hemen. Patatesleri minik küpler halinde doğrayın pişirme tenceresine kızartmak için yeterli miktarda sıvı yağ koyun ve patatesleri 2 dakika kadar yağda kavurun (Hafif kızaracak yani)
  3. Fazla yağı varsa alın ve soğanı yeşil biberi ekleyin 1-2 dakika kavurun kırmızı biberi ekleyin, biberler pişince domates ve salçayı ekleyip kapağını kapatın domates sulansın.
  4. Eriyen domatesin üzerine baharatları ve tuzunu ekleyin güzelce karıştırıp altını kapatın.
  5. Başka bir tencerenin tabanına patlıcanları yerleştirin üzerine pişen harcı dökün ve yayın.
  6. Bir su bardağı sıcak suyu üzerine gezdirin kapağını kapatın 10 dakika pişirin. Harika lezzetli Yemeğimiz hazır🤗
    Afiyet Olsun👌

Kışlık Domates Sosu Tarifi

Kışlık Domates Sosu Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 kg salçalık domates

Kışlık Domates Sosu Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle domatesleri yıkayın derin bir kaba alın.
  2. Üzerine kaynar su doldurun.
  3. 5 dakika kadar bekletin.
  4. Kabuklarını soyun.Küçük ve küp küp doğrayın.
  5. Derin bir tencereye koyun ocağa alın kaynamaya bırakın.
  6. Kaynamaya başlayınca 20 dakika pişirin.
  7. Sıcaklığıyla kavanozlara koyun kapağını sıkıca kapatın.
  8. Ters çevirin 8 saat bu şekilde bekletin.
    Kışın domates yerine kullanın.
    Afiyet olsun 👌

Kabak Salatalık Salatası Tarifi

Kabak Salatalık Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy kabak
  • 2 orta boy salatalık
  • 1 diş sarımsak
  • 3 4 kaşık yoğurt

Kabak Salatalık Salatası Tarifi Yapılışı

Çok tutulan salatalarımda bugün kabak salatasını sunuyorum sizlere 🤗 Yemeklerinde kabak tercih etmeyenlerin bile sevebileceği bir tarif olduğunu söylemeliyim öncelikle.
  1. Salatayı hazırlamaya öncelikle sebzeleri yıkayarak başlayalım.
  2. Kabağı iki yanından çok az bir şekilde soyuyorum ben dilerseniz soymayadabilirsiniz.
  3. Yıkadığımız sebzelerimizi ince bir şekilde rendeleyelim.
  4. Üzerine bir kenarda çırptığımız yoğurdu ekleyelim ve sarımsak tuz ilavesinden sonra salatamız hazır.
  5. Dilerseniz içerisine bir tutam kadar dereotu da serpiştirebilirsiniz.
Deneyeceklere Afiyet Olsun🤗

Kalan Keklerden Çikolata Topları Tarifi

Kalan Keklerden Çikolata Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • Kalan herhangi bir kek
  • Süt (Hamur kıvamına gelecek kadar)
Süslemek için
  • Kakao hindistancevizi tarçın vs

Kalan Keklerden Çikolata Topları Tarifi Yapılışı

  1. Kahve yanlarına harika bir tarif kalan herhangi bir kekimizi rondoda toz haline getiriyoruz,
  2. Süt ile ıslatıp keki hamur kıvamına getirip yuvarlak şekil vererek istediğimiz harca batırıyoruz bu kadar kolay 🤗

Pastane Kurabiyesi (Ağızda Dağılan Lezzet) Tarifi

Pastane Kurabiyesi (Ağızda Dağılan Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı nişasta
  • 3-3 buçuk su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 250 gr yumuşamış tereyağ
  • 1 yumurta
Üzerine;
  • 80 gr bitter çikolata
  • Yarım çay bardağı süt
  • Hindistan ceviz, fındık, fıstık

Pastane Kurabiyesi (Ağızda Dağılan Lezzet) Tarifi Yapılışı

Ağızda dağılan bu nefis kurabiyeleri mutlaka denemelisiniz.
  1. Öncelikle kuru malzemeleri karıştırma kasemize alalım.
  2. Elimizle karıştırıp ortasını açalım.
  3. Yağları ve yumurtayı koyalım(unu ölçülü koyalım)
  4. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapalım.
  5. Cevizden büyük parçalar alıp damla şekli verelim.
  6. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizelim.
  7. Buzdolabında yarım saat dinlendirelim (pişerken fazla dağılıp çatlamasın diye)
  8. Önceden iyice ısıtılmış 170 dereceli fırına soğuk kurabiyeleri koyalım.
  9. Altları hafif pembeleşmeye başladığında fırından alıp tel ızgara üzerinde soğutalım.
  10. Benmari usulü eritilmiş sütlü çikolataya soğuyan kurabiyeleri batıralım.
  11. Daha sonra fıstık yada hindistan cevizine bulayalım. Tekrar tel ızgara da bekletelim.
  12. Çikolatalar donduğunda servis edelim. Afiyet olsun.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...