Tuzlu Kıyır Kurabiye Tarifi

Tuzlu Kıyır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
Üzeri İçin ;
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu

Tuzlu Kıyır Kurabiye Tarifi Yapılışı

Bugün, ne zamandır yapmak istediğim ertelediğim tuzlu kurabiye tarifimle geldim. Yapımı çok pratik kıyır kıyır yumuşak bir kurabiye değil, bol lezzetli bu kurabiyeyi denemenizi öneririm benden söylemesi ☺️👌🏻👌🏻
  1. Bütün malzemelerle hamur yapılır iyice yoğurulur.
  2. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp şekil verilir.
  3. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. (instagram sayfamda video mevcut isterseniz oradan ayrıntılı bakabilirsiniz)
  4. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyetler olsun 

Sebzeli Nefis Kuskus Pilavı

Malzemeler
  • 1 su bardağı kuskus
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 adet soğan
  • 1 adet küçük havuç
  • 1 adet sulu domates
  • 2 adet biber
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Salça
  • 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni (tuzot vs)
Hazırlanışı
Herkese Sağlıklı Huzurlu Günler Dilerim
Kuskus’u hepimiz seviyoruz bende kuskus ile sebzeli nefis bir pilav hazırladım ve sizlerle paylaşmak istiyorum 👌 👌 Çok lezzetli bir tarif oldu 🍛🍛 👇👇
  1. Yağlar tencereye alınır ve üzerine minik minik doğranmış soğan ve biberler ilave edilip yumuşayana kadar kavrulur.
  2. Minik doğranmış havuç, bezelye eklenip yumuşayana kadar 3-4 dakika çevrilir.
  3. Ardından çok ince rendelenip süzgeçten geçirilmiş domates ve salça eklenip suyunu hafif çekene kadar pişirilir.
  4. Kuskus eklenip bir iki tur çevrilip suyu eklenir karıştırılır ve kapağı kapatılır.
  5. Su ile birlikte sebzeli çeşni yada 1 adet knorr eklenir.
  6. Çeşniler tuzlu olduğu için tuz eklemeye gerek kalmıyor.
  7. Pilav ara ara karıştırarak pişirmeye bırakılır.
  8. Demlenen kuskus kendini çekip ılınmaya bırakılır. İstenen zamanda servis edilir. 👌👌 AFİYET OLSUN

Ezme Salata Tarifi

Ezme Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet salatalık
  • Bir kac dal taze nane
  • Bir kaç dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biberi
  • 1 tatlı kaşığı siyah pul biber isot
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Ezme Salata Tarifi Yapılışı

  1. Önce kuru soğanı robottan geçiriyoruz, süzgece alıp yıkıyoruz ,sonra iyice sıkıp geniş bir kaba alalım.
  2. Üzerine sırayla biberi, salatalığı, domatesi, robottan geçirip ilave edelim.
  3. Maydanoz ve taze naneyi de ince ince doğrayıp koyalım.
  4. En son pulbiber isot ,kuru nane ,tuzu, biber salçası, limon suyu, nar ekşisi ve yağını koyup 3 yemek kaşığı kadar su da koyup iyice karıştırıyoruz ve servis tabağına alıp servis ediyoruz.

Etli Bamya Yemeği Nasıl Yapılır?

Malzemeler
  • Dondurulmuş taze bamya (mevsiminde ise 300g taze bamya)
  • 250g kuşbaşı et
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım limon
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz
  • pulbiber
  • karabiber
Hazırlanışı
  1. Tencereye sıvı yağ alınarak yemeklik doğranmış kuru soğan ilave edilir.
  2. Soğanlar hafif pembeleştikten sonra kuşbaşı doğranmış etler eklenir ve etler 4-5 dk rengi dönene kadar kavrulur.
  3. Daha sonra biberler ilave edilir karıştırılarak 1-2 sotelenir.
  4. Kabuklarını soyup doğradığınız domates eklenerek tekrar karıştırılır.1-2dk daha pişirilir.
  5. Son olarak domates salçası, pulbiber ve karabiber de ilave edilerek karıştırılır ve yemeğin üzerine sıcak su eklenerek yemeğimiz 4-5dk kaynamaya bırakılır.
  6. Kaynayan yemeğimize limon suyu eklenir.
  7. Yazdan hazırladığımız dondurulmuş bamyalar çözdürülmeden tencereye alınarak yemeğin tuzu ilave edilir, karıştırılıp tencerenin kapağı yarım olarak kapatılır.
  8. Yemeğimiz kısık ateşte etler ve bamyalar yumuşayana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Soğuk Kakao/Çikolata Tarifi

Soğuk Kakao/Çikolata Tarifi İçin Malzemeler

Büyük boy bardak için
  • Soğuk süt
  • 6 tatlı kaşığı Kakao
  • 3 yemek kaşığı  Dondurma arzu ettiğiniz tat olabilir ben vanilyalı kullandım

Soğuk Kakao/Çikolata Tarifi Yapılışı

  1. Bardağımızı yarıdan biraz fazla soğuk süt ile dolduruyoruz.
  2. Herhangi bardak olur ölçüsü sadece yarıdan biraz fazla süt olsun.
  3. Daha sonra ölçtüğünüz sütü bir kaba döküp içine kakao ve dondurmamızı koyup mixer yardımıyla köpük oluşana kadar çırpıyoruz .
  4. Yaklaşık 3-4 dk sürdü bende.
  5. Bardağımızı istediğimiz şekil süsleyip kakao karışımı içine döküp afiyetle içiyoruz 😋 hem çok basit hemde çok lezzetli 

Arap Tava Tarifi

Arap Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr kıyma
  • 2 Patates
  • 2 Soğan
  • 2 Patlıcan
  • 2 Yeşil biber
  • 1 Kırmızı Biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 domates
  • 1 tatlı kaşığı Domates salçası
  • 1 Tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Arap Tava Tarifi Yapılışı

  1. Patates, soğan, patlıcanın kabukları soyulup küp küp doğranır.
  2. Biberlerin içleri alınarak küp doğranır.
  3. Domates soyularak küp şeklinde doğranır.
  4. Sarımsaklar soyulup küçük küçük doğranır.
  5. Kıyma, doğranan sebzeler ve baharatlar bi kaba alınarak güzelce harmanlanır.
  6. Fırın tepsisine veya borcama güzelce yayılır.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dk pişirilir. Sıcak servis edilir.

Sebzeli Mısır Ekmeği Tarifi

Sebzeli Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı light yoğurt
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet kapya biber
  • 3 adet yeşil soğanın yaprakları
  • 1 çay bardağı ufalanmış beyaz peynir
  • Tuz

Sebzeli Mısır Ekmeği Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta, yoğurt, yağ ve un kek kıvamından biraz koyu olacak şekilde çırpılır.
  2. Kabartma tozu ve tuz eklenir.
  3. Ufak doğranmış soğan yaprakları, biber ve peynir kaşık yardımıyla ilave edilir.
  4. 175°C ısıtılmış fırında 25-30 dk kızarana kadar pişirilir.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...