Enginar Çorbası (Sevmeyenler Bile Sevecek) Tarifi

Enginar Çorbası (Sevmeyenler Bile Sevecek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet soyulmuş enginar
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (unu kavurmak için)
  • 2 litre kadar et suyu veya normal su
  • 1 tutam maydanoz

Enginar Çorbası (Sevmeyenler Bile Sevecek) Tarifi Yapılışı

  1. Çorba yapacağımız tencereye, sıvı yağ ve iri iri doğranmış soğan alınır ve kavrulur.
  2. Sırasıyla iri iri doğranmış havuç, patates ve enginarlar alınarak kavrulur.
  3. Bende her zaman tereyağda kavrulmuş un olduğu için, kavrulan sebzelerin üzerine 1 kaşık ekledim. Sizde yoksa, bir tavada unu, tereyağı ile kavurup, ekleyin.
  4. Daha sonra kaynar suyu eklenip, sebzeler yumuşayana kadar kaynatılır.
  5. Sebzeler yumuşadıktan sonra, blenderdan geçirilir.
  6. Kıvamı yoğunsa, biraz daha su eklenip, bir taşım daha kaynatılır.
  7. Ocaktan indirmeden önce; tuz, biraz kırmızı biber ve karabiber eklenir.
  8. İnce ince kıyılmış maydanozlar da eklenir.
  9. Servise hazır.
Afiyet olsun.

Çıtır Tavuk Baget Tarifi

Çıtır Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet Banvit Baget
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • Yarım su bardağı un
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay Kaşığı kırmızı toz biber
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz

Çıtır Tavuk Baget Tarifi Yapılışı



  1. Bagetleri uygun bir tencereye yerleştirin. Üzerini hafif geçecek kadar su ekleyip biraz da tuz ilave edin ve pişirin.
  2. Pişen bagetleri tencereden çıkartın ve soğumaya alın. İsterseniz derilerini ayıklayın.
  3. Bir tabağa un, mısır unu, galeta ve bütün baharatlarını ekleyip karıştırın. Başka tabakta yumurta ve suyu çırpın.
  4. Soğuyan bagetleri önce yumurtaya sonra unlu karışıma bulayın. Bir tabağa alın üzerini kapatıp yarım saat buzdolabında bekletin.
  5. Bekleme süresinden sonra yine yumurtaya batırıp tekrar unlu karşıma bulayın.
  6. Kızdırılmış tavada altın sarısı rengini alana kadar kızartın.  Afiyet olsun

İncirli Muhallebili Tatlı Tarifi

İncirli Muhallebili Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un+1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 8 adet incir
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
Şerbeti için:
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • 3 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için:
  • 1 lt süt
  • 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 paket vanilya
Üzeri için:
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

İncirli Muhallebili Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Önce incirleri küçük küçük doğrayıp ılık suda 5 dakika  bekletiyoruz.
  2. Yumurta ve şekerleri derin bir kapta beyaz olana kadar çırpıyoruz.
  3. Sütü ekliyoruz.
  4. Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip çırpıyoruz.
  5. İncir ve cevizi ekleyip spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
  6. Daha önce yağlanmış dikdörtgen büyük borcama döküp 170° derece fırında altlı üstlü kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Diğer yandan şerbetini hazırlıyoruz.
  8. Fırından çıkardığımız kekin ilk soğuğu çıkınca şerbetini eşit şekilde döküyoruz.
  9. Muhallebi içinde krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp pişiriyoruz .
  10. Vanilyasını ekleyip altını kapatıyoruz.
  11. Muhallebi soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip mikserle 5 dakika  çırpıyoruz.
  12. Soğuyan kekin üzerine ekleyip 1 gün dinlendiriyoruz.
  13. Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun 🍩.

Tam Buğdaylı Kek Tarifi

Tam Buğdaylı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 9 yemek kaşığı tam buğday unu(azar azar koyulacak)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Çeyrek limon suyu
Üzeri için;
  • Susam(isteğe bağlı)

Tam Buğdaylı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kuru bir kapta yumurtanın beyazlarını şeker ile köpük gibi olana kadar çırpıyoruz.
  2. Ayrı bir kapta da yumurtanın sarılarını açık sarı olana kadar çırpıyoruz.
  3. Sıvı yağ, süt ve limon suyunu ilave edip çırpıyoruz.
  4. Kabartma tozu, vanilya ve unu azar azar kıvam alana kadar ekleyip çırpıyoruz. (un elekte elenmiş olacak).
  5. Yumurtanın beyazını da spatula yardımıyla ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Yağlı kağıt serili tepsiye döküp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 45 dakika pişiriyoruz. (bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini ölçebilirsiniz. Kürdan batırdığımızda bulaşmıyor ise tamamdır. )
  7.  Tam buğday unuyla boncuk boncuk çok güzel bir kek oluyor.
  8. Limon ise sünger gibi ıslak bir görünüm veriyor.
Afiyet olsun. 😊. 🍋.

Keçiboynuzlu Pankek (+1 Yaş Bebeklere Uygundur) Tarifi

Keçiboynuzlu Pankek (+1 Yaş Bebeklere Uygundur) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı keçiboynuzlu pekmez (keçiboynuzu özü de olur)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu (bebekler için yapıyorsanız, karbonat katabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı vanilya (bebekler için yapıyorsanız, katmayabilirsiniz)
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağından 2 parmak az un veya tam buğday unu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Keçiboynuzlu Pankek (+1 Yaş Bebeklere Uygundur) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve pekmez iyice karıştırılır.
  2. Sırasıyla yağ, süt, un, kabartma tozu ve vanilya katılır. Pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.
  3. Yapışmaz tavaya yağ dökmeden, orta kısık ateşte arkalı önlü pişiriyoruz.
  4. Meyvelerle, balla uyacağını düşündüğünüz bir çok malzeme ile birleştirip, yiyebilirsiniz.
Afiyet, şifa olsun ☀️.

Süt Reçeli Tarifi

Süt Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı şeker

Süt Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye sütümüzü koyup kaynamasını bekliyoruz ve ara ara hep karıştırıyoruz.
  2. Kaynadıktan sonra 1 paket kabartma tozu ekliyoruz burada süt kabarıncak dikkatli olmak gerekir.
  3. İyice kaynadıktan ve kabarma indikten sonra şekerimizi de ekleyebiliriz.
  4. Yaklaşık 30 25 dakikaya karamel rengini alacaktır sabırla bekleyiniz ve karıştırınız.

Şipşak İskender Kebap (Bayat Pideden) Tarifi

Şipşak İskender Kebap (Bayat Pideden) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır et döner
  • Yarım bayat pide
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı yoğurt

Şipşak İskender Kebap (Bayat Pideden) Tarifi Yapılışı

  1. Pideleri küp küp doğrayalım, tabağa yayalım.
  2. Üzerine, erittiğimiz salçalı tereyağı gezdirelim.
  3. Tavada ısıttığımız döneri, pidelerin üstüne ekleyelim.
  4. Yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz. Bu şekilde bayatlayan ekmek ya da pideleri değerlendiriyoruz 🤗👍🏻.
🍽️Afiyet olsun. 🍽️.

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...