Meyveli Pasta Tarifi

Meyveli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için:
  • 1 bardak toz şeker
  • 4 yumurta
  • 1 bardak un
  • Vanilin, kabartma tozu
Krema için:
  • 1 paket krem şanti
  • Yarım bardak süt
  • 33% kaymak
Çikolatalı sos için:
  • 2 çorba kaşığı kakao tozu
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı süt
  • 300 gram tereyağı
Süsleme üçün:
  • Meyveler
  • Bisküviler

Meyveli Pasta Tarifi Yapılışı



  1. 4 yumurtanın beyazını sarıdan ayırıp yarım bardak toz şekerle çırpıcıda çırpalım. Çok koyu kıvam alınacak.
  2. Sonra sarıları ve yarım bardak toz şekeri de ekleyelim.
  3. Vanilin de ekleyip çırpmaya devam edelim.
  4. Unu bir kaç defa eledikden sonra kabartma tozu ile ekleyelim spatula ile karıştıralım.
  5. 180 derecede fırına koyalım.
  6. Bu arada çırpıcının ayakarını ( tellerini) ve krema yapacağımız kabı buzdolabında ( dondurucuda) 10-15dak bekletdikden sonra yarım bardak sütle krem şantisini çırpalım. Kaymak isteğe göre eklene bilir.
  7. Pandispanyanı iki hisseye ayırıp kremasını sürelim.
  8. En üstden çikolata sosunu yapım ekleyelim. Meyvelerle bisküvilerle süsleyelim.Çikolata sosu ben hepsini ocaktda tencereye ilave ederek yaptım. Afiyet olsun.

Kurban Etli Pirinç Pilavı Tarifi

Kurban Etli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram küçük doğranmış kurbanlık dana etinden
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 1 su bardağı yasemin pirinç
  • 1 çay kaşığı tuz, toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2,5 su bardağı su
Arpa şehriyeyi kavurmak için :
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Etler için :
  • 1 yemek kaşığı sirke

Kurban Etli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı


  1. Tavaya etleri koyalım suyunu salıp çekene kadar pişsin önce ocağın altını kısalım.
  2. Sonra üzerine 2 su bardağı suyu koyalım.
  3. Ocağı açalım fokurdayınca 1 yemek kaşığı sirke koyalım .
  4. 1 çimdik tuz karabiberi koyalım suyu bitene kadar pişirelim .
  5. Diğer tarafta tencereye yağları biraz yağlar kızınca sonra suyu verelim pirinci ılık tuzlu suda 5 dakika bekletip yıkayalım.
  6. Kaynayan suya salalım sonra tuz şeker limon suyu karabiber dökelim karıştıralım .
  7. Diğer tarafta tavada yağda kısık ateşte şehriyeyi kavuralım .
  8. Pilava ekleyelim suyunu çeken eti pilava ekleyelim .
  9. Bir kere karıştıralım kapağını kapatalım kısık ateşte pilavımız suyunu çekti mi ocağı kapatalım üzerine havlu kağıt serelim .
Demlensin afiyet olsun.

Pastane Poğaçası Tarifi

Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ ( eritilmiş)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 kilodan fazla un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 yumurta ( birinin sarısı üzerine ayrılacak)
İç harcı için;
  • Beyaz peynir

Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı

  1. Malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.
  2. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz.
  3. Mayalanan hamuru bezelere ayırıyoruz.
  4. Elimizle açarak içine peyniri ilave edip kapatıyoruz.
  5. Yuvarlak bir şekilde tepsiye yerleştiriyoruz.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  7. Çatal yardımıyla yukarıdan ve ortadan çizikler atıp fırına veriyoruz.
  8. 200-220 derece fırında kızara na kadar pişiriyoruz.


Servise hazır. Afiyet olsun.na kadar pişiyoruz.

Baklava Tarifi

Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı limon
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • 4 buçuk 5 şu bardağı un (dikkatli)
Şerbet için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon
İç harcı için;
  • Ceviz yada sizin isteğinize göre fındık fıstıkta olabilir
  • Ara katlarına
  • Nişasta buğday veya mısır nişastası fark etmiyor

Baklava Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba yumurta sıvı yağ tuz su ve limonu ekleyin sıvı haliyle karıştırın sonrasında üzerine dikkatli bir şekilde unu ekleyebilirsiniz .
  2. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edip onları küçük misketten birazcık büyük toplar yapıp bi kenarı koyun.
  3. Tarifi paylaşmayı sonradan düşündüğüm için kaç küçük beze çıktığını saymadım.
  4. Bezeleri uygun bir tabağa alıp üzerini streç film ile kapatalım ve buzdolabına kaldıralım.
  5. İç malzemeyi ve hamur açacağınız ortamı hazırlayana kadar yaklaşık yarım saat dinlendirelim.
  6. Daha sonra bezemizi bol nişasta ile açmaya başlayalım.
  7. Ben iki top misketi birleştirerek açtım ve o iki topun arasına 1 e 1 karışmış un ve nişastalı karışımdan serptim.
  8. Çay tabağı büyüklüğüne gelene kadar elimle açtım sonrasında üzerine nişasta dökerek açtım
  9. Ancak yufkamız büyüyüp inceldikten sonra mümkün olduğunca nişasta kullanmamaya ya da az kullanmaya özen gösterelim.
  10. Yufkanızı açabildiğiniz kadar ince açın. Başta da dediğim gibi güzel açamam olmaz diye düşünmeyin tam daire olması da zorunlu değil, sarınca zaten görünmeyecek eğrilik falan.
  11. Bülbül yuvası ve burma şeklinde yapmak için açtığınız yufkayı 4 parçaya bölün (pizza dilimi şeklinde).
  12. Geniş kısmına ceviz serpin, çok fazla serpmenizi önermem sardıktan sonra üst üste gelecekleri için yufkanızı yırtabilir.
  13. İnce bir çubukla, kalemle ya da incecik oklavalar ile rulo yapın.
  14. Rulonun her iki yanından büzerek kullandığınız çubuğu çıkartın.
  15. İsterseniz bu şekilde ya da daire şekli vererek tepsiye dize bilirsiniz.
  16. Tepsimize hazırladığımız baklavaları yerleştirelim.
  17. Gazete baklavası içinde yine aça bildiğiniz kadar açın oklavaya sarılıyken büzün sonra onu gazete veya yağlı kağıt üzerinde büzülmüş halini bozmadan geri açın.
  18. İç harcını koyun uzun kenarından hafif hafif içe doğru kaydırın çok sıkı olmamasına dikkat edin uzun şerit haline gelecek iki parlak kalınlığında kesip tepsiye dizin.
  19. Ben orta boy bir tepsi kullandım yuvarlak borcamların büyüğü ile de bir tane yani bi buçuk tepsi çıktı tepsim büyük olsaydı tam gelebilirdi.
  20. 250 gram margarin den iki kaşık eksiltip iki kaşığın yerine tereyağı çay bardağı kadar sıvı yağı ben zeytin yağı da kattım uygun bir tavaya alarak eritelim.
  21. Burada margarin kullansak olur mu diyecekler için tereyağı ile karıştırarak kullanabilirsiniz. Yada tekte kullanabilirsiniz.
  22. Erittiğimiz yağın tamamını baklavalarımızın üzerine gezdirelim.
  23. Ben üzerilerine parlak olabilmesi için ayriyetten sıvı yağ da gezdirdim:).
  24. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında, baklavamızı yavaş yavaş pişirelim.
  25. Yaklaşık 40 dakika sürecektir ama yine de kontrollü olmanızda fayda var altı ve üzeri kızarana kadar pişirin.
  26. İçinin güzel piştiğine emin olun. Yazının devamına tüm püf noktalarını ekleyeceğim.
  27. Şerbeti için şeker, su ve limon suyunu uygun bir tencereye alarak karıştırın ve kaynamaya bırakın. Yaklaşık 15 dakika kaynatın.
  28. Çok koyu bir şerbet olmasın, ancak çok da akışkan olmaması gerekiyor.
  29. Kızaran baklavalarımızı fırından aldıktan sonra sıcak şerbetimizi üzerine gezdirelim.
  30. Şerbetiniz soğumuş ise ısıtabilirsiniz ancak kaynar olmasına gerek yok.
  31. Kesinlikle hamur olmayacaktır tedirgin olmayın baklavamız düşük ısıda uzun sürede piştiği için, iç katları da çok güzel pişiyor ve kesinlikle hamur oluyor.
  32. Aşağıya daha detaylı yazacağım.
  33. Tatlımız şerbetini çektikten ve soğuduktan sonra servise hazır. Gerçekten hazır baklava yanında hiç bir şey diyeceksiniz.
Herkese sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu bir bayram diliyorum.
Deneyeceklere, şimdiden afiyet olsun. ❤.

Kahvaltının Yıldızı Krep Tarifi

Kahvaltının Yıldızı Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Kahvaltının Yıldızı Krep Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 2 adet yumurta kırılıp iyice çırpılır.
  2. Daha sonra 2 su bardağı süt ve 1 çay kaşığı tuz ilave edilip yine karıştırılır.
  3. Ardından 2 su bardağı unu kontrollü olarak eleyip iyice çırpıyoruz.
  4. Ben daha pratik olduğu için krep hamurunu hamur dağıtıcının içine koydum.
  5. Sizler de varsa onu kullanabilirsiniz dağıtması çok kolay oluyor.
  6. Ardından bir krep tavasına 1 yemek kaşığı sıvı yağ döküp güzelce yaydırıyoruz.
  7. Yağımız kızınca krep hamurumuzu dan yaklaşık 1 kepçe tavaya döküyoruz ve hızlıca yuvarlak hale gelene kadar çeviriyoruz.
  8. Altı ve üstü orantılı olacak şekilde pişirip sıcak şekilde servis yapıyoruz.
Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun🙏🍀

İrmik Tatlısı Tarifi

İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 buçuk su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için;
  • İrmik
Şerbeti için;
  • 2 buçuk su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 kaç damla limon suyu

İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle oda sıcaklığındaki margarin ve sıvı yağımızı bir kaba alalım elimizle karıştıralım.
  2. Sonra yoğurt ,yumurta ,sirke ve irmiği de döküp güzelce elimizle karıştıralım.
  3. Ardından un ve kabartma tozu vanilyayı da kaba ekleyip güzelce yoğuralım yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Hamurun yarısından azını ayıralım ve az olan hamura ceviz tarçın ekleyip güzelce yoğuralım.
  5. Beyaz hamurdan bir parça alıp uzun şekilde açalım ve içinde aynı uzunlukta diğer hamuru koyup yuvarlayalım.
  6. Cevizli hamur iç kısımda kalacak. Komple sardıktan sonra dışını irmiğe bulayıp bıçakla şekil verip keselim.
  7. Tepsimize dizelim ve 180 derece de hafif kızarana kadar pişirelim.
  8. Bu sırada şerbetimizi hazırlayalım ve ılımaya bırakalım ikisi de ılık olacak şerbetimizi de döküp 10- 15 dk dinlendirelim. Afiyet olsun.

Tava Böreği (Patates Peynirli) Tarifi

Tava Böreği (Patates Peynirli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 2 adet küçük boy patates
  • Peynir yoğunluğu tercihinize bağlı
  • 1 adetsoğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Kırmızı toz biber
  • Tereyağ
Sosu için
  • Yarın su bardağı süt
  • 1 adetyumurta
  • Yarım çay bardağızeytinyağı

Tava Böreği (Patates Peynirli) Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında hafifçe çeviriyoruz patatesleri rendeleyip içine ilave ediyoruz iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  2. Son olarak baharatları ilave ediyoruz eğer peyniriniz tuzluysa tuzu kontrollü kullanın.
  3. Karışımın içine peynirimizi ilave ediyoruz.
  4. Kullanacağımız tavayı tereyağı ile yağlıyoruz.
  5. Üzerine yufkamızı dörde bölüp iki kat üst üste serip sos döküyoruz.
  6. Sonra bir katını daha koyup iç harç koyuyoruz tekrar sos tekrar yufka serip iç harç koyuyoruz bu şekilde yufkamız bitene kadar yapıyoruz.
  7. Kalan sosu üzerine gezidiyoruz ocağın en küçük gözünde kısık ateşte pişiriyoruz altını kontrol ediyoruz pişmişse yine hafifçe tavayı yağlayıp diğer tarafı çeviriyoruz afiyet olsun🙏🏻.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...