Muzlu Kek Tarifi

Muzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet vanilya
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet muz

Muzlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaları ve şekeri bir kapta beyazlaşana dek çırpalım.
  2. Sıvı yağı ve sütü ekleyelim, çırpmaya devam edelim.
  3. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu da ekleyip çırpalım.
  4. Kalıbı margarin ile yağlayıp kek harcını dökelim.
  5. Muzu çatalla iyice ezip üzerine gezdirelim ve bıçak yardımı ile yayalım.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45- 50 dakika pişirelim.
Afiyet olsun. ☺️☺️.

Kuzu İncik Güveç Tarifi

Kuzu İncik Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 parça kuzu incik bol yağlı
  • 1 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 er çay kaşığı (Pul biber – kara biber – kimyon )
  • 2 adet isteğe bağlı kurutulmuş biber
  • 1 adet yeşil biber
  • Bir dilim tereyağ
  • Bir yemek kaşığı zeytin yağı
  • Yağlı kağıt
  • Aliminyum folyo
  • Güveç

Kuzu İncik Güveç Tarifi Yapılışı

  1. Dilimlenmiş incikler güvecin en dibine yumuşak yumuşak dizilir.
  2. Üzerine dilimlenmiş / domates – biber ve soğanı yerleştirip bir dilim tereyağını parmak kalınlığında ( artık en incesi hangisi ise tencereye yayarak tüm baharatlarımızı serpiyoruz.
  3. Sonrasın da üzeri kapanacak kadar yağlı kağıt koyuyoruz.Aliminyum folyo ile hava almayacak şekilde kapatılıp üç saat kısık ateşte pişiriyoruz.Sonrası hali ile sıcak sıcak servis. Afiyet olsun ;)

Cevizli Burma Baklava Tarifi

Cevizli Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklava yufkası
  • 250 gram tereyağı (Daha hafif olmasını isterseniz 200 gram tereyağı ve biraz sıvı yağı karıştırıp yapabilirsiniz)
  • Ceviz yada fıstık
Şerbeti
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Cevizli Burma Baklava Tarifi Yapılışı

  1. Cevizleri rondoda ufalayalım.
  2. Bir baklava yufkasına cevizleri serpiştirelim ve ince bir oklava yardımı ile yufkayı saralım.
  3. Oklavanın içinde elimizle yufkayı büzelim. Isıya dayanıklı bir cam kaba sırayla hepsini hazırlayıp yerleştirelim.
  4. Tereyağını iyice kızdıralım üstündeki köpüğünü ayırıp baklavaların üzerine dökelim.
  5. Fırın ayarı alt üst 180 derece önceden ısıtalım fırınımızı. Baklavamızı fırında güzelce kızarana kadar pişirelim.🍃🍃🍃
  6. Şerbet için su, şeker, limonu tencereye alalım.
  7. Şerbet kaynayınca orta ateşe alıp 15 -18 dakika kadar kaynatalım.
  8. Fırından çıkan baklavanın ilk sıcağı çıkınca ılınmış şerbetle buluşturalım.Şerbet ılık tatlı sıcak olabilir. Şimdiden kolay gelsin afiyet olsun. 🤗

Meyveli Pasta Tarifi

Meyveli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için:
  • 1 bardak toz şeker
  • 4 yumurta
  • 1 bardak un
  • Vanilin, kabartma tozu
Krema için:
  • 1 paket krem şanti
  • Yarım bardak süt
  • 33% kaymak
Çikolatalı sos için:
  • 2 çorba kaşığı kakao tozu
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı süt
  • 300 gram tereyağı
Süsleme üçün:
  • Meyveler
  • Bisküviler

Meyveli Pasta Tarifi Yapılışı



  1. 4 yumurtanın beyazını sarıdan ayırıp yarım bardak toz şekerle çırpıcıda çırpalım. Çok koyu kıvam alınacak.
  2. Sonra sarıları ve yarım bardak toz şekeri de ekleyelim.
  3. Vanilin de ekleyip çırpmaya devam edelim.
  4. Unu bir kaç defa eledikden sonra kabartma tozu ile ekleyelim spatula ile karıştıralım.
  5. 180 derecede fırına koyalım.
  6. Bu arada çırpıcının ayakarını ( tellerini) ve krema yapacağımız kabı buzdolabında ( dondurucuda) 10-15dak bekletdikden sonra yarım bardak sütle krem şantisini çırpalım. Kaymak isteğe göre eklene bilir.
  7. Pandispanyanı iki hisseye ayırıp kremasını sürelim.
  8. En üstden çikolata sosunu yapım ekleyelim. Meyvelerle bisküvilerle süsleyelim.Çikolata sosu ben hepsini ocaktda tencereye ilave ederek yaptım. Afiyet olsun.

Kurban Etli Pirinç Pilavı Tarifi

Kurban Etli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram küçük doğranmış kurbanlık dana etinden
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 1 su bardağı yasemin pirinç
  • 1 çay kaşığı tuz, toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2,5 su bardağı su
Arpa şehriyeyi kavurmak için :
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Etler için :
  • 1 yemek kaşığı sirke

Kurban Etli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı


  1. Tavaya etleri koyalım suyunu salıp çekene kadar pişsin önce ocağın altını kısalım.
  2. Sonra üzerine 2 su bardağı suyu koyalım.
  3. Ocağı açalım fokurdayınca 1 yemek kaşığı sirke koyalım .
  4. 1 çimdik tuz karabiberi koyalım suyu bitene kadar pişirelim .
  5. Diğer tarafta tencereye yağları biraz yağlar kızınca sonra suyu verelim pirinci ılık tuzlu suda 5 dakika bekletip yıkayalım.
  6. Kaynayan suya salalım sonra tuz şeker limon suyu karabiber dökelim karıştıralım .
  7. Diğer tarafta tavada yağda kısık ateşte şehriyeyi kavuralım .
  8. Pilava ekleyelim suyunu çeken eti pilava ekleyelim .
  9. Bir kere karıştıralım kapağını kapatalım kısık ateşte pilavımız suyunu çekti mi ocağı kapatalım üzerine havlu kağıt serelim .
Demlensin afiyet olsun.

Pastane Poğaçası Tarifi

Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ ( eritilmiş)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 kilodan fazla un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 yumurta ( birinin sarısı üzerine ayrılacak)
İç harcı için;
  • Beyaz peynir

Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı

  1. Malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.
  2. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz.
  3. Mayalanan hamuru bezelere ayırıyoruz.
  4. Elimizle açarak içine peyniri ilave edip kapatıyoruz.
  5. Yuvarlak bir şekilde tepsiye yerleştiriyoruz.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  7. Çatal yardımıyla yukarıdan ve ortadan çizikler atıp fırına veriyoruz.
  8. 200-220 derece fırında kızara na kadar pişiriyoruz.


Servise hazır. Afiyet olsun.na kadar pişiyoruz.

Baklava Tarifi

Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı limon
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • 4 buçuk 5 şu bardağı un (dikkatli)
Şerbet için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon
İç harcı için;
  • Ceviz yada sizin isteğinize göre fındık fıstıkta olabilir
  • Ara katlarına
  • Nişasta buğday veya mısır nişastası fark etmiyor

Baklava Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba yumurta sıvı yağ tuz su ve limonu ekleyin sıvı haliyle karıştırın sonrasında üzerine dikkatli bir şekilde unu ekleyebilirsiniz .
  2. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edip onları küçük misketten birazcık büyük toplar yapıp bi kenarı koyun.
  3. Tarifi paylaşmayı sonradan düşündüğüm için kaç küçük beze çıktığını saymadım.
  4. Bezeleri uygun bir tabağa alıp üzerini streç film ile kapatalım ve buzdolabına kaldıralım.
  5. İç malzemeyi ve hamur açacağınız ortamı hazırlayana kadar yaklaşık yarım saat dinlendirelim.
  6. Daha sonra bezemizi bol nişasta ile açmaya başlayalım.
  7. Ben iki top misketi birleştirerek açtım ve o iki topun arasına 1 e 1 karışmış un ve nişastalı karışımdan serptim.
  8. Çay tabağı büyüklüğüne gelene kadar elimle açtım sonrasında üzerine nişasta dökerek açtım
  9. Ancak yufkamız büyüyüp inceldikten sonra mümkün olduğunca nişasta kullanmamaya ya da az kullanmaya özen gösterelim.
  10. Yufkanızı açabildiğiniz kadar ince açın. Başta da dediğim gibi güzel açamam olmaz diye düşünmeyin tam daire olması da zorunlu değil, sarınca zaten görünmeyecek eğrilik falan.
  11. Bülbül yuvası ve burma şeklinde yapmak için açtığınız yufkayı 4 parçaya bölün (pizza dilimi şeklinde).
  12. Geniş kısmına ceviz serpin, çok fazla serpmenizi önermem sardıktan sonra üst üste gelecekleri için yufkanızı yırtabilir.
  13. İnce bir çubukla, kalemle ya da incecik oklavalar ile rulo yapın.
  14. Rulonun her iki yanından büzerek kullandığınız çubuğu çıkartın.
  15. İsterseniz bu şekilde ya da daire şekli vererek tepsiye dize bilirsiniz.
  16. Tepsimize hazırladığımız baklavaları yerleştirelim.
  17. Gazete baklavası içinde yine aça bildiğiniz kadar açın oklavaya sarılıyken büzün sonra onu gazete veya yağlı kağıt üzerinde büzülmüş halini bozmadan geri açın.
  18. İç harcını koyun uzun kenarından hafif hafif içe doğru kaydırın çok sıkı olmamasına dikkat edin uzun şerit haline gelecek iki parlak kalınlığında kesip tepsiye dizin.
  19. Ben orta boy bir tepsi kullandım yuvarlak borcamların büyüğü ile de bir tane yani bi buçuk tepsi çıktı tepsim büyük olsaydı tam gelebilirdi.
  20. 250 gram margarin den iki kaşık eksiltip iki kaşığın yerine tereyağı çay bardağı kadar sıvı yağı ben zeytin yağı da kattım uygun bir tavaya alarak eritelim.
  21. Burada margarin kullansak olur mu diyecekler için tereyağı ile karıştırarak kullanabilirsiniz. Yada tekte kullanabilirsiniz.
  22. Erittiğimiz yağın tamamını baklavalarımızın üzerine gezdirelim.
  23. Ben üzerilerine parlak olabilmesi için ayriyetten sıvı yağ da gezdirdim:).
  24. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında, baklavamızı yavaş yavaş pişirelim.
  25. Yaklaşık 40 dakika sürecektir ama yine de kontrollü olmanızda fayda var altı ve üzeri kızarana kadar pişirin.
  26. İçinin güzel piştiğine emin olun. Yazının devamına tüm püf noktalarını ekleyeceğim.
  27. Şerbeti için şeker, su ve limon suyunu uygun bir tencereye alarak karıştırın ve kaynamaya bırakın. Yaklaşık 15 dakika kaynatın.
  28. Çok koyu bir şerbet olmasın, ancak çok da akışkan olmaması gerekiyor.
  29. Kızaran baklavalarımızı fırından aldıktan sonra sıcak şerbetimizi üzerine gezdirelim.
  30. Şerbetiniz soğumuş ise ısıtabilirsiniz ancak kaynar olmasına gerek yok.
  31. Kesinlikle hamur olmayacaktır tedirgin olmayın baklavamız düşük ısıda uzun sürede piştiği için, iç katları da çok güzel pişiyor ve kesinlikle hamur oluyor.
  32. Aşağıya daha detaylı yazacağım.
  33. Tatlımız şerbetini çektikten ve soğuduktan sonra servise hazır. Gerçekten hazır baklava yanında hiç bir şey diyeceksiniz.
Herkese sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu bir bayram diliyorum.
Deneyeceklere, şimdiden afiyet olsun. ❤.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...