Ağlayan Kek Tarifi

Ağlayan Kek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
  • 2 su bardağı süt
Sosu için;
  • 1 paket çikolata sosu
  • 2.5 su bardağı süt
Üzeri için;
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Ağlayan Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce krem şanti ve çikolata sosunu hazırlayıp onları soğumaya bırakıyoruz.
  2. Sonra karıştırma kabında şeker ve yumurtayı güzelce çırpıyoruz.
  3. Diğer hamur malzemeleri eklenir ve tekrardan çırpılır. Kare ya da yuvarlak borcama kekimizin hamurunu döküyoruz.
  4. 180 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkınca soğumaya koyuyoruz ve soğuyunca üzerine kürdan yardımıyla delikler açıp sütle birlikte ıslatıyoruz.
  5. Sonra bir 5 dakika bekleyip üstüne krem şantisini koyuyoruz. Krem şantinin üstüne de çikolata sosunu döküyoruz.
Afiyet olsun. 😊.

Buz Gibi Limonata Tarifi

Buz Gibi Limonata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 limon
  • 3 kaşık şeker
  • 3 bardak su

Buz Gibi Limonata Tarifi Yapılışı

  1. 1 limon kabuğunu beyazını almadan rendeleyelim.
  2. 3 kaşık şekerle ovalım.
  3. Limonu sıkalım ve 3 bardak su ekleyelim.
  4. Biraz bekletelim ve süzelim.
Afiyet olsun😊.

Kükü Tarifi

Kükü Tarifi İçin Malzemeler

Yeşillikler isteğe göre;
  • 2 -3 dal maydanoz
  • 2-3 dal ıspanak
  • 2-3 dal kişniş
  • 2-3 dal nane
  • 2-3 dal dereotu (olabilir ben kişniş ve taze soğan kullandım)
  •  4-5 yumurta
  • 1 çay kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber (isteye bağlı)
Kızartmak için;
  • Yağ

Kükü Tarifi Yapılışı

  1. Yeşillikleri doğrayalım.
  2. Yumurtanı kırıp un tuz ekleyip karıştıralım.
  3. Kızgın yağa ilave edelim.
  4. Bir yüzü piştikten sonra diğer yüzünü çevirelim. Kükümüz hazır.

Lor Peynirli Patatesli Salata Tarifi

Lor Peynirli Patatesli Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • Küçük boy patates
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam nane
  • 2 yemek kaşığı lor peyniri
  • 1 yumurta
  • 1 yeşil soğan
  • Yarım limon
  • Tuz

Lor Peynirli Patatesli Salata Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurtayı haşlanması için ocağa koyuyoruz. Kaynadıktan 3-4 dakika sonra altını kapatıp bir kenarda bekletiyoruz.
  2. Ardından patatesi soyup küp küp doğradıktan sonra iyice yıkayıp bir çay kaşığı tuz ile iyice karıştırıyoruz .
  3. 1 tatlı kaşığı sıvı yağla kızartmak için tava ya da küçük bir tencereye koyup kızartıyoruz.
  4. Maydanoz ve naneleri ve soğanı güzelce yıkayıp ince ince doğuyoruz. Geniş bir kapta üzerine limon da sıkarak karıştırıyoruz. Ve lor peynirini üzerine ekliyoruz.
  5. Kızaran patatesimizi kaba ekleyip üzerine de haşlanmış yumurtayı doğruyoruz.
Not 📌; Tava da kızartmak isteyenler için teflon tavayı öneriyorum. Fırında da pişirebilirsiniz.

Kalbura Bastı Tarifi

Kalbura Bastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram yumuşak margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Şerbeti için
  • 5 su bardağı şeker
  • 6 su bardağı su

Kalbura Bastı Tarifi Yapılışı

  1. Şerbeti için tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatmaya başlayalım.
  2. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 20 dakika daha kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  3. Bir kaba margarin pudra şekeri sıvı yağı ve yumurtayı koyup iyice karıştıralım.
  4. Üzerine vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım.
  5. Sonra azar azar unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
  6. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayalım.
  7. Hamuru rendenin ince tarafına koyup üzerine bastırarak şekil verip tepsiye aralıklı olarak dizelim.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim.
Sıcak tatlımızın üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim ve yarım saat şerbetini çektikten sonra süsleyip servis edebiliriz :).

Bumbar (Mumbar)Dolması Tarifi

Bumbar (Mumbar)Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo koyun bağısağı
  • 250 gr iri bulgur
  • 350 gr pirinç
  • 1 tane orta boy soğan
  • Yarım demet maydanoz
Baharatlar arzuya göre;
  • Nane
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Tuz
  • Salça
  • Yag

Bumbar (Mumbar)Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Bağırsakları bir güzel içinden su geçirerek yıkayın.
  2. Daha sonra tuzlu ve limon tuzu üstüne serpip bir güzel ovun.
  3. Ovduktan sonra 10 dakika bekletin tekrar içli dişli 3 kez daha yıkıyoruz.
  4. Tekrar tuz limon tuzu serpip tek tek yıkayıp süzgece alın.
  5. İç harcı için pricn ve burgulu bir güzel yıkayın bir kaba alıp soğanı küçük küçük doğrayıp ilave edin .
  6. Ardından maydanozu ayıklayıp onuda doğrayın baharatları yağı salçayı ilave edin karıştırın.
  7. Parmağınızla bağırsakları tek tek doldurun .
  8. Sonra tekrar bir kaba alıyoruz limon tuzu döküyoruz .
  9. O şekilde ovun ovduktan sonra yıkayıp düdüklüye alın üzerine kaynar su döküp 35 dakika kısık ateşte pişirin.

Taze İncir Reçeli Tarifi

Taze İncir Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo taze incir
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon tozu

Taze İncir Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. İncirlerimiz fazla olgunlaşmamış olanı alalım.
  2. İncirleri güzelce yıkayalım kenara alalım.
  3. Şerbetimizi hazırlayalım 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su büyük bir tencereye katıp hafif koyu kıvamlı bir şerbet olmalı .
  4. İncirleri ister tüm isterseniz küçültebilirsiniz ben incirleri 2 ye böldüm kaynayan şerbete atalım ve kaynamaya bırakalım .
  5. İndirmeye yakın 1 çay kaşığı limon tozu ekleyelim.
  6. Yaklaşık orta ateş de 50 dakika pişirelim soğuduktan sonra kavanoza katabilirsiniz.

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...