Kahvaltının Yıldızı Krep Tarifi

Kahvaltının Yıldızı Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Kahvaltının Yıldızı Krep Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 2 adet yumurta kırılıp iyice çırpılır.
  2. Daha sonra 2 su bardağı süt ve 1 çay kaşığı tuz ilave edilip yine karıştırılır.
  3. Ardından 2 su bardağı unu kontrollü olarak eleyip iyice çırpıyoruz.
  4. Ben daha pratik olduğu için krep hamurunu hamur dağıtıcının içine koydum.
  5. Sizler de varsa onu kullanabilirsiniz dağıtması çok kolay oluyor.
  6. Ardından bir krep tavasına 1 yemek kaşığı sıvı yağ döküp güzelce yaydırıyoruz.
  7. Yağımız kızınca krep hamurumuzu dan yaklaşık 1 kepçe tavaya döküyoruz ve hızlıca yuvarlak hale gelene kadar çeviriyoruz.
  8. Altı ve üstü orantılı olacak şekilde pişirip sıcak şekilde servis yapıyoruz.
Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun🙏🍀

İrmik Tatlısı Tarifi

İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 buçuk su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için;
  • İrmik
Şerbeti için;
  • 2 buçuk su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 kaç damla limon suyu

İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle oda sıcaklığındaki margarin ve sıvı yağımızı bir kaba alalım elimizle karıştıralım.
  2. Sonra yoğurt ,yumurta ,sirke ve irmiği de döküp güzelce elimizle karıştıralım.
  3. Ardından un ve kabartma tozu vanilyayı da kaba ekleyip güzelce yoğuralım yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Hamurun yarısından azını ayıralım ve az olan hamura ceviz tarçın ekleyip güzelce yoğuralım.
  5. Beyaz hamurdan bir parça alıp uzun şekilde açalım ve içinde aynı uzunlukta diğer hamuru koyup yuvarlayalım.
  6. Cevizli hamur iç kısımda kalacak. Komple sardıktan sonra dışını irmiğe bulayıp bıçakla şekil verip keselim.
  7. Tepsimize dizelim ve 180 derece de hafif kızarana kadar pişirelim.
  8. Bu sırada şerbetimizi hazırlayalım ve ılımaya bırakalım ikisi de ılık olacak şerbetimizi de döküp 10- 15 dk dinlendirelim. Afiyet olsun.

Tava Böreği (Patates Peynirli) Tarifi

Tava Böreği (Patates Peynirli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 2 adet küçük boy patates
  • Peynir yoğunluğu tercihinize bağlı
  • 1 adetsoğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Kırmızı toz biber
  • Tereyağ
Sosu için
  • Yarın su bardağı süt
  • 1 adetyumurta
  • Yarım çay bardağızeytinyağı

Tava Böreği (Patates Peynirli) Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında hafifçe çeviriyoruz patatesleri rendeleyip içine ilave ediyoruz iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  2. Son olarak baharatları ilave ediyoruz eğer peyniriniz tuzluysa tuzu kontrollü kullanın.
  3. Karışımın içine peynirimizi ilave ediyoruz.
  4. Kullanacağımız tavayı tereyağı ile yağlıyoruz.
  5. Üzerine yufkamızı dörde bölüp iki kat üst üste serip sos döküyoruz.
  6. Sonra bir katını daha koyup iç harç koyuyoruz tekrar sos tekrar yufka serip iç harç koyuyoruz bu şekilde yufkamız bitene kadar yapıyoruz.
  7. Kalan sosu üzerine gezidiyoruz ocağın en küçük gözünde kısık ateşte pişiriyoruz altını kontrol ediyoruz pişmişse yine hafifçe tavayı yağlayıp diğer tarafı çeviriyoruz afiyet olsun🙏🏻.

Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 3 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tereyağı ve sıvı yağ
  • Sıcak su

Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı sıvı yağ karışımı ocakta kızdırılır.
  2. Arpa şehriyeler kavrulur.
  3. Soğan yemeklik doğranır ve kavrulur.
  4. Salça ilave edilir ve karıştırılır.
  5. Yıkanmış bulgur ilave edilerek 5dk kavrulur.
  6. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve baharatları ilave edilerek kapağı kapatılır.
  7. Yaklaşık 20 dk kısık ateşte pişirilir.
🌸afiyet olsun🌸.

Taze Fasulye Salatası Tarifi

Taze Fasulye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg taze fasulye
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • 3-4 dal taze soğan
  • 1 avuç ince kıyılmış dereotu
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
  • 1 küçük kutu haşlanmış mısır
  • 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • Tuz

Taze Fasulye Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Ayıklanmış fasulyeleri dilediğiniz şekilde doğrayıp tuzlu suda yumuşayana dek haşlayın. Sıcakken zeytinyağı gezdirip soğumaya bırakın.
  2. Geriye kalan tüm malzemeleri ince ince doğrayıp taze fasulyeler ile buluşturun, salatamız hazır. Deneyenlere afiyet olsun.

Özellikle Çocukların Çok Seveceği Kıymalı Patates Tarifi

Özellikle Çocukların Çok Seveceği Kıymalı Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 büyük boy patates
  • 400 gram kıyma
  • 2 adet biber
  • 1 adet soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su

Özellikle Çocukların Çok Seveceği Kıymalı Patates Tarifi Yapılışı

  1. Soğan sarımsak yağda kavrulur ve kıyma eklenir kavrulmaya devam edilir.
  2. Baharatlar ve salça eklenir çiğliği geçene kadar kavrulur.
  3. Domates ve tuz eklenir karıştırılır ve su eklenir çok az pişirilir.
  4. Patatesler yuvarlak kesilir yağda kızartılır tepsiye dizilir ve üzerine kıymalı harç serilir.
  5. 3 kat patates ve 3 kat kıymalı harç yayılır üzerine isteğe bağlı biber bırakılır.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarmaya başlayınca fırından alınır.
Deneyen herkese afiyet olsun 🌺.

Kemik Suyuna Terbiyeli Çorba Tarifi

Kemik Suyuna Terbiyeli Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet dana ya da kuzu kemik (hafif etli olursa daha güzel olur)
  • 7 su bardağı su
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 limon
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kasığı dolusu yoğurt
  • Tereyağı
  • Nane
  • Pul biber
  • Tuz

Kemik Suyuna Terbiyeli Çorba Tarifi Yapılışı

Özellikle çocuklar için bu yarayışlı çorbamıza başlamadan önce kemikleri hafifte eti olursa daha da lezzetli olur.
  1. Etimizi iyice yıkayıp düdüklü tenceremize alıyoruz.
  2. Üzerine göz kararı ya da 7 su bardağı kadar su koyup kapatıyoruz ve 30-40 dk pişiriyoruz.
  3. Süre sonunda kapağı açıp kemikleri tencereden alıp terbiyemizi hazırlamaya geçiyoruz.
  4. Limon suyu yumurta sarısı un ve yoğurdu çırpıyoruz.
  5. Kemik suyundan 1 kaşık ilave edip ılıştırıyoruz.
  6. Ardından terbiyemizi tenceremize yavaş boşaltıp hızlı karıştırıyoruz, orta ateşte karıştırarak 15 dk daha kaynatıyoruz.
  7. Tuzunu ve haşladığımız etten ekliyoruz.
  8. Üzerine tereyağında kızdırdığımız nane pul biber ekip servis yapabilirsiniz.
  9. Dilerseniz kaynama esnasında tel şehriye ya da arpa şehriye katıp da yapabilirsiniz, afiyet olsun

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...