Cevizli Erişte Makarnası Tarifi

Cevizli Erişte Makarnası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kase köy eriştesi
  • Yarım su bardağı ceviz
  • 5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Cevizli Erişte Makarnası Tarifi Yapılışı

  1. 2 kase erişteyi haşlayalım süzelim .
  2. Tavada tereyağı, sıvı yağı kızdıralım.
  3. İçine makarnamızı katalım .
  4. Göz kararı tuz atalım .
  5. Yarım su bardağı iri çekilmiş cevizimizi ilave edelim .
  6. Ocağı kapatalım sıcak servis yapalım afiyet olsun.

Fırında Tavuk Budu Tarifi

Fırında Tavuk Budu Tarifi İçin Malzemeler

  • Tavuk budu
  • Hardal
  • Tavuk baharatı
  • 3 adet havuç
  • 4 adet patates
  • 2 adet soğan
  • 5 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • 1 kutu bira
  • Taze biberiye

Fırında Tavuk Budu Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk budunu yıkayın hardal sürün ve baharatlayın.
  2. Havuçları patatesleri soğanları soyup istediğiniz büyüklükte kesin onlarında baharatlayın.
  3. Borcama veya tepsiye zeytinyağı sürün, butları aralıklı koyun, havuçları patatesleri soğanları sarımsakları aralarına koyun, taze biberiyeyi üstüne ekleyin.
  4. Zeytinyağı gezdirin ve birayı dökün üzerine, jiletin kağıdıyla örterek, alt üst 200 derecede 1 buçuk saat fırında kalsın (her fırında değişebilir süresi), son yarım saatinde jiletin kağıdını alın üzeri kızarana kadar devam pişirin.
Arzuya göre başka sebzelerde eklenebilir veya konmayabilir. Eğer tadı daha iyi olsun diyorsanız, butları bir kaç saat biranın içinde bekletin. Ben direk üstüne döktüm.
Afiyet olsun 😊

Tavada Yufkalı Kaşarlı Börek Tarifi

Tavada Yufkalı Kaşarlı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 kase kasar
  • Maydanoz
Sosu için;
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Tavada Yufkalı Kaşarlı Börek Tarifi Yapılışı

  1. Kaşarı rendeleyelim ,maydanozla karıştıralım .
  2. Orta büyüklükte tavamızı yağlayalım.
  3. 1 adet yufkamızı tavamıza serelim,kenarları dışa taşsın.
  4. Üzerine hazırladığımız sostan fırça yardımıyla sürelim.
  5. İkinci yufkamızı parçalayalım.
  6. Üzerine sosu döküp fırça yardımıyla dağıtalım.
  7. Eşit şekilde kaşarımızı dökelim .
  8. Son olarak alttaki yufkayı katlayalım üzerine fırçayla tekrar sos yayalım kısık ateşte pişmeye bırakalım😊.

Brokoli Poğaça Tarifi

Brokoli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım brokoli
  • 1 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı yulaf ezmesi (yulaf kepeği kullandım)
  • Yarım kase beyaz peynir
  • 1/2 (yarım) çay bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1,5 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Üzerine;
  • Çörek otu

Brokoli Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Brokoli yıkanır ve kurulanır.
  2. Rondoda ince bulgur kıvamına gelene kadar çekilir.
  3. Yulaf ezmesi rondoya alınır ve hafif iri kalacak şekilde çekilir (yulaf kepeği koyunca rondoya gerek kalmıyor) yulaf iç dokusu için gerekiyor.
  4. Diğer malzemeler eklenir ve yoğurulur.
  5. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir.
  6. Üzerine çörek otu serpilir.
  7. 180 derecede, ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.

Topik Tarifi

Topik Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler
  • 3 soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Yarım su bardağı tahin
  • 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
  • Tahin
  • Toz Antep fıstığı

Topik Nasıl Yapılır?

  • Piyazlık doğradığınız soğanları dolmalık fıstıklarla beraber zeytinyağında soteleyin. Yenibahar, kimyon, tarçın, kuş üzümünü ekleyip sotelemeye devam edin.
  • 2 yemek kaşığı tahin ekleyip ocaktan alın. Haşlanmış nohutları, 3 yemek kaşığı tahin ve bir tutam tuzla beraber pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar mutfak robotundan geçirin.
  • Nohut püresini yağlı kâğıdın üzerine yayın. Pürenin üzerine sotelediğiniz soğanı yayın ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu 4-5 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
  • Topik yeteri kadar dinlendikten sonra buzdolabından çıkarın ve 2 cm genişliğinde dilimleyip servis tabağına alın. Tahin ve toz Antep fıstığı ile süsleyin.
  • Topik mezesini, klasik köfte veya çökertme kebabı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Topik Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Soğanları diğer malzemelerin tadını bastırmaması için, küçük küçük doğrayın. Dilerseniz, rendeleyebilirsiniz.
  • Rendelemek yerine doğranmış soğan kullanacaksanız, karamelize işlemini tahta spatula ile yapın.
  • Karamelize esnasında soğanların üzerine bir tutam esmer şeker ilave edin.
  • Üst kısmında da tahin kullanılacağı için, içine koyacağınız tahini iyi ayarlayın.
  • Nohutların daha kolay haşlanması için, bir gece önceden suda bekletin.
1 Porsiyon Topik Kaç Kaloridir?
Topiğin bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir. Düşük kalorili olmasının yanı sıra, besin değerleri bakımından zengin olduğu için diyet listelerine ekleyebileceğiniz tarifler arasındadır.

Sarımsaklı Pilav Tarifi

Sarımsaklı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler
  • 1 su bardağı Gönen baldo pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 30 gr tereyağı
  • 8 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
Üzeri için
  • Frenk soğanı

Sarımsaklı Pilav Nasıl Yapılır?

Balıkesir'in özgün lezzeti sarımsaklı pilav nasıl yapılır gelin birlikte görelim. Lezzet yemek tarifleri arasında klasikleşmişlerden biri olan yemeğimize başlayalım.
  • Pirinci bol suyla yıkayın. Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletip süzün. Sarımsakların kabuklarını soyup ikiye bölün.
  • Tereyağını eritip pirinci ilave ederek kavurun. Karabiber, tuz ve şekeri ekleyip hafifçe karıştırın. Suyu ilave edip, sarımsakları ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatarak 20 dakika kısık ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan alın. 20 dakika demlendirin.
  • Üzerine dilerseniz kıyılmış frenk soğanı serpip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Sarıyer Usulü Ponçik Tarifi

Sarıyer Usulü Ponçik Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 2.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Dolgusu için
  • Çilek reçeli
Üzeri için
  • Pudra şekeri

Sarıyer Usulü Ponçik Nasıl Yapılır?

  • Ilık süt, kuru maya ve toz şekeri geniş bir karıştırma kasesine alın. Maya tamamen eriyinceye kadar bekletin. Kalan malzemeleri ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat kadar dinlendirin.
  • Mayalanan hamuru iki eşit bezeye ayırın. Bezeleri unlanmış tezgah üzerine alarak bir merdane yardımıyla yuvarlak açın. Yuvarlaklardan sekiz eşit üçgen kesin. Üçgenlerin içine birer tatlı kaşığı kadar çilek reçeli koyup sigara böreği şeklinde sarın. Ponçikleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Evde Muhteşem Döner Tarifi

  Evde Muhteşem Döner Tarifi İçin Malzemeler 2 kg tavuk eti (tavuğun istediğiniz yerini kullanabilirsiniz) 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaş...