Ekşili Etli Bamya Tarifi

Ekşili Etli Bamya Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr bamya
  • 1 su bardağı et
  • 1 limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 kuru soğan
  • 1 domates
  • Yarım çay bardağından az sıvı yağ

Ekşili Etli Bamya Tarifi Yapılışı

  1. Kuru soğanı küp küp doğrayalım .Tencereye alalım.
  2. Sıvı yağı ilave edip kavuralım .
  3. Daha sonra salça ve domatesi ekleyelim .
  4. 2 dakika altı kısık şekilde bekleyelim.
  5. Ben kavurma eti kullandığım için pratik oldu.
  6. Eti ilave edip bir kere karıştıralım.
  7. Bamyayı koyalım.
  8. Tuzunu atalım, suyu göz kararı kullandım .
  9. 1 limonun suyunu sıkıp ekleyelim .
  10. Karıştırıp orta harlı ateşte kontrollü şekilde pişirelim .
Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.

Pesto Soslu Makarna Tarifi

Pesto Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna (düdük makarna olursa daha iyi olur)
  • 1,5 paket krema
  • 3 yemek kaşığı pesto sosu
  • 3 yemek kaşığı yağ
  • Tuz (İsteğe bağlı)

Pesto Soslu Makarna Tarifi Yapılışı

  1. 1 paket makarnayı haşla süzüp bir kenara alalım.
  2. Ardından kremayı bir tavaya alalım. 3 yemek kaşığı pesto sosunu ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edelim karıştıralım, ocağa alalım.
  3. Kaynamaya başlayınca 6 saniye kaynasın ve ocaktan alıp makarnaya ekleyip iyice karıştırın ve servise hazır afiyet olsun 😂.

Kıymalı Pide Tarifi

Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 2.5 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İç harcı için;
  • 500 gram kıyma
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım bağ maydanoz
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 adet domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri için;
  • 2 yumurta sarısı

Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı


  1. Su, süt, şeker, maya karıştırılır.
  2. Tuz eklenir, yavaş yavaş un eklenir, ele yapışmayan bir hamur elde edilir ve 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  3. Soğan, maydanoz, salça, biber rondodan geçirilir.
  4. Kabuğu soyulan domatesler ve sarımsak da rondoha eklenir ve rondodan geçirilir.
  5. Rondodaki karışım kıymaya eklenir, tuz ve baharatlar da eklenerek karıştırılır.
  6. Mayalanan hamur bezelere ayrılır ve merdaneyle pide büyüklüğünde açılır.
  7. Hazırlanan harçtan açılan hamurun ortasına yayılır.
  8. Hamurun kenarları kıvrılır. Kalan tüm hamura aynı işlem uygulanır.
  9. Son olarak kıvrılan kenarlara yumurta sürülerek 180° fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
  10. İsteğe bağlı olarak fırından çıkan pidelerin kenarına tereyağ sürülür.

Yağlama Tarifi

Yağlama Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 6 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 buçuk su bardağı su
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
Harç için;
  • 500 gr kıyma
  • 2 soğan
  • 1 yeşil 1 kırmızı kapya biber
  • 3 domates
  • Maydanoz
  • 2 çorba kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Pul biber, karabiber, tuz
Üstüne sos;
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 kilo süzme yoğurt

Yağlama Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bütün malzemeleri karıştırarak hamurumuzu yoğuruyoruz, harcı hazırlarken dinlenmeye bırakırız.
  2. Kıymayı su ile açıp kavuruyoruz. Soğanı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz .
  3. Bir iki dakika kavurduktan sonra biberleri ilave ediyoruz ,biberlerde kavrulduktan sonra salça eklenir.
  4. Daha sonra domates pul biber, karabiber ve tuz maydanoz eklenir.
  5. İyice kavrulduktan sonra yarım su bardağı su eklenir ve 8/10 dk pişirilir.
  6. Dinlenen hamuru limon büyüklüğünde bezelere ayrılır. 17 beze çıktı.
  7. Bezeler servis tabağı büyüklüğünde açılır ve pişirilir.
  8. Pişirilen yufka üzerine harç serilir bu şekilde bütün katlar hazırlanır.
  9. Dilimlenip sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır. Afiyet olsun.

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 2.5 su bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Soğan yemeklik ince şekilde doğranır .Tereyağ ile kavrulur.
  2. Sonra sırasıyla patates, havuç ve biberler doğranır ilave edilir salça eklenir kavrulur .
  3. Daha sonra şehriyelerde eklenir kavrulma işlemi devam eder.
  4. Ardından sıcak su tuz ve karabiber ilave edilerek suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirilir. ( isteğe göre altını kapattıktan sonra kapak ile tencere arasına peçete koyarak dinlendirilir).
Afiyet olsun.

Az Kişilik Kolay Un Helvası Tarifi

Az Kişilik Kolay Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için:
  • 1 su bardağı (200 ml) su
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
Un helvası için:
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı dolusunca un

Az Kişilik Kolay Un Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Şerbeti için suyu ve şekeri uygun bir tencerede kaynayana kadar ısıtalım.
  2. Bu sırada da un helvasına başlayalım.
  3. Gözümüz şerbette olsun kaynadığı an kapatalım.
  4. Yağı ve unu uygun bir tencereye aldıktan sonra devamlı karıştırarak hafif koyu bir renk alana dek kavuralım. (bu aşamada un kokusu geldikten sonra koyu/açık renk istediğinize göre kavurmaya devam edebilirsiniz. ).
  5. Kavurduğumuz unumuza yavaş yavaş şerbeti ekleyelim. (elinizi yakmayın dikkat!).
  6. Kaşığın arka tarafıyla hızlı hızlı karıştırdıktan sonra un helvanızı ortaya toplayıp ocağın altını kapatalım.
  7. Şekil vermek isteyenler helva sıcakken bu işlemi yapmalıdır.
  8. Dilerseniz üstüne süslemek için ceviz/tarçın da koyabilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun🌸.

Cevizli Erişte Makarnası Tarifi

Cevizli Erişte Makarnası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kase köy eriştesi
  • Yarım su bardağı ceviz
  • 5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Cevizli Erişte Makarnası Tarifi Yapılışı

  1. 2 kase erişteyi haşlayalım süzelim .
  2. Tavada tereyağı, sıvı yağı kızdıralım.
  3. İçine makarnamızı katalım .
  4. Göz kararı tuz atalım .
  5. Yarım su bardağı iri çekilmiş cevizimizi ilave edelim .
  6. Ocağı kapatalım sıcak servis yapalım afiyet olsun.

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...