Patates Yatağında Et Kavurma Tarifi

Patates Yatağında Et Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patates
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz, muskat rendesi, karabiber
  • 1 kilo dana kuşbaşı

Patates Yatağında Et Kavurma Tarifi Yapılışı

  1. Et düdüklüye konur kısık ateşte sulanıncaya kadar kavrulur.
  2. Üzerine 1 su bardağı daha su konur.
  3. Tuz konur ve kaynayınca ağzı kapatılıp kısıkta 40 dk pişirilir.
  4. Diğer taraftan patatesler haşlanır.
  5. Patatesler sıcakken kabuğu soyulup çatalla biraz ezilir.
  6. Üzerine tereyağı süt muskat rendesi karabiber konarak blendırdan pürüzsüz oluncaya kadar geçirilir.
  7. Servis tabağına alınır üzerine kuşbaşı etler konarak sunuma hazırlanır. Afiyet olsun 🥳.

Ratatuy Tarifi

Ratatuy Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patates
  • 2 adet domates
Sosu için:
  • 4 adet büyük boy domates rendesi(konserve de olur)
  • 4 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça(isteğe bağlı)
  • Tuz, karabiber, kekik

Ratatuy Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle domates sosumuzu hazırlıyoruz. Bunun için derince bir tavaya yağı alıp üzerine sarımsakları rendeliyoruz.
  2. Sarımsakları biraz kavurduktan sonra isteğe bağlı olarak salçayı koyup kavuruyoruz.
  3. Ardından domates rendesini ve baharatları da ekleyerek biraz pişiriyoruz.
  4. Fırın kabına domates sosunun yarısını koyarak her yerine eşit şekilde gelmesini sağlıyoruz.
  5. Sebzeleri eşit boyda ince ve halka şeklinde doğruyoruz.
  6. Kabuklarını isterseniz soyabilirsiniz ama ben soymadan yaptım.
  7. Daha sonra sırasıyla fırın kabına patlıcan, kabak, patates ve domates olarak diziyoruz.
  8. Kalan sosu da sebzelerin üzerine gezdirip bir yağlı kağıt ile fırın kabının üzerini örtüyoruz.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
  10. Fırından çıktıktan sonra üzerine taze kekik ve ya biberiye serperek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Dana Straganof Tarifi

Dana Straganof Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram dana antrikot
  • 200 gram mantar
  • 4-5 adet salatalık turşusu
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı krema
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pulbiber

Dana Straganof Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 250 gram dana antrikotu ve 1 adet soğanı jülyen usulü kesiyoruz.
  2. Daha sonra 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyduğumuz bir tavaya alıyoruz ve orta ateşte sotelemeye başlıyoruz. Yaklaşık 20 dakika bu şekilde soteledikten sonra ince uzun doğradığımız mantarları ilave ediyoruz.
  3. Mantarlarla yaklaşık 10 dakika daha soteledikten sonra 3 yemek kaşığı krema, 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber ve pulbiberi ekleyip kısık ateşte karıştırıyoruz.
  4. Ocaktan almaya yakın yine jülyen usulü doğradığımız salatalık turşusunu da ilave ediyoruz.
  5. Dana straganofu dilerseniz yanında patates kızartması veya pilav ile sıcak olarak servis yapabilirsiniz, afiyet olsun😇.

Sütsüz Krep Tarifi

Sütsüz Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı un
  • Göz kararı tuz
  • Yağ

Sütsüz Krep Tarifi Yapılışı


  1. Tüm malzemeleri bir kaba alıp topaklanmayacak şekilde karıştırıyoruz.
  2. Tavayı biraz kızdırıp yağladıktan sonra çok kalın olmayacak şekilde ince katman olarak bir kepçe kadar krep hamurumuzu döküyoruz.
  3. İnce olduğu için yakmamaya dikkat edin arkalı önlü bir şekilde pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Bamya Çorbası Tarifi

Bamya Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram kuru bamya
  • 150 gram minik doğranmış et
  • 100 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Limon tuzu
  • Tuz
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ

Bamya Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Bamyaları çelik bir süzgecin arka kısmıyla iyice sürtüyoruz ve tüyleri çıkartıyoruz.
  2. Geniş bir tencerede kaynamış suyun içerisine 1 çay kaşığı limon tuzunu atarak bamyaları yumuşayasıya kadar haşlayalım.
  3. Haşlanan bamyaları süzgece dökelim ve soğuyasıya kadar ellemeyelim.
  4. Soğuyan bamyaların iplerini çıkartarak güzelce yıkayalım.
  5. Bir tencereye sıvı yağımızı koyalım.
  6. Üzerine eti ve kıymayı atarak kavuralım.
  7. Üzerine rendelenmiş soğanı atarak biraz daha kavurup içine salçayı da atarak 7 su bardağı kaynamış suyunu koyalım ve tuzunu ve bir çay kaşığı limon tuzu atarak orta ateşte yarım saat kaynatalım.
  8. Sonra bamyaları atıp yarım saat daha pişirip limon ile servis yapalım herkese afiyet olsun.

Küp Küp Elmalı Kek Tarifi

Küp Küp Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet küçük boy elma
  • 1 su bardağı ufalanmış ceviz
  • 2-3 su bardağı un (Artırabilirsiniz)
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker

Küp Küp Elmalı Kek Tarifi Yapılışı


  1. Elmaları minicik küp küp kesiyoruz ve cevizleri ufalıyoruz.
  2. Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz ve tüm sıvı malzemeleri tek tek çırparak ekliyoruz.
  3. Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını eleyerek ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  4. Elmaları ve cevizleri ekleyip spatula ile karıştırıyoruz.
  5. Yuvarlak fırın kabının altına pişirme kağıdı koyup kenarlarını da biraz yağladıktan sonra harcı döküyoruz. Üzerine esmer şeker serpiştiriyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tam 40 dakika pişiriyoruz. Fırına göre farklılık gösterebilir, üstü iyice pişince kürdan kontrolü yapın. Biraz soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! dilerseniz yanında vanilyalı dondurmayla servis edebilirsiniz.

Rengarenk Ve Mis Kokan Karadutlu Limonlu Kek Tarifi

Rengarenk Ve Mis Kokan Karadutlu Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağıun
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 1 su bardağı şeker
  • 250 mililitre yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 kase karadut

Rengarenk Ve Mis Kokan Karadutlu Limonlu Kek Tarifi Yapılışı


  1. Bir kasede, yumurta ve şekeri çırpın.
  2. Sonrasında süzme yoğurt ve sıvı yağı da ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. Ayrı bir kasede un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın.
  4. Tüm malzemeleri spatula yardımıyla tek bir kasede karıştırın.
  5. Sırasıyla içerisine limon kabuğu ve karadutları ekleyin. Karadutları ekleyince karıştırırken dikkat edin dağılmasınlar.
  6. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Biraz soğuyunca kalıptan çıkarın ve servis edin! afiyet olsun!.

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...