Fırında Kıyma Dolgulu Patates Rulosu Tarifi

Fırında Kıyma Dolgulu Patates Rulosu Tarifi İçin Malzemeler

  •  3 adet patates
  • 1, 5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
Kıymalı harç için;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 350 -400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (tepeleme)
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Karabiber

Fırında Kıyma Dolgulu Patates Rulosu Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce 3 adet büyük boy patateslerimizi soyup, yıkayalım ve daha sonra rendenin büyük kısmı ile rendeleyelim.
  2. Ve sonrasında patateslerimizin suyunu tamamen sıkalım ve karıştırma kabına alalım ve rendelediğimiz kaşar peynirini, kıydığımız maydanozu, yumurtaları, tuzu ve karabiberi ekleyerek güzelce ovalım daha sonra patatesli harcımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine boşaltalım ve eşit bir şekilde elimizle bastıra bastıra yayalım.
  3. Tepsimizi fırının alt raflarına yerleştirelim ve 180°c fırında üzerleri kızarmaya başlayana kadar pişirelim.
  4. Kıyma harcı için uygun bir tavaya zeytinyağı ve kıymayı alalım rengi dönene kadar kavuralım.
  5. Sonrasında doğradığımız soğanı, yeşil ve kırmızı biberleri ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  6. Salçamızda ekleyip biraz daha kavuralım.
  7. Ardından sıcak suyumuzu kıymamızın içine ekleyip tuz, kırmızı toz biber ve karabiberi de ekleyerek karıştıralım ve kıymalar suyunu çekene kadar kavuralım.
  8. Altı ve üzeri kızaran patatesimizi fırından alalım ve üzerine kıymalı harcı dökerek her tarafı eşit oalcak şekilde yerleştirelim.
  9. Pişirme kağıdının kısa kenarından başlayarak iteklersek kendi kendine satılacağını göreceksiniz.
  10. 5 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
  11. Ben sarımsaklı yoğurt döktüm üzerine kesinlikle tavsiye ederim.
Deneceklere şimdiden afiyet olsun.

Havuç Çorbası Tarifi

Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy havuç
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 diş sarımsak
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
Terbiyesi için:
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı su

Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye sıvı yağ ve tereyağ koyup rendelenmiş havuç ve sarımsağı üzerine ekleyip ve yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz.
  2. Ardından şehriye ve su ilave edip karıştırıyoruz. Bir iki taşım kaynatın.
  3. Şimdi terbiyeyi hazırlayalım. Bunun için karıştırma kabına yoğurt, un, yumurta sarısı ve su koyup çırpın.
  4. Tencerede kaynamakta olan çorbadan 2-3 kepçesini terbiye karışımına ilave edip çırpmaya devam edin.
  5. Terbiyeyi tencereye yavaş yavaş dökün.
  6.  Bir yandan da çorbayı karıştırın ki yoğurt ve yumurta kesilmesin.
  7.  Bir iki taşım kaynadıktan sonra tuzunu ekleyip altını kapatabilirsiniz. Çok lezzetli bir çorba, tavsiye ederim. Afiyet olsun. 💕.

Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi

Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çorba kasesi bulgur
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ( isteğe bağlı zeytinyağıda olur)
  • Yarım çorba kaşığı tereyağı
  • 4.5 su bardağı kaynamış su
  • Tuz

Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı


  1. 1 adet orta boy soğanımızı ince ince doğruyoruz.
  2. Yağlarımızı döktüğümüz tencereye ince ince kıydığımız soğanımızı ekliyoruz .
  3. Soğanlarımızı güzelce kavuruyoruz.
  4. Soğanlarımızı kavurduktan sonra tenceremize bulgurumuzu ekliyoruz.
  5. Bulgurla soğanlarımızı 1 ila 2 dakika kadar kavuruyoruz.
  6. Kavurduğumuz bulgurla soğana 4. 5 su bardağı kaynamış suyu ekliyoruz( ben ilk aşamada 3. 5 su bardağı su ekledim siz de benim gibi kontrollü gidebilirsiniz)
  7. Suyunu ekledikten sonra tuzunu ilave ediyoruz.
  8. Tenceremizin kapağını kapatıp ocağın altını kısıyoruz.
  9. Suyunu çeken pilavımızı güzelce dinlendiriyoruz.
  10. Dinlendirdiğimiz pilav artık servise hazır. Herkese afiyet olsun.

Teremyağlı Profiterol Tarifi

Teremyağlı Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 125 gram margarin
  • 3 yumurta (yumurta eğer küçükse 4 kullanalım )
Kreması için;
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 vanilya
  • 3 yemek kaşığı un
Çikolata sosu;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker

Teremyağlı Profiterol Tarifi Yapılışı

  1. Su ve margarin ocağa alınır, margarin eridikten sonra un eklenir.
  2. 2- 3 dakika kavrulur .
  3. 15 dakika dinlerdikten sonra içine yumurtalar tek tek eklenerek çırpılır .
  4. Akışkan kıvam olmalı eğer 3 yumurta ile akışkan kıvam elde edilmezse 4 yumurta eklenir çırpılır .
  5. Sonra ceviz büyüklüğünde yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alınır 10 dakika bekletilir.
  6. 180 derece ısıttığımız fırında pişirilir ve fırın kapatılır .
  7. İlk sıcaklığı çıkana kadar fırından çıkartılmaz.
  8. Kreması; Süt,şeker ,yumurta, un, bir tencereye alınarak pişirilir ve soğumaya bırakılır .
  9. Soğuyan krema prefiterolleri içine sıkılır.
  10. Çikolata sosu; Tüm malzemeler bir tencereye alınır ve pişirilir ve soğuması için kenara alınır ,arada karıştırılmalı üzeri kabuk bağlamaması için.
  11. Soğuyan sos prefiterollerin üzerine dökülür servise hazır afiyet olsun 😋

Enfes Börek Tarifi

Enfes Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
Sos için;
  • 6 yemek kaşığı un
  • 3 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta birinin sarısı üstüne
  • Not: bu ölçülerde 38 adet börek çıkıyor
Batırmak için;
  • Maden suyu
İç harç için;
  • 3 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 200 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz

Enfes Börek Tarifi Yapılışı

  1. İç harcı için; Öncelikle soğanlarımızı küp küp doğruyoruz.
  2. Daha sonra kıymayı tavaya alıp kızartıyoruz ,hafif kızaran kıymanın üzerine soğanlarımızı ekliyoruz ,1 adet patatesi rendeliyoruz.
  3. Kavrulan soğan ve kıymaya patateslerimizi ekliyoruz .
  4. Biraz kavrulduktan sonra salçamızı ve baharatlarımızı ekliyoruz.
  5. Öncelikle su ,un, tereyağı ,sıvı yağ ve yumurtayı bir kaba alıp karıştırıyoruz .
  6. Daha sonra ilk kat yufkayı tezgahın üstüne serip üzerine hazırladığımız sostan döküp yayıyoruz.
  7. Daha sonra ikinci yufkayı üzerine koyduktan sonra aynı işlemi tekrarlıyoruz.
  8. 3 katı da üstüne koyup sos döküp eşit 16 parçaya bölüyoruz.
  9. İç harcından ekliyoruz ,iç harcını isteğe göre kıymalı ,patatesli ,peynirli koyabilirsiniz.
  10. Daha sonra börekleri sarıyoruz .
  11. Ayrı bir kapta hazırladığımız maden suyunun içine börekleri koyuyoruz .
  12. İsterseniz bir gece önceden de hazırlayıp maden suyun içine koyup sabah 180 derecede pişirebilirsiniz .
Ben yaptığım böreklerini yarısını da buzluğa kaldırıyorum nasıl isterseniz öyle yapabilirsin afiyet olsun 🥰.

Defne Soslu Tavuk Tarifi

Defne Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • Yarım paket krema
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yarısı defne yaprağı
  • Tavuğun üstüne gelecek kadar su
  • 1 çay kaşığı salça

Defne Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğsünü güzelce doğrayalım, ardından rengi dönene kadar kaynar sunda haşlayalım.
  2. Ardından süzüp tavaya sıvı yağ ekleyelim biraz kavuralım.
  3. 1 çay kaşığı salça ekleyip iyice kavuralım, ardından yarım paket krema ekleyip 2 yada 3 defa karıştıralım ara ara.
  4. Ardından defne yaprağı ekleyip ara ara karıştıralım 3 dk kısık ateşte pişirelim, afiyet olsun.

Ekşili Etli Bamya Tarifi

Ekşili Etli Bamya Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr bamya
  • 1 su bardağı et
  • 1 limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 kuru soğan
  • 1 domates
  • Yarım çay bardağından az sıvı yağ

Ekşili Etli Bamya Tarifi Yapılışı

  1. Kuru soğanı küp küp doğrayalım .Tencereye alalım.
  2. Sıvı yağı ilave edip kavuralım .
  3. Daha sonra salça ve domatesi ekleyelim .
  4. 2 dakika altı kısık şekilde bekleyelim.
  5. Ben kavurma eti kullandığım için pratik oldu.
  6. Eti ilave edip bir kere karıştıralım.
  7. Bamyayı koyalım.
  8. Tuzunu atalım, suyu göz kararı kullandım .
  9. 1 limonun suyunu sıkıp ekleyelim .
  10. Karıştırıp orta harlı ateşte kontrollü şekilde pişirelim .
Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...