Ezme Patates Salatası Tarifi

 

Ezme Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg patates (Miktarı kişi sayısına göre azaltıp çoğaltabilirsiniz )
  • 3 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı mısır
  • 3-4 adet küçük doğranmış kornişon turşu
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tutam ince kıyılmış dereotu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • Tuz
  • Limon suyu

    Ezme Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup ocakta yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
  • Daha sonra suyunu süzüp uygun bir kaba alıp eziyoruz.
  • Havuçları soyup rendeliyoruz.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alıyoruz.
  • Zeytinyağ ekleyip ocakta hafif rengi dönene kavuruyoruz.
  • Havuçları ekleyip havuçlar yumuşayana kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra ezmiş olduğumuz patatese ilave ediyoruz.
  • Ilıdıktan sonra mısır hariç bütün malzemeleri ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  • Küçük silikon kalıba koyup elimizle bastırıp servis tabağına çevirerek şekil veriyoruz.
  • Orta kısmını mısır la süsleyip servis yapıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.

Kendi Sosunda Pişen Makarna Tarifi (Az Malzeme İle)

 

Kendi Sosunda Pişen Makarna Tarifi (Az Malzeme İle) İçin Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 4 adet orta boy domates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 adet orta boy biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 5 dolu yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tane tavuk bulyon
  • Sıcak su
  • Tuz

    Kendi Sosunda Pişen Makarna Tarifi (Az Malzeme İle) Nasıl Yapılır?

  • Sıvıyağı tencereye koyulur.
  • Üzerine ince doğranmış biber ve soğan eklenir 3-4 dakika kavuralım.
  • Salçayı ekleyip karıştıralım.
  • Sonra rendelenmiş domatesleri de ekleyelim 2-3 dk erisin makarnayı da ekleyip.
  • Karıştıralım ve suyumuzu 2-3 parmak geçecek şekilde ekleyelim.
  • Sonra 1 tane tavuk bulyon ekleyelim ben ekliyorum çok seviyorum isterseniz eklemeyede bilirsiniz size kalmış.
  • Tuz ekleyip ocağımızı orta ateşe alıp kapağı kapalı bir şekilde ara ara karıştırarak suyu çekene kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Tablacı Salatası Tarifi

 

Tablacı Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane kuru soğan
  • 3 tane domates
  • 1 tutam maydanoz

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber (miktarı azaltıp çoğaltabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yeteri miktarda tuz

    Tablacı Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanın kabuğunu soyalım ikiye bölüp doğrayalım, elimizle ovarak acısını çıkaralım süzgece alıp yıkayalım ve suyunu süzelim.
  • Domatesleri ve maydanozu doğrayalım.
  • Sos malzemelerini kasede karıştıralım, bütün malzemeleri bir kaba alıp hazırladığımız salata sosunu dökelim.
  • Damak tadına göre tuz ilave edip karıştıralım.
  • Salatamız servise hazır.🌹afiyet olsun 🌹.

Yumuşacık Ev Köftesi Tarifi

 

Yumuşacık Ev Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • 1 yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı salça (Tercihen yarı yarıya biber ve domates salçası)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke (Ben üzüm kullandım)
  • 3 adet kepekli sandviç ekmeği içi

Baharatlar;

  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kekik
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı zahter
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı sarımsak tozu
  • Çay kaşığının ucuyla yenibahar

Köftelere şekil verirken;

  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

    Yumuşacık Ev Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tuz, karbonat ve baharatları küçük bir kaseye alalım.
  • Soğanı rendenin en ince tarafıyla rendeleyelim. Çıkan suyu ile birlikte derince bir kaba alalım. Üzerine kıyma, sarımsak rendesi, yumurta, salça, baharatlar, zeytinyağı ve sirkeyi ekleyelim. Yoğurmaya başlayalım. Sirke köftenin yumuşak olmasını sağlıyor.
  • 3 adet kepekli sandviç ekmeği dilimini ufak parçalar halinde ekleyelim. Siz beyaz ekmek de kullanabilirsiniz (Ancak ne kadar ekmek gerekeceği kıymadan kıymaya değişebilir. Aşağıdaki fotoğraflardan köfte harcının kıvamına bakabilirsiniz)
  • Bütün malzemelerin hemhal olması için güzelce yoğuralım. En az 15 dakika, elimizin lezzeti köfteye geçmeli 😊
  • Köfte kıvam aldığında ağzı kapalı şekilde dolapta en az 5 saat bekletelim. Bu kısım önemli.
  • Dolaptan aldığımız köfteleri şekillendirmeden önce parmaklarımızı zeytinyağı ve sirke karışımına batıralım. Her köfte için aynı işlemi tekrarlayalım.
  • Şekil verelim. Kısık ateşte yağ koymadan, çevire çevire pişirelim. Afiyet olsun.

Sütlü Brokoli Çorbası Tarifi

 

Sütlü Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy brokolinin yarısı
  • 1 küçük boy havuç
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 litre su

Sütlü sos için;

  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt

    Sütlü Brokoli Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Brokoliler çiçeklerine ayrılıp iyice yıkanır.
  • Patates ve havuç rendelenir soğan ve sarımsak doğranır hepsi birlikte tencereye alınıp üzerini geçecek kadar kaynamış su (1,5 litre kadar) koyulur ve sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Pişen sebzeler blendırdan geçirilir ve sosunu hazırlamaya geçilir.
  • Eriyen tereyağa unu eklenerek kavurulur,
  • Kavrulan una sütü azar azar eklenir ve karıştırılır fokurdayınca altı kapatılıp çorbaya dökülür ve karıştırılır.
  • Bir iki kaynayınca altı kapatılır. Not: dilerseniz üzerini süslemek için sostan 1 yemek kaşığı ayırıp çorbanın üzerine gezdirebilirsiniz .Afiyet olsun💫

Ispanaklı Pasta Tarifi

 

Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ıspanak (Rondodan geçirilmiş sadece yaprakları olacak )

Muhallebi için

  • 5 su bardağı süt
  • 2 ,5 yemek kaşığı un ( kaşık ölçümüz hafif tepeleme, çok dolu olmayacak şekilde )
  • 2 ,5 yemek kaşığı nişasta ( ben mısır kullanıyorum )
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı toz krem şanti 

    Ispanaklı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak muhallebi için krem şanti dışında malzemeler karıştırılıp muhallebi yapılır.
  • Muhallebi olduktan sonra üzerine streç temas edecek şekilde kapatılıp iyice soğumaya bırakılır.
  • Kek için ıspanağımız püre haline getirilir.
  • Yumurta ve şeker çırpılır.
  • Sırası ile yağ, ıspanak eklenir.
  • Un, kabartma tozu, vanilyada eklenip karıştırılır.
  • Yağlanmış 22-24 cm civarındaki kalıbımıza dökülür.
  • 170 derece ayarda 45 dk kadar pişirilir.
  • Kekimizi fırından çıkarmadan bıçak ile ortasına batırıp çıkaralım.
  • Pişip pişmediğini kontrol edelim.
  • Bıçak temiz çıkıyor ise pişmiş, kek harcı bulaşarak çıkıyor ise pişmemiş demektir.
  • Piştikten sonra kekimiz soğumaya bırakılır. Soğuyan muhallebimizin içine 2 yemek kaşığı krem şanti eklenip çırpılır.
  • Kekimiz soğuyunca 2 veya 3 parçaya kesilir. Benim kekim 3 parça oldu.
  • Üzerine serpmek için kekimizin bir parçasından biraz kek parçası alınır.
  • Elinizle veya bıçakla alabilirsiniz.
  • Servis tabağına kekin ilk katı alınır.
  • Üzerine muhallebinin bir kısmı eklenir.
  • Diğer kat da alınıp muhallebi eklenir.
  • Son katı da ekleyip kalan muhallebi ile üzeri ve kenarları kapatılır.
  • Aldığımız kek parçaları el ile ufalanıp üzerine serpiştirilir.
  • Bir kaç saat dinlenen pastamız servis yapılır.

Kapış Kapış Giden Pratik Pizza Börek Tarifi

 

Kapış Kapış Giden Pratik Pizza Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 adet yufka

İç harcı için;

  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 100 gr sucuk
  • 200 gr kaşar peyniri
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta
  • Galeta unu

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Kapış Kapış Giden Pratik Pizza Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Böreğimizin iç harcı için kırmızı, yeşil biberi ve domatesi doğrayalım ve derin bir karıştırma kabına alalım.
  • Kaşar peynirini ve sucu da  küp küp doğrayalım, diğer malzemelerin üzerine ekleyelim.
  • Kekik ve pul biberi de ekledikten sonra güzelce karıştıralım.
  • 4 veya 6 eşit parça böldüğümüz yufkalardan her birine iç harcımızdan yerleştirelim, kenarlarını içe doğru katladıktan sonra sıkı olmayacak şekilde saralım. Bütün yufkalarımız bitinceye kadar aynı işleme devam edelim.
  • Şekillendirdiğimiz yufkalarımızı önce çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa bulayarak bir tabak içerisine alalım.
  • Pişirmek için tavaya sıvı yağı alalım, kızdıktan sonra böreklerimizi tavaya alalım ve iki yüzeyini de güzelce kızartalım.
  • Pişen böreklerimizi sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun!

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...