Fırında Tavuklu Biber Dolması Tarifi

 

Fırında Tavuklu Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo dolmalık biber

İçi için ;

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 3 adet patates
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Tuz

Kızartmak için ;

  • Yeterince sıvı yağ

Sosu için ;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su

    Fırında Tavuklu Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri küçük küp halinde doğrayıp kızartarak havlu kağıt serili bir tabağa alıp fazla yağını süzdürüyoruz.
  • Dolmalık biberleri ayıklayıp yıkayarak aynı şekilde fazla kızartmadan sotelercesine kızartıp havlu kağıt serili tabağa alıyoruz. (fırında pişeceği için çok fazla kızartmıyoruz. )
  • Tavuk göğsünü minik küp şeklinde doğrayıp kızdırdığımız yağın içine alarak suyunu salıp çekene kadar soteliyoruz.
  • Kırmızı ve yeşil biberi küçük doğrayarak sotelediğimiz ete baharatlarıyla ilave edip birkaç dakika pişiriyoruz.
  • Patatesleri ekleyip karıştırarak dolmalık biberlerin içine harcı yerleştirip biberlerin kapaklarını kapatıyoruz.
  • Fırın tepsisine dizerek suyla salçayı çözdürüp üzerine gezdiriyoruz.
  • 175 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Servise hazır. 

Limon Kremalı Tavuklu Makarna Tarifi

 

Limon Kremalı Tavuklu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 parça kemiksiz derisiz tavuk eti
  • 1 paket makarna

Tavuğu bulamak için;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kekik
  • Tuz

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Diğer malzemeler;

  • 1 paket krema
  • Yarım çay bardağı sut
  • Yarım limon suyu
  • Yarım limon rendesi
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Dereotu

    Limon Kremalı Tavuklu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Makarna için; tencereye su ve tuz ekleyip, kaynadıktan sonra makarnamı haşlanmaya bıraktım. (10 dakika).
  • Diğer yandan tavuklar için tavaya yağ ekleyip una buladığım tavukları kızartmaya başladım.
  • Tavukların iki tarafı kızardıktan sonra limon suyu, limon kabuğu rendesi ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip 2-3 dakika tavayı sallayarak soteleme işlemi uyguladım.
  • Ardından krema, süt ve 2-3 dal dereotu ekleyip 3-4 dakika kıvam alana kadar pişirdim. Daha sonra süzüp hafif soğuk sudan geçirdiğim makarnayı borcama döküp, üzerlerine tavukları dizdim.
  • Kalan sosuda makarnanın her yerine gelecek şekilde döktüm. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip ince kesilmiş limon ve biraz dereotu ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis ettim. Afiyet olsun.

Mantar Sote Tarifi

 

Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kültür mantarı
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 baş kuru soğan
  • 6-7 tane çeri domates
  • 1 çay kaşığı mantar baharatı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) kahve fincanı zeytinyağı

    Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sebzeleri yıkayıp iri iri doğruyoruz.
  • Tavada zeytinyağında önce soğan ve biberleri kavuruyoruz.
  • Sonra mantarları ilave ediyoruz.
  • Biraz kavrulunca domatesleri ilave ediyoruz.
  • Az daha kavrulunca baharat ve tuzu ilave edip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Turşu Tadında Mor Lahana Salatası

 

Turşu Tadında Mor Lahana Salatası Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • Orta boy yarım mor lahana
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

    Turşu Tadında Mor Lahana Salatası Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle mor lahanayı bıçak yardımı ile ince ince doğrayalım ve uygun bir kap içerisine alalım. Dilerseniz bu aşamada sebze soyacağı da kullanabilirsiniz.
  • Üzerine tuz ve sirkeyi dökerek  2-3 dakika ovarak diriliğini kaybedinceye kadar yumuşatalım.
  • Ardından dereotunu ve maydanozu ince ince kıyalım.
  • Yumuşayan mor lahanamıza doğradığımız maydanoz ve dereotunu ekleyelim.
  • Limon suyu, nar ekşisi ve zeytinyağını ilave ederek karıştıralım.
  • 10 dakikada hazırlayabileceğiniz turşu tadında mor lahana salatamız servise hazır. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.

Mercimek Çorbası Tarifi

 

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 6 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Üzerine sos için;

  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber 

    Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 6subardağı suyu tencereye alalım. Yıkadığımız 1 su bardağı mercimeği koyup, kapağını biraz aralıklı kapatıp, 20 dakika kadar pişirelim.
  • O pişerken tavaya yağları alıp eritelim unu ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
  • Mercimekler yumuşayınca kavurduğumuz unu 1 su bardağı sıcak su ekleyip, karıştırarak çorbaya ekleyip blendırdan geçirelim. Çorbamız hazır.
  • Eğer kıvamı çinkoyu olursa biraz kaynar su ekleyelim.
  • Üzerine sos için; 6 kaşık zeytinyağı kızdırıp, kırmızı tozbiberi ekleyip, bir iki tur çevirelim. Çorbayı servis ederken üzerine gezdirelim.

Tez Börek (Kahvaltınızın Vazgeçilmezi Olacak) Tarifi

 

Tez Börek (Kahvaltınızın Vazgeçilmezi Olacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 hamur kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su
  • Yarım demet maydanoz (İnce kıyılmış)
  • Yarım kg lor peyniri

    Tez Börek (Kahvaltınızın Vazgeçilmezi Olacak) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kaba lor peynirini, yumurtayı ve maydanozu alıp karıştıralım.
  • Ardından tuzu, hamur kabartma tozunu ekleyip karıştırın. 1 kase su alın.
  • Unu birer bardak olacak şekilde kontrollü eklemeye başlayalım.
  • Bir yandan da az az su ekleyelim. Hamurumuz ne çok cıvık ne de çok sert olacak.
  • Hamurumuzu yaptıktan sonra tezgahımızı unlayalım ve hamuru merdane ile açalım. 

Cevizli Ay Tatlısı Tarifi

 

Cevizli Ay Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ arzuya göre margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine ayrılacak)
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yaklaşık 2 su bardağı un(mutlaka kontrollü)

Üzeri için;

  • Ayırdığımız yumurtanın sarısı

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Çeyrek dilim limon

    Cevizli Ay Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım.
  • Malzemeleri uygun bi tencereye alıp 10 dakika kaynatalım.
  • Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu sıkıp 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  • Unu kontrollü bir şekilde ilave edip yumuşak kıvamlı bi hamur elde edelim.
  • Hamuru tezgahta 2 eşit parçaya ayırıp rulo şeklinde açalım.
  • Çok ince olmayacak şekilde üzerine bastırarak şekil verip bardak yada kalıpla ay şeklinde keselim.
  • Yağladığımız fırın tepsisine dizip üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
  • Çatalla çizik atıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirelim.
  • Fırından çıkan tatlımızı ılık şerbetle buluşturan.
  • Tamamem şerbetini çektikten sonra fıstık serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...