Güveçte Soslu Köfte (Damak Çatlatan Lezzette) Tarifi

 

Güveçte Soslu Köfte (Damak Çatlatan Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • Yarım çay bardağından biraz fazla galeta unu (Ekmek içide olur)
  • 1 adet soğan (Rondodan ince çekilmiş)
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Sosu için;

  • 4 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kekik

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Güveçte Soslu Köfte (Damak Çatlatan Lezzette) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köftesi için; yoğurma kabına galeta unu, rondodan geçirilmiş yada rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsak, tuz ve baharatlar alınır ve iyice yoğrulur.
  • Hazırladığımız köfte harcını üzerini folyo ile kapatarak buzdolabında yarım saat dinlendirelim.
  • Dinlendirdiğimiz köfte harcından küçük parçalar kopararak elimizle yuvarlayalım ,bütün köfte harcı bitene kadar bu işlemi yapalım.
  • Tavaya biraz sıvı yağ koyup, ısıtalım ve köfteleri çok az kızartalım dikkat edin fazla kızartmayın.
  • Kızarttığımız köfteleri güveç kaplarına eşit şekilde koyalım, ben güveç kaplarıma yedişer adet köfte koydum,.
  • Sosu için; tencereye 1 yemek kaşığı tereyağ koyalım ve üzerine kabukları soyulmuş rondodan çekilmiş 4 adet domatesi,1 tatlı kaşığı domates salçasını ve rendelenmiş 2 diş sarımsak ilave ederek 5 dakika pişirelim, tuz ve kekiği ilave ederek 5 dk daha pişirelim.
  • Hazırladığımız domates sosunu güveçteki köftelerin üzerine eşit şekilde paylaştıralım, önceden ısıtılmış 200 derece alt üst ayar fırında 25 dakika pişirelim. Sonra fırından alıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim ve tekrar fırına sürelim.
  • Peynirler eriyip üzeri kızarana kadar pişirelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Tam Ölçülü Mercimek Köftesi Tarifi

 

Tam Ölçülü Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 3 su bardağı su (600 ml)
  • 2 yemek kaşığı domates & biber karışık salça
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 4-5 dal yeşil soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz

Sunum için;

  • Marul
  • Limon

    Tam Ölçülü Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ocağa aldığımız tencerenin içerisine yıkadığımız kırmızı mercimeği ve suyu alarak  iyice yumuşayana kadar haşlanmaya bırakalım.
  • Suyunu çektikten sonra üzerine ince bulguru ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatarak 30 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Ayrı bir tencere içerisine sıvı yağı alalım, üzerine ince kıyılmış soğanı ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım.
  • Ardından salçayı ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavurarak ocaktan alalım.
  • Dinlenen mercimeklerimizi geniş bir kap içerisine alalım, üzerine salçalı sosu ve baharatları ekleyerek elimizle yoğuralım.
  • İnce kıydığımız yeşil soğan ve ince kıyılmış maydanozu ekleyerek tekrar yoğuralım.
  • Ardından harcımızdan parçalar kopartarak elimizde yuvarlayalım ve servis tabağına alalım.
  • Limon dilimi ve marul yaprağı ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Fırında Makarna (Su Böreği Lezzetinde) Tarifi

 

Fırında Makarna (Su Böreği Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna tercihen kelebek ya da fiyonk makarna
  • 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı tulum peyniri (ufalanmış)
  • Yarım su bardağı kaşar rendesi
  • Yarım su bardağı beyaz peynir
  • 3-4 avuç maydanoz

ÜZERİ İÇİN SOS;

  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Fırında Makarna (Su Böreği Lezzetinde) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Makarnayı haşlayıp yumuşayınca suyunu süzüp daha sıcakken tereyağı ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • Ardından peynirleri ince kıyılmış maydanozunu ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Yağlanmış borcam ya da o ebatlarda bir tepsiye makarna karışımını döküp kaşıkla yayıyoruz.
  • Üst sosu için, yumurtaları bir tasa kırıp karıştırıyoruz.
  • Üzerine unu da ekleyip tel çırpıcıyla çırpıyoruz.
  • Kaşar rendesini de ekleyip karıştırdıktan sonra makarnanın üzerine kaşıkla azar azar dökerek yayıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırınımızın orta rafında üzeri kızarana dek pişirip çıkarıyoruz. Dilimleyip sıcak sıcak afiyetle yiyebiliriz.

Özel Soslu Tavuk Kanat Tarifi

 

Özel Soslu Tavuk Kanat Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kg tavuk kanat

Sosu için:

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2,5 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı bal (miktarı kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • 1 kaşığı tatlı kaşığı hardal
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu (veya 2 diş rendelenmiş sarımsak)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

    Özel Soslu Tavuk Kanat Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün sos malzemeleri büyük bir kase içersinde karıştırılır.
  • Ellinizde hazır domates sosu yoksa onun yerine ketçap veya çok az sulandırılmış domates salçası ekleyebilirsiniz.
  • Ardından temizlenmiş tavuklar sos içersine alınır ve güzelce harmanlanır.
  • 2-3 saat hatta zamanınız varsa 1 gece sos içersinde bekletin.
  • Ardından yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında (alt/üst ayarda) 40-45 dk pişirin. Afiyet olsun.
  • Ben yanına bezelyeli pirinç pilav ,tavada çıtır patates ve salata hazırladım. Sizlere fikir olsun.

Pazı Çorbası Tarifi

 

Pazı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
  • 1demet pazı
  • Tuz
  • 7 su bardağı kaynamış su

Terbiyesi için;

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Nane
  • Az pulbiber 

    Pazı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye 7su bardağı su eklenir, kaynadıktan sonra haşlanmış buğdaylar eklenir, 5 dakika kaynadıktan sonra ince ince doğranmış pazılar eklenir.
  • Kaynayıp, pazılar piştikten sonra terbiyesi ayrı bir kapta hazırlanır yoğurt un ve yumurta biraz çorbanın suyundan ilave edip iyice çırp kıldıktan sonra çorbaya yavaş yavaş ilave edilir, kaynayana kadar karıştırılır, tuzu ilave edilir.
  • Kısık ateşte pişerken tavada tereyağını eritip içine nane az pulbiber ilave edip, kızdırdıktan sonra çorbaya ilave edip karıştırıyoruz.
  • Ardından ocağı kapatıp sıcak sıcak servis yapılır afiyet olsun 🤗
  • Not: Suyu az gelirse kaynamış su ilave edebilirsiniz ♥️.

Tok Tutan Brokoli Salatası Tarifi

 

Tok Tutan Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet brokoli
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1-2 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz ,karabiber
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

    Tok Tutan Brokoli Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak brokoliler temizlenip küçülterek kaynar suda 10 dakika kadar haşlanır.
  • Daha sonra suyunu süzüp kenarda bekletin.
  • Havuçları rendelenir ve kapya biberi jülyen şeklinde doğranır.
  • Daha sonra uygun bir tavada sıvı yağ ile kapya biber ve havuçlar sotelenir.
  • Soteledikden sonra soğumaya bırakılır.
  • Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp hepsini birleştirip tuzunu, karabiberini koyup karıştırıyoruz.
  • Servis tabağına alıp afiyetle yiyebilirsiniz.

Pişmaniye Kurabiye Tarifi

 

Pişmaniye Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek pudra şekeri
  • 3 buçuk su bardağı un (kontrollü ekleyin)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Glütensiz yapıcak olanlar glütensiz un kullanabilir

    Pişmaniye Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı, sıvı yağı, nişastayı ve şekeri karıştıralım.
  • Vanilyayı, hindistan cevizini ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştıralım.
  • Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yoğuralım ve yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Lokmalık toplar yapıp 160 derece fırında altı hafif kızarıcak sekilde pişiriyoruz.
  • İlk sıcaĞı cıkınca 1 çay bardağı hindistan cevizi ve 1 çay bardağı pudra şekerini karıştırıp kurabiyeleri buluyoruz afiyet olsun 🤎🤎.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...