Sarımsaklı Ekmek Tarifi

 

Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram yumuşacık tereyağ
  • 4-5 yemek kaşığı kaşar rendesi
  • 1 baş sarımsak benim baş küçücüktü iki tane kulandım normal bir sarımsağın bir tanesi yetecektir
  • Üzerine gezdirmek için zeytin yağı
  • Tuz
  • Ekmek dilimleri yada ortadan kesilmiş yarım ekmek
  • Maydanoz yada taze soğan

    Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sarımsağın başını kesip üzerine az bi zeytinyağı gezdiriyoruz.
  • Alüminyum folyo (sağlıklı değil biliyorum) yada ıslatılmış fırın kağıdına sarıyoruz ve 220 derecelik fırında iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Daha sonra yumuşamış tereyağını ,kaşar rendesi ,tuzu geniş bir tabağa alalım ve pişen sarımsakları içine sıkalım.
  • Dikkat edin fırından çıkan sarımsaklar çok sıcak bir bez yardımıyla sıkın.
  • Güzelce karıştırın tüm tatlar birbirine girsin.
  • Daha sonra ekmeklerimizi alalım yaklaşık 6 ekmek dilimi çıkacaktır ben baget ekmek kulandım ve ortadan kesip iki dilim elde ettim. Fazla ince kesilmemiş somun ekmekle de olacaktır.
  • Karışımımızı ekmeğin üzerine sürüyoruz. Eğer az gelecek olursa biraz daha tereyağ ilave edebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz nefis oluyor.
  • Afiyet bal şeker olsun.

Parlak Ve Lezzet Bombası Mor Lahana Salatası Tarifi

 

Parlak Ve Lezzet Bombası Mor Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım mor lahana
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet limon
  • 1/2 (yarım) çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 adet havuç
  • 1/2 (yarım) demet dereotu
  • Nar ekşisi
  • Zeytinyağı

    Parlak Ve Lezzet Bombası Mor Lahana Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mor lahananın en üst kabuğunu çıkarıp ortadan ikiye bölerek doğrayabildiğiniz kadar ince doğrayın.
  • Üzerine tuz ve şeker ekleyerek yaklaşık 10-15 dakika yumuşayana kadar yoğurun. Parlaklığı şeker verecek mutlaka ekleyin.
  • Üzerini kapatarak 15-30 dakika arasında dinlenmeye bırakın.
  • Bu sırada havucu rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Dere otunu kıyın. Narı ayıklayıp 1 çay bardağı kullanmak için ayırın. Limonu sıkın.
  • Hazırladığınız tüm malzemeleri mor lahana ile birleştirip karıştırın.
  • Servis tabağına alıp üzerine nar ekşisi ve zeytinyağı gezdirin

Patates Yatağında Tavuk Sote (Nefis Tad Bayılcaksınız) Tarifi

 

Patates Yatağında Tavuk Sote (Nefis Tad Bayılcaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

5 porsiyon patates topları için:

  • 800 gram patates
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı kasar peyniri
  • Tuz, kekik, muskat ve karabiber

Tavuk sotesi için;

  • 400 gram adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı bezelye
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet küçük kapya
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • İsteğe göre baharat benim kullandığım> kekik, kırmızı toz biber, köri, karabiber ve tuz

Salçalı sosu için:

  • 1 tatlı kaşığı salça + yarım su bardağı
  • Sıcak su

    Patates Yatağında Tavuk Sote (Nefis Tad Bayılcaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patatesler yumuşayana kadar haşlayalım. Bu arada tavuk sote için sıvı yağ tavaya ilave edip kızdıralım. Ardından kuş başı doğranmış tavukları tavaya alıp rengi dönene kadar kavuralım.
  • Soğan ve sarımsak ekleyip devam soteleyelim. Biberleride ekleyip 1-2 dk daha soteleyelim. Son olarak bezelye salça, tuz ve baharatlar ekleyip ve bir iki aşım daha pişirip ocaktan alalım.
  • Haşlanan ve ılık olan patateslerin kabuğu soyup ezelim. Üzerine kasar peyniri, süt, tuz ve baharat eklenir, tekrar harmanlandırır.
  • Harçtan eşit parçalar alıp top şekli verelim. Sonra ortasına çukur acalım (ister bardakla ister kaşıkla) ve üzerine tavuk soteden yerleştirelim.
  • Kaşar peyniri üzerine serpip, suyla açtığımız salça sosu fırın kabına dökelim.
  • Önceden işitilmiş 200 derece fırında sadece peyniri eriyip renk alana kadar pişirelim.
  • Porsiyonluk olduğu için daha rahat servis yapılıyor. Mutlaka ilk sıcağı çıktığında servis edin!.

Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi

 

Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 3,5 bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

    Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sıvı yağımızı tencere koyup üzerine tel şehriyeyi atıp rengi dönene kadar kavuruyoruz. Bu aşamada ocağı çok yüksek ateşte açarak şehriyeleri yakmamaya dikkat edelim.
  • Bulguru ve tereyağınıda ekleyip birkaç dakika daha kavuruyoruz.
  • Tuzunu ve kaynamış suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Dilerseniz suyun bir kısmını tavuk suyu veya et suyu da kullabilirsiniz.
  • Pilavın üzeri göz göz olup suyu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Ocağı kapattıktan sonra tencerenin ağzını kağıt havluyla kapatıyoruz. 10-15 dk dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
  • AFİYET OLSUN.

Havuç Çorbası Tarifi

 

Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet küçük soğan
  • 4 adet orta boy havuç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Oda sıcaklığındaki 1 çay bardağı süt

Üzeri için;

  • Dereotu

    Havuç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak soğanları iri küpler halinde doğrayalım. Ardından havuçları da rendeleyelim.
  • Tencereye sıvı yağı alalım ve üzerine doğramış olduğumuz soğan ilave edip 2-3 dakika kavuralım.
  • Rendelediğimiz havucu da ekleyerek havuçları rengi dönünceye kadar orta ateşte sürekli karıştırarak yaklaşık 3-4 dakika kavuralım. Burada belirtmek istiyorum, ocağın yüksek ateşte açmamalısınız ve sürekli karıştırmalısınız aksi halde havuçlarınız hemen yanabilir.
  • Kavrulan havucumuza tereyağı ve 3 unu ilave edelim.
  • Tereyağı eriyip unun kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurmaya devam edelim. Bu aşamada hızlı hareket etmeye özen gösterelim, aksi halde un tencerenin taban kısmına sarabilir.
  • Yaklaşık 2-3 dakika sonra 5 su bardağı sıcak suyu ekleyerek karıştıralım. Havuçlarımız iyice yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Havuzumuz iyice yumuşadıktan sonra çorbayı pürüzsüz kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirelim.
  • Daha sonra son olarak tuz,  karabiber ve sütü ilave edelim. Çorbamızı 5 dakika daha ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  • Ocağı kapalım ve çorbamızı 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
  • Çorbamızı kaselere paylaştıralım ve üzerine isteğe bağlı ince kıyılmış dereotunu serpiştirelim ve servis edelim. Havuç çorbamızı deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.

Turp Mezesi Tarifi

 

Turp Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet orta boy kırmızı turp
  • 1 adet limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı tuz

    Turp Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle turpumuzu güzelce yıkayalım ve kabuklarını soyalım.
  • Ardından bir bıçak yardımı ile ince halkalar halinde doğrayarak uygun bir kap içerisine alalım.
  • Üzerine limonun suyunu sıkarak ekleyelim.
  • Daha sonra zeytinyağı, nar ekşisi, isot, pul biber ve tuzu ekleyerek güzelce karıştıralım. Dilerseniz bu aşamada farklı baharatlar ekleyebilir, miktarlarını damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.
  • Karışan mezemizi servis tabağına alalım. Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis edelim. Afiyet olsun!

İrmik Muhallebili Karadut Tatlısı Tarifi

 

İrmik Muhallebili Karadut Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Alt taban için;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

İrmikli muhallebi için;

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Karadut sos için

  • 4 su bardağı donmuş karadut
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Süslemek için;

  • Dövülmüş fıstık, hindistan cevizi, karadut, v.s…

    İrmik Muhallebili Karadut Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bisküviyi ufalayın üzerine oda sıcaklığında olan tereyağını ve fındığı ekleyip iyice yoğurun.
  • Kek kalıbını sıvı yağ ile yağlayın her yerini. İçine harmanlanmış bisküvili harcı dökün ve iyice bastırın. Hatta bardak altı ile bastırın.
  • Buzdolabında kahvaltılık bölümünde soğumaya bırakın.
  • İrmikli muhallebi için, süt, şeker, nişastayı karıştırın ve orta ateşte koyulaşana kadar çırpın.
  • Koyulaşmaya başladığında vanilya ve hindistan cevizini ekleyin ve göz göz olmaya başladığında 1 dk kadar pişirin.
  • Ocağı kapatıp sıcak sıcak ikinci katmanı için bisküvili harcın üzerine dökün.
  • Islak kaşık yada spatula ile üzerini düzeltin ve buzdolabında kahvaltılık bölümünde soğumaya bırakın.
  • Birkaç saat bekleyin irmikli muhallebi soğusun diye.
  • Soğuduğundan emin olduktan sonra karadutlu sosu hazırlayın.
  • Karadut, şeker, su, nişastayı orta ateşte pişirin. Kıvam alıp göz göz olduktan sonra ocağı kapatın ve blendırdan çekip püre haline getirin.
  • Sıcak sıcak irmikli muhallebinin üzerine dökün ve soğumaya bırakın. 1 gün sonra servise hazırdır.
  • Servis aşamasında ıslak bıçak ile dilimlere ayırın. Islak bıçak sayesinde rahatlıkla dilimleyebilirsiniz. Böylece bıçağınız karadut sosuna yapışmaz, rahat kesersiniz.
  •  Hindistan cevizi ve dövülmüş fındık ile süsleyin. Afiyet olsun 

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...