Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi

 

Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi İçin Malzemeler

Haşlamak için

  • Yarım paket makarna
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeterince su

Beşamel sos için:

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

Üzeri için:

  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir tencereye bol su, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Makarnaları haşlayın (8-10 dakika).
  • Beşamel sos için tereyağını ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun.
  • Üzerine soğuk sütü ekleyin ve karıştırın.
  • Sos koyu bir kıvam alınca içine kaşar peynirini ilave edin ve baharatları ekleyip ocağı kapatın.
  • Makarnayı tencereye ekleyin ve karıştırın.
  • Karıştırdığınız makarnayı hemen fırın kullanacağınız kaba alın.
  • Üzerine kaşar peyniri rendesini serperek önceden ısıtılmış 180 derece üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Fırınladığınız makarnayı 10-15 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Yumurtalı Soğan Kavurması Tarifi

 

Yumurtalı Soğan Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy soğan
  • 3 adet yumurta
  • Yarım çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz

    Yumurtalı Soğan Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak soğanı piyazlık doğrayın.
  • Tavaya zeytinyağını ilave edin ve ocağın üzerine koyun.
  • Daha sonra soğanı ekleyin bir iki kez karıştırın ve kapağını kapatın.
  • Soğanın kendi suyunda kapağı kapalı buharda pişirin ve karamelize olmasını bekleyin.
  • Karamelize olan soğanın üzerine baharatları ve tuzu ilave edin ve karıştırın.
  • Tamamen baharatlar soğanla buluştuktan sonra soğanın ortasından üç tane delik açın.
  • Açmış olduğunuz deliklere yumurtayı kırın.
  • Hiç karıştırmadan kısık ateşte pişirin kapağı kapalı.
  • Sıcak sıcak servis yapın.
  • İsteğe bağlı olarak üzerine ince kıyılmış maydanoz eklenebilir. Afiyet olsun. Not:tabak servisi yapmadan direk tavayla servis yapın ve ekmeği bandıra bandıra yiyin 🤗❤️😋.

Trabzon Usulü Mis Gibi Pırasa Tavası Tarifi

 

Trabzon Usulü Mis Gibi Pırasa Tavası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane pırasa (saplarını yemek yapmıştım yapraklarını değerlendirdim saplarıylada olur )
  • 1 çay bardağı su veya soda
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 2 tane yumurta

Kızarmak için ;

  • Sıvı yağ

    Trabzon Usulü Mis Gibi Pırasa Tavası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pırasaları ince doğrayın güzelce yıkayıp suyunu süzün.
  • Yoğurma kabına yumurtaları kırıp soda veya su ile çırpın.
  • Tuzunu ve mısır ununu ekleyip karıştırın .
  • Sonra pırasaları ekleyin .
  • Elinizle iyice yoğurun .
  • Sonra tavaya yağ dökün hamuru tavaya yayın kapağını kapatın.
  • Orta ateşte yavaş yavaş çevirerek pişirin.
  • Çevirecek olduğunuz kapağı hafif yağlayın yapışmasın.
  • Çevirdikten sonra tavayı tekrar yağlayın ben üç dört kere çevirin.
  • Pişince biraz dinlendirin kesip servis edebilirsiniz.
  • İsterseniz üzerine kaşar rendelenir yada üzerine süzme yoğurt dökülüp servis edebilirsiniz yada farklı malzemeler de ekelenilir ama ben orjinalini paylaşmak istedim denerseniz pişman olmazsınız sağlıcakla afiyette kalın.

Patates Yatağında Tavuk Sote (Nefis Tad Bayılcaksınız) Tarifi

 

Patates Yatağında Tavuk Sote (Nefis Tad Bayılcaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

5 porsiyon patates topları için:

  • 800 gram patates
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı kasar peyniri
  • Tuz, kekik, muskat ve karabiber

Tavuk sotesi için;

  • 400 gram adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı bezelye
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet küçük kapya
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • İsteğe göre baharat benim kullandığım> kekik, kırmızı toz biber, köri, karabiber ve tuz

Salçalı sosu için:

  • 1 tatlı kaşığı salça + yarım su bardağı
  • Sıcak su

    Patates Yatağında Tavuk Sote (Nefis Tad Bayılcaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patatesler yumuşayana kadar haşlayalım. Bu arada tavuk sote için sıvı yağ tavaya ilave edip kızdıralım. Ardından kuş başı doğranmış tavukları tavaya alıp rengi dönene kadar kavuralım.
  • Soğan ve sarımsak ekleyip devam soteleyelim. Biberleride ekleyip 1-2 dk daha soteleyelim. Son olarak bezelye salça, tuz ve baharatlar ekleyip ve bir iki aşım daha pişirip ocaktan alalım.
  • Haşlanan ve ılık olan patateslerin kabuğu soyup ezelim. Üzerine kasar peyniri, süt, tuz ve baharat eklenir, tekrar harmanlandırır.
  • Harçtan eşit parçalar alıp top şekli verelim. Sonra ortasına çukur acalım (ister bardakla ister kaşıkla) ve üzerine tavuk soteden yerleştirelim.
  • Kaşar peyniri üzerine serpip, suyla açtığımız salça sosu fırın kabına dökelim.
  • Önceden işitilmiş 200 derece fırında sadece peyniri eriyip renk alana kadar pişirelim.
  • Porsiyonluk olduğu için daha rahat servis yapılıyor. Mutlaka ilk sıcağı çıktığında servis edin!.
  • Not: Fırın alt üst ayarda olmasın patates erime yapar – mümkünse üstü açmanız yeterli.

Muhteşem Bir Meze Soğan Kavurma Tarifi

 

Muhteşem Bir Meze Soğan Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 tane kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yeşil biber, tercihe bağlı acı biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağ
  • Bir tutam maydanoz, nane
  • Tuz ve baharatlar (kimyon, kekik, karabiber )

Muhteşem Bir Meze Soğan Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanlar iri iri doğranır.
  2. Uygun bir tavaya alınıp sıvı yağ eklenir.
  3. Kısık ateşte ağır ağır kavrulur.
  4. Kavrulan soranların üzerine biberler eklenir. 3-4 dakika kavrulur.
  5. Zeytin yağ, nar ekşisi tuz ve baharatlar eklenir.
  6. Maydanoz nane isteğe bağlı eklenir.
  7. Bulgur pilavı ile et yemekleri ile çok güzel gider.Afiyet olsun⚘

Biberli Ekmek (Hayran Bıraktıracak Lezzette) Tarifi

 

Biberli Ekmek (Hayran Bıraktıracak Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 paketi instant maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ/zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

Üzerinin harcı için;

  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağ
  • Yarım çay bardağı susam
  • 1 çay bardağı çökelek(yada lor peyniri)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber(baharat oranını isterseniz artırabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (acı seviyorsanız sadece biber salçası kullanın)
  • İsteğe göre yarım çay bardağı dövülmüş ceviz (ben kullanmadım)
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak (orjinalinde yoktu tavsiye ediyorum)
  • Yeterince tuz

    Biberli Ekmek (Hayran Bıraktıracak Lezzette) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına ılık su, ılık süt, şeker ve maya alarak karıştırılır ve 5-6 dakika mayanın aktifleşmesi için bekletelim.
  • Sıvıyağ, tuz koyulur karıştırılır.
  • Un azar azar ilave edilir ele yapışmayan fakat yumuşak bir hamur elde edelim üzerini kapatarak 40-45 dk mayalanması için bekletelim.
  • Üzerinin harcı için uygun karıştırma kabına ince doğranmış yada rondodan çekilmiş soğan, dilerseniz ceviz içi, rendelenmiş sarımsak, küçük doğranmış maydanoz, zeytinyağ, domates salçası, biber salçası peynir, susam, tuz ve baharatlar alınarak karıştırılır.
  • Mayalanan hamuru bir kaç dakika maya kokusunun çıkması için yoğuralım, fırın kağıtı serili tepsiye hamurdan koyalım ve arada elinizi çok az yağlayarak tepsi büyüklüğünde hamuru elimizle açalım.
  • Hamurun üzerini tamamen kaplayacak biçimde harcı yayalım ve elimizle hafifçe bastıralım.
  • 200 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 25-30 dk arası pişirelim.
  • Fırından çıkarttığım biberli ekmeğin üzerine ben temiz bir bez örterek birkaç dakika bu şekilde beklettim.
  • Yaptığım bu ölçü ile bir tepsi çıkıyor dilerseniz iki katı yaparak daha fazla elde edebilirsiniz.
    Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Beşamel Soslu Ispanaklı Patates Bu Tada Bayılacaksınız Tarifi

 

Beşamel Soslu Ispanaklı Patates Bu Tada Bayılacaksınız Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-8 orta boy patates (büyüklüklerine göre)
  • 1 bağ ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz ,karabiber ,kırmızıbiber
  • Sıvı yağ

Beşamel sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz karabiber

    Beşamel Soslu Ispanaklı Patates Bu Tada Bayılacaksınız Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak ben patatesleri çiğden kullanıyorum çok kalın doğramayın foto ekledim o kalınlık yeterli.
  • Kare borcam kullanabilirsiniz bu ölçülerle ben kelepçeli bir kek kalıbı kulandım ama ıspanağın suyu akabilir o yüzden tavsiye etmem.
  • İlk olarak borcamı yağlıyoruz .
  • Fırçayla ve patatesleri ekleyip tuz karabiber ekleyip harmanlıyoruz.
  • Borcamın altı patatesler oluşturacak. Patatesler bekleyedursun.
  • Geniş bir tavada birazcık sıvı yağında küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsağı kavuruyoruz.
  • Daha sonra küçük küçük doğranmış kapya biberi ekleyip soteliyoruz ve doğranmış ıspanağı da kavuruyoruz.
  • Baharatları da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Ispanak kavrulunca patateslerin üzerine yayıyoruz.
  • Beşamel sosunu hazırlayalım.
  • Geniş bir tencerede unu tereyağında rengi dönene kadar kavuruyoruz ve sütü yavaş yavaş ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Pürüzsüz olması şart. Kıvamını alınca tuz ve birazcık karabiber ekliyoruz.
  • Beşamel sosunu da ıspanağın üzerine gezdiriyoruz.
  • Her yere dağıttıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • İlk sıcaklığının çıkmasını ve kendini toparlamasını bekleyin servis etmeden aceleniz yoksa. Afiyet bal şeker olsun.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...