Tek Seferde 4 Pratik Atıştırmalık Tarifi

 

Tek Seferde 4 Pratik Atıştırmalık Tarifi İçin Malzemeler

TAVUKLU MANTARLI VOLOVAN;

  • 4 adet milföy hamuru
  • Yarım tavuk göğsü
  • 7-8 adet mantar
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım paket sıvı krema
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Arasını yapıştırmak için;

  • Yumurta akı

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

BİBER SANDALI;

  • 2 adet kırmızı biber
  • 200 gr lor peyniri
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı çörek otu
  • 1 tutam dereotu
  • Yarım çay kaşığı tuz

YUFKALI ÇITIR SOSİS;

  • 1 adet yufka
  • 2 adet jumbo sosis

Yufkayı yapıştırmak için;

  • Yumurta akı

KANEPE;

  • Volovandan kalan milföy parçaları
  • 2 adet hindi salam
  • 2 adet dana salam
  • 4 adet top peynir

    Tek Seferde 4 Pratik Atıştırmalık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kesme tahtası üzerine oda ısısına gelen milföylerimizi alalım ve yarısını büyük çember ile daire şeklinde keselim ve dairelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Ardından diğer kalan milföyleri de yine önce aynı çember ile daire şeklinde keselim. Ardından kullandığımız çemberden daha küçük bir aparat ya da çay bardağının ağız kısmı ile dairelerin ortasına bastıralım ve çemberler elde edelim. Kalan küçük daireleri başka bir tarifte kullanmak için kenara alalım.
  • Yumurtamızın sarısını ve akını ayırdıktan sonra tepsideki daire milföylerimizin kenarlarına yumurta akından sürelim ve üzerine çember şeklindeki milföylerimizi yerleştirelim.
  • Çatal ile milföylerimizin tabanına delikler açalım ve kenarlarına yumurta sarısı sürelim.
  • Kalan küçük dairelerimizi de sırayla tepsimize dizelim.
  • Biber sandalı için biberlerimizi uzunlamasına ikiye keselim ve çekirdek kısımlarını temizleyerek fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Son tarifimiz için yufkamızı uzun olacak şekilde keselim ve kenar kısmına yan yana olacak şekilde sosislerimizi yerleştirelim.
  • Ardından yufkamızı rulo şeklinde saralım. Yufkanın son kısmına yumurtanın akından sürelim ve yapışmasını sağlayalım. Daha sonra rulomuzun uç kısımlarını alalım ve  parmak genişliğinde olacak şekilde dilimleyelim.
  • Yufkalı sosislerimize kürdan batırıp yumurta sarısı sürdükten sonra tepsimize sık olacak şekilde yerleştirelim.
  • 4 atıştırmalığımızı önceden ısıttığımız 180°C fansız fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Bu sırada bizde volovan için tavukları hazırlayalım.  Tavamızı ocağa alarak kızdıralım.
  • Üzerine doğradığımız tavuk göğsünü ekleyelim ve 1-2 dakika kadar çevirelim.
  • Doğradığımız mantarları da ilave ederek mantarlar suyunu çekene kadar kavuralım.
  • Ardından tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyerek 2-3 dakika pişirelim.
  • Son olarak yarım paket ya da yarım paketten biraz daha az kremayı ilave edelim, 2-3 dakika daha pişirerek ocaktan alalım.
  • Biberlerin içerisini dolduracağımız peynirli harç için lor peynirinin üzerine ince ince kıydığımız dereotunu ekleyelim.
  • Çörekotu, tuz ve zeytinyağını da ekleyip karıştıralım.
  • Sürenin sonunda fırından çıkan atıştırmalıklarımızın ilk sıcaklığının çıkması için bekletelim.
  • Volovanlarımızın ortalarına hafif bastıralım ve hazırladığımız kremalı mantarlı tavuklarımızı yerleştirerek servis tabağına alalım.
  • Daha sonra biberlerimizin ortasına da hazırladığımız peynirli harcımızı dolduralım onları da servis tabağımıza alalım.
  • Kanepelerimizi de istediğimiz şekilde hazırlayalım. Ben salam ve peynir kullandım ancak siz dilediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz.
  • Yufkalı çıtır sosislerimizi de servis tabağına aldıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun!

Örgü Poğaça Tarifi

 

Örgü Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3 adet yumurta sarısı üzerine beyazı hamura
  • Aldığı kadar un

    Örgü Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  • Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz .
  • Yumuşak bir hamur elde ediyoruz .
  • Hamurumuzu bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp beze yapıyoruz.
  • Elimizi sıvı yağa bandırıp bezelerimizi tezgahın üzerinde kıvırarak uzun şekilde yuvarlıyoruz .
  • 3 eşit parçayı örgü şeklinde örüp pişirme kağıdı sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz .
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 15 dk tepsi mayası yaptıktan sonrada 200 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz ,deneyenlere afiyet olsun.

Ana Yemekte Vazgeçilmeziniz Olacak Beşamel Soslu Tavuk Güveç Tarifi

 

Ana Yemekte Vazgeçilmeziniz Olacak Beşamel Soslu Tavuk Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram tavuk göğsü
  • 1 tane kırmızı dolma biber veya kapya biber
  • 2 tane orta boy patates
  • 1 küçük kase haşlanmış bezelye
  • 1 yemek kaşığından biraz az salça
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Beşamel sosu için;

  • 2 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağından biraz fazla süt
  • Tuz

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

    Ana Yemekte Vazgeçilmeziniz Olacak Beşamel Soslu Tavuk Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etini küp küp doğrayalım.
  • Bir tavaya yağı koyup eti kavuralım suyunu çekmeye yakın biberi ilave edip 1-2 dk kavuralım.
  • Daha sonra salçayı ilave edip karıştıralım.
  • 1-2 dk daha suyunu ve bezelyeyi baharatları ilave edip karıştırıp 1 kere kaynatıp altını kapatalım.
  • Patatesleri küp küp doğrayıp kızartalım.
  • Çanaklara veya herhangi bir fırın kabına koyalım.
  • Beşamel sosu için bir tavada yağı eritelim unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Daha sonra sütü ve tuzu ilave edip karıştıralım.
  • Kaynaya kadar karıştırıp kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
  • Çanaklara koyduğunuz yemeğin üstüne 1 kepçe kadar koyalım.
  • Üzerine kaşar peyniri serpip önceden ısıtılmış 250 derecede üstü kızarana kadar pişirelim.

Ispanaklı Havuçlu Tarator Tarifi

 

Ispanaklı Havuçlu Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet rendelenmiş havuç
  • 300 gram ıspanak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1-2 yemek kaşığı mayonez
  • 1-2 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için:

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • İri kıyılmış ceviz

    Ispanaklı Havuçlu Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Rendelenmiş havuçları sıvı yağda yumuşayana kadar soteleyin.
  • Ardından iri kesilmiş ıspanağı da ekleyip diriliği gidene kadar çok az pişirelim.
  • Sosu için yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuzu bir kasede karıştırın.
  • Üzerine kavrulan havuç ve ıspanakları ekleyip karıştırın.
  • Küçük bir tavada sıvı yağ ve cevizi çok az kavurun üzerine toz kırmızı biberi ekleyip karıştırıp hemen ocağın altını kapatın.
  • Salatanın üzerine cevizli biberli sosu gezdirip servis edebilirsiniz.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 

Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi

 

Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi İçin Malzemeler

Haşlamak için

  • Yarım paket makarna
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeterince su

Beşamel sos için:

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

Üzeri için:

  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir tencereye bol su, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Makarnaları haşlayın (8-10 dakika).
  • Beşamel sos için tereyağını ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun.
  • Üzerine soğuk sütü ekleyin ve karıştırın.
  • Sos koyu bir kıvam alınca içine kaşar peynirini ilave edin ve baharatları ekleyip ocağı kapatın.
  • Makarnayı tencereye ekleyin ve karıştırın.
  • Karıştırdığınız makarnayı hemen fırın kullanacağınız kaba alın.
  • Üzerine kaşar peyniri rendesini serperek önceden ısıtılmış 180 derece üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Fırınladığınız makarnayı 10-15 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Kremasız Leziz Mantar Çorbası Tarifi

 

Kremasız Leziz Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr kültür mantarı
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 800 ml oda sıcaklığından su
  • 1 büyük su bardağı oda sıcaklığından süt (400ml)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1/2 (yarım) limon suyu

     Nasıl Yapılır?


  • Öncelikle mantarların üzerini örtecek kadar su ve limon suyunu bir kapta karıştıralım.
  • Mantarları çok ince olacak biçimde doğrayalım ve bu limonlu suya ekleyip 10 dakika bekletelim.Bunu mantarların kara suyunu atması için yapıyoruz.
  • Ardından elimizde mantarları suyun içerisinden alıp elimizle hiç su kalmayacak şekilde sıkalım.
  • Daha sonra tencereye yağ ekleyip eritelim, üzerine mantarları ilave edelim.
  • Mantarlar suyunu salıp çekinceye pişirelim.
  • Suyunu iyice çeken mantarları karıştırarak 2 dakika da bu şekilde kavuralım.
  • Üzerine unu ilave edelim bir dakika kadar kavuralım.
  • Daha sonra suyu az az ilave edip sürekli karıştıralım.
  • Tüm suyu ekledikten sonra sütü de ilave edelim ve ezilmiş sarımsak ekleyelim ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştıralım .
  • Çorba kaynamaya başlayınca tuzu ilave edelim ve beş dakika daha pişirip ocaktan alalım .
  • Çorba biraz dinlendikten sonra servis edelim deneyecekler afiyet olsun

Sömelek Köfte Tarifi

 

Sömelek Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için

  • 250 gram yağsız kıyma (çiğköftelik)
  • 1.5 su bardağı köftelik bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı +yarım su bardağından çok az sıcak su)
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • (bardak ölçüm 200ml)

Köfteyi kaynatmak için

  • Yeteri kadar su ve
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 su bardağı köftenin suyu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

Yemeğin üzerine servis ederken

  • Sarımsaklı yoğurt veya sade yoğurt

    Sömelek Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabının içerisine köftelik bulgur irmik, un,baharatlar alınarak karıştırılır.
  • Üzerine sıcak su eklenir. Üzeri kapanarak 15/20 dakika bekletilir.
  • Bekletilen köfteyi yoğurmak için eller bir defa ıslatılarak beş dakika kadar yoğrularak kıyma ve salça eklenerek yumuşayana kadar yoğrulur.
  • Üzerine bir tane yumurta eklenir ve kıvam alana kadar yani sakız gibi olana kadar tekrar yoğrulur.
  • Ceviz den biraz küçük parçalara ayrılarak iyice sıkılırak şekil verilir. (ellinizi hafif ıslatıp şekil verebilirsiniz).
  • Tencereye yeteri kadar su ve tuz alınır. Kaynayan suya köfteler atılır.
  • Yaklaşık 13/15 dakika kadar kaynatılır. (pişen köfte zaten yukarı çıkacaktır yeteri kadar piştigi anlaşılır).
  • Köfteler sudan çıkarılır köfte ve köftenin suyu bir kenarda bekletilir.
  • Sosu için genis tencerenin içerisine tereyağı alınır ısınan yağa salça eklenir. Salça kokusu çıkana kadar karıştırılıp üzerine köftenin suyundan bir buçuk bardak eklenir.
  • Kırmızı biber ve tuz eklendikten sonra bir dakika kadar kaynayan sosa köfteler eklenir.
  • Sosda beş dakika kadar pişirilip ocağın altı kapatılır.
  • Servis tabağına köfteler alınarak üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.
  • Damak tadınıza göre sarımsaklı yoğurt yahut yoğurt ile servis edebilirsiniz.
  • Tarife tamamıyla uyarsanız kesinlile dağılmayan sert bir köfte elde edersiniz.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...