Pankek Tarifi

 

Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Tavaya sürmek için

  • Sıvı yağ

Servis önerisi;

  • Çikolatalı krem çokokrem (sürmelik)
  • Kivi
  • Muz
  • Reçel
  • Bal
  • Çilek

    Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şeker mikser yardımıyla köpürene kadar çırpılır.
  • Daha sonra diğer malzemeler de eklenip çırpılır.
  • Tavaya çok az sıvı yağ dökülür ve fırça ile yayılır.
  • Pankek hamurundan kontrollü bir şekilde 1 er yemek kaşığı tavaya dökülür.
  • Tavandaki pankekler kabarcık şeklinde olduğunda ters çevirilip pişirilir.
  • Afiyet olsun 😋🥞.
  • Püf noktaları;.Tavaya sürülen sıvı yağ az olmalıdır.
  • Pankek pişirilirken üzerinde kabarcıklar oluştuğunda ters çevrilmelidir.

4 Adet Milföyle Süslenen Sofralar Tarifi

 

4 Adet Milföyle Süslenen Sofralar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet milföy
  • 2 yemek kaşığı çikolata

    4 Adet Milföyle Süslenen Sofralar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 4 adet milföyümüzü 2 alt taban 2 üst olacak şekilde ayarlıyoruz, 2 tane milföyü yağlı kağıda koyuyoruz, üzerine çikolata sürüyoruz.
  • Kalan 2 milföyü de üstüne koyup oklava yardımıyla açıyoruz. Ardından 1.5/2 cm genişlikte uzun uzun kesiyoruz.
  • Fotoğraftaki gibi çöp şişlerimize çam ağacı şeklini veriyoruz fırında 180 derecede pişmeye bırakıyoruz

Yaprak Sarması Tarifi

 

Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram taze asma yaprağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 150 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru nane
  • 1 su bardağı su

    Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yaprakları yıkayıp süzün ve derin bir tencereye alın.
  • Üzerlerini geçecek kadar kaynar su döküp yaprakların tazeliğine göre 3-10 dk haşlayıp süzün,benimki çok tazeydi kaynar suda beklettim az.
  • İç harcı için yağı kızdırıp çok minik doğradığınız soğanı kavurun.
  • Pirinci sıcak suda ıslattın ,30 dakika kadar bekleyin ve süzün.
  • Soğanı yemeklik doğrayın.
  • Pirinç, kıyma, soğan, salça, tuz, yağ ve baharatları geniş ve derin bir kaba alın.Güzelce yoğurun.
  • Sarma için yaprakların saplarını koparıp pürüzsüz yüzü altta kalacak şekilde önünüze yayın,her bir yaprağın içine yarım tatlı kaşığı iç harcından yaprağın sap kısmına paralel olacak şekilde uzunlamasına koyun.
  • Önce her iki yanından içe doğru katlayın.
  • Ardındın sap kısmından ileri doğru rulo şeklinde sarın.
  • Tüm malzeme bitene kadar aynı şekilde sarıp tencereye dizin.
  • Üzerini geçecek kadar su koyup üzerine bir tabak kapatın.
  • Tencerenin kapağını da kapatıp kısık ateşte pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirin.
  • Daha sonra istediğin şekilde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun şimdiden

Crinkle Cookie (Çatlak Kurabiye) Tarifi

 

Crinkle Cookie (Çatlak Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı çikolata parçaları
  • 1 su bardağı ceviz içi iri şekilde olacak
  • 1 su bardağı iri çekilmiş yer fıstığı
  • 1 su bardağı iri çekilmiş fındık
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı nişasta
  • 2 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un orta sertlikte bir hamur olacak
  • Aşağı yukarı 3- 4 su bardağı un kullandım siz unu kontrollü ekleyin çünkü un kalitesine göre değişiyor kıvamı değişebiliyor.

    Crinkle Cookie (Çatlak Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığında yumuşamış margarin yumurta ve şekeri karıştırma kabına alın ve iyice krema haline gelene kadar karıştırın.
  • Kuruyemişler ve çikolata hariç diğer kalan tüm malzemeleri ilave edip karıştırın unu dikkatli ekleyip elinizle kontrol edin orta sertlikte olduğunu anlayınca tamamdır.
  • Hepsi karışınca da çikolata ve çekilmiş kuruyemişleri de ekleyin iyice karıştırın orta sertlikte bir hamur yapın.
  • Bir yemek kaşığı dolu dolu hamurdan alıp elinizle yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin üzerini bastırmayın pişince kendiliğinden dümdüz olacak zaten.
  • Tüm hamuru bu şekilde yaptıktan sonra önceden 170-180 derecede ısıtılmış fırında kurabiyeler eriyene kadar pişirin ve fırından çıkarın. Afiyet olsun.

Wednesday Pilavı Tarifi

 

Wednesday Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı siyah pirinç
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • İç midye

    Wednesday Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirincimizi 1 defa yıkamamız yeterli nişastası yok az yağda kavurup kaynamış suyunu ekleyip kapağı kapatıp pişmeye bırakıyorum.
  • Pişen pilava midye tadı vermesi için limon suyu ve karabiberini ekleyip karıştırıyorum servis yapacağım tabağa alıyorum.
  • Üzere yine migrostan aldığım midye içini ekliyorum ve görüntü şaheser 

Maş Fasulyeli Yoğurt Çorbası Tarifi

 

Maş Fasulyeli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı maş fasulyesi
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 çay kaşığı tuz
  • Sıvı yağ
  • 5 su bardağı su

Üzeri için;

  • Tereyağı yok ise sıvı yağ
  • Nane
  • Kırmızı toz kırmızı biber

    Maş Fasulyeli Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle maş fasulyeleri 1 gece önceden ıslayalım çorbayı yapacağımız zaman fasulyeleri haşlayalım.
  • Haşlanan fasulyelere pirinci ekleyelim ayrı bir yerde yoğurt, un, tuz çırpalım ve haşlanan sudan alıp yavaş yavaş karışımın olduğu kaba dökelim.
  • Ilıyan karışımı çorbamıza dökelim bu işlemi yapmamızın sebebi çorbamızın kesilmesini engellemek için yaklaşık 10-15 dk kadar daha çorbamız kıvam alıncaya kadar kaynatalım.
  • Üzeri için; tereyağı varsa nane, toz biberi 1 dk kadar kızdırıp çorbamıza dökelim tereyağı yoksa normal yağda koyabilirsiniz.

Pırasa Sarma Tarifi

 

Pırasa Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 dal pırasa
  • 100 gram kıyma
  • Yarım su bardağı bulgur
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • Sıvı yağ
  • Tuz karabiber pul biber toz biber
  • 1 tatlı kaşığı salça

    Pırasa Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pırasaları yıkayalım Üçgen saracağımızı ortadan dilelim uzun saracağımızı ikiye bölelim ve kaynayan suda yumuşayana kadar haşlayalım.
  • İçi için bütün malzemeleri bir kaseye alıp güzelce yoğuralım. Dilediğimiz gibi sarıp tencereye yerleştirelim.
  • Üzerine salçalı su ve yağ ekleyip kısık ateşte pişirelim. Suyu eksildikçe sıcak su eklemeyi unutmayalım.

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...