Makarna Pasta Tarifi

 

Makarna Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Makarnası için;

  • 500 gr boru makarna
  • Sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Kıymalı harcı için;

  • 400 gr kıyma
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 su bardağı domates sosu
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıcak su (125 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 2 su bardağı kaşar peyniri

Tabanı için;

  • 3 yemek kaşığı domates sosu

    Makarna Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle makarnalarımızı haşlayalım. Bunun için uygun bir tencereye kaynayan suyu alalım.
  • Üzerine tuz ekledikten sonra makarnayı içerisine alalım ve paketin arkasında yazan süreye göre haşlanmaya bırakalım.
  • Kıymalı harcı için uygun bir tavaya sıvı yağı alalım.
  • Üzerine kıymayı ekleyip tahta kaşığın arkası ile bastırarak rengi değişene kadar kavuralım.
  • Üzerine yemeklik doğranmış soğan, doğranmış yeşil biberler ve kırmızı biberi ekleyerek karıştıralım ve 1-2 dakika daha kavuralım.
  • Üzerine domates sosu, biber salçası, kekik, toz biber, karabiber ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
  • Son olarak suyu ilave edelim ve kısa bir süre daha pişirmeye devam edelim. Ardından ocaktan alalım.
  • Kullanacağımız fırın kabının tabanına domates sosundan sürelim.
  • Üzerine haşladığımız boru makarnaları dik ve sıkı bir şekilde dizelim.
  • Hazırladığımız kıymalı harcı makarnaların üzerine yayalım.
  • Son olarak kaşar peyniri rendesini serpelim ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 20-25 dakika kadar pişirelim.
  • Sürenin sonunda fırından aldığımız soslu makarna pastamızın üzerine maydanoz serpelim ve dilimleyerek servis edelim. 

Bol Vitaminli Terbiyeli Sebze Çorbası Tarifi

 

Bol Vitaminli Terbiyeli Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük kereviz (Avuç kadar)
  • 2 orta boy havuç
  • 2 orta boy patates
  • 1 küçük pırasa
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1,5 litre su (1 litre etsuyu, 1/2 (yarım) litre su kullandım)
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz (Et suyu tuzlu ise tuzunu dengeleyin)

Terbiyesi için:

  • 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı un
  • 1 yumurta sarisi

    Bol Vitaminli Terbiyeli Sebze Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm sebzeleri doğrayıp zeytinyağda 3-4 dakika kavurun.
  • Et suyu ve normal suyu ilave edip kaynatın.
  • Baharatlarını ekleyip sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Pişen çorbayı blenderden geçirin.
  • Terbiyesi için yoğurt, un ve yumurta sarısını ayri bir kapta çırpın. 2-3 kepçe çorbadan alıp azar azar terbiyeyi açın.
  • Çorbaya dökün ve hızlıca karıştırın, bir taşım kaynatıp kenara alın.
  • En son ince kıyılmış maydanoz ve yarım limon suyu ekleyin.

Pamuk Gibi Yaş Pastam Tarifi

 

Pamuk Gibi Yaş Pastam Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya kek tarifi;

  • 3 adet yumurta
  • 1 çimdik tuz
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Muhallebisi için malzemeler;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 pk vanilya

Üzerine;

  • 1 poşet krem şanti

İç malzemeleri;

  • 1 adet muz
  • Damla çikolata

Üzerini süslemek için;

  • Nar
  • Dereotu

    Pamuk Gibi Yaş Pastam Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pamuk gibi pandispanya tarifi ile başlayalım inşallah.
  • Yumurta ve akını birlikte çırparak uğrasma gerektirmeyen çok lezzetli bir tarif.
  • Karıştırma kabına yumurta ve tuzu ilave edin mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyip havasını çok indirmeden aynı yönde karıştırın yağlı kağıt serilmiş yuvarlak kelepçeli kek kalıbına dökün.
  • 180 derecelik fırında kontrollü olarak pişirin.
  • Muhallebisi için malzemeleri tencereye alıp devamlı karıştırarak pişirin soğumaya bırakın.
  • Pişen keki ilimasi için kalıbından çıkarın ip yardımıyla ikiye bölün.
  • Soğuyan muhallebinin yarısını kekin arasına dökelim.
  • Muz dilimi ve çikolata parçalarını dizin diğer ikinci keki üzerine koyun .
  • Kalan muhallebinin hepsini kekin üzerine yayın ve düzeltin buzdolabında biraz dinlensin.
  • Krem şantiyi köpürtün dinlenmiş pastanın üzerine sürün.
  • Nar ve dereotu ile süsleyin, deneyeceklere şimdiden

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 2 su bardağına yakın un (un miktarı kıvama göre değişebilir )
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için ;

  • Fındık

Şerbeti için ;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker

    Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti için üç su bardağı su, üç su bardağı toz şekeri tencereye alalım ,10 dakika kadar kaynatalım soğumaya bırakalım.
  • Ardından hamur için tereyağının içerisine bir adet yumurta ,pudra şekeri ,irmik, kabartma tozu ve unu ekleyelim.
  • Yumuşak bir hamur elde edelim, çok sert olmasın .
  • Ardından ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım, şekil verelim.
  • Daha sonra tepsimize dizelim.
  • Üzerine fındık koyalım ,160 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • İlk sıcağa çıktıktan sonra soğumuş olan şerbeti tatlımızın üzerine dökelim .
  • 1- 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebiliriz 

Havuç Tarator Tarifi

 

Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 9 tane ortaboy havuç
  • 2 yemek kaşıģı mayonez
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2-3 dal dereotu

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz

    Havuç Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce havuçlarımızı soyup redeleyelim, az yağda 5 dakika pişirelim.
  • Tuzumuzu da ilave edelim ,ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Ayrı bir kapta yoğurt,mayonez ,sarımsak ve ince ince kestiğimiz dereotunu ilave edelim karıştıralım soğuyan havuçları yoğurda ekleyelim.
  • Küçük bir tavada sıvı yağ toz biber ve cevizleri kavuralım havuç taratorun üzerine gezdirelim.

Antrikot Steak Tarifi

 

Antrikot Steak Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 büyük veya 4 küçük parça antrikot
  • 200 gram mantar
  • 1 adet soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • Taze kekik
  • Tereyağ
  • Kaya tuzu
  • Tane karabiber
  • Zeytinyağ 

    Antrikot Steak Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle oda sıcaklığındaki etlerimizi zeytinyağ ,tuz ve karabiberle güzelce ovarak marine ediyoruz.
  • Bu esnada döküm tavayı yüksek ateşte ısıtıyoruz.
  • Halka halka doğranmış soğanlarımızı ve mantarlarımızı hazırlıyoruz.
  • Sarımsakları soyuyoruz.
  • Isıtılmış döküm tavaya etleri koyarak 1,5 dakika pişiriyoruz.
  • Daha sonra arka yüzünü çevirmeden yan çevirip 1,5 dakika daha pişiriyoruz.
  • Sonra etlerin arka yüzünü çevirip tavanın kullanılmamış tarafına gekecek şekilde 1,5 dakika olacak şekilde yine yan çevirerek pişiriyoruz.
  • Böylelikle toplamda 6 dakika pişmiş oluyor. ( orta pişmiş için gerekli süredir, iyi pişmiş olması için her harekette 2 dakika toplamda 8 dakika pişiriniz).
  • Başka bir tavada erittiğimiz tereyağın içine taze kekiği ve sarımsağı ekleyip etleri içine atıyoruz.
  • Kaşık yardımıyla tereyağ banyosu yaptırıyoruz.
  • Bu esnada döküm tavaya da mantarları ve soğanları koyarak arkalı önlü soteliyoruz.
  • Tereyağda 3-4 dakika pişirdikten sonra etlerimizi mantarlarımızı ve soğanlarımızı alıp tabaklara servis edebiliriz.
  • Kalan tereyağ kekik ve sarımsağı da sos olarak üzerlerine döktükten sonra yemeğimiz hazır.

Peynirli Açma Tarifi

 

Peynirli Açma Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta beyazı hamura (Sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un
  • 50 gram tereyağı

İç malzemesi

  • Kaşar peynir
  • Helix peynir

    Peynirli Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için süt, su, şeker ve mayayı karıştıralım.
  • Tereyağı hariç diğer malzemeleri ilave edip hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
  • Daha sonra yumuşamış tereyağını ekleyip tekrar yoğuralım. Pürüzsüz bir hamur olana kadar.
  • Üzeri kapatıp, iki katı olana kadar mayalandıralım.
  • Mayalan hamurdan 12 beze yapalım.
  • Bezeleri sıvı yağla yağlayıp bir tepsiye dizip, üzeri kapalı 10 dk dinlendirelim.
  • Dinlenen bezeleri tabak büyüklüğünde dikdörtgen şeklinde açalım.
  • Baş tarafına kaşar veya helix peynir dizip, rulo şeklinde sarıp iyice uzatıp açma şekli verelim.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 15 dk tepsi mayası yapalım.
  • Daha sonra yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı süt ekleyip karıştırıp açmaların üzerine sürüp ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede kızarana kadar pişirelim. 

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...