Püre Yatağında Et Sote Tarifi

 

Püre Yatağında Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana eti
  • 3 su bardağı su
  • 3 adet domates
  • 1 soğan
  • 5 yemek kaşığı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Toz biber nane

Püre için;

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Karabiber tuz
  • Bulgur pilavı
  • 2 su bardağı bulgur
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Kekik
  • Toz biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık

    Püre Yatağında Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Eti yıkayıp, düdüklüye koyalım üzerine suyu ekleyip kapağını kapatıp 10 dakika pişirelim.
  • Yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurup, üzerine domates ekleyip 3 dakika daha kavuralım, baharat ve tuzu salçayı ekleyip iki tur daha kavurduktan sonra eti suyuyla beraber ekleyelim (etin suyu çok geliyor olabilir ama zaten tencerenin ağzını açık bırakıp harlı ateşte pişireceğim için suyu azalacaktır ve et daha iyi pişmiş olacak lokum gibi olacak) etimiz pişe dursun.
  • Patatesleri tencereye alalım haşlayalım. Haşlanan patatesleri iyice ezelim tencereye yağ koyup, erittikten sonra üzerine patatesleri ekleyelim karıştıralım ve tuz karabiber ekleyelim tekrar bir tur karıştıralım sonra sütü ekleyelim bir tur daha karıştıralım en son ocaktan alıp kaşarı ekleyip karıştırıp kenara alalım.
  • Tencereye yağ ve salçayı ekleyip kavuralım yıkadığımız bulguru tencereye ekleyelim ve iki tur kavuralım sonra baharatları ekleyip, bir tur daha kavurduktan sonra suyu ekleyip kapağını kapatalım kısık ateşte pişirelim.
  • Suyunu çekince kenara demlemeyi bırakalım üzerine de kağıt havlu koymayı unutmayalım (bulgur pilavı biraz yağ seviyor o yüzden ben çok fazla yağ kullanmış gibi görünebilirim yağ miktarı ve tuz miktarı her zaman görecelidir)

Pratik Misafir Tatlısı Tarifi

 

Pratik Misafir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 6 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Piştikten sonra muhallebisine;

  • 1 su bardağı soğuk süt

Üzeri için;

  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • Yarım su bardağı süt
  • 80 gram sütlü çikolata
  • 80 gram bitter çikolata
  • 1 su bardağı Antep fıstığı kırığı

    Pratik Misafir Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede tereyağını eritelim.
  • Üzerine unu ilave ederek unun ilk kokusu çıkana kadar 5 dakika kavuralım.
  • Sürekli karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave edelim.
  • Ardından şekerini ve vanilyasını da ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.
  • Kaynamaya başladıktan 4-5 dakika sonra altını kapatalım.
  • Üzerine soğuk sütü ekleyerek ipek gibi bir kıvam alana kadar 4-5 dakika mikser ile çırpalım.
  • Muhallebimiz hazır, kaselerimize üzerinde biraz boşluk kalacak şekilde paylaştıralım.
  • Üzeri için sıvı krema ve sütü bir tavada ısıtalım.
  • Üzerine çikolataları ekleyerek çikolatalar eriyene kadar karıştıralım.
  • Bir iki kaynadıktan sonra üzerine Antep fıstığı kırığını ekleyerek karıştırıp altını kapatalım.
  • Kaselerimizin üzerine çikolata sosumuzu paylaştıralım.
  • Oda sıcaklığına geldiğinde 3-4 saat dinlenmesi için dolaba kaldıralım.
  • Üzerini dilediğimiz gibi süsleyerek servis edelim.
  • Kullandığım bu kaseler ile 12 adet tatlı elde ettim :)

    Üzeri için Antep fıstığı kırığı yerine pirinç fındık ya da ceviz kırığı da kullanabilirsiniz.

    Üzeri için kullanılan çikolataları isteğinize göre her ikisini bitter ya da her ikisini de sütlü çikolatalı kullanabilirsiniz.

Özbek Pilavı Tarifi

 

Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 300 gram dana kuşbaşı
  • 2 adet havuç ( jülyen doğranmış)
  • 2 adet orta boy soğan (yarım ay şeklinde doğranmış)
  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 1 baş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su (üzerine geçecek kadar)

    Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri yıkayıp sıcak su ile 30 dakika bekletelim ve daha sonra süzelim.
  • Uygun bir tencereye sıvı yağ alıp etleri orta ateşte pişene kadar kavuralım.
  • Suyunu çeken etlerin üzerine soğan, havuç, tuz ve karabiber ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Hafif kızarmaya başlarken pirinçleri ekleyip karıştıralım.
  • Suyunu ekleyip ortasına sarımsağı koyalım.
  • Kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekmesini sağlayalım.
  • Suyunu çeken pilavımızı servis edebilirsiniz.

Kırmızı Pancar Mezesi Tarifi

 

Kırmızı Pancar Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kırmızı pancar
  • 2 diş sarımsak veya 1 tatlı kaşığı toz sarımsak
  • 375 gram süzme veya normal yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz

Süslemek için;

  • Maydanoz veya ceviz

    Kırmızı Pancar Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak pancarlarımızı rendeleyelim.
  • Ardından bir tavaya sıvı yağını,sarımsağı ve pancarları ekleyip 10 dakika kavuralım.
  • daha sonra pişen pancarlarımızı soğumaya bırakalım.
  • Bir kasenin içerisine yoğurt ,mayonez, tuzu ekleyip karıştıralım ,üstüne soğumuş olan pancarları ekleyip tekrar karıştıralım.
  • Daha sonra servis tabağına alıp üstüne cebin veya maydanoz koyalım

Tarhana Çorbası Tarifi

 

Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 yemek kaşığı köy tarhanası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • Tuz
  • 1,5 litre su (çorbamız katılaşırsa biraz daha su ekleyelim)

    Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yağı tencereye alalım, ardından 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip güzelce kavuralım.
  • Sonra 8 kaşık tarhanamızı ekleyelim ve yine 5 dakika daha kavuralım.
  • 1,5 litre su ekleyelim ve çırpma teliyle çorbamız kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim .
  • 20 dakika kısık ateşte pişirelim.
  • Pişen çorbamızı servis tabağına alalım

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket krem şanti ( piştikten sonra)

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı hindistancevizi
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
  • Antep fıstığı

    24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti yapalım.
  • Şeker su ve limonu tencereye alıp ocağa bırakalım 10 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım.
  • Ardından muhallebiliyi yapalım.Tüm malzemeleri tencereye alalım ocağa bırakalım kaynayınca geniş bir kaseye alıp soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan kremaya bir paket krem şanti ekleyip mikser yardımıyla beş dakika çırpalım.
  • Kekini yapalım.Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım tüm malzemeleri ekleyip tekrar çırpalım.
  • Borcama dökelim önceden ısıtılmış 180 derece fırına atalım.
  • Pişen ılıyan kekin üzerine soğumuş şerbeti dökelim ,şerbet çekince hazır olan kremayı da dökelim son olarak bolca hindistan cevizi serpelim .
  • Üzerini streç film ile örtüp 1 gece buzdolabında dinlendirelim.
  • Dinlenen Kıbrıs Tatlımız servise hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun yeni tariflerim de görüşmek üzere allah’a emanet olun 

Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi

 

Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 büyük kuru soğan
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı su
  • Damak tadınıza göre tuz

    Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanları yemeklik doğrayalım.
  • Pilav tenceresine sıvı yağ ve tereyağını alalım.
  • Soğanları karamelize olana kadar kavuralım.
  • Üzerine pilavlık bulgurumuzu ekleyip karıştıralım.
  • 4 su bardağı suyu ilave edip tuzunu ekleyip karıştıralım. ( tuzunu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Ama tuz hafif belirgin olursa daha iyi oluyor. ).
  • Kaynayıncaya kadar harlı ateşte sonrasında kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.Afiyet olsun 😋

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...