Havuç Çorbası Tarifi

 

Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet büyük boy havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • Sıvı yağ
  • Yarım çorba kaşığı tereyağ
  • Tuz, karabiber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Havuç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp tencereye alalım sıvı yağ kavurmaya başlayalım.
  • Küp küp doğradığımız patates ve havucu ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Mısır unu ilave edip biraz karıştırdıktan sonra sıcak suyu sebzelerin üzerini geçecek kadar ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  • Sebzeler yumuşayınca blenderdan geçiriyoruz. Çorba katı olursa sıcak su ilave edebilirsiniz.
  • Baharatları damak zevkinize göre ilave edip 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım.

Tavuklu Tarhana Çorbası Tarifi

 

Tavuklu Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tepeleme yemek tarhana
  • 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ ( dilerseniz tereyağ da kullanabilirsiniz)
  • 6 su bardağı sıcak veya soğuk su
  • 1 adet tavuk kalçası( ben bir gün önce kalan tavuk yemeğimden kullandım)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

    Tavuklu Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tenceremizin içerisine yağımızı alıp, ısıttıktan sonra tarhanımız ekleyip birkaç dakika kavuralım.
  • Salçamız ekledikten sonra iyice kavuralım ve sarımsaklarınızı ekleyelim.
  • Ardından suyumuzu ekleyip çorbamızı karıştıralım.
  • Tuz, nane ve pul biber ekledikten sonra çorbamız karıştırıp,v küçük küçük parçaları haline getirdiğimiz tavuklarınızı ekleyelim.
  • Tarhanamızın topaklanmaması için sık sık karıştıralım. Yoğun bir kıvam alınca ocağımızın altını kapatıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra servis edelim. 

Yaban Mersinli Pasta Veya Cupcake Kreması Tarifi

 

Yaban Mersinli Pasta Veya Cupcake Kreması Tarifi İçin Malzemeler

  • 60 gram dondurularak kurutulmuş yaban mersini
  • 40 gram elenmiş pudra şekeri
  • 600 ml soğuk sıvı krema (en az yağ oranı)
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)

    Yaban Mersinli Pasta Veya Cupcake Kreması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Dondurularak kurutulmuş yaban mersinlerini bir mutfak robotunda ince bir toz haline getirin. Bir süzgeç yardımıyla büyük geniş bir kaba eleyin. Süzgeçte kalan artıkları atın.
  • Üzerine pudra şekerini eleyin.
  • Soğuk sıvı kremayı ve vanilya özütünü ekleyin ve el mikseri ile orta hızda krem kıvamı alana kadar çırpın.
  • Yaban mersinli kremayı cupcake’lerinizi süslemek için veya pasta kreması olarak kullanabilirsiniz

Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası Tarifi

 

Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 5 kaşık sıvı yağ
  • Yarım limon suyu
  • 1 litre su varsa tavuk suyu da kullanılabilir
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık

    Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İnce doğranmış soğanlar yağda iyice kavrulur üzerine sarımsağı rendeleyip, 2 tur kavuralım, üzerine salça ekleyip tekrar dan kavurma işlemine devam edelim.
  • Pirinç ve bulgur güzelce yıkanıp salçalı karışıma ekleyip, iki tur karıştırıp, üzerine suyu ekleyelim en son mercimekleri ekliyoruz çünkü pirinç ve bulgur daha geç pişiyor mercimeğe göre (ben yarısını tavuk suyu kullandım yarısı da normal su ilave ettim)
  • Çorbamız fokurdamaya başlayınca mercimekleri yıkayıp, ekliyoruz üzerine baharatlar ve limon suyunu ekleyip, 5 dakika harlı ateşte sonra kısık ateşte ara ara karıştırıp pişiriyoruz.

Püre Yatağında Et Sote Tarifi

 

Püre Yatağında Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana eti
  • 3 su bardağı su
  • 3 adet domates
  • 1 soğan
  • 5 yemek kaşığı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Toz biber nane

Püre için;

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Karabiber tuz
  • Bulgur pilavı
  • 2 su bardağı bulgur
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Kekik
  • Toz biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık

    Püre Yatağında Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Eti yıkayıp, düdüklüye koyalım üzerine suyu ekleyip kapağını kapatıp 10 dakika pişirelim.
  • Yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurup, üzerine domates ekleyip 3 dakika daha kavuralım, baharat ve tuzu salçayı ekleyip iki tur daha kavurduktan sonra eti suyuyla beraber ekleyelim (etin suyu çok geliyor olabilir ama zaten tencerenin ağzını açık bırakıp harlı ateşte pişireceğim için suyu azalacaktır ve et daha iyi pişmiş olacak lokum gibi olacak) etimiz pişe dursun.
  • Patatesleri tencereye alalım haşlayalım. Haşlanan patatesleri iyice ezelim tencereye yağ koyup, erittikten sonra üzerine patatesleri ekleyelim karıştıralım ve tuz karabiber ekleyelim tekrar bir tur karıştıralım sonra sütü ekleyelim bir tur daha karıştıralım en son ocaktan alıp kaşarı ekleyip karıştırıp kenara alalım.
  • Tencereye yağ ve salçayı ekleyip kavuralım yıkadığımız bulguru tencereye ekleyelim ve iki tur kavuralım sonra baharatları ekleyip, bir tur daha kavurduktan sonra suyu ekleyip kapağını kapatalım kısık ateşte pişirelim.
  • Suyunu çekince kenara demlemeyi bırakalım üzerine de kağıt havlu koymayı unutmayalım (bulgur pilavı biraz yağ seviyor o yüzden ben çok fazla yağ kullanmış gibi görünebilirim yağ miktarı ve tuz miktarı her zaman görecelidir)

Pratik Misafir Tatlısı Tarifi

 

Pratik Misafir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 6 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Piştikten sonra muhallebisine;

  • 1 su bardağı soğuk süt

Üzeri için;

  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • Yarım su bardağı süt
  • 80 gram sütlü çikolata
  • 80 gram bitter çikolata
  • 1 su bardağı Antep fıstığı kırığı

    Pratik Misafir Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede tereyağını eritelim.
  • Üzerine unu ilave ederek unun ilk kokusu çıkana kadar 5 dakika kavuralım.
  • Sürekli karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave edelim.
  • Ardından şekerini ve vanilyasını da ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.
  • Kaynamaya başladıktan 4-5 dakika sonra altını kapatalım.
  • Üzerine soğuk sütü ekleyerek ipek gibi bir kıvam alana kadar 4-5 dakika mikser ile çırpalım.
  • Muhallebimiz hazır, kaselerimize üzerinde biraz boşluk kalacak şekilde paylaştıralım.
  • Üzeri için sıvı krema ve sütü bir tavada ısıtalım.
  • Üzerine çikolataları ekleyerek çikolatalar eriyene kadar karıştıralım.
  • Bir iki kaynadıktan sonra üzerine Antep fıstığı kırığını ekleyerek karıştırıp altını kapatalım.
  • Kaselerimizin üzerine çikolata sosumuzu paylaştıralım.
  • Oda sıcaklığına geldiğinde 3-4 saat dinlenmesi için dolaba kaldıralım.
  • Üzerini dilediğimiz gibi süsleyerek servis edelim.
  • Kullandığım bu kaseler ile 12 adet tatlı elde ettim :)

    Üzeri için Antep fıstığı kırığı yerine pirinç fındık ya da ceviz kırığı da kullanabilirsiniz.

    Üzeri için kullanılan çikolataları isteğinize göre her ikisini bitter ya da her ikisini de sütlü çikolatalı kullanabilirsiniz.

Özbek Pilavı Tarifi

 

Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 300 gram dana kuşbaşı
  • 2 adet havuç ( jülyen doğranmış)
  • 2 adet orta boy soğan (yarım ay şeklinde doğranmış)
  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 1 baş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su (üzerine geçecek kadar)

    Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri yıkayıp sıcak su ile 30 dakika bekletelim ve daha sonra süzelim.
  • Uygun bir tencereye sıvı yağ alıp etleri orta ateşte pişene kadar kavuralım.
  • Suyunu çeken etlerin üzerine soğan, havuç, tuz ve karabiber ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Hafif kızarmaya başlarken pirinçleri ekleyip karıştıralım.
  • Suyunu ekleyip ortasına sarımsağı koyalım.
  • Kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekmesini sağlayalım.
  • Suyunu çeken pilavımızı servis edebilirsiniz.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...