Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı sıcak su (veya tavuk suyu)
  • 2-3 damla limon suyu (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz

    Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinci sıcak suda 15-20 dakika bekletin, sonra iyice yıkayıp süzün.
  • Tencereye tereyağını ve sıvı yağı alın, ısıtın.
  • Şehriyeyi ekleyip altın sarısı rengini alana kadar kavurun.
  • Pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  • Şeker ve tuzu ekleyin, 2-3 damla limon suyunu ilave edin. Karıştırın.
  • Soğuk suyu tencereye ekleyin, kapağını kapatın ve önce yüksek ateşte, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pilav piştikten sonra 10 dakika dinlendirin.

Sarımsaklı Meze Tarifi

 

Sarımsaklı Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı susam
  • Yarım su bardağı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Pul biber

    Sarımsaklı Meze Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sarımsakları soyup susam ve zeytinyağ ile birlikte fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra kenara alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Soğuduktan sonra sarımsakları tabağa alalım üzerine yoğurt, maydanoz ve tuz ekleyip ezelim.
  • Son olarak sarımsak yağını üzerine gezdirin. Ve pul biberle süsleyin.

Fırında Kıymalı Patates Tarifi

 

Fırında Kıymalı Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates

Kıymalı harç için;

  • 400 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1.5 su bardağı su (300 ml)

Süsleme için;

  • 3 dal doğranmış maydanoz

    Fırında Kıymalı Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırında kıymalı patates yemeği için öncelikle patateslerin kabuklarını soyalım ve ne çok ince ne de çok kalın olmayacak şekilde daire olacak şekilde dilimleyelim.
  • Soğan, biber ve domatesi de yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  • Son olarak maydanozu da ince ince kıyalım.
  • Dilimlediğimiz patatesleri kızgın yağa alalım ve arkalı önlü çevirerek hafifçe kızartalım. Patates daha sonra fırında da pişeceği için çok fazla kızartmaya gerek olmayacaktır.
  • Kızaran patatesleri fazla yağından arındırmak için kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım.
  • Uygun bir tencereye sıvı yağı alalım. Üzerine doğradığımız soğan ve sarımsağı ekleyerek kavurmaya başlayalım.
  • Soğanlar pembeleştikten sonra üzerine kıymayı ilave edelim ve kaşığın arkasıyla ezerek kavuralım.
  • Kıyma suyunu salıp çektikten sonra üzerine biberleri ekleyelim.
  • Biberler de diriliğini kaybettiğinde domates salçası ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
  • Doğradığımız domatesleri de ekleyelim ve karıştıralım. Dilerseniz fırında kıymalı patates yemeğini hazırlarken domates yerine domates sosu da kullanabilirsiniz.
  • Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek yemeğimizi lezzetlendirelim.
  • Son olarak sıcak suyu da ilave edip ara ara karıştırarak kıymalı harcımızı birkaç dakika pişirelim.
  • Ocağı kapattıktan sonra ince ince kıydığımız maydanozları da ekleyip karıştırdıktan sonra kıymalı harcımız hazır.
  • Kullanacağımız fırın kabının tabanına kızarttığımız patatesleri sık bir şekilde dizelim.
  • Daha sonra üzerine kıymalı harçtan koyarak yayalım. Ben bu tarifte 28×20 cm ölçülerinde dikdörtgen fırın kabı kullandım. Siz malzeme miktarlarınızı kullanacağınız fırın kabına göre ayarlayabilirsiniz.
  • Tekrar patates dizip kıymalı harçtan koyalım ve yemeğimizi önceden ısıttığımız 180 °C fırında, fansız ayarda 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda fırında kıymalı patates yemeğimiz servise hazır. 

Sütlü Domates Çorbası Tarifi

 

Sütlü Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane domates
  • 4 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre)

Süslemek için;

  • Kasar peyniri
  • Maydanoz

    Sütlü Domates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak domatesleri ister rendeleyin isterseniz benim gibi robottan geçiriniz.
  • Pişirme kabınızın içine tereyağını koyunuz. 1 yemek kaşığı un ilave edip rengi değişene kadar kavurunuz sonra 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurunuz.
  • Robottan geçirdiğiniz domatesleri sütü ve suyu ilave ediniz. En son tuzunuda ekleyip pişiriniz.
  • Pişen çorbayı blendırdan geçiriniz kaşar peyniri ve maydanozla süsleyip, sıcak servis yapınız.

Karışık Brüksel Lahanası Ve Brokoli Salatası Tarifi

 

Karışık Brüksel Lahanası Ve Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ brokoli
  • 1 paket brüksel lahanası
  • 2 adet havuç

Sos malzemeleri;

  • 1 adet limon suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • Arzuya göre rendelenmiş sarımsak

    Karışık Brüksel Lahanası Ve Brokoli Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sebzeleri güzelce yıkayalım.
  • Brüksel lahanasının dış yapraklarını ayıklayalım.
  • Brokoliyi küçük çiçeklere ayıralım.
  • Havucu istediğimiz şekilde doğrayalım.
  • Derin bir tencereye en alta havuçları onun üzerine brüksel lahanasını en üste brokoli dallarını koyalım 2 su bardağı su ekleyelim 15-20 dk. Kadar orta ateşte sebzeler hafif yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Pişen sebzeleri soğuk suya alalım şoklama yapalım.
  • Şokladığımız sebzeleri süzelim.
  • Derin bir kaba alalım sos malzemelerini ekleyip karıştıralım. Karışık sebze salatamız hazır

Çikolatalı Kakaolu Kek Tarifi

 

Çikolatalı Kakaolu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • ️300 g un (2 su bardağı 250ml) (elenmiş)
  • ️1 su bardağı süt (250ml)
  • ️3 adet yumurta
  • ️1 su bardağı şeker (230g)
  • ️100 ml sıvı yağ (1 çay bardağı)
  • ️3 yemek kaşığı nutella veya 150 gram eritilmiş çikolata
  • ️3 yemek kaşığı kakao
  • ️1 paket vanilya ve kabartma tozu

Üzeri için;

  • Pudra şekeri ve eritilmiş çikolata

    Çikolatalı Kakaolu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpın.
  • Yağ, nutella,kakaoyu ekleyip tekrar karıştırın.
  • Un, vanilya şekeri ve kabartma tozunu ekleyip köpürene kadar mikserler çırpın.
  • Yağlanmış kek kalıbına sıvıyı dökün ve önceden ısıtılmış 180° fırında 55 dakika kontrollü pişirin.
  • Kek soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ve eritilmiş çikolata gezdirin.

Havuçlu Kış Kurabiyesi (Sıvı Yağlı) Tarifi

 

Havuçlu Kış Kurabiyesi (Sıvı Yağlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı ince rendelenmiş havuç
  • 2-3 su bardağı arası un

Üzeri için;

  • Pudra şekeri( isteğe bağlı)

    Havuçlu Kış Kurabiyesi (Sıvı Yağlı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şeker ve yumurtayı iyice karıştırıp çırpalım.
  • Üzerine sıvı yağ, vanilya, tarçın ve ceviz içi ve havucu ilave edelim karıştıralım.
  • Unu ve kabartma tozunu az az ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Ele yapışır olursa elinizi yıkayıp sonra şekil verebilirsiniz.
  • Cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlak tepsimize dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 -20 dk arası altı hafif kızarana kadar pişirelim.
  • Soğusun kurabiyeleri pudra şekeri serpebilirsiniz.
  • İyice soğuyunca kutululayıp buzdolabında muhafaza edip tüketebilirsiniz.
  • Kullandığım çay bardağı ölçüsü 100 ml klasik çay bardağı ölçüsüdür.

    Su bardağı ölçüsü 200 ml klasik su bardağı ölçüsüdür.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...