Yemek tarifleri,Mangal Tadında Fırında Tavuk (Nar Gibi)

Mangal Tadında Fırında Tavuk (Nar Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk kalça but
  • 2 adet orta boy patates
Sosu için;
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 dal taze kekik
  • Tercihen tane karabiber
  • Tuz
Fırına vermeden üzerine;
  • Kalça but başına üzerlerine 1 çay kaşığı bal gezdirilecek

Mangal Tadında Fırında Tavuk (Nar Gibi) Tarifi Yapılışı

🏆🔝Müthiş bir tarif geliyor bir kenara notunuzu mutlaka alın. ✔🔝
Fırında fakat kendileri mangal tadında, içi yumuşacık dışı nar gibi kızarmış tavuk kalça-butlar. 💛👇
  1. Tavuklarımızı üzerini geçecek kadar su ilavesiyle piştiklerinden emin oluncaya kadar haşlıyoruz.
  2. Haşladığımız suya; karabiber ve taze nane eklerseniz müthiş bir aroma kazandırmış olursunuz.
  3. Tavuklarımızın üzerine sürmek derin bir kaseye bütün malzemelerimizi alıp-güzelce bütünlüyoruz.
  4. Tavuğun suyundan salçayı açmak için 1 büyük kepçe sosa katıp; tavuklarımızı güzelce sosluyoruz.
  5. Fırın tepsisi veya borcam içerisine üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirdiğimiz tavuklarımızın yanına küp küp doğradığımız ve kalas sosla buladığımız patatesleri ilave edip, taze kekik eşliğinde, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü üstleri nar gibi kızaracak kadar pişiriyoruz. ✔✔
  6. Lezzetine doyum olmayan Tavuklarımız servise hazırıdır, afiyet olsun. 

Yemek tarifleri,Sebzeli Labne

Sebzeli Labne Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 3-4 kaşık labne
  • Bol taze nane
  • Zeytinyağı
  • 1 adet sarımsak
  • 2-3 adet taze yeşil soğan

Sebzeli Labne Tarifi Yapılışı



  1. Havuç ve kabak rendelenir zeytinyağda sotelenir ( ben kabağı kabuğu ile rendeledim).
  2. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
  3. Sarımsağı rendeleyin.
  4. Yeşil soğanı ince kıyın.
  5. Çok az tuz atin.
  6. Kabak tuzu sevmez.
  7. Afiyet olsun. Hayırlı iftarlar.

Yemek tarifleri,Patlıcanlı El Açması Börek

Patlıcanlı El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kemer patlıcan
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet çarliston biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
Hamuru için
  • 4 su bardağı un
  • 1. Su bardağı su
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
Arası için sos
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Tuz
Üzeri için sos
  • Arası için hazırladığımız sos + yarım su bardağı sıvı yağ

Patlıcanlı El Açması Börek Tarifi Yapılışı

Merhabalar
Bu böreği daha önce ıspanaklı yapmıştım
Şimdi de patlıcanlı denedim bu da çok lezzetli oldu 😍
  1. Önce patlıcanlarımızı alacalı soyup minik küpler halinde doğruyoruz tuzlu soğuk suya ıslıyoruz.
  2. Daha sonra küp küp doğranmış soğan biber rendelenmiş sarımsakları kavuruyoruz .
  3. Üzerine salça ve suyu süzülmüş parlıcanları ekleyip iyice kavuruyoruz.
  4. Soğumaya bırakıyoruz. Ben bi gün önce yapıp buzdolabında beklettim.
  5. Daha sonra hamur malzemelerini yoğurup 7 bezeye ayırıyoruz.
  6. Sos malzemelerini de çırpıp hazırlıyoruz.
  7. Her bir bezeyi hazır yufka büyüklüğünde açıp ikiye bölüyoruz her parçaya 1 er yemek kaşığı sos döküyoruz patlıcanlı harçtan koyup sarıyoruz yağlanmış tepsiye sararak tüm hamura aynı işlemi yapıyoruz.
  8. Kalan sosa sıvı yağ ekleyip böreğimizin üzerine sürüyoruz.
  9. Susam ve çörek otu serpip 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
    Hazııııır ❤
    Hamuru çok kolay açılıyor gözünüz korkmasın 🍀
    Afiyet bal şeker olsun 💕

Yemek tarifleri,Havuçlu Tavuk Çorbası

Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kalçalı but
  • 2 adet havuç
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı / zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1, 5 lt su
  • 1 yemek kaşığı tuz

Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

Tarifi hazırlarken kişi sayısına göre malzemeleri artırıp ya da azaltabilirsiniz.
  1. Bir tencereye butlarımızı koyarak suyumuzu ekleyerek 1 yemek kaşığı tuzu ilave edip 20 dakika kadar kaynatıyoruz.
  2. Süzgeç yardımıyla tavukları alıp didikleyip kenara alıyoruz ve suyumuzu da kesinlikle dökmüyoruz.
  3. Onu kullanacağız çünkü.
    Bir tencereye tereyağını alıp rendelediğimiz havuçları alıp 1- 2 dakika kadar kavuruyoruz.
  4. Tavuk suyumuzu ekliyoruz. Didiklediğimiz tavukları ekliyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz.
  5. Yoğurt ve unu karıştırıyoruz.
  6. Kaynayan suyumuzdan alarak yoğurt karışıma 2- 3 kepçe yavaş yavaş ekleyerek karıştırıyoruz. Hazırladığımız yoğurdu çorbanın üzerine ekliyoruz.
  7. Tuzunu kontrol ederek dilerseniz tuz ekleyebilirsiniz. İnce kıyılmış maydanozu da ilave ederek birkaç dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatıp sıcak bir şekilde servis ediyoruz. Afiyet Olsun.

Yemek tarifleri,Yoğurtlu Et Tantuni

Yoğurtlu Et Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • Sıvıyağ
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 adet lavaş ekmeği
Yoğurt sosu için;
  • 1-2 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 şeker kaşığı toz biber
  • 5 yemek kaşığı tereyağı yada margarin

Yoğurtlu Et Tantuni Tarifi Yapılışı

  1. Kıymayı ocağa alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  2. Eğer kıymanın yağına ve sizin de damak zevkinize göre sıvı yağını ekliyoruz.
  3. Kıymamız pişerken domates soğanlarımızı ince ince doğruyoruz.
  4. Kıyma pişince içerisine soğanları ekleyip 5 dakika kavuruyoruz.
  5. Daha sonra doğradığımız domatesleri ekliyoruz.
  6. Domatesler hafif sulanınca baharatlarımızı tuzumuzu ve salçamızı ekliyoruz.
  7. 5 dakika daha pişirip altını kapatıyoruz.
  8. Bu işlemler gerçekleşirken ocağımızın orta ateşte olmasına özen gösterelim.
  9. Hazırladığımız yufkaların içerisine tantunimizi serip yufkaları sarıyoruz.
  10. 2 parmak kalınlığında kesip tabağımıza alıyoruz.
  11. Yoğurdumuza rendelediğimiz sarımsağı ekliyoruz.
  12. Tereyağını ocakta eritip içerisine toz biberimizi atıyoruz.
  13. Tabaktaki tantunimizin üzerine önce yoğurdumuzu sonra tereyağımızı gezdiriyoruz ve afiyetle yiyoruz😋

Yemek tarifleri,Mülayim Çorbası

Mülayim Çorbası Tarifi  İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5-6 bardak et suyu veya su
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
Üzeri için;
  • Tereyağı
  • 3 tatlı kaşığı kuru nane

Mülayim Çorbası Tarifi  Yapılışı

  1. Tereyağı ve sıvı yağı ısıtıp unu kavuralım. Fazla sarartmadan şöyle bir çevirilsin.
  2. Dövülmüş sarımsakları ekleyip kavuralım.
  3. Et suyu veya suyu ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  4. Diğer tarafta, yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu çırparak çorbanın terbiyesini hazırlayalım.
  5. Çorba kaynadıktan sonra, önce çorbadan terbiyeye beş altı kaşık ilave edip, karıştırarak ılıtalım.
  6. Daha sonra terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ilave edelim.
  7. Bir taşım kaynamaya bırakın. Tuzunu ayarlayalım.
  8. Tereyağında kızdırdığımız naneyi ilave edip ocağı kapatalım.

yemek tarifleri,Yalancı İşkembe Çorbası

Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü yada 2 adet tavuk budu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 su bardağı su
Sosu için:
  • 1 yumurta sarısı
  • 4 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı limon
  • Tuz, karabiber
Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tatlı tozbiber
  • Ayrıca isteğe göre:sirke

Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi Yapılışı



Hayırlı günler arkadaşlar sizde benim gibi işkembe çorbasını seviyorsanız, gerçeğini aratmayan çorbanın tarifini vereceğim. 👎
Önce tavuk etlerini küçük kuşbaşı halinde doğrayıp düdüklü tencere koyup üzerine 5 su bardağı su ekleyip haşlayın. Bir tencereye sıvı yağ ve unu koyup unun kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra haşlanan tavuk suyunu una yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Sonra çorbayı karıştırarak pişirin. Kaynayan çorbaya didilmiş etleri atın ve tekrar beş dakika kadar daha kaynatın bu ara suyu az olursa su ekleyin. Başka bir kapta yumurta sarısına limon, sarımsak, tuz ve karabiber ekleyin ve çorbadan bir kepçe alıp sosa karıştırıp inceltin sonra çorbaya yavaş yavaş ekleyin bir taşım kaynatın ve altını kapatın. Üzeri için tereyağını tavada eritip üzerine pulbiber ve toz biber ekleyip eritin ve çorbaya dökün. Arzuya göre servis edilirken yanında sarımsak sosu ve sirke ile ikram edin.
AFİYET OLSUN😋🍲

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...