Köz Patlıcan Yatağında Kaşarlı Tavuk Sote ( Harika Lezzet )

Köz Patlıcan Yatağında Kaşarlı Tavuk Sote ( Harika Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet patlıcan
  • 2 parça tavuk bonfile ( tavuk göğsü )( 550-600 gr kadar )
  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 3-4 adet yeşilbiber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • 3-4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı yada sıvı yağ
  • Tatlı kaşığının ucuyla salça ( biber salçası kullandım )
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Zerdeçal
  • Kimyon
Üzeri İçin ;
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tatlı kaşığının ucuyla salça ( domates salçası)
  • Bir çimdik tuz
  • Kaşar peyniri rendesi
  • Tuz ve baharatların miktarını damak tadına göre ayarlamak gerekiyor
Hazırlanışı
Bizim gibi köz patlıcanı seviyorsanız bu yemeği mutlaka denemelisiniz muhteşem bir lezzet.
Gelelim tarife,
  1. Öncelikle patlıcanları İstediğimiz şekilde közlüyoruz, her zaman köz patlıcanlı tariflerde belirttiğim gibi ocakta yada mümkünse mahalle fırınında közlendiğinde daha lezzetli oluyor. ( ben ocakta közledim ve sap kısmını kesmedim )
  2. Közlenen patlıcanlar biraz ılındığında kabuklarını soyarak kenara alıyoruz.
  3. İç harcı için, uygun bir tavaya 3-4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı yada sıvı yağ koyarak ocağa alıyoruz.
  4. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip yağ tamamen kızıp soğanlar hafifçe kavrulunca üzerine küçük küçük doğradığmız tavukları ekleyip karıştırıyoruz, tavuklular suyunu tamamen çekmeden ince ince doğradığımız sarımsakları ekleyip tamamen suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz, yine ince ince doğradığmız yeşilbiber, salça, tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik ve zerdeçal ekleyip karıştırıyoruz, birkaç kez karıştırıp birkaç dakika pişirdiğimiz harcımıza en son kabuğunu soyup küçük küçük doğradığımız domatesi ekleyip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz ve ocaktan alıyoruz.
  5. Uygun bir fırın tepsisine patlıcanları dizerek ortasını bir kaşık yardımıyla açıyoruz ve üzerlerine iç harcımızdan bolca koyarak düzeltiyoruz.
  6. Daha sonra bir kaseye 1 çay bardağı su, bir çimdik tuz ve tatlı kaşığının ucuyla salça koyarak karıştırıp tepsiye döküyoruz.
  7. Yemeğimizi 190-200 derecede önceden ısıttığımız fırında 5 dakika kadar pişiriyoruz.
  8. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serperek tekrar üzerleri kızarıncaya kadar pişirip fırından alıyoruz.
  9. Biraz dinlendirdikten sonra servis ediyoruz. Ben yemeğin iç harcına biber salçası, suyuna da domates salçası kullandım.
    Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Karadeniz’den Soğuk Mısır Çorbası

Karadeniz’den Soğuk Mısır Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2. 5 su bardağı mısır
  • 1. 5 su bardağı kuru fasulye
  • 4 su bardağı yoğurt
  • Arzuya göre su
Üzeri için :
  • Pulbiber – nane

Karadeniz’den Soğuk Mısır Çorbası Tarifi Yapılışı



Mısır ve kuru fasulyeyi önceden ıslatın. Soğuk su ekleyerek kıvama gelene kadar pişirin. Bu tarifte kırık mısır kullanıldı bu arada. Yumuşayan mısır ve kuru fasulyeyi soğumaya bırakın. Soğuyunca çırpılmış yoğurt ekleyin. Arzuya göre su ile sulandırın. Üzerine sıvı yağda kavrulmuş pul biber ve nane ile servis edin. Afiyet olsun.

Patates Köftesi tarifi

Patates Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • Maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kızartmak için sıvı yağ

Patates Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Patateslerimizi haşlayarak ya da fırında pişirdikten sonra soyup güzelce eziyoruz.
  2. Ardından yumurtayı, galeta ununu, salçayı, maydanozu, tuzu ve baharatlarımızı ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  3. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak köftelerimize şekil veriyoruz.
  4. Elinizi ıslatarak yaparsanız daha düzgün şekiller elde edebilirsiniz.
  5. Köftelerimizi 20-25 dk buzdolabında bekletiyoruz. Ardından sıvı yağımızı tavaya koyup kızdırıyoruz. Köfteleri buzdolabından çıkarıp kızgın yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun 😋

Yumuşacık Kuru Köfte Tarifi

Yumuşacık Kuru Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gr yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
  • Tuz, kimyon, karabiber, pul biber yada toz biber.
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir çay bardağı kadar su

Yumuşacık Kuru Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Su hariç tüm malzemeler karıştırılıp, yoğurulur. Su kontrollü olarak eklenir. İyice yoğurulur. Şekil verilir. Vaktiniz varsa dolapta bir süre dinlendirilir.
  2. Tava ısıtılıp, köfteler dizilir ve önlü arkalı pişirilir. Yumuşak olması için önemli olan husus kıymanın yağlı olması ve köftelerin kendi yağında pişmesidir.
  3. Eğer az yağlı kıymayla yapıyorsanız ayrıca iç yağı alıp, onu eritin ve onun yağında kızartın. Ne kadar fark ettiğini kendiniz de göreceksiniz. Afiyet olsun.

Patlıcanlı-Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi

Patlıcanlı-Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 10 adet mantar
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber ( evde yoktu koyamadım )
  • 1 büyük boy domates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet küçük boy patlıcan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Zeytinyağı veya sıvı yağ
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Toz Kişniş
  • (Baharatlarda sevmediğiniz varsa kullanmayabilirsiniz ama ben kullanmanızı öneririm)

Patlıcanlı-Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Yemeklik doğradığımız soğanları yağda biraz öldürelim.
  2. Ardından doğradığımız biberleri ve küp doğradığımız patlıcanları ekleyelim.
  3. Bir kaç dakika sonra küçük küçük doğradığımız mantarlarımızı da koyup pişirmeye devam edelim.
  4. Salça ve yemeklik doğradığımız domatesleri de ekleyip kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
  5. Benim gibi domatesin suyu pek yoksa ve yağı az kullandıysanız biraz sıcak su ekleyip pişmeye bırakalım.
  6. Dilediğiniz baharatları ekleyelim.
  7. Sebzeler piştiyse bulguru koyup üzerine bir buçuk su bardağı su(sıcak soğuk farketmez ben iki şekilde de kullanıyorum) ekleyelim ve en küçük gözde kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  8. Suyunu tamamen çektikten sonra altını kapatalım ve dinlenmeye bırakalım.
    Afiyet olsun.

Biber Yağlaması tarifi

Biber Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo sivri biber (acı ve tatlı karışık)
  • 3 büyük köy domatesi
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Zeytinyağı

Biber Yağlaması Tarifi Yapılışı

  1. Biberleri 2-3 cm kalınlığında kesip içindeki çekirdekleri çıkarıyoruz.
  2. Biraz zeytinyağını tavada kızdırıp kavuruyoruz. Çok ölmemeli çünkü domatesli sos ile de pişecekler.
  3. Domatesleri kabukları olmayacak şekilde ayrı bir tavaya rendeliyoruz.
  4. Sarımsakları da minik minik doğrayıp ekliyoruz.
  5. Orta ateşte suyunu çekmesi için pişiriyoruz.
  6. Suyunu çekmesine yakın şeker ve tuzu ekliyoruz.
  7. Diğer yağlı biber tavasını tekrar ocağa alıyoruz.
  8. Suyunu çeken domatesleri ekleyip, yağda 2-3 dakika kavuruyoruz. Hem kahvaltıda hem de meze olarak harika oluyor. Afiyet olsun!

Domates Soslu Makarna

Domates Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket istenen çeşitte makarna
  • makarnayı haşlamak için su ve tuz
domates sosu için;
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (veya zeytinyağı)
  • 1 adet kuru soğan
  • 4-5 yemek kaşığı yazdan hazırlanmış domates sosu, tarifi için tıklayın
  • tuz
  • karabiber
  • taze kekik (isteğe bağlı)
Gelelim şimdi domates soslu makarna nasıl yapılır? sorusunun cevabına;

Domates Soslu Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pişirmek istediğiniz makarna, paketinde yazan tarife göre bol tuzlu suda haşlanmaya bırakılır.
  2. Domates Sosu nasıl yapılır? Makarnalar haşlanırken domates sosu için genişçe bir tavaya sıvı yağ alınır.
  3. İnce doğranmış soğanlar eklenerek birkaç dakika kavrulur.
  4. Daha sonra hazır domates sosundan 4-5 yemek kaşığı kadar ilave edilir.
  5. Ben genelde yazdan domates soslarımı hazırlayıp kavanozlarda muhafaza ediyorum.
  6. Eğer siz de hazırlamışsanız bu şekilde kullanabilirsiniz veya marketlerdeki hazır domates soslarından kullanmayı tercih edebilirsiniz.
  7. Eğer mevsimindeyse 3-4 adet taze domatesin kabuklarını soyup küçük küçük doğradıktan sonra soğanlarla beraber pişirebilirsiniz.
  8. Bu durumda domatesler iyice ezilip suyunu çekene kadar sosunuzu kaynatmanızı öneririm.
  9. Ayrıca 1-2 diş doğranmış sarımsak da ilave edilebilir.
  10. Benim kullandığım domates sosunda zaten az miktarda sarımsak olduğu için eklemedim.
  11. Domates sosu kaynayıp kıvam aldıktan sonra karabiber, tuz ve varsa tazesinden kekik eklenir.
  12. Kaynayan makarnanın haşlama suyundan da 1-2 kepçe kadar sosa ilave edilir.
  13. Sos hazır olduktan ve makarnalar da pişip suyu süzüldükten sonra birbirine karıştırılır.
  14. Dilerseniz sosun tamamını makarna ile karıştırmadan önce bir kısmını ayırıp servis esnasında makarnanın üzerine de 1-2 kaşık bırakabilirsiniz. Hoş bir görüntü olacaktır.
  15. Özellikle yaz domatesleri ile denemenizi önereceğim domates soslu makarnamız servise hazır
Şimdiden afiyet olsun.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...