Yemek tarifleri,Mükemmel Sosuyla Dana Biftek

Mükemmel Sosuyla Dana Biftek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg. dana biftek
Sosu için;
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 büyük soğan suyu
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Mükemmel Sosuyla Dana Biftek Tarifi Yapılışı



  1. Etler güzelce yıkanır uygun bir kaba alınır.
  2. Üzerine yoğurt,yağ ,tuz, soğan suyu eklenip iyice karıştırılır.
  3. Ocak üzerinde iyice ısınmış tavaya dizilir .
  4. Bu sırada cozlama sesini duyacaksınız asil lezzeti verende o.
  5. 3-4 dakika sonra diğer tarafına çevrilir .
  6. Suyunu tamamen çekince yarım su bardağı su eklenir suyunu çekip yumuşayan etlere kekik serpiştirilir iyice kızartılır.
  7. Kalan etler aynı şekilde pişirilir ve sıcak olarak servis edilir deneyeceklere kolay gelsin hoşçakalın.

Yemek tarifleri,Kremasız Mantar Çorbası (Lezzet Bombası )

Kremasız Mantar Çorbası (Lezzet Bombası ) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kadar kültür mantarı
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 1 su bardağı süt
  • 1 litre sıcak su
  • 2 yemek kaşığı un (Tepeleme)
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığından az Karabiber
  • 1 çay kaşığı Tuz

Kremasız Mantar Çorbası (Lezzet Bombası ) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle mantarları yıkayıp çok küçük doğrayalım.
  2. Soğanı çok ince doğrayıp sıvı yağda kavuralım
  3. Mantarları da ekleyelim ve biraz sulanana kadar kavuralım.
  4. Unu ekleyelim, bir iki daha çevirelim.
  5. Karabiberi ekleyelim ve sıcak suyu ekleyip kaynadıktan sonra sütü ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.
  6. Çorba kaynamaya başladıktan sonra 10 dk pişirelim ve altını kapatıp tuzunu atalım. Afiyet olsun. 👍👍👍👌👌👌

Yemek tarifleri,Hatay Tavası

Hatay Tavası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 Gr kuzu kuşbaşı
  •  3-4 adet patates
  • 2 kuru soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 3 sulu  domates
  • 3 sivri biber
  • 1 kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1’er tatlı kaşığı kekik ,karabiber ,pul biber,tuz
  • 1-2 yemek kaşığı kadar rondoda çekilmiş veya eritilmiş kuyruk yağı
  • 1 çay bardağı su

Hatay Tavası Tarifi Yapılışı

  1. Tüm sebzeleri yıkayıp küp şeklinde doğrayalım.
  2. Pişireceğiniz fırın tepsisine önce doğranmış soğanı, sarımsağı koyup, salçayı ilave ederek karıştıralım.
  3. Bütün sebzeleri, eti, kuyruk yağını, baharatlarını suyu ekleyip biraz karıştırarak 200 derece fırında 40-45 dk kadar etler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  4. Bu arada kuyruk yağı bu yemeğe lezzetini verir. Ama istemezseniz zeytinyağı ilave edebilirsiniz 🙂
  5. Akdeniz bölgesinde özellikle mahalle fırınlarında pişirttiriliyor bu nefis antakya tavası mutlaka denemelisiniz😉😊

Yemek tarifleri,Nefis Pirinç Çorbası

Nefis Pirinç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 su bardağı et suyu veya 10 su bardağı tavuk suyu
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Yarım limonun suyu
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta

Nefis Pirinç Çorbası Tarifi Yapılışı

Pirinci yıkayıp süzün. İyice yıkamış olduğunuz pirinci tencereye alın. Et veya tavuk suyunu ilave edin, karıştırın. Tuzunu dilediğiniz şekilde ilave edin. İyice karıştırın. Orta derece ateşte haşlayın. Pirinç yumuşayınca 1 ölçü limon-un-yumurta terbiyesini yavaşça ilave edin. Karıştırarak 10 dakika daha pişirin. Ocağı kapatın. Tereyağı tavada yakmadan eritin. Kırmızı toz biberi ekleyecek kızdırın. Servis ederken biberli tereyağından çorbaya ekleyin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun!

Yemek tarifleri,Kabak Beğendili Tavuk Sote

Kabak Beğendili Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk Sote İçin:
  • 500 gr. kuşbaşı tavuk eti
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber
Beğendi İçin:
  • 3 adet orta boy kabak ( 600 gr. civarı )
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı taze kaşar peyniri rendesi
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber

Kabak Beğendili Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
  2. Biberleri boyuna iki parçaya bölün, çekirdeklerini çıkarıp yemeklik doğrayın.
  3. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavada kızdırın, soğanı ve sarımsağı ilave ederek 1 dakika kadar kavurun.
  4. İçine tavukları ilave edin ve 2 dakika kadar soteleyin.
  5. Tavuklara salçayı da ilave ederek 1 dakika kadar soteleyin ve biberleri ekleyin.
  6. Biberlerle beraber 1–2 dakika kadar daha soteledikten sonra sıcak suyu, tuzunu ve biberini ekleyerek karıştırın.
  7. Kapağı kapalı olarak 7–8 dakika daha pişirin.
  8. Pişen tavukların kapağını açın, suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişirin.
  9. Beğendi için rendelediğiniz kabakları 1 yemek kaşığı yağ ile birlikte ocağa alın.
  10. Suyunu salıp çekinceye kadar soteleyerek pişirin ve bir kaseye aktarın.
  11. Tavayı kağıt havlu ile silerek tereyağını tavaya alın.
  12. Üzerine unu ilave ederek kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
  13. Sütünü ilave ederken sürekli çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  14. Koyulaşan beşamel sosa kabakları ve kaşar peyniri rendesini ilave ederek kaşar peyniri eriyinceye kadar karıştırın.
  15. Tuz ve biberini ekleyip ocaktan alın.
  16. Kabak beğendiyi servis tabaklarına alın.
  17. Üzerine tavuk soteyi koyarak  servis yapın.

Yemek tarifleri,Yoğurt çorbası

Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 avuç pirinç
  • 6 su bardağı su
  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nane
  • Tuz
  • İsteğe bağlı et suyu

Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçleri 6 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayalım pirinç haşlanırken yoğurt ve unu karıştıralım.
  2. Pişen pirinçli suyumuzdan bir kepçe yardımı ile sıcak su alıp un ve yoğurt karışımımıza yavaş yavaş döküp hızlıca çırpalım (yoğurt kesilmemesi için bu işlemi yoğurt ılıyana kadar yapalım ) ve sonra bu karışımımızı kaynayan çorbamıza yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edelim.
  3. Çorbayı bir taşım kaynattıktan sonra, ayrı bir tavada tereyağında naneyi kızdırıp çorbamıza dökelim en son tuzunu da atıp altını kapatıp servis yapalım. Afiyet olsun.

Yemek tarifleri,Zeytinyağlı Taze Fasulye

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 500 g taze fasulye
  • 3 adet domates
  • Tuz

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Yapılışı

  1. Yarım çay bardağı zeytinyağı tencereye alınır.
  2. Yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur.
  3. Temizlenip arzuya göre kesilmiş olan fasulyeler eklenir.
  4. Tencerenin kapağı kapatılarak 6-7dk kavrulur.
  5. Daha sonra 3 adet kabuğu soyulup doğranmış domates eklenir.
  6. 1 su bardağı sıcak su ilave edilir.
  7. Fasulyeler pişene kadar tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir.
  8. Ocaktan almadan tuzu eklenir.
  9. Zeytinyağı da eklenerek servis kaselerine alınır.
  10. Soğuk olarak servis edilir.
Afiyet olsun.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...