Yeşil Mercimekli Erişte

Yeşil Mercimekli Erişte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) su bardağı yeşil mercimek
  • Yarım paket erişte (2 su bardağı kadar)
  • 2 adet orta boy domates
  • 2-3 adet çarliston biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates/biber salçası
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yeşil Mercimekli Erişte Tarifi Yapılışı

  1. Yeşil mercimeği derin bir tencereye koyun üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın (dağılmasın).
  2. Mercimeği süzüp bir kenarda bekletin.
  3. Erişteyi kaynayan suya atıp 6-7 dakika kadar haşlayın ve süzün. Bir kenarda bekletin.
  4. Tavaya zeytinyağını koyun üzerine küçük küçük doğranmış kuru soğanı ve sarımsağı ekleyin ve 1-2 dakika kavurun.
  5. Ardından küçük küpler halinde doğranmış biberleri ilave edin ve karıştırın.
  6. Salçayı ekleyin birkaç dakika kavurun.
  7. Küçük küpler halinde doğranmış domatesleri ilave edin.
  8. Domates suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  9. En son erişte ve mercimeği ilave edin.
  10. Tuzunu katıp 1-2 dakika hepsini birlikte karıştırın ve ocaktan alın.
    . AFİYET OLSUN.

Fırında Karnabahar Yemeği

Fırında Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 500-600 gr karnabahar
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 5-6 adet çeri domates/1 adet orta boy domates
  • Tuz, karabiber
  • 1 silme çay kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (yarı biber yarı domates salçası da olabilir)
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1, 5 yemek kaşığı tereyağı/2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Fırında Karnabahar Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharı iyice yıkayıp çiçek çiçek ayırın.
  2. Derin bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin. Hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün.
  3. Karnabaharı fırın tepsisine dizin.
  4. İnce ve yarım ay şeklinde doğranmış patatesleri tepsiye koyun.
  5.  Çok kalın olmayacak şekilde halka halka doğranmış havuçları ekleyin.
  6. Birer parmak kalınlığında doğranmış biberleri tepsiye koyun.
  7. Domatesleri dizin.
  8. Ayrı bir kapta salçayı sıcak su ile açın. İçine tuz, karabiber ve çok az toz şekeri ekleyip karıştırın ve bu sosu karnabaharın üzerine dökün.
  9. Parçalar halinde tereyağını üzerine koyun.
  10.  Tepsinin üzerini yağlı kağıt ile hava almayacak şekilde kapatın.
  11. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında patates ve havuçlar çatal batacak kadar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  12. Fırından çıkarmadan 10 dk kadar da üzeri açık olarak pişirin.
    . . . . AFİYET OLSUN. . .

Pratik Mantar Sote

Pratik Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet küçük boy kültür mantar
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil acı sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar

Pratik Mantar Sote  Tarifi Yapılışı

İlk önce mantarları yıkamadığımın altını çizmek isterim görselin birinci püf noktası bu, mantar suyla temas edince özelliğini yitiriyor, kendini salıyor
ikincisi ise sapını koparmadan kullanmak ( diriliğini kaybetmiyor)
  1. Mantarları saplarını koparmadan güzelce soyup limonla ovun, bir tavada tereyağını eritip içine mantarları ekleyin, 1 dakika sürekli tavayı sallayarak mühürleyin, ağzını kapatın.
  2. 5 dakika kısık ateşte pişirin mantar biraz sulanmış olacak bu şekildeyken halka halka doğradığımız yeşil ve kırmızı kapya biberleri tavamıza ekleyelim.
  3. 1 tatlı kaşığı zeytin yağı ve tuzunu ilave edip ağzı açık bi şekilde sık sık karıştırarak sebzelerle mantarı pişirelim, yavaşça mantarın suyunun çekildiğini göreceksiniz.
  4. Suyu çekilince 3 dakika daha karıştırarak kavurun, mantarlar kızarmaya duracak bu aşamada altını kapatıp 1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar serpiştirin yemeğimiz hazır.
Diyet yapanlar, ev yapımı yoğurda pul biber ekip 1 dilim tam buğday ekmeğiyle tüketebilir tatmin edici bi öğün oluyo
Deneyen herkese afiyet olsun

Köfteli İslim Kebabı

Malzemeler
  • 4 adet uzun boylu patlıcan
  • 2 adet dolmabiber
  • 2 adet domates
  • Sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
Köftesi için;
  • 400 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3-4 dilim ekmek içi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
  • 1 tutam maydanoz
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5-2 su bardağı sıcak su
  • Kürdan
Hazırlanışı
  1. Patlıcanlar çizgili soyularak şerit şeklinde uzun uzun kesilir ve tuzlu suda 15-20 dk bekletilir.
  2. Daha sonra tuzu yıkanarak kurulanır ve yağda kızartılır.
  3. Köftesi için soğanı, sarımsağı rendeleyin.
  4. Maydanozu ince ince kesin, kıyma, ufalanmış ekmek, yumurta ve baharatları ekleyerek köfteyi yoğurun.
  5. Patlıcandan kalan sıvı yağ ile önce 4-5 parçaya uzunlamasına kestiğiniz dolma biberleri kızartın daha sonra köfteleri kızartın.
  6. 2 adet patlıcan alarak artı şeklinde koyun ve ortasına 2 adet köfte koyun. Köfteler iri ise bir adette olabilir.
  7. Patlıcanın uçlarını köftenin üzerine koyarak bohça gibi yapın.
  8. Üzerine biber ve dilimlenmiş domatesten koyarak kürdan ile açılmayacak şekilde tutturun.
  9. Tüm patlıcanları aynı şekilde yaparak fırın tepsisine dizin.
  10. Ayrı bir kapta salçayı sıcak suda ezin ve patlıcanların üzerine dökün.
  11. 185 derece fırında domateslerin üzeri kızarana kadar bekletin.
Afiyet olsun.

Ispanaklı Börek (El Açması)

Ispanaklı Börek (El Açması) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo ıspanak
  • 300 gram beyaz peynir
  • 2 adet soğan
  • Tuz ve pul biber
  • Aralarına sürmek için 150 gram Tereyağı
Hamuru İçin ;
  • 2 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Üzerine ;
  • Yumurta

Ispanaklı Börek (El Açması) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce hamurumuzu hazırlıyoruz: Tüm sıvıları ve tuzu karıştırıyoruz sonra unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  2. Dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlendikten sonra küçük bezeler haline getiriyoruz.
  3. Ispanakları iyice yıkayıp süzdükten sonra doğruyoruz.
  4. Sonra soğanları ince ince doğrayıp içine katıyoruz.
  5. Peyniri ufalıyoruz ve tuzunu ve pul biberini ilave ediyoruz.
  6. İç harcımız ve hamurumuz hazır olduğuna göre bezelerimizi tek tek oklavamızla açıyoruz yufka şeklini alması gerekiyor.
  7. Tereyağını eritip üzerine sürüyoruz sonra yufkamızı ortadan ikiye bölüyoruz ve geniş kısmına harcımızdan katarak yuvarlıyoruz.
  8. En son spiral şeklini verip tepsimize alıyoruz üzerine yumurta sürüp 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

Brokoli Salatası

Nefis Brokoli Salatası (Bol Vitaminli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy brokoli
  • 1 büyük boy havuç
  • 1 büyük közlenmiş kırmızı biber
  • 1 küçük konserve mısır
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • 1 tutam dereotu
  • 3 dal taze soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Zeytinyağı bol olursa lezzeti artacaktır
  • Limon
  • Tuz

Nefis Brokoli Salatası (Bol Vitaminli) Tarifi Yapılışı

Tencereye havuçları doğrayalım. Üzerine brokolileri yıkayıp sapları altta kalacak şekilde dizelim. 250 ml bardakla su ekleyip kapağını kapatalım kısık ateşte kontrollü olarak dağılmayacak şekilde haşlayalım. Brokolileri küçük parçalara ayıralım. Tencerenin içindeki havuçları ekleyelim. Küçük doğradığımız kırmızı biber kornişon turşu ve inçe kıydığımız yeşilliklerimizi ekleyelim. Üzerine biraz tuz serpiştirelim. Küçük bir kasede limon zeytinyağı ve erdiğimiz sarımsağı karıştırarak salataya ekleyelim. Ezmeden karıştırarak servis tabağına alalım. Afiyet şifa olsun. 

Etli Kuru Fasulye

Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr kuşbaşı doğranmış haşlanmış et
  • 500 gr haşlanmış kuru fasulye
  • 1 yemek kaşığı domates -biber salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • Kaynar su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı



  1. Tencereye sıvı yağ, kuru soğan ve haşlanmış eti ekleyip, kavuralım. Daha sonra domates – biber salçasını ilave edip, kavurmaya devam edin.
  2. Kuru fasulyeleri katın. Yaklaşık 5 dk çevirin. Tuzunu, karabiberini ve suyunu ekleyip, pişmeye bırakın.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...