Fırında Karnabahar Yemeği

Fırında Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 500-600 gr karnabahar
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 5-6 adet çeri domates/1 adet orta boy domates
  • Tuz, karabiber
  • 1 silme çay kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (yarı biber yarı domates salçası da olabilir)
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1, 5 yemek kaşığı tereyağı/2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Fırında Karnabahar Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharı iyice yıkayıp çiçek çiçek ayırın.
  2. Derin bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin. Hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün.
  3. Karnabaharı fırın tepsisine dizin.
  4. İnce ve yarım ay şeklinde doğranmış patatesleri tepsiye koyun.
  5.  Çok kalın olmayacak şekilde halka halka doğranmış havuçları ekleyin.
  6. Birer parmak kalınlığında doğranmış biberleri tepsiye koyun.
  7. Domatesleri dizin.
  8. Ayrı bir kapta salçayı sıcak su ile açın. İçine tuz, karabiber ve çok az toz şekeri ekleyip karıştırın ve bu sosu karnabaharın üzerine dökün.
  9. Parçalar halinde tereyağını üzerine koyun.
  10.  Tepsinin üzerini yağlı kağıt ile hava almayacak şekilde kapatın.
  11. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında patates ve havuçlar çatal batacak kadar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  12. Fırından çıkarmadan 10 dk kadar da üzeri açık olarak pişirin.
    . . . . AFİYET OLSUN. . .

Tavuk Köfte

Tavuk Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü (markette tabak içinde 2 adet çıkandan..)
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet küçük soğan
  • 8-9 dal maydanoz
  • 4 yemek kaşığı domates sosu veya 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı süt veya su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Kimyon
Kızartmak için:
  • Çok az sıvı yağ

Tavuk Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğsü robotta çekilir.
  2. Rendelenmiş soğan, domates sosu veya salça, yumurta, maydanoz, süt veya su, baharatlar ve galeta unu hepsi birden yoğurulur.
  3. Dolapta yarım saat dinlendirilir.
  4. Dinlenen harçtan parçalar alınıp istenilen şekil verilip çok az sıvı yağda kızartılır.
  5. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun…

Mevsim Salatası

Mevsim Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 yaprak kıvırcık
  • 3 havuç
  • 1 kutu mısır
  • Mor lahana
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 turp
  • Yarım çay bardagı zeytinyağı
  • 1 limon
  • Tuz

Mevsim Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Havucu ve turpu rendeleyelim.
  2. Kıvırcık ve mor lahanayı ince doğrayalım.
  3. Tüm malzemeyi karıştırma kabına alalım.
  4. Üzerine limon suyu, zeytinyağı ve tuz ilave edip karıştıralım ve servis tabağına alalım.
    Afiyet olsun:)

Tavuk Çöp Şiş

Tavuk Çöp Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane kemiksiz tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2-3 kaşık yoğurt
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Varsa mangal sos

Tavuk Çöp Şiş Tarifi Yapılışı

Selamunaleykum bismillah diyerek başlayalım.


  1. Tavukları iri kuş başı keselim.
  2. Sıvı yağ rende soğan ve sarımsak yoğur.
  3. Salça, tuz, pulbiber ,karabiber eklenip etlerle karıştırılıp dinlendirilir. Nekadar çok beklerse iyi sonra çöp şişlere dizilir. İster tavada isterseniz yüksek ısılı tost makinasında her tarafı pişirilir servis edilir.
    Afiyet şifa olsun. .

Limonlu İrmik Tatlısı

Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı
  • 100 gr margarin
  • 2 paket burçak bisküvi
İrmikli kısm
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 vanilya
  • 1 tatlı kaşığı katı yağ
Limon sosu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2 limon suyu
  • 1 portakal suyu (Renk vermesi için)
  • 1 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı ucu ile zerdeçal (Renk için)

Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Tabanı için bisküvileri rondodan geçirin.
  2. Eritilmiş yağ ile karıştırıp kalıbın tabanına yayın. Bastırarak sıkıştırın. Buzdolabına kaldırın.
  3. Vanilya ve yağ dışında bütün malzeme tencereye alınarak karıştırılarak pişirilir.
  4. Kaynadıktan sonra 2-3 dk daha karıştırarak koyulaşana dek pişirin. İrmiğin iyice şişmesi gerekiyor.
  5. Yağı ve vanilyayı da ekleyip bisküvi tabanının üzerine dökün.
  6. Sos için bütün malzemeleri tencereye alıp koyulaşana dek pişirin.
  7. Soğumuş olan tatlının üzerine yayın. 4-5 saat buzdolabında bekletip dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.

Pratik Fincan Tatlısı

Pratik Fincan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı damla çikolata yada 7 dilim fındıklı kuvartur çikolata
Üzeri için :
  • Çikolata sosu

Pratik Fincan Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Muhallebinin tüm malzemeleri (tereyağı vanilya ve çikolata hariç) derin bir tencereye alınır.
  2. Kaynayana kadar puding misali pişirilir.
  3. Ocaktan alınıp tereyağı ve vanilya eklenip tereyağı eriyene kadar karıştırılır.
  4. 8 tane ıslatılmış yada streç filmle kaplanmış türk kahvesi fincanının 2/3 üne kadar beyaz olan muhallebiden koyulur.
  5. Kalan muhallebiye fındıklı çikolata yada damla çikolata eklenip, çikolatalar yedirilir.
  6. Fincanın boş kalan 1/3 lük kısmına çikolatalı muhallebi konulur.
  7. Dolapta 2 saat dinlenince servis edilir ister fincanda sunumlayın ister servis tabağında servis edin 

Sütlaç

Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 şu bardağı toz şeker
  • 1 şu bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 litre su
  • Toz tarçın
  • 1 çay kaşığı tuz

Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Yıkanmış pirinçleri bir litre suyla ve tuzla bi güzel haşlıyoruz.
  2. Piştiğinden emin olduktan sonra sütü ve şekeri ilave edelim.
  3. Kaynama başladıktan sonra unu ve nişasta bir çay bardağı suyla ve sütle açıp ekleyelim.
  4. Kıvam alınca ocaktan alıp servis kaselerine koyalım ben bi kaç tanede fırınladım.
  5. Üzerini toz tarçın ile veya kırılmış fındık badem ceviz ile süsleyebilirsiniz, afiyet olsun.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...