Tavuklu Milföyüm Tarifi

Tavuklu Milföyüm Tarifi İçin Malzemeler

  • Milföy
  • Yarım tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 5-6 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal (isteğe bağlı)
  • Tuz
  • 1 çay bardağı su
  • Kaşar
Beşamel sos için ;
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz

Tavuklu Milföyüm Tarifi Yapılışı

Merhabalar 🙋🏻‍♀️
Güne sağlıklı başlamanız dileğiyle zira biz Hastalıkları kovalıyoruz 😔 tez zamanda şifamızı bulalım inşallah tüm şifa bekleyen dostlarla 🤲🏻 o zaman muhteşem bir tarife geçelim hemen.
  1. Tavukları küp küp doğrayıp yağ döktüğümüz tava da suyunu salıp çekene kadar soteleyelim, ama suyunu çok çekmesin hafif suyu kalacak geri kalan malzemeleri öyle ekleyeceğiz.
  2. Soğan sarımsak ve biberleri de küçük küçük doğrayalım. Suyunu çeken tavukların üzerine ekleyip bir yemek kaşığı salçayı da katarak karıştıralım.
  3. Baharatlarını ilave edip 1 çay bardağı suyu da ekleyip pişirelim. Aynı bir kapta beşamel sosu için 1 yemek kaşı yağı eritip unu katıp biraz kavuralım.
  4. Daha sonra sütü ve tuzu ekleyip kaynayana kadar sürekli karıştıralım. Pişen tavukların üzerine beşamel sosu ekleyip karıştıralım.
  5. Ayrı bir tabağa kaşarı rendeleyelim. Milföyün bir karesini elimizle hafif açıp ortasına biraz kaşar ve biraz da tavuk harcımızdan ekleyip zarf şeklinde kapatıp ters çevirerek tepsiye dizelim.
  6. Her Milföy karesi için aynı işlemi yapalım 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim. Bu muhteşem lezzeti şık sofralarınızda afiyetle yiyin

Gözleme / Lemis Tarifi

Gözleme / Lemis Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;
  • 4 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Ispanaklı iç için;
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 küçük soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Patatesli iç için;
  • 4-5 adet haşlanmış patates
  • 1’er çay kaşığı pul biber, tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Peynirli iç için;
  • 1 su bardağı lor peyniri

Gözleme / Lemis Tarifi Yapılışı

  1. Hamurumuz için unumuzu yoğurma kabımıza alıp tuzumuzu, ılık suyunuzu ekleyelim. Hamurumuzu güzelce yoğurup 20 dk dinlendirmeye bırakalım.
  2. Gözlememizin patatesli iç harcı için; haşlanmış patatesleri rendeleyip baharatları ekleyip karıştıralım.
  3. Ispanaklı iç harcı için; ıspanakları güzelce yıkadıktan sonra ince ince doğrayalım. Tavamızda 1 yemek kaşığı tereyağını eritelim ve soğanları öldürdükten sonra ıspanakları ekleyip güzelce kavuralım.
  4. Dinlenen hamurumuzu bezelere ayırıp açalım. İç harcımızdan ekleyelim ve gözlemeleri kapatalım. Gözlemelerin güzel pişmesi için tavayı iyice ocakta kızdıralım.
  5. Tavamızda gözlemeyi pişirdikten sonra gözlemenin sadece bir tarafını sıcakken tereyağı ile yağlayalım. Ve gözlemelerimiz hazır, afiyet olsun 

Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi

Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 3 yumurta

Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtayı şekeri mikser ile çırpıyoruz ardından sıvı yağ, süt, vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz. Bu karışımdan bir bardak ayırıyoruz.
  2. Daha sonra unu, kabartma tozunu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  3. Yağlanmış küçük dikdörtgen bocamı yağlayıp kek harcını döküyoruz 180 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz.
  4. Fırından çıkan kek hafif ılıdıktan sonra kürdan veya çatal ile delikler açıp ayırdığımız sosu her yerine gelecek şekilde döküyoruz.
  5. Soğumasını bekleyip çikolatalı sosu üzerine döküyoruz istediğimiz gibi süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun 🤗

Etli Çiğ Köfte Tarifi

Etli Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram dana kıyma
  • 4 su bardağı köftelik esmer bulgur
  • 3 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım limon
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • İsot
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Tuz
  • İsteğe göre farklı baharatlar da katabilirsiniz.

Etli Çiğ Köfte Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle çiğ köfte leğeni veya normal yoğurma leğenine kıyma ve bulguru koyup 5 dakika karıştırıyoruz.
  2. Ardından soğan sarımsak ve diğer malzemelerimizi ekleyip yoğuruyoruz.
  3. Ara ara ılık su ekleyip yoğurma işlemine devam ediyoruz. Yaklaşık 30 dakika kadar yoğuruyoruz. Tadına bakıp isteğe göre daha baharat katabilirsiniz istediğiniz kıvama gelince biraz dinlendirip şekil verebilirsiniz.
    Afiyet olsun. 😇

Basit Çikolatalı Kek Tarifi

Basit Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı çikolata sosu
  • 2. 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Basit Çikolatalı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurtamızla şekerimizi 3-4 dakika mikserle karıştıralım.
  2. Sıvıyağ, süt ve çikolata sosunu da ekleyip karıştıralım.
  3. Unumuzu da eleyerek ekleyelim. Kabartma tozu ve vanilini de ekleyip güzelce karıştıralım.
  4. Katı yağ ile güzelce yağladığımız kalıbımıza kek harcımızı dökelim.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dakika kekimizi pişirelim ve 180 dereceye alalım, kontrollü bir şekilde kekimizi pişirelim.
Ve kekimiz hazır, afiyet olsun

Havuçlu Patatesli Et Yemeği Tarifi

Havuçlu Patatesli Et Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase kuşbaşı doğranmış et
  • 2 adet havuç
  • 4 adet patates
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıvı yağ,tuz,pulbiber,nane,kekik

Havuçlu Patatesli Et Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle etimizi tencereye alıyoruz.
  2. Üzerine su ekleyip suyunu çekmesini bekliyoruz.
  3. Et suyunu çekerken bizde o sırada havuçları patatesleri dilediğimiz gibi doğruyoruz.
  4. Soğan ve sarımsağı da minik minik doğruyoruz.
  5. Et suyunu çekince biraz sıvı yağ ekleyip soğan sarımsağı da ekleyip biraz kavurduktan sonra salçamızı da ekleyip az daha kavuruyoruz.
  6. Patates ve havucu da ekleyip kavuruyoruz.
  7. Son olarak baharat ve tuzumuzu da ekleyip. su ekliyoruz orta ateşte yavaş yavaş pişmesini bekliyoruz. Patates ve havuçlar yumuşayınca yemegimiz olmustur. Afiyet olsun. 🤗🤗

Profiterol Tarifi

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

Ana harcı için;
  • 1,5 su bardağı su.
  • 1,5 su bardağı un
  • 4 yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağ.
  • 1 yemek kaşığı şeker.
Kreması için;
  • 2 su bardağı süt.
  • 8 yemek kaşığı şeker.
  • 3 yumurta sarısı.
  • 2 yemek kaşığı tereyağ.
  • 2 yemek kaşığı kaşar peyniri.
  • 1 paket vanilya.
Çikolata sosu için;
  • 1 paket Dr ötkenin çikolata sosunun yarısı (üç yemek kaşığı dolusu olmakta bir çay bardağı sütle pişirdim)

Profiterol Tarifi Yapılışı

  1. Su, yağ ve şekeri tavaya koyup eritiyoruz, unu yavaş yavaş karıştırarak ilave edip karıştırıyoruz, katılaşınca ocağı kapatıp harcı soğumaya bırakıyoruz sıcaklığı giden harca ilk bir adet yumurtayı kırıp bilendırla iyice çırpıyoruz.
  2. Geri kalan 3 yumurtayı da aynı şekilde teker teker kırıp bilendırla iyice çırpıyoruz. Fırını 180 dereceye ısıtıp. Tepsiye yağlı kağıt serip krema torbasına koyduğumuz profiterol hamurumuzdan yuvarlak toplar halinde sıkıp 35-40 derecede pişiriyoruz, hemen çıkarmadan 15 dk bekliyoruz.
  3. Krema yapımında tavamıza soğuk sütü, şeker, un, yağ ve önceden kaynar suda bekletilmiş bir kaç defa suyu değiştirilerek tuzu alınmış kaşar peynirini ve üç yumurta sarısını koyup çırpıcıyla karıştırarak pişiriyoruz.
  4. Altını kapatıp bir paket vanilyayı ilave ediyoruz. Profiterollerin içine krema koyacak kadar kesip kremamızdan koyup üzerine çikolata sosunu gezdiriyoruz. çikolata sosu ölçüm profiterollere yeterli gelmekte.

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...