Kuskus Pilavı Tarifi

Kuskus Pilavı Tarifi  Bulgur pilavına rakip olacak kuskus pilavı ile menülerinizde farklılık yapabilir onu çok sevebilirsiniz. Sade bir şekilde yiyebileceğiniz gibi sebzelisini de yapabilirsiniz. Akşam yemeklerinde pirinç pilavı yada bulgur pilavı yapımına mola vermek isteyenler için güzel bir çözüm olacak. Besin değeri yüksek olan ve oldukça da doyurucu kuskus pilavını kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Akşam yemeğine ne yapsam diye düşünüyorsanız daha fazla tarif aramayın. Hem menünüze hem de tarif defterlerinize kuskus pilavı tarifini ekleyin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. :)
Gelelim şimdi kuskus pilavı nasıl yapılır? anlatmaya;
Malzemeler
  • 1,5 su bardağı kuskus
  • Yarım su bardağı şehriye
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yeteri kadar tuz

Kuskus Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tenceremizde zeytin yağımızı alarak şehriyemizi ekleyip kavuralım.
  2. Şehriyelerin renkleri biraz döndükten sonra üzerine kuskuslarımızı ekleyip tekrar kavuralım.
  3. Ardından tereyağını da ilave ederek eriyene kadar karıştıralım.
  4. Biraz daha sonra tuzumuzu ve kaynamış suyumuzu ilave edip karıştıralım.
  5. Kısık ateşte kuskuslar suyunu çekene kadar pişirelim.
  6. Nazikçe karıştırıp servis edelim.Afiyet olsun.

Aşçıdan Mantar Sote Tarifi

Aşçıdan Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo mantar (Taze olmalı)
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber, tuz, kimyon

Aşçıdan Mantar Sote Tarifi Yapılışı

Merhaba hanımlar :) Yapımı gayet kolay mantar sotemizin tarifini veriyorum şimdi.
  1. Mantarları iyice yıkayıp süzgece koyalım.
  2. Sap kısımlarını kesiyoruz. Soğanı kavuruyoruz.
  3. Daha sonra biberleri ekliyoruz karıştırıyoruz.
  4. Baharat ve salçayı da ekleyip en son mantarları ekliyoruz.
  5. 20 dk kadar pişirelim yemeğimiz hazır 🤗
Püf nokta: Mantarımızı fazla karıştırmayalım ezilmesin. Afiyetle.

Zeytinli Çörek Tarifi

Zeytinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurtanın sarısı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 125 gr margarin veya tereyağı (eritilmiş)
  • 1 yemek kaşığı  zeytinyağı
  • 1 su bardağı siyah zeytin (çekirdeği çıkarılmış)
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 3, 5-4 su bardağı tam buğday unu
  • 1 tutam tuz
  • 1’er tatlı kaşığı nane ve kekik

Zeytinli Çörek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve yoğurdu derin bir kaba koyup karıştıralım.
  2. Sonra erimiş ve ılınmış tereyağı, zeytinyağı, 3,5 su bardağı unu, karbonat, tuz ve sirkeyi de koyup yoğuralım.
  3. Ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz, gerekirse un ilave edebilirsiniz.
  4. Kalan malzemeleri de (zeytin, maydanoz, nane, kekik ve tulum peyniri) ekleyip yoğurmaya devam edelim.
  5. Yağlı kağıt koyduğumuz kare borcama hamurumuzu elimizle yayalım ve 175 °C önceden ısıtılmış fırınımızda kontrollü bir şekilde üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Rulolat Pasta Tarifi

Rulolat Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket pandispanya
  • 1 paket krema
  • 160 gr sütlü çikolata (2 paket)
  • 3 paket bonibon
  • 2 paket rulokat
  • Pasta ölçücünüze göre fındıklı draje

Rulolat Pasta Tarifi Yapılışı

İçerisi için; elinizdeki malzemelerden faydalanabilirsiniz dışı aşırı çikolatalı olduğu için ben biraz sade kullandım iç kısmına. Vakit kısıtlılığından dolayı ben hazır kek kullandım, dilerseniz siz evinizde yapabilirisiniz.
  1. 2 adet pandispanya kekinin kenarlarında kullanmak istediğim kadar küçülttüm sütle ıslatıp bir kenara aldım.
  2. Daha sonra benim ölçüm küçük olduğu için bir paket hazır kremayı kaynamaya yakın ama kaynatmadan ocaktan alıp üzerine çikolatalarımı ekledim.
  3. Eriyene kadar karıştırıp buzdolabına kaldırdım krema soğurken ben dış malzemelerini çıkardım bir gece öncesinden de yapabilirsiniz dediğim gibi ben vakitten dolayı yarım saat içerisinde pasta işlemini bitirdim.
  4. Krema tam soğuduktan sonra mikserle katılaşana kadar karıştırdım daha sonra keklerimi teker teker koyup üzerine kremamı sürdüm. Son katıda sürdükten sonra en eğlenceli kısmına geçiyoruz.
  5. Süsleme dışı yoğun olduğu için ekstradan içerisine bir şey kullanmak istemedim siz damak zevkinize göre içini zenginleştirebilirsiniz.
  6. Kremayla kapladığım kekimin kenarlarına rulokatları teker teker yapıştırıp bir kurdele yardımıyla fazla sıkmadan bağladım kekim yüksek geldiği için rulokatların üzerine fındıklı draje yerleştirdim.
  7. Daha sonra bonibonlarımı tek tek pastamın üzerine dizdim deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ♥️♥️♥️

Elmalı Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi

Elmalı Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 büyük yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 büyük elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtalar ile şekeri eriyinceye kasar köpük haline getirelim. Sütü ve yağı ekleyelim.
  2. Unu, kabartma tozunu ve tarçını ekleyip biraz daha karıştıralım.
  3. En son kıyılmış ceviz ile minik küpler halinde doğradığımız elmaları ekleyelim.
  4. Fırın kağıdı yaydığımız 30 cm kelepçeli kalıba döküp, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, 40-45 dakika pişirelim.
    Afiyet olsun.

Vejeteryan Pizza Tarifi

Vejeteryan Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için
  • 2 su bardağı un
  • Ilık su (Hamurun kıvamına göre)
  • Yarım paket maya
  • 2 çay kaşığı tuz
Sosu için
  • 1 buçuk yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için
  • Kaşar peyniri
  • Zeytin
  • Kırımızı biber
  • Domates
  • Mısır

Vejeteryan Pizza Tarifi Yapılışı

  1. Hamurumuzu yoğuralım. Unumuzu tuzumuzu maya yı ekleyelim ve karıştıralım
  2. Ardından yavaş yavaş ılık suyumuzu ekleyerek yoğuralım tam kulak memesi kıvamına olmalı.
  3. Yumuşak kıvamda ele yapışmayan kıvamda olmalı.
  4. Hamurumuz kıvamda olduktan sonra yuvarlak kıvamda 20 dakika üzerine streç fil örtüp mayalanmasını bekleyin.
  5. O sırada malzemelerimizi hazırlayalım mayalanan hamuru un serpili tezgaha serelim ve yuvarlak şekilde açalım benim tepsim yuvarlak tepsiye pişirme kağıdımızın üzerine hamurumuzu koyalım.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırın hazır olsun hamurumuzu tepsiye koyduktan sonra çatalla delikler açalım ve 10 dakika hamurumuzu pişirelim ve salçamızı bir kaseye koyalım ve yağımızı ekleyip iyice karıştıralım.
  7. Ardından fırından hamurumuzu çıkaralım bolca hamurumuzun üzerine sürelim
  8. Rendelenmiş kasar peynirini ve diğer malzemeleri de güzel bir şekilde dizip tekrar fırına verelim 25 dakka pişirelim fırından çıkartıp servise hazırlayabilirsiniz ⚘

Sizi Ballı Bal Kabağı Ustası Yapayım Mı Tarifi

Sizi Ballı Bal Kabağı Ustası Yapayım Mı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo balkabağı
  • Şeker
  • Yarım çay bardağı su

Sizi Ballı Bal Kabağı Ustası Yapayım Mı Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle ben bunu hep bir gece öncesinden şekerliyorum.
  2. Kabaklarımızı güzelce dilimleyip yıkıyoruz. Soyarken yada soyulmuş alırsanız hiç farketmez o dibindeki yeşil yerlerinin belirgin olmasına dikkat edin. Kişisel fikrimdir daha lezzetli oluyor.
  3. Büyükçe bir tencereye yapmanız daha iyi olur.
  4. Tencere tabanına kabaklarımızı sıralıyoruz.
  5. Üzerlerini kaplayacak şekilde şekeri döküyoruz.
  6. Kabaklarımız bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
  7. Kabaklarımız bittiğinde en üstü de komple şekerle kaplayıp kapağını kapatıyoruz. Yarım çay bardağı suyumuzu da ekliyoruz.
  8. Ağdalanmış kabaklarımızı orta ateşe koyuyoruz. Ben ilk baş kapağını açmıyorum.
  9. Kaynamaya başlayınca ortadan biraz daha kısık ateşe alıp kapağını açın. Kontrollü bir şekilde çatalla kontrol ederek yaklaşık 25-30 dakika kaynatın.
  10. Kabaklarımızın çokta yumuşamaması gerekiyor yoksa balını yaparken dağılırlar.
  11. Daha sonra kabaklarımızı yuvarlak bir fırın tepsisine döküyoruz.
  12. Dikdörtgen fırın tepsisinde olmuyor çiçeklerim denedim ama olmadı. Bu arada kabaklarınız hala koyu kıvam almamasına sakın aldanmayın. Müthiş ballandırcaz o turuncu şeyi😏
  13. Alt üst ayarda 200°de kabaklarımızı 10-15 dakika fırınlıyoruz.Vee geldik sizi ustaların ustası yapacak o aşamaya.
  14. Fırından çıkardığımız kabaklarımızı ocağımızın en büyük gözüne alıp en kısık ateşte tekrar pişirmeye devam ediyoruz.
  15. Kabaklarımızı tepsimizin kenarlarına itip ortasındaki şekerli suyu bir kepçe yardımıyla bir yandan da tepsimizi hafif hafif döndürerek suyu kabaklarımızın üzerlerine döküyoruz. Zaten 10 dakika sonra şekerli suyumuz mukemmel bir bala dönüşmeye başlayacak.
  16. Bir yandan döndürüp bi yandan da üzerlerine bal dökerek pişirdiğimiz kabaklarımız daha parlak ve daha lezzetli olacak bana güvenin.
  17. Bal iyice ağırlaşıp azalmaya başladığında herşey mükemmel olmuş demektir.
  18. Kabaklarımız soğuyunca, tahin ve cevizle servis edebilirsiniz mükemmel oluyor. Şimdiden hepinize afiyet olsun😍

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...