Moto G8 tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

Lenovo çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Motorola yeni akıllı telefonlar ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. G8 Plus ve G8 Power modellerinin ardından nihayet serinin ana modeli: Moto G8 özellikleri ve fiyatı ile karşımıza çıktı.
Markanın diğer modelleri ile benzer şekilde ülkemizde satışa sunulmayan Moto G7 geçen yıl fiyat / performans konusunda iyi bir denge kurmayı başardı. Bu kapsamda Moto G8 ile çok daha iyi bir kullanıcı deneyimi hedefleniyor.

Moto G8 özellikleri ve fiyatı

Moto G8’in 6.4 inç büyüklüğündeki delikli ekranı 720p+ çözünürlük sunuyor. Ekranın sol üst köşesinde yer alan delik, 8 Megapiksel çözünürlüğündeki ön kameraya ev sahipliği yapıyor.
Cihazına arka tarafında ise 16 Megapiksel çözünürlüğündeki f/1.7 diyaframa sahip ana kameraya 8 Megapiksel ultra geniş açılı ve 2 Megapiksel makro kamera eşlik ediyor. Dördüncü kamera yuvasına laser otofokus sisteminin yerleştirildiği telefon, 4K çözünürlükte 30 FPS video kaydı gerçekleştirebiliyor.
Cihazın 11 nm fabrikasyon süreci ile üretilen ve Adreno 610 GPU‘ya sahip olan sekiz çekirdekli Snapdragon 665 işlemcisi 2 GHz hızında. 4 GB RAM’e 64 GB depolama alanının eşlik ettiği telefonda microSD kart desteği de bulunuyor.
4000 mAh kapasiteli bataryadan beslenen ve 10W hızlı şarj desteğine sahip olan telefonda USB-C portu yer alıyor. 3.5 mm kulaklık girişinin üst kısımda yer aldığı telefonun arkasındaki Moto logosu parmak izi okuyucu olarak çalışıyor.
Latin Amerika, Avrupa, Asya ve Avustralya’da satışa sunulacak olan Moto G8 fiyatı 230 dolar olarak belirlendi.

Tavuk Kalamar Tarifi

Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kemiksiz tavuk göğsü
Marine etmek için;
  • 2 adet yumurta
  • 1 şişe maden suyu (1 su bardağı)
  • 1 su bardağı süt
  • 1, 5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karbonat
Kızartmak için;
  • Galete unu
  • Bol sıvı yağ

Tavuk Kalamar Tarifi Yapılışı

Tavuk göğüsleri julyen kesilir.
  1. Ayrı bir kapta tüm marine edilecek malzemeler konur, bir güzel çırpılır.
  2. İçerisine jülyen kestiğimiz tavuk göğüsleri eklenir karıştırılır.
  3. Üzerini kapatarak 2 saat buzdolabında bekletilir.
  4. Daha sonra galete ununa batırıp bol kızgın yağda pişirilir. (Ben bazılarını direk sostan çıkar çıkmaz kızarttım her ikisinide deneyebilirsiniz)Afiyet olsun.
    PÜF NOKTASI:Maden suyu asitli olduğu için tavuk etinin kolay pişmesini sağlar. Süt ise etin beyaz kalmasını ve yumuşak olmasını sağlar.

Fırında Beşamel Soslu Patates (Harika Lezzet) Tarifi

Fırında Beşamel Soslu Patates (Harika Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 orta boy haşlanmış patates
Sos için ;
  • 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Üzeri için ;
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Toz kırmızı biber

Fırında Beşamel Soslu Patates (Harika Lezzet) Tarifi Yapılışı

  1. Haşlanmış patatesleri küp küp doğrayıp tepsiye yerleştiriyoruz.
  2. Sos için yağ ve unu bir tavaya alarak unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  3. Sütü ilave edip çırparak kısık ateşte göz göz olana kadar pişiriyoruz.
  4. Karabiber, tuzu ekleyip altını kapatarak patateslerin üzerine gezdiriyoruz.
  5. Kaşar rendesini de yerleştirip biberi serperek 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Servise hazır. 🥔

Sebzeli Mina Çorbası (Kırmızı Mercimek Çorbası) Tarifi

Sebzeli Mina Çorbası (Kırmızı Mercimek Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 bas soğan
  • 2 havuç
  • 1 patates
  • 4 diş sarımsak
  • 4 parça brokoli
  • 4 parça karnabahar
  • 1 küçük kereviz ve bir parça kerevizin yaprağı
  • 1 yemek kaşığı salça(benim domates konservem vardı yazdan yaptığım 5kaşık ondan koydum varsa ondan kullanın çok lezzet veriyor)
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1’er tatlı kaşığı kimyon ,pulbiber ,tuz
  • 1 çay kaşığı dolusu kişniş
  •  1 çay kaşığı dolusu zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 2 yemek kaş nane
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Sebzeli Mina Çorbası (Kırmızı Mercimek Çorbası) Tarifi Yapılışı

  1. Düdüklü tenceremize tereyağı alalım ,soğanı doğrayıp kavuralım.
  2. 1 kaşık unu da ekleyip bir iki çevirelim .
  3. Yıkadığımız mercimeği ekleyip biraz kavuralım .
  4. Diğer bütün malzemeyi ekleyip üzerini 3 parmak geçecek kadar su koyup güzelce karıştıralım.
  5. Ağzını kapatalım ,düdüklümüz buhar çıkarmaya başlayınca düdüğünü kapatıp orta ateşte 20 dakika pişirelim .
  6. Ilıyınca ağzını açıp güzelce karıştıralım, mercimek hafif dibine tutabilir katı olmuşsa kaynar su ekleyip bir karıştıralım blendırdan geçirelim.
  7. Üzerine sos: zeytinyağı biraz ısıtalım biber ve naneyi içine atıp bir iki karıştırıp altını söndürelim, servis ederken çorbamızın yüzüne gezdirelim.

Yoğurtlu Havuçlu Ispanak Salatası Tarifi

Yoğurtlu Havuçlu Ispanak Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet ıspanak
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 dış sarımsak
  • Tuz, karabiber
Üzeri için;
  • 3-4 adet ceviz
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • Kırmızı toz biber veya pulbiber

Yoğurtlu Havuçlu Ispanak Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Uygun bir tavaya zeytinyağ ve rendelenmiş havuç alınır.
  2. Havuçlar yumuşayana kadar sotelenir.
  3. Ispanak yıkanır ve suyu süzülür.
  4. İnce ince doğranır.
  5. Yumuşamış havuçların içine ilave edilir.
  6. Tuz ve karabiberlere tatlandırılır.
  7. Ispanak suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  8. Tava ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
  9. Soğudunda yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve havuç /ıspanak karıştırılır.
  10. İsteğe bağlı: Cezveye zeytinyağ ve cevizi alın ve hafif kızdırın.
  11. İçine biraz pul biber ekleyip fazla yakmadan ocaktan alın.
  12. Servise ederken üzerine dökün 👌 deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun.

Baharatlı Zeytinli Poğaça Tarifi

Baharatlı Zeytinli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3, 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 100 gram eritilmiş margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir çimdik tuz
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • Yarım su bardağı zeytin dilimi
  • Kekik
  • Pul biber
  • Çörek otu
  • Yumurta beyazı
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı

Baharatlı Zeytinli Poğaça Tarifi Yapılışı



  1. Baharatlar ve zeytinler hariç tüm malzemeler karıştırılır ve güzelce yoğurulur.
  2. Daha sonra damak tadınıza göre baharatlar konulur çörek otu ilave edilir.
  3. Çekirdeği çıkarılmış zeytin ilave edilir.
  4. Yuvarlak şekiller halinde tepsiye dizilir.
  5. Üzerine yumurtanın sarısı sürülür.
  6. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar fırına gönderilir.
    Afiyet olsun.

Pamuk Gibi Tost Ekmeği Tarifi

Pamuk Gibi Tost Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 240 ml su
  • 60 ml süt
  • 60 gr oda sıcaklığında tereyağ
  • 6 gr instant kuru maya
  • 25 gr toz şeker
  • 6 gr tuz
  • 480 gr un

Pamuk Gibi Tost Ekmeği Tarifi Yapılışı

  1. Süt ve suyu bir kabın içine alıp ocakta 1-2 dk ılımasını bekleyelim. (ideal sıcaklık yoğurt mayalama ısısı olacak)
  2. Ilıyan su ve süt karışımını, şekeri ve mayayı yoğurma kabına alalım, üzerini streç filmle kapatıp 5 dk mayanın köpürmesini bekleyelim.
  3. Maya hazır olunca, unun 120 gr’lık kısmını, tereyağını ve tuzu da ilave edip karışına kadar şöyle bir yoğuralım.
  4. Kalan unu da kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
  5. Kabın üzerini streç filmle kapatıp hamur 2 katı olana dek mayalanmasını bekleyelim.
  6. Hamur mayalandıktan sonra tekrar yoğurup gazını alalım.
  7. Hamuru baton kalıbınızın uzun kenarına uygun olacak şekilde dikdörtgen olarak açıp rulo şeklinde kıvıralım.
  8. Kalıbınızın içine ister yağlı kağıt koyun ister tereyağ ile yağlayın ve sonra rulo yaptığınız hamuru kalıba alın.
  9. Hamur kalıpta puf puf olana kadar tekrar mayalanmaya bırakın.
  10. Fırınınızı önceden alt üst konumda 190 derecede ısıtın.
  11. Mayalanan hamuru fırında orta rafın bir alt rafına koyun ve 30-35 dk üzeri kızarana dek pişirin.
  12. Tamamen soğumadan asla dilimlemeyin aksi takdirde içi hamurlaşabilir.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...