Zeytinyağlı Yeşil Elmalı Kereviz Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Yeşil Elmalı Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy kereviz
  • 3 adet orta boy yeşil elma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet havuç
  • 1 Türk kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, toz şeker
  • 1 adet limon
  • 3 subardağı su (normal su bardağı ölçüsü )

Zeytinyağlı Yeşil Elmalı Kereviz Yemeği Tarifi Yapılışı


  1. Tencereye yağı koyalım soğanı, biberleri(çekirdeklerini çıkartıp), havuçları koyalım ve doğrayıp 1 dk kavuralım.
  2. Limonlu sudan kereviz ve elmaları çıkarıp yıkayalım süzgüçe alalım ocağın altını kısalım.
  3. Tencereye kerevizi yeşil elmayı ekleyelim 2 dk kavuralım.
  4. Tuz karabiberi şekeri serpelim üzerine soğuk suyunu verelim.
  5. Fokurdayınca ocağın altını kısalım kısık ateşte 40-45 dk pişirelim. Afiyet olsun

Tutmaç Çorbası Tarifi

Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 su bardağı soğuk su
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu ;
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı toz karabiber

Tutmaç Çorbası Tarifi Yapılışı

Nohut, protein, vitamin, mineral ve lif bakımından yüksek bir besindir.
İçerisinde magnezyum, kalsiyum, fosfat, çinko, manganez, K, C, B6 vitaminleri ve yüksek oranda lif vardır.
Kan basıncını düzenler.
Kemik sağlığının korunmasını sağlar.
Kalp sağlığını korur.
Kanser kaynaklı bazı bileşiklerin detoksifikasyonuna yardımcı olur.
Karaciğer enzimlerinin düzgün çalışmasına katkısı vardır.
Nohutun meme kanserine karşı koruyucu etkisi de vardır.
Mercimek; A, B, C, D, K vitaminleri barındıran içeriğinde ayrıca potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, demir, sodyum, iyot, çinko mineralleri ve karbonhidrat ve bolca lif barındıran muhteşem faydalı bir besindir.
Yeşil mercimek iyi bir folik asit kaynağıdır.
Yüksek miktarda protein içerdiği için vücudun kas yapısını güçlü kılar.
Bağışıklığı güçlendirir, kemik erimesini önler, beyin ve sinir sistemi rahatsızlıklarının oluşma riskini azaltır, kalp rahatsızlıklarında vücudu destekler.
Yavaşça sindirildiğinden dolayı uzun süre tok tutmaya yardımcıdır.
Kan şekerini dengeler.
Fakat fazla tüketimi alerjik reaksiyona ve gaz problemine sebep olabilir.
100 gram haşlanmış mercimek 116 kcal’dir.
Selçuklulardan günümüze kadar gelmiş olan bu tarif Doğu Anadolu bölgesinde benimsenerek yayılmıştır.
Misafir sofralarında güzel bir başlangıç olacak, sağlıklı ve doyurucu bir lezzet 😉
Ev kesmesinin, nohut ve yeşil mercimeğin birleştiği besleyici çorba tarifimin işte detayları :
  1. Öncelikle kullanılacak nohut ve yeşil mercimek haşlanmadıysa haşlanır.
  2. Sonrasında hazır olan haşlanmış malzemeler bir kenarda bekletilir ve geniş bir tencere ocağa alınır.
  3. Kuru soğan yemeklik olacak şekilde doğranır ve tencereye aktarılır.
  4. İçerisine sıvı yağ ilave edilir ve kavrulur.
  5. Kendini salan soğan parçalarının üzerine haşlanmış nohut ve yeşil mercimek ilave edilir ve birkaç dakika karıştırılarak kavrulur.
  6. Hemen ardından su ilave edilir ve orta ateşte arada bir karıştırılarak kontrollü bir şekilde pişirilir.
  7. Kaynamaya başlayan çorbanın içerisine erişteler ilave edilir ve hepsini birlikte birkaç dakika daha kaynatılır.
  8. Tüm kuru malzemeler yumuşadıktan sonra içerisine sosu ilave etmek için ayrı bir kasede yumurta, un, yoğurt, tuz, toz karabiber, kuru nane çırpılır.
  9. Pişen çorbadan iki kepçe sosun içerisine aktarılır ve ısı dengelenir.
  10. Sonrasında sos, çorbanın içerisine yavaş yavaş ilave edilir, karıştırılır.
  11. Tüm malzemeler birkaç dakika daha kaynatıldıktan sonra pişmiş olacaktır.
  12. Çorba hazır hale gelir ve servis kaselerine alınarak sıcak sıcak servis edilir.
    Herkese afiyet olsun 💕

Tavuk Dünyası Şefin Tavası Tarifi

Tavuk Dünyası Şefin Tavası Tarifi İçin Malzemeler

Çay bardağı ölçüsü 125 ml
  • 800-850 gram tavuk but ızgara (kemikleri alınmış but)
Tavukları marine etmek için;
  • Çeyrek çay bardağı soya sosu
  • Çeyrek çay bardağı süt
  • Çeyrek çay bardağı balzamik sirke
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı esmer şeker
  • 1 çay kaşığı üzüm pekmezi
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 10-12 adet küçük boy arpacık soğan
  • 10-12 adet küçük boy mantar (ben fındık mantar kullandım)
  • 1 adet kırmızı kaliforniya biber
  • 1 adet sarı kaliforniya biber
  • Yarım yeşil kaliforniya biber (Kapya biber ve yeşil biber kullanabilirsiniz)
Makarnası için
  • Yarım paket makarna
  • Dolu 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Yarım su bardağı krema (100 ml)
  • Zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen

Tavuk Dünyası Şefin Tavası Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları küp küp doğrayıp kenara alın.
  2. Derince bir kapta marinasyon malzemelerini güzelce karıştırıp tavukları içine ekleyin ve güzelce karıştırıp streçleyerek en az bir 2-3 saat (tercihen 1 gün) bu şekilde dolapta bekletin.
  3. Yapışmaz bir tavayı 5 dk boyunca yüksek ateşte ısıtıp iyice ısınan tavaya tavukları ekleyin. Suyunu salıp çekene dek kavurun.
  4. Ardından mantarları (büyükse 2-3 parçaya bölün), irice doğranmış biberleri ve arpacık soğanları ekleyip harlı ateşte tavayı sallayarak sebzeler karamelize olana dek pişirin.
  5. Makarnası için kaynar suya zerdeçal, yağ ve tuz ekleyip fokurdamaya başlayınca yarım paket penne makarnayı tencereye alın.
  6. Piştikten sonra süzün ancak sudan geçirmeyin. Süzdüğünüz makarnayı yeniden tencereye alıp krema ile fesleğeni ekleyin.
  7. Arzu ederseniz bir miktar yağ ekleyebilirsiniz. Ocakta bir iki tur çevirip tavuk ve salata ile servis edin. Deneyenlere afiyet olsun.

Kesme İrmik Tatlısı Tarifi

Kesme İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 9 yemek kaşığı şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Kesme İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı




  1. Süt, irmik, portakal kabuğu rendesi ve şekeri tencereye alıp karıştırıp ocağa koyalım ve koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  2. Koyulaşınca içine tereyağı koyalım ve ocaktan alalım.
  3. Tereyağ eriyene kadar karıştıralım.
  4. Kalıbımızı tereyağ ile yağlayalım ve muhallebimizin yarısından fazlasını döküp üzerini düzleyelim.
  5. Kalanına kakao katıp karıştırıp onu da sadenin üzerine dökelim ve düzeltelim.
  6. Ilıyınca buzdolabına koyalım, en az 2 saat dinlendirelim.
  7. Sonra çıkarıp tabağa ters çevirelim üzerini istediğimiz gibi süsleyelim.
    Afiyet olsun.

Bayatlamayan Susamlı Kurabiye Tarifi

Bayatlamayan Susamlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yumuşak margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı  sirke
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (3-4 su bardağı)
Üzeri için;
  • Kavrulmuş susam

Bayatlamayan Susamlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Margarin, sıvı yağ, şeker, süt, sirke, yumurta bir kapta karıştırılır.
  2. Sonra içine un, kabartma tozu ve tuz eklenerek kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur.
  3. 20 dk dinlendirin.
  4. Sonra hamuru yağlı kağıt üzerinde 1 cm kalınlığında açın.
  5. Üzerine bolca susam serpip üzerine biraz bastırın ki susamlar hamura yapışsın.
  6. Sonra kare kare kesin tepsiye dizip 180 derecede pembeleşinceye kadar pişirin.

Simit Poğaça Tarifi

Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler 1 tepsi içindir;
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket maya
  • Aldığı kadar un
Arası için;
  • Kaşar peynir
Üzeri için ;
  • Susam
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı pekmez

Simit Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak hamurumuzu hazırlıyoruz.
  2. Ilık süt ve ılık suya ,maya ,şeker, tuz ,yumurta ve geri kalan malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz.
  3. Yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp arasına kaşar ilave edip şeklini veriyoruz.
  5. Ardından pekmezli karışıma batırıp susama buluyoruz.
  6. 180 derecede pişiriyoruz afiyet olsun
    😊

Çilekli Pudingli Magnolia Tarifi

Çilekli Pudingli Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket çilekli puding
  • 80 gr beyaz çikolata
  • 3. 5 su bardağı süt
  • Yarım paket bebe bisküvisi
Üzeri için;
  • Çilek
  • İstediğiniz çikolata veya pasta süsü

Çilekli Pudingli Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. Pudingimizi üstünde yazan süt miktarına göre pişirelim, genelde 3. 5 su bardağı oluyor.
  2. Puding pişince ocağın altını kapatalım beyaz çikolatayı içine atalım karıştıralım eriyene kadar.
  3. Pudingimizi ara ara karıştırarak biraz soğutalım bu arada bebe bisküvilerini robottan geçirelim.
  4. Daha sonra kuplara bir kaşık puding bir yemek kaşığı bisküviyi sırasıyla dökelim.
  5. En son üzerini çilek ve çikolata ile süsledim ben siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun 😀

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...