Tavuk Dürüm Tarifi

Tavuk Dürüm Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk but incik derisiz veya göğüs
  • 2 biber
  • 2 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı acı toz biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı yakın sıvı yağ
  • Yanına patates kızartması sumaklı soğan, maydanoz ve salatalık turşusu
  • Ketçap, mayonez

Tavuk Dürüm Tarifi Yapılışı

Merhabalar🌺🌺
  1. Tavuklarımızı minik küp şeklinde doğrayalım ve az suda haşlayalım.
  2. Tavaya yağımızı ve doğradığınız biberleri ekleyip kavuralım ve haşlanan tavukları ekliyelim.
  3. Tuz ve baharatlarını ekleyip pişene kadar kavuralım.
  4. Lavaşın arasına tavuklarımızdan koyalım patates kızartması sumaklı soğan maydanoz ve turşuyu ekliyelim ketçap mayonez döküp dürüm şeklinde sarıp afiyetle yiyebilirsiniz.
Not: ben tavuk eti but incik kullandım hem yağlı hemde eti pisince lokum gibi oluyor göğüs eti kuru olduğundan tercih etmedim.
Deneyenlere afiyet olsun 🌺🌺

Arzum Okka Grandio İle Lezzetli Türk Kahvesi Tarifi

Arzum Okka Grandio İle Lezzetli Türk Kahvesi Tarifi İçin Malzemeler

  • Çay kaşığı ile 2 kaşık türk kahvesi (Ben Tchibo marka kullanıyorum)
  • 2 küp şeker (İsteğinize göre sade veya daha fazla şeker kullanabilirsiniz)
  • 1 kahve fincanı soğuk su

Arzum Okka Grandio İle Lezzetli Türk Kahvesi Tarifi Yapılışı


  1. Kahveyi ve şekeri makineye koyuyoruz.
  2. Fincan seçeneğinde küçük boy fincanı seçtim malzemeyi buna göre ayarladım.
  3. Közde ve normal ayarları var közde lezzetli daha yoğun aroma veriyor fakat köpüğü fazla olmuyor. Normal ise daha hafif ve köpüklü oluyor.Normal ayarı seçip çalıştırıyoruz. 2-3 dakikada kahveniz hazır. Afiyet olsun 

Yaş Pasta (Kalabalık Gruplar İçin) Tarifi

Yaş Pasta (Kalabalık Gruplar İçin) Tarifi İçin Malzemeler

  • Pandispanya için
  • 12 orta boy yumurta
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı un
  • 3 paket vanilya
  • 4 paket kabartma tozu
  • 7 yemek kaşığı kakao
Pastacı kreması için
  • 2 litre süt
  • 2 çay bardağı şeker
  • 4 çay bardağı un
  • 2 paket vanilya
  • 2 poşet toz kremşanti
  • 3 paket kakaolu kremşanti
  • (hazırlamak için:3 çay bardağı soğuk süt)
Pandispanyayı ıslatmak için:
  • 3 çay bardağı süt
  • 3 tatlı kaşığı kakao
Pastanın ara katlarına
  • Parça çikolata, fındık
Pastayı sıvamak için
  • 6 poşet kremsanti
  • 1 tüp jel renklendirici
Süsleme için:
  • İnci şeker

Yaş Pasta (Kalabalık Gruplar İçin) Tarifi Yapılışı

Özel İnsanlar herseyin en özelini hak eder. Canım kızım için keyifle yaptım. Güzel yılların olsun prensesim. Seni çok seviyorum ❤❤
  1. 🎂🎂 Pandispanya için yumurta ve şeker derin bir kaba alınır.
  2. Mikserin yüksek devrinde rengi açılıp köpük kıvamına gelene dek çırpılır. ( 13-15 dakika). Yumurtalar iyi çırpılmazsa kek yumurta kokabilir. Ama şunu unutmamak gerekir ki iyi çırpılmış yumurta asla kokmaz.
  3. Kuru malzemeler elenerek birbirine karıştırılır.
  4. Kuru malzemeler 4-5 defada yumurta şeker karışımına yedirilir. Her seferinde alttan üste doğru spatula ile karıştırmak gerekir. Karıştırırken köpüksü kıvamı söndürmeden karıştırmak gerek. ☝Ben hazırladığım hamuru iki defada yağlı kağıt serili 30× 25 ölçüde fırın tepsisinde (Klasik büyük boy fırın tepsisi değil)
  5. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirdim. Fırınım çok fazla fonksiyonları olan bir fırın değil. O nedenle iki defada pişirmeyi tercih ettim.
  6. Pandispanyaları dinlendirme şansınız varsa bir gün dinlendirmenizi tavsiye ederim.
  7. Pişen her bir pandispanyayi ikiye böldüm. Böylelikle dört kat pandispanya elde etmiş oldum. ✌✌
  8. Pastacı kreması için süt, şeker, un karıştırılarak ocağa alınır. Sürekli karıştırılarak topaklanmadan kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişirilir.
  9. Pişen kremaya vanilya eklenir ve ara ara karıştırılarak soğumaya bırakılır. İyice soğuyunca toz kremsanti eklenir ve mikserle iyice çırpılır. Bu işlem sonrasında hazırlanan krema muhallebi kıvamından çıkıp daha kremsi bir dokuya sahip oluyor ✌👍 Eğer hemen kullanmayacaksanız kremanın üzerini streç kremaya temas edecek şekilde örterek buzdolabında bekletebilirsiniz (Kabuk tutmaması için).
  10. 3 poşet kakaolu kremsanti 3 çay bardağı soğuk sütle iyice çırpılarak hazırlanır. Normalde 1 poşet bir su bardağı sütle hazırlanır ancak biz çay bardağı ölçüsünde hazırlıyoruz ki daha koyu kıvamlı olsun 😉 👍✌ (Elinizde sade kremşanti varsa ona kakao ekleyerek de kullanabilirsiniz)
  11. Pandispanyayı ıslatmak için 3 çay bardağı süt 3 tatlı kaşığı sütle karıştırılarak hazırlanır. ✌✌Parça çikolata ve iri kırılmış fındık hazırlanır. ✌✌Malzemeler hazır ise pastamızı oluşturmaya başlayabiliriz 😊
  12. Pandispanyanın alt katlarından birini en üstte kalacak şekilde kullanalım ki pastamızın üstü düz bir görünüme sahip olsun.
  13. Bir kat pandispanya pasta altlığı üzerine alınır.
  14. Kakaolu sütle ıslatılır.
  15. Üzerine pastacı kreması sürülür.
  16. Parça çikolata serpilir.
  17. Kremsanti bir kat sürülür.
  18. Üzerine bir kat pandispanya kapatılır ve işlemler tekrar edilir.
  19. Pastanın krema aralarına dönüşümlü olarak çikolata ve fındık eklenir. (En üst kat pandispanya olacak) Her bir kat yerleştirilmeden önce yüzeyin ve kenarların düz olması sağlanmaya çalışılır. ✌👍
  20. Son olarak pastamızın çevresinde akan taşan krema var ise pasta çevresine sıvanarak düz bir form sağlanmaya çalışılır. ✌👍
  21. Pastanın çevresini sıvamak için öncelikle 3 poşet kremşanti 3 çay bardağı soğuk sütle çırparak hazırlanır. Bu hazırlanan kremsanti ile tüm pastanın çevresi sıvanır. ✌👍
  22. Artık pastamızı süsleme aşamasına geçebiliriz. 😊3 poşet kremsanti 3 çay bardağı soğuk sütle çırpılarak hazırlanır.
  23. Hazırlanan kremşanti iki kaba ayrılır.
  24. Kaplardan birine jel renklendirici 7-8 damla eklenerek karıştırılır. Bu kremsanti ile pastanın en üst kısmı sıvanır ve düzleştirilir.
  25. Kalan renkli kremşantinin bir kısmı duy takılmış krema sıkma torbasına alınır ve pastanın en alt kısmı çevrelenecek şekilde şekilli olarak sıkılır.
  26. İkinci kata geçildiğinde renkli kremşantiye biraz daha sade kremşanti eklenerek aynı işlem uygulanır. Bu sayede pastamızı çevreleyen ikinci sıra şekiller daha açık renk olur.
  27. Üçüncü sıra için de kalan tüm kremsanti karıştırarak daha da açık renk bir görünüm sağlanır. Böylelikle pastamıza bakınca aşağıdan yukarıya doğru gittikçe rengi açılan bir desen oluşmuş olacak ✌👍😊
  28. Son olarak pastanın en üstüne inci şekerler serpiştirilir. 🎊🎉🎀Katı oldukça yüksek bir pasta olduğundan ince dilimlemek gerek. Rahatlıkla 50 dilim kesilebilir. Tabi biraz da tercihinize kalmış. 😊
Yiyenlerden tam not aldığım bir pasta oldu. 👏

Toyga Çorbası Tarifi

Toyga Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 Dolu Yemek Kaşığı Buğday (haşlanmış)
  • 1 Dolu Yemek Kaşığı Nohut (haşlanmış)
  • 2 Çorba Kaşığı Yoğurt
  • 2 Çorba Kaşığı Un
  • 1 Kapak Limon Suyu
  • Tavuk Suyu yada Su
  • Nane
  • Sıvıyağ
  • Tuz (isteğe göre ayarlayabilirsiniz)
  • Karabiber (isteğe göre ayarlayabilirsiniz)
  • Su

Toyga Çorbası Tarifi Yapılışı


  1. Önce yoğurtlu miyane hazırlıyoruz. Bir derin kaba 2 kaşık yoğurt, 2 kaşık un koyun ve biraz karıştırın.
  2. Limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
  3. Su ekleyin ama suyu karışımı sulandırmak için kullandığımız için göz kararı koyuyoruz.
  4. Çok cıvık olmasına izin vermeden su ekleyerek güzelce karıştırıp, kıvam veriyoruz.
  5. Tavuk suyunu tenceremize alıyoruz. Baktınız tavuk suyu az geldi yada elinizde az tavuk suyu var. Buna suda karıştırabilirsiniz ama çorbayı çok cıvık yapmamaya dikkat edin.
  6. Tenceremizi ocağa alıp tavuk suyunun kaynama noktasına gelmesini bekliyoruz.
  7. Tavuk suyunun kenarlarından baloncuklar çıkmaya başladığı zaman hazırladığımız miyaneyi döküyoruz. Biraz karıştırıyoruz.
  8. Daha sonra buğday ve nohutu ekliyoruz. Bunları yaparken sürekli karıştırıyoruz çorbamızı yoksa kesilir çorbamız.
  9. Biraz kaynatıyoruz. (aşırı kaynatma)
  10. Olduğunu anladığımız zaman ocağın altını kapatıyoruz ve tuz, karabiber ekliyoruz.
  11. Üzeri için nane kızdırıp dökeceğiz. Bir tavaya sıvı yağ döküyoruz ve ocağa bırakarak kızdırıyoruz.
  12. Yağın kızdığını anladığımız zaman ocağı kapatıyoruz ve naneyi yağa atıyoruz, karıştırıyoruz. Eğer yağı kızdırıp, ocağı da kapatmadan naneyi atarsak nane yanar. Bu istenmeyen bir durum olur.
  13. Kızdırdığımız naneyi çorbamıza döküyoruz. Ve hazııır! Afiyet olsun:)

Sufle Tarifi

Sufle Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 tane yumurta (yumurtalar büyükse 5 tane kullanabilirsiniz)
  • 80 g bitter çikolata(1 paket)
  • 160 g sütlü çikolata (2 paket)
  • 1 veya 1, 5 su bardağı un(çikolata kendini toparlasın)
  • 100g tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çimdik tuz

Sufle Tarifi Yapılışı

  1. Çikolatalı sufle yapmaya başlamadan önce ilk olarak fırını 220 derecede çalıştırın.
  2. Tereyağı ve çikolataları teflon tavada kısık ateşte karıştırarak eritin.
  3. Eridikten sonra ocağı kapatarak unu ilave edin ve iyice karıştırın.
  4. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri karışım beyazlayana kadar çırpın.
  5. Şeker tadının ön plana çıkması için tuzu ekleyip çırpın.
  6. Çikolatalı harcı ilave ederek mikserle tekrar çırpın. Hamurumuz hazır.
  7. Sufle kaplarınızı ya da ısıya dayanıklı küçük kaplarınız varsa içlerini yağlayarak hamurdan eşit şekilde hepsine paylaştırın.
  8. Yaklaşık 8-9 kap çıkıyor.
  9. Önceden ısıttığımız fırında ister fanlı ister fansız ben fanlı fırında pişirdim.
  10. Çok pişirmeden 8-9 dk pişmeli ki içi sıvı kalsın.
  11. Muz veya dondurma ile servis edebilirsiniz.
    Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Peynirli Börek Tarifi

Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 ince yufka
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı zeytin yağı veya sıvı yağ
  • 1 şişe soda
Arası için;
  • Peynir ve maydanoz

Peynirli Börek Tarifi Yapılışı



  1. Sosu için; 3 yumurta ,1 su bardağı süt ve 1 su bardağı yağı ekleyin.
  2. Tepsiye yağlı kağıt koyup 1 yemek kaşığı yağ ile yağlayın.
  3. Yufkanın birini serip içine 1 kepçe sostan sürün .
  4. Üzerine 2. yufkayı serip sos sürüp ,peynirli için yarısı serpilir .
  5. Üzerine 3. yufka serilir sos sürülür 4. yufka serilip soslanıp geri kalan peynir eklenir .
  6. 5. yufka serilir tekrar sos sürülüp 6. yufka konur geri kalan sos üzerine dökülür dilimleyip 1 şişe soda dökülür .
  7. Vaktiniz varsa bir gece bekletin yoksada biraz bekletip 180 derecede üzeri kızarana pişirin afiyet olsun.

Köz Yatağında Kırık Buğdaylı Fellah Köftesi Tarifi

Köz Yatağında Kırık Buğdaylı Fellah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı kırık buğday
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
KÖZ YATAĞI İÇİN
  • 5 adet köz patlıcan
  • 2 adet köz biber
  • 1. 5 su bardağı az sarımsaklı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
SOSU İÇİN
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 5 diş sarımsak
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 adet domates rendesi
  • Yarım demet maydanoz

Köz Yatağında Kırık Buğdaylı Fellah Köftesi  Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce ince bulgur ve kırık buğdayı kabımıza alalım.
  2. Üzerini geçmeyecek şekilde kaynamış su ile kapatalım. 15 dakika bekleyelim.
  3. Daha sonra diğer malzemeleri ilave edelim ve elimize suya değdirerek 20 dakika yoğuralım çok yumuşak ta olmayacak çok sertte olmayacak.
  4. Daha sonra avuç içinde yuvarlayarak şekil verelim.
  5. Ocakta kaynamış olan suyun içinde 5 dakika pişirelim.
  6. Süzgeç yardımıyla suyunu süzelim.
  7. Sosunu hazırlayalım ayrı bir tencereye zeytinyağını alalım.
  8. Biber salçasını ve domates salçasını rendelenmiş domates ve sarımsağı ilave edip 5 dakika kavuralım.
  9. Haşladığımız köfteleri ilave edip bir iki defa karıştıralım.
  10. Ocağı kapatalım ince kıydığımız maydanozları da ilave edip karıştıralım ve köz yatağını hazırlayalım.
  11. Közlenmiş patlıcan ve biberleri küp küp doğrayalım.
  12. Karıştırma kabına alalım az sarımsaklı yoğurdu ve tuzu ilave edip karıştıralım. Sunum tabağına alalım.
  13. Üzerine fellah köftesi ilave edip servise hazırlayalım afiyet olsun ayrıntılı tarif için

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...