Semizotlu Taze Fasulye Salatası (Lezzet Şöleni) Tarifi

Semizotlu Taze Fasulye Salatası (Lezzet Şöleni) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilogram taze fasulye
  • 1 bağ semizotu
  • 1 su bardağı mısır
  • 3 adet kırmızı közlenmiş biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Limon suyu (damak tadınıza göre)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Semizotlu Taze Fasulye Salatası (Lezzet Şöleni) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce fasulyeleri temizleyip, 2’ye bölüyoruz ve yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  2. Semizotlarını, küçük küçük doğruyoruz.
  3. Közlenmiş biberi, uzun ince doğruyoruz.
  4. Mısır ve baharatları da ekleyip, karıştırıyoruz.
Afiyet olsun.

Mercimek Köftesi Tarifi

Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 4.5-5 su bardağı su
  • 2 orta boy soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 demet taze soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Kimyon
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Limon suyu

Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Bir tencerede mercimeği haşlayın. İçine bulguru ekleyip karıştırın.
  2. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika kaynatın.
  3.  Tavaya sıvı yağı alıp küp küp doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene dek kavurun.
  4. Salçayı ekleyip yarım dakika daha kavurun.
  5. Soğanlı harcı genişce bir kaba alıp mercimek ve bulgur karışımını, tuzu, baharatları, ince doğranmış taze soğanları, maydanozu, limon suyunu ekleyip yoğurun.
  6.  Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde sıkıp bırakarak servis tabağına yerleştirip servis edelim.
Afiyet olsun 🤗.

Soğan Halkası Tarifi

Soğan Halkası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy soğan
  • 100 ml maden suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 3 yemek kaşığı un
  • Üzerine bulamak için galeta unu
  • Tuz isteğe bağlı kırmızı toz biber
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Soğan Halkası Tarifi Yapılışı

  1. Soda hariç tüm kuru malzemeleri kaseye alıp güzelce karıştırın.
  2. Kasenin ortasına maden suyu döküp pürüzsüz olana kadar çırpın.
  3. Soğanları halka şeklinde kesip elinizle ayırın önce dışa sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda iki taraflı kızartın.
  4. İster soğuk ister sıcak servis edin .
Afiyet olsun ☺️💐💖.

Pizza Tarifi

Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
  • Tuz
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 buçuk yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kekik
Üzeri için;
  • Sucuk
  • Sosis
  • Salam
  • Zeytin
  • Biber
  • Domates
  • Mısır
  • Kaşar peyniri

Pizza Tarifi Yapılışı

  1. Sıvı malzemeleri bir kaba alarak unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  2. 40 dakika mayalanmasını bekleyelim.
  3.  Mayalanan hamurumuzu tezgahımıza alıp bir merdane yada oklava yardımıyla çok kalın çok da ince
  4. Açtığımız hamurumuzun üzerine sosumuzu yayalım ve diğer malzemeleri koyalım.
  5.  Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 10-15 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim.
  6.  Pişen pizzamızı fırından çıkarıp kaşar peynirini üzerine ekleyerek tekrar fırına verelim ve peynir eridikten sonra çıkarıp ilk sıcağı çıkınca servis yapalım.
Afiyet olsun 😊.

Biryani (Irak Usulü) Tarifi

Biryani (Irak Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 çorba kasesi iran prinçi (siz istediğiniz kullanabilirsiniz biz genelde iran prinçi kullanıyoruz)
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 patates
  • 1 avuç badem
  • 1 avuç ceviz
  • 1 paket kuş üzümü ( normal çekirdeksiz kuru üzümde kullanabilirsiniz)
  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • Sıvı yağ
  • Biryani baharatı (baharatçılarda bulunur)

Biryani (Irak Usulü) Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp haşlıyoruz.
  2. Bu arada cevizlerimizi ve bademleri suya koyup onları da haşlayıp üzerlerinde ki kabuğu soğuyoruz.
  3. Patatesimizi de soyup onuda küp küp doğrayıp bir tavaya sıvı yağ alıp ilk önce patatesleri sonra sırasıyla kuş üzümünü, badem ve cevizleri, eti kızartıp( bu işlemleri yaparken hepsine biraz biraz tuz eklemeyi unutmayın) ayrı bir kaba alıyoruz.
  4. Daha sonra pirinçimizi yıkayıp üzerine sıcak su ve tuzunu ekleyip kaynatıyoruz.
  5. Bu arada arpa şehriyeyi de kızartıp pirincimizin pişmesine az bir süre kalınca ekliyoruz( birbirlerine karışması için)
  6. 1 tatlı kaşığı biryani baharatını da suya ekliyoruz.
  7. Pirinç haşlayınca süzüp bütün malzemelerimizi de ekleyip üzerine yine biryani baharatını ekleyip üzerine sıvı yağ geçirip  1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip demlenmesi için ocağa alıyoruz.
  8. Buharını verince de ocaktan alıp servis ediyoruz😘
Not:Eğer ki bu tarifi Türk pirinciyle de yapmak isterseniz kızartma işlemleri aynı şekilde yapıp. Princimizi yağda kızartıp biryani baharatını ve tuzunu ekleyip üzerine sıcak su doldurup pişiriyoruz. Biraz pirinci diri olmasına dikkat ediyoruz ki diğer malzemelerimizi de ekleyip tekrardan az su koyup demlemeye bırakıyoruz,.

Közlenmiş Patlıcan Yatağında Soslu Izgara Et Tarifi

Közlenmiş Patlıcan Yatağında Soslu Izgara Et Tarifi İçin Malzemeler

Et marinasyonu için:
  • 4 adet ızgaralık et ( ben kotrfile kullandım)
  • Kaya tuzu
  • 150 ml kırmızı şarap
  • 100 ml zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı bal
  • Süt( göz kararı çok az belki 5 damla falan)
  • Kuru nane, kekik, tuz, karabiber
Közleme için:
  • 4 adet patlıcan
  • 4 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Sarımsak
Domates sosu:
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Zeytinyağı
  • Sarımsak
  • Karabiber, tuz, kekik, kuru nane.

Közlenmiş Patlıcan Yatağında Soslu Izgara Et Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikli olarak etlerimizi arkalı önlü kaya tuzu döküp elimizle bastırarak içine işlemesini sağlıyoruz .
  2. Daha sonrasında o etler beklerken marinasyon işlemi için sosumuzu hazırlıyoruz.
  3. Derin bir kaba 150 ml kırmızı şarabımızı döküyoruz ardından bal zeytinyağı ve baharatlarımızı ekliyoruz.
  4. Bu malzemeleri güzelce çırptıktan sonra lezzeti yumuşatmak için göz kararı çok az süt döküyoruz.
  5. Bu malzemeleri güzelce çırptıktan sonra etleri bu sosa batırıp çift kilitli poşetin içine yerleştiriyoruz ( poşet yoksa derin herhangi bir kapta olur dolaba koyarken üstünü streç filmle kapatmanız gerekir).
  6. Kalan sosumuzu poşetin içine döküp dolaba koyuyoruz.
  7. En az 1, 5-2 saat en fazla 1 gün bekletiyoruz.
  8. Daha sonra patlıcanlarımızı ve biberlerimizi közleyip güzelce soyuyoruz.
  9. Küp küp olacak şekilde doğradıktan sonra derin bir kaba alıyoruz.
  10. 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi döküyoruz(isteğe bağlı).
  11. Birkaç diş sarımsakta rendeledikten sonra güzelce karıştırıyoruz.
  12. Ardından domates sosumuzu hazırlıyoruz.
  13. 1 adet domatesi rendeliyoruz 1 yemek kaşığı domates salçası, zeytinyağı, birkaç diş sarımsak ve baharatlama işlemi yaptıktan sonra karıştırıyoruz .
  14. Koyuluk kıvamına göre biraz su ekliyoruz ne çok koyu ne çok sıvı olmamalı.
  15. Şimdi ise sıra eti pişirmede.
  16. Dolaptan çıkardığımız etleri önce ısınmış bir tavada kesinlikle yağ dökmeden etlerimizi mühürlüyoruz.
  17. Mühürlenen etleri kapaklı ızgara tavasına yerleştiriyoruz yine kesinlikle yağ dökmüyoruz etleri yerleştirdikten sonra kapağını kapatıp yaklaşık 45 50 dakikada yavaş yavaş pişiriyoruz.
  18. Eğer etiniz pişmediyse çok az su dökebilirsiniz yanmaması için.
  19. Etin altını kapatmaya yakın hazırladığımız domates sosunu döküyoruz biraz da o şekilde piştikten sonra etimiz artık hazır.
  20. Daha sonra sunum için közlenmiş patlıcan ve biberlerden yatak yapıp üstüne etimizi koyuyoruz dilerseniz yanına pirinç pilavı da yapabilirsiniz.
Afiyet olsun:).

Ekşili Patlıcan (Doğrama) Antep Yöresi Tarifi

Ekşili Patlıcan (Doğrama) Antep Yöresi Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram parça et (kemikli etide kullanılabilir
  • 1 su bardağı geceden ıslatılmış nohut( önceden haşlanmış nohut da varsa kullanılabilir)
  • 3 adet topak patlıcan
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 2 adet domates
  • Yarım  adet yeşil biber
  • 6-7 diş sarımsak
  • 1 buçuk yemek kaşığı biber salçası ( domatesle karışık salçada olabilir )
  • 1 yemek kaşığı sıvı sumak ekşisi yoksa limon tuzu
  • Tuz
Üzeri için;
  • Sıvı yağ
  • Kuru nane

Ekşili Patlıcan (Doğrama) Antep Yöresi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle etimizi ve ıslatılmış nohutumuzu iyice yıkayıp düdüklü tenceremize koyalım.
  2. Suyunu ve tuzunu ayarlayıp ocağımıza alalım kaynayıp üzerinin kefini aldıktan sonra düdüklü tenceremizin ağzını kapatalım etimiz kemikli ise 40 -45 dakika parça ise 35 -40 dakika pişirelim.
  3. Bir taraftan da patlıcanları görselde paylaştığım gibi küpten biraz daha büyük doğrayıp tuzlu suda 5-10 dakika bekletelim domates biber soğan ve sarımsakları da doğrayıp etimizin pişmesini bekleyelim.
  4. Patlıcanlarımızıda tuzlu sudan alıp iyice yıkayalım etimiz pişince düdüklü tenceremizin ilk sıcağı çıktıktan sonra dikkatli bir şekilde ağzını.
  5. Açalım ve üzerine doğramış olduğumuz kuru soğanı ve patlıcanları atıp bir taşım kaynatıp hemen diğer malzemeleri ekleyelim.
  6. Salçasını tuzunu da ekleyip ocağımızı iyice kısalım ve pişirmeye bırakalım.
  7. Sürekli karıştırmayalım aksi takdirde patlıcanlar dağılır ve hiç hoş olmayan bir görüntü olur 20- 25 dakika piştikten sonra ekşisini de ekleyip altını kapatalım.
  8. Ve üzerine nane ve sıvı yağını iyice kızgın bir şekilde ekleyelim.
  9. Biraz etrafa sıçrayabilir ama mutlaka kızgın bir şekilde dökelim.
  10. O ses ve nanenin muhteşem kakaosu ile yemeğimizi tamamlayalım tamda mevsimi bütün sebzeler taze ve lezzetli.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...