iPhone 11 kamerasını Spigen ile zırhladık!

Daha önce sizlerle beraber iPhone 11 ve iPhone 11 Pro modellerini Spigen kılıfları ile zırhlamıştık. Bugün de Spigen ile zırhladık serimizde farklı bir konseptle karşınızdayız. Apple‘ın en yeni telefon modellerinden biri olan iPhone 11 kamerasını Spigen ile zırhladık. iPhone 11 kamerası kurşun geçirmez oldu!Kamera sensörleri geliştikçe, telefonlarımızdaki kamera çıkıntısı da artmaya devam ediyor. Bu çıkıntı da darbe olasılığını artırıyor. Spigen‘in kamera koruyucuları da bu noktada önemli hale geldi. Çıkıntılı kameraya sahip akıllı telefonlarımızı Spigen’in kamera koruyucuları ile hızlı bir şekilde zırhlayabilir, uzun süre çizilmeden kullanım sağlayabilirsiniz.
Ayrıca telefonunuzdan içerik tüketmeyi seviyorsanız, sizler için Spigen‘in metal telefon standını da kutusundan çıkardık. Telefonumuza oldukça rahat mıknatıslı yapısı sayesinde takılabilen stand, işlerinizi oldukça kolaylaştıracak diyebiliriz. Videomuzdan tüm detaylarıyla izleyebilirsiniz.

Urfa Usulü Şıllık Tatlısı Tarifi

Urfa Usulü Şıllık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Krep hamuru için:
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
İçi ve üzeri için :
  • Ceviz
Şerbeti için :
  • 1.5 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1-2 damla limon suyu

Urfa Usulü Şıllık Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Önce şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri tencereye alalım.
  2. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyelim. 10dk daha kısık ateşte kaynatalım, altını kapatalım.
  3. Krebi hazırlayalım. Süt, tuz, şeker, yumurtayı karıştıralım.
  4. Unu ve kabartma tozunu ilave edip iyice çırpalım.
  5. Krep tavamızı peçete yada fırça yardımı ile yağlayalım.
  6. Bir kepçe karşımdan döküp her yerine yayalım.
  7. Her iki tarafını da hafifçe pişirelim.
  8. Ocaktan aldığımız kreplerin içerisine bolca ceviz serpip rulo şeklinde saralım.
  9. İki parmak kalınlığında dilimler şeklinde kesip tepsiye dizelim.
  10. Bir kepçe yardımı ile şerbetimizi dökelim.
  11. Son olarak da üzerine ceviz serpelim. Biraz şerbetini çekince hazırdır.
Herkese afiyet olsun :).

Kumlu Pasta Tarifi

Kumlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta ( oda sıcaklığında )
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ̆
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kakao(2.5 yemek kaşığı)
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 su bardağı un
Keki ıslatmak ı̇çı̇n:
  • 1.5 su bardağı süt
Kreması ı̇çı̇n:
  • 3.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 paket kakao(2.5 yemek kaşığı)
  • 1 paket 60 veya 80 gram sütlü çikolata
Üzerı̇ ı̇çı̇n:
  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi
Süslemek ı̇çı̇n:
  • Fıstık, çilek veya vişne

Kumlu Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba yumurtaları ve şekeri alıp 5-6 dk kadar iyice çırpıyoruz( ne kadar çok çarparsak o kadar yumuşak kekimiz olur).
  2. Sıvıyağ, süt, vanilyayı ekleyip azıcık çırpıp üzerine kakao, kabartma tozları ve onu ekleyip yumurtayı söndürmeden azıcık çarpalım spatula yardımı ile bir iki karıştırıp tabanı az yağlanmış olan dikdörtgen borcama döküp tezgaha birkaç defa vuralım havası çıksın.
  3. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında pişirelim, bu arada kremaya hazırlayalım.
  4. Çikolata hariç malzemeleri derin bir tavaya alıp devamlı karıştırarak pişirelim.
  5. Ocaktan alıp içerisine çikolatayı ekleyip hızlıca karıştıralım.
  6. Fırında pişen keki çıkartıp süt ile ıslayalım .
  7. Yarım saat sonra kremayı mikserler çırpıp kekin üzerine eşit bir şekilde dökelim.
  8. Robota vurduğumuz bisküvileri üzerine eşit bir şekilde yayalım buz dolabına kaldıralım .En az 4 saat bekletip servis yapalım.
  9. 1 gece önceden yaparsanız daha güzel olur servis yapmadan önce kesip süsleyip servis edelim. Yapacak olanlara afiyet olsun 🍒.

Yıldızlı Baklava Tarifi

Yıldızlı Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı su
  • 5 su bardağı un
Şerbet için;
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 3 damla limon
Üzeri için;
  • 250 gram eritilmiş tereyağı

Yıldızlı Baklava Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sirke, 1 yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 1, 5 çay bardağı su ekleyip malzemeleri karıştırıyoruz.
  2. Ardından üzerine 5 su bardağı un ekleyip yoğuruyoruz. Unun hepsini eklemeyin.Dikkatli eklemeye özen gösterelim.
  3. Ardından unumuzu masamıza koyup nişasta ile bezeler yapıyoruz.
  4. Ardından buzdolabında 1 saat dinlendiriyoruz ki hamurumuzu açmamız kolay olsun.
  5. Ardından katların aralarına ceviz koyuyoruz.
  6. Daha sonra güzel bir şekilde kesiyoruz.
  7. Üzerine eritilmiş 250 gram tereyağı serpiyoruz.
  8. Tereyağının üzerindeki tortuyu alıyoruz ki üzerinde yanık görüntüsü oluşmasın.
  9. Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyuyoruz.
  10. 15 dakika sonra dereceyi düşürüp 180 derecede 45 dakika kızarana kadar pişiriyoruz.
  11. O pişerken şerbetimizi yapalım.3, 5 su bardağı şeker 4 su bardağı su 3 damla limon koyup ocakta kaynatıyoruz.
  12. 30 dakika sonunda şerbet sıcakken fırından çıkan baklavayı üzerine eşit bir şekilde döküyoruz.
  13. İkiside sıcakken dökmeyi tercih ettim. Siz farklı şekilde de yapabilirsiniz. Afiyet olsun. 😊👌.

Churros Tarifi

Churros Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 5 yemek kaşığından biraz fazla tereyağı (ben 2 kaşığını margarin kullandım )
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 çimdik tuz
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ
Üzeri için;
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Churros Tarifi Yapılışı

  1. Uygun bir tencereye su, tuz ve tereyağı alınır tereyağı içinde güzelce eritilir.
  2. Eridikten ve kaynadıktan sonra içine hemen un eklenir ve güzelce karıştırılır.
  3. Un topak topak olmasın diye hızlı davranılır.
  4. Bir iki dakika böyle karıştırılır ve soğumaya bırakılır soğuduktan sonra içine teker teker yumurtalar kırılır .
  5. Her bir yumurta kırıldıktan sonra iyice karıştırılır.
  6. Hamurumuz yapışkan bir hal alacak.
  7. Bu sırada uygun bir tavaya sıvı yağ alınır ve iyice kızdırılır.
  8. Şırınganın ya da sıkma torbasının içine hamur alınır ve kızgın yağa sıkılarak kızartılır.
  9. Kızardıktan sonra peçeteli bir tabağa alınır başka bir tabakta şeker ve tarçın karıştırılır .
  10. Kızaran hamurlar bu şekerli karışıma batırılır ve servis edilir afiyet olsun 😇.

Dolama Börek (Pratik) Tarifi

Dolama Börek (Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yufka ( 5-6 adet)
Sosu için:
  • 1 şişe sade maden suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
İçi için:
  • 1 yumurta akı(sarısı üzerine)
  • 1 kalıp beyaz peynir
  • 1 demet ince kıyım maydanoz
Üzeri için;
  • Kalan sos
  • 1 yumurta sarısı

Dolama Börek (Pratik) Tarifi Yapılışı

  1. Sos malzemeleri bir kapta karıştırılır.
  2. İçi için yumurta akı, peynir ve maydanoz karıştırılır. (isteyen patatesli kıymalı ıspanaklı yapabilir).
  3. Yufkalardan bir tanesi serilip her yerine sostan fırçayla sürülür. Ortadan kesilir.
  4. Yuvarlak kenar çok az içe katlanıp sostan tekrar fırçayla üzerine sürülür.
  5. Bu katlanılan yere peynirli harç yayılır.
  6. Rulo şeklinde sarılıp tepsinin ortasına gül şeklinde kıvrılır.
  7. Diğer yufkalarda aynı şekilde yapılır.
  8. Ortadaki kıvrılan yufkaların etrafına sarılır.
  9. Kalan sos yufkaların üzerine sürülür.
  10. Yumurta sarısı sürülür.
  11. 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Herkese afiyet olsun :).

Kaşarlı Mantar Sote Tarifi

Kaşarlı Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr mantar
  • 1 kuru soğan
  • 3 sivri biber
  • 1 orta oy domates
  • 1 kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Tuz ,pul biber ,karabiber
  • 1 çay tatlı toz biber
  • 1 çay bardağı sıcak su

Kaşarlı Mantar Sote Tarifi Yapılışı



  1. Tavayı ocağa alıp sıvı yağ ısıtın.
  2. Julyen doğradığımız kuru soğan ve biberleri alıp kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Limonlu suda bekletip (kararmaması için) 5dk sonra yıkayıp doğradığım mantarları tavaya koyup (mantarları hepsini bir koymadım az biraz koydum onu kavurdum), sonra kalan kısmını ekledim.
  4. Ara sıra karıştırarak 5 -10 dk  kavurdum .
  5. Baharat ve tereyağını ekledim bir- iki daha kavurdum .
  6. Sıcak suyunu ekledim.7- 8 dk pişti .
  7. Ocaktan aldığım mantar soteyi küçük güveç kapılarına koydum.
  8. Üzerine rendelenmiş olduğum kaşarı koydum .
  9. Üzerine toz biber serpip 10 dk fırında tuttum,sonra servise hazırdı. Yapacak olanlara afiyet olsun.

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...