Yarım Saatte Tavada Basma Kadayıf (Fırınsız Çok Kolay) Tarifi

Yarım Saatte Tavada Basma Kadayıf (Fırınsız Çok Kolay) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram yaş kadayıf
  • 100 gram tereyağ veya margarin
  • 100_150 gram iri çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Yarım Saatte Tavada Basma Kadayıf (Fırınsız Çok Kolay) Tarifi Yapılışı

  1. Su ve şekeri ocağa koyalım, kaynayınca limon suyunu ekleyip on dakika kısık ateşte pişirip, ocağımızı kapatıyoruz.
  2. Şerbetimiz kaynarken, kadayıfı hazırlayalım, yağımızı tavaya alıp, eritelim,.
  3. Kadayıfları elimizle didikleyelim, (yada bıçakla küçük küçük kıyalım)bir kabın içerisine kadayıfların üzerine erittiğimiz yağla, iyice karıştıralım.
  4. Bu karışımın yarısını tavaya yayalım, ortaya cevizi serpelim, üzerine tekrar kadayıfın devamını serip, üzerine düz bir tabak koyup bastıralım, ocağımızı kısık ateşe getirip, kapağı kapalı olarak, tavanın her tarafını çevire çevire pişiriyoruz, ( on dakika kadar)(altını spatulayla kaldırıp, kontrol edilir).
  5. Düz bir kapağa( hafif yağ sürülerek) ters çevrilir aynı şekilde pişirilir, ocak kapatılır, başka bir tabağa konur, dilimlenir.
  6. İlk sıcağı çıktıktan sonra üzerine soğuyan şerbet dökülür, dinlenince, servis yapılır, ben dondurma koyarak servis yaptım.
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 🌹.

Midye Baklava Tarifi

Midye Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 50 gr tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Açmak için :
  • Nişasta
İçi için :
  • 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz içi
Pişirmek için :
  • 125 gr tereyağı
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Midye Baklava Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak şerbet için şekeri ve suyu ocağa alın.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra en az 15 dakika sonra çeyrek limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.
  3. Hamuru için bütün malzemeleri derin bir kaba alıp kontrollü un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
  4. Hamurun üzerini streç filmle örtüp en az 1 saat dinlendirin.
  5. Dinlenen hamurdan 16 beze yapın.
  6. Her birini tabak büyüklüğünde açın. 8 bezeyi tek tek aralarına nişasta koyup üst üste koyup oklava yardımıyla açabildiğiniz kadar açın. Normal bir yufka boyu yeterli olacaktır.
  7. Rulo yaparken kenarda dengesizlik oluşmaması için kenarlarını yaklaşık 3 cm kadar kesip, kesilen parçaları hamurun ortasına yerleştirin.
  8. Rulo haline getirdiğiniz hamuru 1-1, 5 cm genişliğinde kesin.
  9. Her kesilen parçayı merdane yada oklava yardımıyla avuç içi kadar açıp içersine ceviz koyup kapatın.
  10. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin üzerine 125 gr erittiğimiz tereyağını birer kaşık her tatlının üzerine gezdirin.
  11. 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  12. Tatlı sıcak, şerbet soğuk olmalı.
  13. Benim gibi bir gün önce pişirip ertesi gün sadece fırında ısıtıpta şerbetleyebilirisiniz.
Afiyet olsun.

Zebra Kek Tarifi

Zebra Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yaklaşık 2 su bardağı un
  • 1.5 yemek kaşığı kakao

Zebra Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri iyice çırpıp diğer malzemeleri ekleyelim.
  2. Hepsini çırptıktan sonra hamuru ikiye bölüp yarısına kakao ekleyelim ve çırpalım.
  3. Yuvarlak bir tepsi yada borcamın zeminini sıvı yağ ile yağlayalım.
  4. Önce sade harcımızdan 1 kepçe sonra kakaolu harcımızdan 1 kepçe olacak şekilde bitene kadar bu şekilde dökelim.
  5. Çöp şiş ile desen verelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 25-30 dk pişirelim.Afiyet olsun 🌸.

Şeftali Reçeli Tarifi

Şeftali Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo şeftali
  • 750 gram şeker
  • Çay kaşığın ucuyla limon tuzu

Şeftali Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Şeftalileri soyup dilimliyoruz.
  2. Dilimlerimizi küçük küçük doğruyoruz dileyen dilim şeklinde de bırakabilir.
  3. Şekeri üzerine döküp dört beş saat bekletip ocağa alalım kaynamaya başlayınca altını kısıp yirmibeş otuz dakika pişirelim.
  4. Üzerine gelen köpükleri alın ocakdan indirmeden beş dakika önce limon tuzunu ekleyin reçelinizi kısa saklıyacaksanız sıcak sıcak kavanoza doldurup kapağını iyice sıkıp ters çevirin beş altı saat sonra kilerinize kaldırın. Afiyet olsun.

Çıtır Patlıcan Kızartması Tarifi

Çıtır Patlıcan Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet yumurta
  • 1 kase un
  • 1 kase panko (Ekmek kırıntısı )
  • Sıvıyağ
  • Su, tuz

Çıtır Patlıcan Kızartması Tarifi Yapılışı


  1. 4 adet patlıcanı genişçe bir tavaya alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Ocağın altını açıp haşlamaya başlayın.
  2. Kenarlarından renk değişimi başlayınca maşayla çevirin. Arada kontrol ederek soyulacak kıvama gelecek kadar haşlayın. ( çok haşlanmayacak, hafif diri kalacak ) çabuk soğuması için bir kaba alıp üzerine soğuk su ekleyin.
  3. Sonra sudan çıkarıp kabuklarını soyun.
  4. İkiye kesip sonra da her parçayı 4 e kesin ve tuzlayın.
  5. Bir kaseye çırpılmış 2 yumurta, başka bir kaseye un ve bir başka kaseye de ekmek kırıntısı koyun. ( galeta unu veya mısır unu da kullanabilirsiniz ama ekmek kırıntısı en güzel sonucu veriyor. Ben evde kalmış ekmekleri parçalayıp kurutuyorum. Sonra robotta inceltiyorum. Kavanozda saklayıp kullanıyorum. )
  6. Tavaya sıvı yağ koyup ocağın altını açın.
  7. Yağ ısınınca her patlıcanı önce una, sonra yumurtaya sonra da pankoya bulayıp yavaşça yağa bırakın.
  8. Diğer patlıcanları da aynı şekilde hazırlayıp arkalı önlü kızartın. Tercihen sarımsaklı yoğurtla ılık veya soğuk servis yapın.

Dağılmayan Sulu Köfte Tarifi

Dağılmayan Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kıyma
  • 4 yemek kaşığı ince bulgur
  • 1 adet rendelenmiş
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon
  • Maydanoz (İsteğe bağlı)
  • 4 adet orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet ince doğranmış soğan

Dağılmayan Sulu Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle köftelerimizi hazırlayıp biraz dinlendiriyoruz.
  2. Köfte harcı için kıymayı, rendelenmiş soğan ve sarımsağı, bulguru ve isteğe bağlı ince kıyılmış maydanozu ekleyip iyice yoğuruyoruz.
  3. Harcımızdan cevizden biraz küçük parçalar alarak yuvarlayıp tabağa diziyoruz.
  4. Daha sonra üzerlerini kapatı0 dolapta en az yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz. Eğer vaktiniz yoksa bekletmeden de yapabilirsiniz.
  5. Patatesleri küp küp doğruyoruz.
  6. Bir tencereye ince doğradığımız soğanları ekleyip kavurmaya başlıyoruz.
  7. Soğanlar kavrulunca salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam ediyoruz.
  8. Ardından patatesleri ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  9. Üzerine patateslerin üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyip kaynatıyoruz.
  10. Su kaynamaya başlayınca içerisine köfteleri de ekleyip tuzunu atıp pişmeye bırakıyoruz.
  11. Patatesler yumuşayınca yemeğimiz hazır demektir.Afiyet olsun.

Et Sote Tarifi

Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 500 gram kuşbaşı et
  • 2 adet domates
  • 4 adet sivri biber
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su
  • Tuz

    Et Sote Tarifi Yapılışı

    1. Tencereye sıvı yağ ve doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
    2. Etleri, domates ve sivri biberi ekleyip güzelce karıştıralım.
    3. Etler biraz piştikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek tekrar karıştıralım ve üzerine pul biber, karabiber ve kekiği ekleyerek pişmesini bekleyelim.
    4. Arada sırada karıştıralım ve en son pişmesine yakın tuzunu ekleyip ocağın altını kapatalım ve servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...