Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 3 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tereyağı ve sıvı yağ
  • Sıcak su

Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı sıvı yağ karışımı ocakta kızdırılır.
  2. Arpa şehriyeler kavrulur.
  3. Soğan yemeklik doğranır ve kavrulur.
  4. Salça ilave edilir ve karıştırılır.
  5. Yıkanmış bulgur ilave edilerek 5dk kavrulur.
  6. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve baharatları ilave edilerek kapağı kapatılır.
  7. Yaklaşık 20 dk kısık ateşte pişirilir.
🌸afiyet olsun🌸.

Taze Fasulye Salatası Tarifi

Taze Fasulye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg taze fasulye
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • 3-4 dal taze soğan
  • 1 avuç ince kıyılmış dereotu
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
  • 1 küçük kutu haşlanmış mısır
  • 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • Tuz

Taze Fasulye Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Ayıklanmış fasulyeleri dilediğiniz şekilde doğrayıp tuzlu suda yumuşayana dek haşlayın. Sıcakken zeytinyağı gezdirip soğumaya bırakın.
  2. Geriye kalan tüm malzemeleri ince ince doğrayıp taze fasulyeler ile buluşturun, salatamız hazır. Deneyenlere afiyet olsun.

Özellikle Çocukların Çok Seveceği Kıymalı Patates Tarifi

Özellikle Çocukların Çok Seveceği Kıymalı Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 büyük boy patates
  • 400 gram kıyma
  • 2 adet biber
  • 1 adet soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su

Özellikle Çocukların Çok Seveceği Kıymalı Patates Tarifi Yapılışı

  1. Soğan sarımsak yağda kavrulur ve kıyma eklenir kavrulmaya devam edilir.
  2. Baharatlar ve salça eklenir çiğliği geçene kadar kavrulur.
  3. Domates ve tuz eklenir karıştırılır ve su eklenir çok az pişirilir.
  4. Patatesler yuvarlak kesilir yağda kızartılır tepsiye dizilir ve üzerine kıymalı harç serilir.
  5. 3 kat patates ve 3 kat kıymalı harç yayılır üzerine isteğe bağlı biber bırakılır.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarmaya başlayınca fırından alınır.
Deneyen herkese afiyet olsun 🌺.

Kemik Suyuna Terbiyeli Çorba Tarifi

Kemik Suyuna Terbiyeli Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet dana ya da kuzu kemik (hafif etli olursa daha güzel olur)
  • 7 su bardağı su
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 limon
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kasığı dolusu yoğurt
  • Tereyağı
  • Nane
  • Pul biber
  • Tuz

Kemik Suyuna Terbiyeli Çorba Tarifi Yapılışı

Özellikle çocuklar için bu yarayışlı çorbamıza başlamadan önce kemikleri hafifte eti olursa daha da lezzetli olur.
  1. Etimizi iyice yıkayıp düdüklü tenceremize alıyoruz.
  2. Üzerine göz kararı ya da 7 su bardağı kadar su koyup kapatıyoruz ve 30-40 dk pişiriyoruz.
  3. Süre sonunda kapağı açıp kemikleri tencereden alıp terbiyemizi hazırlamaya geçiyoruz.
  4. Limon suyu yumurta sarısı un ve yoğurdu çırpıyoruz.
  5. Kemik suyundan 1 kaşık ilave edip ılıştırıyoruz.
  6. Ardından terbiyemizi tenceremize yavaş boşaltıp hızlı karıştırıyoruz, orta ateşte karıştırarak 15 dk daha kaynatıyoruz.
  7. Tuzunu ve haşladığımız etten ekliyoruz.
  8. Üzerine tereyağında kızdırdığımız nane pul biber ekip servis yapabilirsiniz.
  9. Dilerseniz kaynama esnasında tel şehriye ya da arpa şehriye katıp da yapabilirsiniz, afiyet olsun

Yanardağ Pastası Tarifi

Yanardağ Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır pandispanya keki (kendi yaptığım pandispanya kekimi kullandım)
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • Yarım su bardağı kavrulmuş fındık
  • 3 adet küçük boy muz
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
Çikolata sosu;
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
Süslemek için;
  • Toz fıstık

Yanardağ Pastası Tarifi Yapılışı

  1. ☘ Çikolata sosu yapılışı; tencereye sütü boşaltın. İçine kakao, toz şeker, un ekleyin ve şekerler çözülene kadar karıştırın
  2. ☘Ocağı açın ve orta ateşte kaynayana kadar çırpmaya devam edin. Kaynayınca kısık ateşte 1 dakika kaynatın ve altını kapatın.
  3. ☘ Krem şanti ile 1 su bardağı soğuk sütü iyice çırpın. İçine çikolata damlası, dilimlenmiş muz, fındık ekleyin ve karıştırın. Buzdolabında 30 dk soğumaya bırakın. Bu aşamadan sonra keki dilimleyin.
  4. ☘Pandispanya kekini enlemesine ikiye bölün. Üst katmanı 6 ya da 8 parçaya bölün.
  5. ☘Alt katmanı süt ile ıslatın. Üzerine krem şantili karışımı tepe olacak şeklinde yayın.
  6. ☘Bir kaseye Hindistan cevizi, başka bir kaseye biraz çikolata sosu dökün. 6 ya da 8 parçaya böldüğünüz kek parçalarını önce çikolata sosuna ardından Hindistan cevizine bulayın ve krem şantinin üzerine yerleştirin.
  7. ☘Dilimlenmiş tüm kek parçalarını bu şekilde yapın.
  8. ☘Orta kısmına hazırladığınız çikolata sosunu dökün. Süslemek için de toz fıstık kullanın.
Servise hazır. Afiyet olsun :)

Kıymalı Pide Tarifi

Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo un
  • 1 paket kuru yada yas maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için
  • 500 gram kıyma
  • 2 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce ilik suyumuzla çok sert olmayan bir hamur yoğurup mayalanması için kenara alıyoruz.
  2. Bu arada iç harç malzemelerimizin.
  3. Sebzelerini yıkayıp biberlerin çekirdeklerini çıkarıp rondodan geçiriyoruz soğanlar çok sulandığı için sularını sıkalım.
  4. Bütün malzemeleri iç harcının güzelce karıştırın eğer kıymanızın yağı azsa yarım çay bardağı yağı ekleyebilirsiniz.
  5. Hamurumuzdan portakal büyüklüğünde paraçalar alıp uzunlamasına açalım.
  6. İki yemek kaşığı iç harcını üzerine yayıp kenarlarını hafifce katlayın katladığınız yerlere fırca yardımıyla yağ sürüp sıcak fırına verin.
Afiyet olsun.

Ağlayan Kek Tarifi

Ağlayan Kek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
  • 2 su bardağı süt
Sosu için;
  • 1 paket çikolata sosu
  • 2.5 su bardağı süt
Üzeri için;
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Ağlayan Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce krem şanti ve çikolata sosunu hazırlayıp onları soğumaya bırakıyoruz.
  2. Sonra karıştırma kabında şeker ve yumurtayı güzelce çırpıyoruz.
  3. Diğer hamur malzemeleri eklenir ve tekrardan çırpılır. Kare ya da yuvarlak borcama kekimizin hamurunu döküyoruz.
  4. 180 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkınca soğumaya koyuyoruz ve soğuyunca üzerine kürdan yardımıyla delikler açıp sütle birlikte ıslatıyoruz.
  5. Sonra bir 5 dakika bekleyip üstüne krem şantisini koyuyoruz. Krem şantinin üstüne de çikolata sosunu döküyoruz.
Afiyet olsun. 😊.

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...