Çıtır Patlıcan Kızartması Tarifi

Çıtır Patlıcan Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet yumurta
  • 1 kase un
  • 1 kase panko (Ekmek kırıntısı )
  • Sıvıyağ
  • Su, tuz

Çıtır Patlıcan Kızartması Tarifi Yapılışı


  1. 4 adet patlıcanı genişçe bir tavaya alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Ocağın altını açıp haşlamaya başlayın.
  2. Kenarlarından renk değişimi başlayınca maşayla çevirin. Arada kontrol ederek soyulacak kıvama gelecek kadar haşlayın. ( çok haşlanmayacak, hafif diri kalacak ) çabuk soğuması için bir kaba alıp üzerine soğuk su ekleyin.
  3. Sonra sudan çıkarıp kabuklarını soyun.
  4. İkiye kesip sonra da her parçayı 4 e kesin ve tuzlayın.
  5. Bir kaseye çırpılmış 2 yumurta, başka bir kaseye un ve bir başka kaseye de ekmek kırıntısı koyun. ( galeta unu veya mısır unu da kullanabilirsiniz ama ekmek kırıntısı en güzel sonucu veriyor. Ben evde kalmış ekmekleri parçalayıp kurutuyorum. Sonra robotta inceltiyorum. Kavanozda saklayıp kullanıyorum. )
  6. Tavaya sıvı yağ koyup ocağın altını açın.
  7. Yağ ısınınca her patlıcanı önce una, sonra yumurtaya sonra da pankoya bulayıp yavaşça yağa bırakın.
  8. Diğer patlıcanları da aynı şekilde hazırlayıp arkalı önlü kızartın. Tercihen sarımsaklı yoğurtla ılık veya soğuk servis yapın.

Dağılmayan Sulu Köfte Tarifi

Dağılmayan Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kıyma
  • 4 yemek kaşığı ince bulgur
  • 1 adet rendelenmiş
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon
  • Maydanoz (İsteğe bağlı)
  • 4 adet orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet ince doğranmış soğan

Dağılmayan Sulu Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle köftelerimizi hazırlayıp biraz dinlendiriyoruz.
  2. Köfte harcı için kıymayı, rendelenmiş soğan ve sarımsağı, bulguru ve isteğe bağlı ince kıyılmış maydanozu ekleyip iyice yoğuruyoruz.
  3. Harcımızdan cevizden biraz küçük parçalar alarak yuvarlayıp tabağa diziyoruz.
  4. Daha sonra üzerlerini kapatı0 dolapta en az yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz. Eğer vaktiniz yoksa bekletmeden de yapabilirsiniz.
  5. Patatesleri küp küp doğruyoruz.
  6. Bir tencereye ince doğradığımız soğanları ekleyip kavurmaya başlıyoruz.
  7. Soğanlar kavrulunca salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam ediyoruz.
  8. Ardından patatesleri ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  9. Üzerine patateslerin üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyip kaynatıyoruz.
  10. Su kaynamaya başlayınca içerisine köfteleri de ekleyip tuzunu atıp pişmeye bırakıyoruz.
  11. Patatesler yumuşayınca yemeğimiz hazır demektir.Afiyet olsun.

Et Sote Tarifi

Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 500 gram kuşbaşı et
  • 2 adet domates
  • 4 adet sivri biber
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su
  • Tuz

    Et Sote Tarifi Yapılışı

    1. Tencereye sıvı yağ ve doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
    2. Etleri, domates ve sivri biberi ekleyip güzelce karıştıralım.
    3. Etler biraz piştikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek tekrar karıştıralım ve üzerine pul biber, karabiber ve kekiği ekleyerek pişmesini bekleyelim.
    4. Arada sırada karıştıralım ve en son pişmesine yakın tuzunu ekleyip ocağın altını kapatalım ve servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Muzlu Kek Tarifi

Muzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet vanilya
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet muz

Muzlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaları ve şekeri bir kapta beyazlaşana dek çırpalım.
  2. Sıvı yağı ve sütü ekleyelim, çırpmaya devam edelim.
  3. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu da ekleyip çırpalım.
  4. Kalıbı margarin ile yağlayıp kek harcını dökelim.
  5. Muzu çatalla iyice ezip üzerine gezdirelim ve bıçak yardımı ile yayalım.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45- 50 dakika pişirelim.
Afiyet olsun. ☺️☺️.

Kuzu İncik Güveç Tarifi

Kuzu İncik Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 parça kuzu incik bol yağlı
  • 1 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 er çay kaşığı (Pul biber – kara biber – kimyon )
  • 2 adet isteğe bağlı kurutulmuş biber
  • 1 adet yeşil biber
  • Bir dilim tereyağ
  • Bir yemek kaşığı zeytin yağı
  • Yağlı kağıt
  • Aliminyum folyo
  • Güveç

Kuzu İncik Güveç Tarifi Yapılışı

  1. Dilimlenmiş incikler güvecin en dibine yumuşak yumuşak dizilir.
  2. Üzerine dilimlenmiş / domates – biber ve soğanı yerleştirip bir dilim tereyağını parmak kalınlığında ( artık en incesi hangisi ise tencereye yayarak tüm baharatlarımızı serpiyoruz.
  3. Sonrasın da üzeri kapanacak kadar yağlı kağıt koyuyoruz.Aliminyum folyo ile hava almayacak şekilde kapatılıp üç saat kısık ateşte pişiriyoruz.Sonrası hali ile sıcak sıcak servis. Afiyet olsun ;)

Cevizli Burma Baklava Tarifi

Cevizli Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklava yufkası
  • 250 gram tereyağı (Daha hafif olmasını isterseniz 200 gram tereyağı ve biraz sıvı yağı karıştırıp yapabilirsiniz)
  • Ceviz yada fıstık
Şerbeti
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Cevizli Burma Baklava Tarifi Yapılışı

  1. Cevizleri rondoda ufalayalım.
  2. Bir baklava yufkasına cevizleri serpiştirelim ve ince bir oklava yardımı ile yufkayı saralım.
  3. Oklavanın içinde elimizle yufkayı büzelim. Isıya dayanıklı bir cam kaba sırayla hepsini hazırlayıp yerleştirelim.
  4. Tereyağını iyice kızdıralım üstündeki köpüğünü ayırıp baklavaların üzerine dökelim.
  5. Fırın ayarı alt üst 180 derece önceden ısıtalım fırınımızı. Baklavamızı fırında güzelce kızarana kadar pişirelim.🍃🍃🍃
  6. Şerbet için su, şeker, limonu tencereye alalım.
  7. Şerbet kaynayınca orta ateşe alıp 15 -18 dakika kadar kaynatalım.
  8. Fırından çıkan baklavanın ilk sıcağı çıkınca ılınmış şerbetle buluşturalım.Şerbet ılık tatlı sıcak olabilir. Şimdiden kolay gelsin afiyet olsun. 🤗

Meyveli Pasta Tarifi

Meyveli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için:
  • 1 bardak toz şeker
  • 4 yumurta
  • 1 bardak un
  • Vanilin, kabartma tozu
Krema için:
  • 1 paket krem şanti
  • Yarım bardak süt
  • 33% kaymak
Çikolatalı sos için:
  • 2 çorba kaşığı kakao tozu
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı süt
  • 300 gram tereyağı
Süsleme üçün:
  • Meyveler
  • Bisküviler

Meyveli Pasta Tarifi Yapılışı



  1. 4 yumurtanın beyazını sarıdan ayırıp yarım bardak toz şekerle çırpıcıda çırpalım. Çok koyu kıvam alınacak.
  2. Sonra sarıları ve yarım bardak toz şekeri de ekleyelim.
  3. Vanilin de ekleyip çırpmaya devam edelim.
  4. Unu bir kaç defa eledikden sonra kabartma tozu ile ekleyelim spatula ile karıştıralım.
  5. 180 derecede fırına koyalım.
  6. Bu arada çırpıcının ayakarını ( tellerini) ve krema yapacağımız kabı buzdolabında ( dondurucuda) 10-15dak bekletdikden sonra yarım bardak sütle krem şantisini çırpalım. Kaymak isteğe göre eklene bilir.
  7. Pandispanyanı iki hisseye ayırıp kremasını sürelim.
  8. En üstden çikolata sosunu yapım ekleyelim. Meyvelerle bisküvilerle süsleyelim.Çikolata sosu ben hepsini ocaktda tencereye ilave ederek yaptım. Afiyet olsun.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...