Yazdan Yaptığım Domates Sosundan En Lezzetli Domates Çorbası Tarifi

 

Yazdan Yaptığım Domates Sosundan En Lezzetli Domates Çorbası Tarifi  İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı domates sosu
  • 1 buçuk yemek kaşığı tereyağ
  • 1 buçuk yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Aldığı kadar su
  • Tuz
  • Karabiber

Üzerine ;

  • Kaşar peyniri rendesi

    Yazdan Yaptığım Domates Sosundan En Lezzetli Domates Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Tereyağını tencereye alıp eritiyoruz.
  • Erittiğimiz tereyağına unu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Kavrulan una salçayı ilave edip 1-2 dakika daha kavurmaya devam ediyoruz.
  • Kavrulan un ve salçanın üzerine yarım bardak kadar soğuk su ilave edip karıştırıyoruz.
  • Domatesleri ilave edip karıştırarak kaynatıyoruz.
  • Suyunu ayarlıyoruz.( suyu domates sosunuzun yoğunluğuna göre değişkenlik gösterebilir ben toplamda 2. 5 su bardağı kullandım. )
  • 5 dakika kadar kaynattıktan sonra blenderdan geçiyorum.
  • Üzerine 2 yemek kaşığı sütü ilave edip 2- 3 dakika daha kaynatmaya bırakıyoruz.
  • Karabiber ve kaşar peyniri ile servis yapıyoruz.
  • Afiyet olsun.

Sebzeli Tavuklu Tel Şehriye Çorbası Tarifi

 

Sebzeli Tavuklu Tel Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet küçük tavuk baget
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 küçük çay bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 7 su bardağı tavuk suyu (veya karışık kullanabilirsiniz)
  • Tuz, karabiber, az pul biber
  • 1 adet limonun suyu
  • Bir tutam maydanoz 

    Sebzeli Tavuklu Tel Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Tavuk budu tencereye alınır.
  • Üzerini biraz geçene kadar su eklenir ve tavuklar haşlanır.
  • Haşlanan tavuklar tiftiklenir suyu sonra kullanmak için süzgeçten geçirilir ve bekletilir.
  • Uygun tencereye tereyağ ve zeytinyağını eritelim.
  • Rendelenmiş havucu ekleyip 2 dk kadar kavuralım.
  • Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip 2 dk daha pişirilir.
  • Sonra küçük doğranmış sarımsağı da ekleyip iki tur karıştıralım.
  • Ardından unu ekleyip kokusu çıkına kadar kavuralım. Azar azar tavuk suyu ekleyerek topaklanmaması için karıştıralım. Arzuya göre yarısını su ve diğer yarısını tavuk suyu olarak da ekleyebilirsiniz.
  • Çorba kaynamaya başladığında tel şehriye ekleyelim, ara ara karıştırarak pişirelim.
  • Şehriyeler yumuşadığında tiftiklenmiş tavuk tuz ve baharatları ekleyelim.
  • Bir taşım kaynadıktan sonra 1 adet limon suyu ve ince doğranmış maydanoz ekleyip ocaktan alalım. Afiyet olsun.

Şehriyeli Közlenmiş Biber Çorbası Tarifi

 

Şehriyeli Közlenmiş Biber Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yeşil soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 5 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1.5 litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane 

    Şehriyeli Közlenmiş Biber Çorbası Tarifi Yapılışı 

  • Soğan ve havucu küp küp doğrayıp sıvı yağda kavurdum.
  • Üzerine yine küp doğradığım közlenmiş biberi, şehriyeyi ve tavuk suyunu ilave ettim.
  • Suyunu da ekleyerek karıştırdım.
  • Bir kasede terbiyesi için gerekli malzemeleri karıştırdım.
  • Çorba kaynamaya başlamadan içerisine terbiyesini ilave ederek sürekli karıştırdım.
  • Kaynamaya başlayınca altını kıstım 10 dakika sonra da üzerine tereyağa yaktığım naneyi gezdirdim altını kapattım.
  • Kaselere dökerek servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun.

Sütlü Bol Vitaminli Sebze Çorbası Tarifi

 

Sütlü Bol Vitaminli Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 1 adet ince pırasa
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 bardak süt (yoğurt da olur)
  • 1 kaşık tereyağı
  • 3-4 kaşık zeytinyağıkarabiber
  • Bir kaç dal dereotu
  • Su
  • Tuz 

    Sütlü Bol Vitaminli Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı 

  • Tereyağını ve zeytinyağını tencereye alın.
  • Minik minik doğranmış pırasayı, havucu, kabağı, patatesi ekleyip soteleyin.
  • Unu ilave edip kavurun.
  • Ardından suyu ekleyip kaynatın.
  • Sebzeler yumuşayıncaya 1 bardak sütü, karabiberi, tuzu ve dereotunu ilave edin.
  • Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun…❤️.

Yeşil Mercimekli Erişteli Çorba Tarifi

 

Yeşil Mercimekli Erişteli Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı akşamdan ıslatılmış yeşil mercimek
  • 1 su bardağına yakın erişte (yarım kase)
  • 1 adet incecik doğranmış soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yemek kaşığı salça (biber-domates karışık)
  • 1 tatlı kaşığına yakın tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı et suyu veya yarım bulyon 

    Yeşil Mercimekli Erişteli Çorba Tarifi Yapılışı 

  • Öncelikle bir gün önceden mercimeği güzel yıkayıp soğuk suyla ıslatalım.
  • Fazlasını süzdürüp buzdolabı poşetine koyup buzluğa koyarsanız çorbalarınız için hazır kalır.
  • Tenceremize incecik doğradığımız soğanı ve sıvı yağı koyup biraz kavuralım.
  • Salçayı, nanenin yarısını, tereyağını tuz ve unu koyup iyice karıştıralım.
  • Mercimeği ilave ederek sıcak su ve et suyunu da koyup kaynamaya bırakalım. (bulyon koyarsanız tuzu biraz azaltın).
  • Çorbamız 5 dakika kadar kaynadıktan sonra erişteyi ilave edelim 15 dakika daha kaynatıp pulbiberle, kalan naneyi ilave edip ocağı kapatalım.
  • Biraz dinlendikten sonra sıcak sıcak servis yapalım.

    Özellikle çocukların beslenmesi için lezzetli bir çorba mutlaka denemelisiniz.

    Afiyet olsun.

Lezzetine Bayılacağınız Süslü Krep Lazanya Tarifi

 

Lezzetine Bayılacağınız Süslü Krep Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

Krep için

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz

İç harcı

  • 300 gram kıyma
  • 1tane soğan
  • 6-7 tane mantar
  • 2 tane domates
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz ( isteğe göre)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Beşamel sosu

  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 2yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • Kaşar peyniri
  • Yeşil soğan dalları
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Kuru soğan
  • Domates 

    Lezzetine Bayılacağınız Süslü Krep Lazanya Tarifi Yapılışı 

  • Sıvı yağ kıymayı ve soğanı bir tavaya alalım kavurmaya başlayalım. Rengi dönünce daha sonra diğer malzemeleri ile edelim.
  • 3-4 daha kaçırdıktan sonra sonra üzerine baharat ve salçaları koyup kavuralım suyunu ilave edip kaynatıp kenara alalım.
  • Krep için.Yumurta ve şekeri karıştıralım üzerine diğer malzemeleri ilave edip karıştırıp gayet sıvı bir karışım elde edelim.
  • Yapılmayan bir tavaya 1 kepçe krep hamurdan koyup tavanın her yerine dağıtalım arkalı önlü pişirelim.
  • Kare borcama ilk olarak kenarlarındaki taşacak şekilde krepleri yerleştirelim.
  • Bir kaç tane ortasına da koyalım.
  • Beşamel sostan sürelim kıymalı harç kaşar koyalım.
  • İkinci kat içinde aynı işlemi uygulamalım üzerini kalan kreplerle kapatalım.
  • Yanlardan kalanları da üzerine koyalım.
  • Kalan beşamel sosu döküp sürelim.
  • Üzerine kaşar döküp 200 derecede pişirelim kaşar eriyince fırından alıp sebzeleri yerleştirelim ve kızarana kadar pişirelim

Sebzeli Kuşbaşı Etli Güveç Tarifi

 

Sebzeli Kuşbaşı Etli Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 350-400 gram kuşbaşı et
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 adet büyük boy patlıcan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber 

    Sebzeli Kuşbaşı Etli Güveç Tarifi Yapılışı

  • Kuşbaşı doğranmış etlerimizi düdüklü tencerede 20-25 dakika haşlayalım.
  • Bir tavaya haşlanan etleri alalım üzerine sıvı yağı ekleyerek kavuralım.
  • Yeterince kavurduktan sonra; yemeklik doğradığınız soğanları, biberleri ve sarımsakları ekleyip kavuralım.
  • Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra doğrayalım, aynı şekilde patates ve patlıcanı da küp küp doğradıktan sonra biberlerle birlikte kavurduğumuz etlerin üzerine ilave edelim.
  • Baharatları ekledikten sonra, bir su bardağı kadar sıcak su ekleyelim ve 3-5 dk kadar pişirelim.
  • İyice karıştırdıktan sonra, küçük güveç kaplarına boşaltalım. (benim 4 adet güveçim oldu).
  • Salçayı sıcak suda ezerek, sebzelerin üzerine gelecek kadar dökelim.
  • Güveçlerin üzerini yağlı kağıt ile kapatarak, fırın tepsisine yerleştirelim ve 190 derece fırında, yaklaşık yarım saat pişirelim.
  • Sıcak sıcak servis edelim. Deneyeceklere afiyet olsun 🤗.

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...