Efsane Lezzet Ispanaklı Kömbe Tarifi

 

Efsane Lezzet Ispanaklı Kömbe Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 2 su bardağı beyaz un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağına yakın su

Ara katlar için;

  • 1,5 su bardağı zeytinyağı

İç harç için;

  • 2 kg ıspanak
  • 1 büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Efsane Lezzet Ispanaklı Kömbe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için; malzemeleri yoğurma kabına alıp, hepsini karıştırın ve kulak memesi kıvamında bir hamur yapın üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirin. O arada iç harcı hazırlayın.
  • Sıvıyağı tencereye alın ince doğranmış soğanı içine atın ve kavurun. Pembeleşen soğana yıkanıp süzülmüş ıspanağı ilave edin.
  • Tuz, baharat ve salça da ekleyin ve karıştırın. Ispanak suyunu çekince altını kapatın.
  • Dinlenen hamuru tahtaya alın ve mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp 7 tane eşit beze yapın. Bir bezeyi oklava ile açıp yağlanmış tepsiye serin üzerine zeytinyağı sürün ve ikinci yufkayı açıp serin.
  • Üzerine ıspanaklı harcın yarısından biraz azını dökün. İki yufkada bir ıspanak olacak şekilde ayarlayın ve en üste de bir son bezeden yufkayı açıp serelim.
  • Hazır olan kömbeyi kesip üzerine zeytinyağı sürün ve önceden 180 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.

Elmalı Kek (İnanın Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi

 

Elmalı Kek (İnanın Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

Kek hamuru için

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Elmalı harcı için

  • 3 adet küp doğranmış orta boy elma
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın

Üzeri için

  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 2 yemek kaşığı(silme)hindistan cevizi
  • 200 ml lik su bardağı kullandım

    Elmalı Kek (İnanın Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle keki için, yumurta ve şekeri beyaz bir kıvam alana kadar iyice çırpalım.
  • İçine yoğurdu, sıvı yağ, ekleyelim, kuruları eleyerek ekleyelim.
  • Yağlanmış orta boy bir tepsiye kek harcını dökelim. Ben kare borcam kullandım.
  • Elmaların kabuklarını soyalım ortadan ikiye bölelim.
  • Sonra küçük küçük küp parçalar halinde doğrayalım.
  • Elmalara iki yemek kaşığı toz şeker ve tarçını ilave edelim iyice harmanlayalım.
  • Elmalı harcı kekik üzerine eşit yayalım.
  • Üzerine ufalanmış cevizleri serpiştirelim hindistan cevizini serpiştirelim.
  • 160 derece fırında içine çekene kadar pişirelim ortalama 35-40 dakika kontrol ederek pişirelim. İlk 15 dakika fırının kapağını hiç açmıyoruz. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Soslu Mantar (Et Yemeklerinin Mükemmel Yancısı) Tarifi

 

Soslu Mantar (Et Yemeklerinin Mükemmel Yancısı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram mantar
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 baş soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı sebze tozu
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Az tuz

Sosu için

  • 250 ml (1 su bardağı ) soğuk su
  • 1 silme yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1-2 damla limon suyu

    Soslu Mantar (Et Yemeklerinin Mükemmel Yancısı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir kapta sosun malzemelerini karıştırdım.
  • Güzelce ısıttığım tavaya az yağı aldım ve iri doğranmış mantarı yüksek ateşte kavurdum.
  • Mantarların rengi dönünce kapya biberi ilave edip biraz daha kavurdum.
  • Sonra soğanı ilave edip yine yüksek ateşte hafif kahverengi olana kadar kavurdum.
  • Tavanın altını kısıp ve sarımsakları ekledim.
  • Biraz çevirdim ve baharatları ilave ettim.
  • Az daha çevirdim ve suyunu ilave edip kapağını kapattım. Kısık ateşte mantar pişene kadar pişirdim. Afiyet olsun.

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek haşlanmış
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağını tavada kızdırıp yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun.
  • Salçaları da ekleyip devam kavurun, bulguru ve tereyağını ilave edip 5dk yakın birlikte kavurup 4 su bardağı kaynar su ekleyin.
  • 2 tur karıştırdıktan sonra tuzunu karabiberini ve haşlanmış mercimeği de ekleyip karıştırın.
  • Kapağını kapatıp 20dk yakın kısık ateşte pişirin .Afiyet olsun.

Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tarifi

 

Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg pırasa
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 tatlı kaşığı salça
  • 5-6 kaşık zeytinyağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Yoğurdu için:

  • 5 kaşık yoğurt ( katı yerinden )
  • 2 ince diş sarımsak
  • Tuz

Yağı için:

  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir miktar pul biber

    Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pırasaları yıkayıp ince ince doğrayalım. Tencereye sıvı yağı alıp yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip 3-4 dk soteleyelim.
  • Üzerine pırasaları ekleyip suyunu çektirene kadar karıştırarak pişirelim suyunu çekince salça ve baharatları ekleyip karıştırıp altını kapatalım.
  • Servis tabağına alalım yoğurdu için sarımsak ve tuzu ekleyip karıştırıp pırasanın üzerine yayalım.
  • Üzerinin yağı için tereyağ ve sıvı yağı küçük tavaya alıp eritelim.
  • İçerisine son olarak pul biberi ekleyip hafif yakıp yoğurdun üzerinde gezdirelim.

Özel Sosuyla Mangal Tadında Fırında Çöp Tavuk Şiş Ve Patates Tarifi

 

Özel Sosuyla Mangal Tadında Fırında Çöp Tavuk Şiş Ve Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tüm tavuk göğsü
  • 2 adet orta boy patates

Sos için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yeterince tuz,
  • 1 er çay kaşığı karabiber ,kırmızı toz biber, kekik isterseniz pul biber
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 10-12 adet çeri domates
  • Yeterince çöp şiş

    Özel Sosuyla Mangal Tadında Fırında Çöp Tavuk Şiş Ve Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etleri küp küp doğranır bir kaba koyulur.
  • Üzerine yoğurt ,sıvı yağ, rendelenmiş sarımsak, domates salçası, tuz ve baharatlar eklenir ve güzelce karıştıralım üzerini örtelim en az 1 saat dolapta bekletelim.
  • Fırın tepsimize fırın kağıtını serelim.
  • Çöp şişlerine sırası ile domates biber ve tavuk etlerini istediğiniz şekilde dizelim ve tepsiye yerleştirelim.
  • Geri kalan sosun içine 2 adet patatesi elma dilimi şeklinde doğrayarak sos ile karıştıralım ve tepsinin bir tarafına dizelim.
  • Hazırladığımız tavuk şişleri ve patatesin üzerini kapatmak için fırın kağıtımızı şekil alması için ıslatalım ve tepsimizin üzerini tamamen kapatalım.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirelim.
  • Fırınımızı açalım üzerindeki fırın kağıtını alalım ve fırınımızı 220 dereceye çıkaralım .
  • Üzeri biraz kızarınca çöp şişlerin alt kısmını çevirelim.
  • Her iki tarında kızarmasını sağlayalım arada fırınımızın kapağını tekrar açalım ve elimiz ile şişlerin alt taraflarını üste çevirerek iki tarafın da kızarmasını sağlayalım.
  • Pişen tavuk şişleri patatesler ile sıcak servis yapılmasını öneriyorum. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun❣️.

Yeşil Mercimekli Tel Şehriye Çorbası Tarifi

 

Yeşil Mercimekli Tel Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 çay bardağı haşlanmış mercimek
  • 1adet küçük kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 litre +1 su bardağı su

    Yeşil Mercimekli Tel Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru soğanı ,minik doğrayalım yağ ile birlikte kavuralım.
  • Salçaları ve pul biberi ekleyelim .
  • 1-2 dakika daha salçanın kokusu çıkana kadar kavurup ,suyunu ve nanesini ekleyelim.
  • Çorbanın suyu kaynayınca tel şehriye ve haşlanmış olan yeşil mercimeği ilave edelim .
  • Kaynayınca kısık ateşte 10 dakika pişirelim ocaktan alalım.
  • Tencerenin kapağını kapatıp 10-15 dakika dinlendirelim.
  • Mis gibi çorbamızı limon ve pul biber eşliğinde servis edelim. Afiyet olsun.

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...