Ezber Bozan Yumuşacık Tava Keki Tarifi

 

Ezber Bozan Yumuşacık Tava Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)

    Ezber Bozan Yumuşacık Tava Keki Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kek için çırpma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşana kadar çırpalım. Daha sonra süt, sıvı yağ ekleyelim.
  • Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek çırpalım.
  • Derin ve kalın tabanlı tavamızı tereyağı ile yağlayalım.
  • Hazırladığımız kek harcını yağladığımız tavaya dökelim ve tavamızı ocağa alalım. Ben 27cm çapında bir tava kullandım.
  • Üzerini bir mutfak bezi ile örterek kapağını kapatalım ve bezin sarkan kısımlarını kapağın üzerine doğru kapatalım.
  • Kısık ateşte kekimizi yaklaşık 1 saat kadar pişirelim. Pişirme süresi ocaktan ocağa değişiklik gösterebilir, kürdan testi ile pişip pişmediğinden emin olabilirsiniz.
  • Üzerinin sosu için hazır çikolata sosuna sütü ekleyerek koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  • Kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra uygun bir servis tabağına ters çevirerek çıkartalım.
  • Hazırladığımız çikolata sosunu kekin üzerine gezdirelim.
  • Üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Sebzeli Kuskus Pilavı Tarifi

 

Sebzeli Kuskus Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı kuskus
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biberi
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet havuç
  • 1 adet sarı biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber, kırmızı toz biber
  • 2,5 su bardağı su

    Sebzeli Kuskus Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sebzeleri küçük küpler halinde kesiyoruz.
  • Uygun bir tencereye sıvı yağ ile ocağa alınır.
  • Havuçlar içerisine alınır 2 dk sotelenir.
  • Soğanlar ve biberler eklenir 2 dk daha sotelenmeye devam edilir.
  • Sebzeler sararınca domatesler ilave edilir ve karıştırılır.
  • Tencerenin kapağını kapatarak 1-2 dk pişirilir.
  • Salça ve baharatlar eklenir karıştırılır ve kuskuslar ilave edilir.
  • Su ve tuz ilavesiyle tencerenin kapağı kapatılır ve kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir.
  • Ocaktan alınınca 10 dk kapağı kapalı olarak dinlendirilip servis edilir. Afiyet olsun ❤️.

Karamelize Soğan Mezesi Tarifi

 

Karamelize Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet küçük boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon

    Karamelize Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğanlarımızın kabuklarını soyalım ve dörder parçaya bölelim.
  • Ardından katmanlarını elimizle tek tek ayıralım.
  • Uygun bir tavaya zeytinyağını alalım ve soğanları ilave ederek kavuralım.
  • Soğanlarımız yumuşayama başladığında üzerine şekeri ekleyelim ve karamelize edelim.
  • Soğanlarımızın rengi dönünce 2-3 yemek kaşığı kadar su ekleyelim ve tavamızın kapağını kapatarak bir kaç dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen soğanlarımızı uygun bir kaseye alarak üzerine nar ekşisi, karabiber, pul biber, kimyon, kırmızı toz biber ve tuzu ilave ederek karıştıralım.
  • .Karamelize soğanlarımız servise hazır. Tercihe bağlı olarak süzme yoğurdun üzerinde servis edebilirsiniz.

Nefis Mısır Unlu Çorba Tarifi

 

Nefis Mısır Unlu Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 6 su bardağı sıcak su (Tavuk suyu da olabilir)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Nefis Mısır Unlu Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tencereye tereyağı alıp eritelim.
  • Üzerine mısır ununu ekleyerek kokusu çıkıncaya kadar ortalama 4 dk kavuralım.
  • Ardından yemeklik doğradığımız soğanı ekleyerek 1-2 dk kavurmaya devam edelim.
  • Sonrasında küp küp doğradığımız patates ve havucu ekleyerek 4 dk kadar kavuralım.
  • Artık suyunu ekleyebiliriz. Ben ilk aşamada 5,5 su bardağı sıcak su ekledim. Dilerseniz tavuk suyu da kullanabilirsiniz.
  • Suyu ekledikten sonra ocağı kısarak kısık ateşte 25 dk kadar pişirelim.
  • Sebzeler yumuşayınca blenderdan geçirebiliriz. Benim çorbamın 25 dk pişmesi yeterli oldu.
  • Blenderdan geçirdikten sonra kıvamına bakalım. Eğer koyu olursa bir miktar sıcak su ekleyerek birkaç dakika kaynatalım.

Tavuk Haşlama Tarifi

 

Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet tavuk but (Miktarı kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
  • 2 adet soğan
  • 5-6 adet patates
  • 4 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tane kara biber (Yoksa toz kara biber de olur )
  • 2 adet defne yaprağı
  • Tuz

Terbiyesi için;

  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un

    Tavuk Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etlerimizin derisini temizleyip, iki parçaya ayırıyoruz, uygun bir tencereye alıyoruz. Üzerini geçecek kadar su ilave edip bir taşım kaynatıp suyunu süzüp, ayırıyoruz.
  • Soğan, sarımsak, patates ve havucumuzu soyuyoruz uygun bir tencereye bir adet havuç rendeleyip ekliyoruz tereyağı ve zeytinyağı ekleyip 2-3 dakika kavuruyoruz.
  • Daha sonra soğanı bütün şekilde geri kalan havuçları doğrayıp sarımsakları ortadan ikiye bölüp ekliyoruz tekrar 3-4 dakika daha kavuruyoruz.
  • Haşlamış olduğumuz tavuk etlerini ekleyip ayırdığımız tavuk suyunu ilave ediyoruz, tavuk suyu yeterli olmazsa üzerine tekrar su ilave edebilirsiniz tane kara biber ve defne yaprağını ekleyip tencerenin kapağı kapalı yarım saat pişiriyoruz.
  • Daha sonra patatesleri ve tuz ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Terbiyesi için yarım limon suyu ve unu bir kaseye alıyoruz yarım çay bardağı su ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • 2 kepçe çorbanın suyundan da ilave ederek terbiyemizi karıştırıp, yemeğimize ilave edip karıştırıyoruz 1-2 dakika daha pişirip, ocaktan alıyoruz üzerine maydanoz serpip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun 🤗💕

Tarçınlı Rulo (Cinnamon Rolls) Tarifi

 

Tarçınlı Rulo (Cinnamon Rolls) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 paket Dr. Oetker Instant Kuru Hamur Mayası
  • Yarım su bardağı ılık su (100 ml)
  • Yarım su bardağı ılık süt (100 ml)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (62,5 ml)
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

İçi için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı tarçın
  • 1,5 çay bardağı esmer şeker

Üzeri için;

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket labne peyniri (100 gr)


  • Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için uygun bir yoğurma kabına elenmiş unu alalım, üzerine mayayı ilave ederek karıştırarak ortasını çukurlaştıralım.
  • Açtığımız çukura süt, sıvı yağ, su, yumurta, şeker ve tuzu ekleyerek güzelce yoğuralım. Hafif ele yapışan yumuşak kıvamda bir hamur elde etmiş olacağız.
  • Hamurumuz toparlandıktan sonra üzerini streçleyelim ve temiz bir bez örterek 30 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Mayası gelen hamurumuzu tezgaha alalım ve yoğuralım.
  • Daha sonra tezgahı unlayalım ve hamurumuzu merdane yardımı ile dikdörtgen şeklinde açalım.
  • İç harcı için uygun bir tencereye tereyağını alarak eritelim.
  • Ardından üzerine esmer şeker ve tarçını ilave ederek karıştıralım ve kıvam aldıktan sonra ocaktan alalım.
  • İç harcımızdan açtığımız hamurun üzerine her yerine gelecek şekilde yayalım.
  • Daha sonra hamurumuzu uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde saralım.
  • Rulomuzu yaklaşık 2 parmak genişliğinde dilimleyelim ve pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye alalım. 10-15 dakika daha mayasının gelmesi için bekletelim.
  • Sürenin sonunda tarçınlı rulolarımızı 175°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Üzerinin sosu için karıştırma kabına labne peyniri, tereyağı, pudra şekeri ve vanilyayı ilave ederek mikser ile çırpalım. Bu aşamada malzemelerin oda ısısında olmasına dikkat edelim.
  • Hazırladığımız krema kıvamındaki sosumuzu pişen ve ilk sıcaklığı çıkan çöreklerimizin üzerine gezdirelim ve spratula ile yaydıralım.
  • Sosunu çeken nefis tarçınlı rulolarımız servise  hazır. Afiyet olsun!

Yoğurt Çorbası Tavuk Suyuyla Muhteşem Lezzet Tarifi

 

Yoğurt Çorbası Tavuk Suyuyla Muhteşem Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt (Koyu tarafından )
  • 2 yemek kaşığı dolusu un (Tepeleme )
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 su bardağı (Tavuk Suyu)
  • Tuz

Üzerine :

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tozbiber
  • 1 çay kaşığı nane

    Yoğurt Çorbası Tavuk Suyuyla Muhteşem Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağı alıp üzerine unu ekleyerek kısık ateşte unun kokusu çıkıncaya kadar üç dört dakika kavurun.
  • Un kavrulurken bir kasenin içinde yoğurdu çırpın, tavuk suyunu yavaş yavaş ilave edin, pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırın.
  • Unun üzerine yoğurtlu tavuk suyunu dökün ve kaşığı hiç bırakmadan karıştıra karıştıra pişirin.
  • Koyulaşmaya başlayınca damak tadınıza göre tuzunu atıp birkaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
  • Küçük bir tavada tereyağını eritin, tozbiber ve nanesini ekleyerek biraz kavurun, sonrasında bu sosu çorbanın içine karıştırın. Ve artık çorbanız hazırdır.
  • Yoğurdun kendine has tadıyla hafif ekşimsi bu lezzetli çorbaya limon suyu ilave etmenize gerek kalmıyor, afiyetler olsun.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...