En Pratik 5 Nefis Meze Tarifi

 

En Pratik 5 Nefis Meze Tarifi İçin Malzemeler

PRATİK EZME;

  • 3 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

AMERİKAN SALATA;

  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı tuz

KÖZ PATLICAN BİBER MEZESİ;

  • 500 gr közlenmiş patlıcan
  • 3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz (içine)
  • 1 çay kaşığı tuz (soğanları ovmak için)

TURP MEZESİ;

  • 4-5 adet orta boy kırmızı turp
  • 1 adet limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı tuz

KARAMELİZE SOĞAN MEZESİ;

  • 5-6 adet küçük boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon

    En Pratik 5 Nefis Meze Tarifi Nasıl Yapılır?  Pratik Ezme:

    1. Öncelikle dörde böldüğümüz soğanı rondoya alalım.
    2. Üzerine yıkayıp doğradığımız  kırmızı biber,  yeşil biber ve  sarımsağı ekleyerek rondoyu çalıştıralım.
    3. Ardından doğradığımız domatesi de ilave ederek rondoyu tekrar çalıştıralım. Birkaç saniye çalıştırmanız yeterli olacaktır.
    4. Rondodaki tüm karışımı bir süzgece alarak suyunun süzülmesini sağlayalım.
    5. 10-15 dakika suyunun süzülmesini bekledikten sonra tüm malzemeyi bir karıştırma kabına alalım.
    6. Üzerine  biber salçası, domates salçası,  kıyılmış maydanoz,  kuru nane,  pul biber, sumak, tuz,
    7.  nar ekşisi ve  zeytinyağını ekleyerek karıştıralım.
    8. Güzelce karıştırdığımız ezmemiz servise hazır. Maydanoz ve limon dilimleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Bu Poğaçalar Vazgeçilmeziniz Olacak Tarifi

 

Bu Poğaçalar Vazgeçilmeziniz Olacak Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 paket toz maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı nişasta
  • Aldığı kadar un(ben 4.5su bardağı kullandım)

İçine koymak için;

  • Sucuk (Siz dilediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz)

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

    Bu Poğaçalar Vazgeçilmeziniz Olacak Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için derin bir kabın içine ılık sütü, şekeri ve mayayı ekleyip karıştırdım.
  • Diğer malzemeleri de ekledikten sonra unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan ama oldukça yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurdum.
  • Hamurun üzerini kapatıp 40dakika kadar mayalanmaya bıraktım.
  • Mayalanan hamuru tezgaha alıp biraz yoğurduktan sonra mandalina büyüklüğünde bezelere ayırdım.
  • Her bezeyi elimle biraz açıp sucuk koyduktan sonra kapatıp yuvarladım.
  • Poğaçalarımı fırın tepsisine dizdim.
  • Bütün hamur bittikten sonra fırını 15dakika tepsi mayası için beklettim.
  • Daha sonra uzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik attım.
  • En son susam serperek 180 derecelik fırında pişirdim.
  • Afiyet olsun.

Fırında Tavuklu Biber Dolması Tarifi

 

Fırında Tavuklu Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo dolmalık biber

İçi için ;

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 3 adet patates
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Tuz

Kızartmak için ;

  • Yeterince sıvı yağ

Sosu için ;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su

    Fırında Tavuklu Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri küçük küp halinde doğrayıp kızartarak havlu kağıt serili bir tabağa alıp fazla yağını süzdürüyoruz.
  • Dolmalık biberleri ayıklayıp yıkayarak aynı şekilde fazla kızartmadan sotelercesine kızartıp havlu kağıt serili tabağa alıyoruz. (fırında pişeceği için çok fazla kızartmıyoruz. )
  • Tavuk göğsünü minik küp şeklinde doğrayıp kızdırdığımız yağın içine alarak suyunu salıp çekene kadar soteliyoruz.
  • Kırmızı ve yeşil biberi küçük doğrayarak sotelediğimiz ete baharatlarıyla ilave edip birkaç dakika pişiriyoruz.
  • Patatesleri ekleyip karıştırarak dolmalık biberlerin içine harcı yerleştirip biberlerin kapaklarını kapatıyoruz.
  • Fırın tepsisine dizerek suyla salçayı çözdürüp üzerine gezdiriyoruz.
  • 175 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Servise hazır. 

Limon Kremalı Tavuklu Makarna Tarifi

 

Limon Kremalı Tavuklu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 parça kemiksiz derisiz tavuk eti
  • 1 paket makarna

Tavuğu bulamak için;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kekik
  • Tuz

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Diğer malzemeler;

  • 1 paket krema
  • Yarım çay bardağı sut
  • Yarım limon suyu
  • Yarım limon rendesi
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Dereotu

    Limon Kremalı Tavuklu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Makarna için; tencereye su ve tuz ekleyip, kaynadıktan sonra makarnamı haşlanmaya bıraktım. (10 dakika).
  • Diğer yandan tavuklar için tavaya yağ ekleyip una buladığım tavukları kızartmaya başladım.
  • Tavukların iki tarafı kızardıktan sonra limon suyu, limon kabuğu rendesi ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip 2-3 dakika tavayı sallayarak soteleme işlemi uyguladım.
  • Ardından krema, süt ve 2-3 dal dereotu ekleyip 3-4 dakika kıvam alana kadar pişirdim. Daha sonra süzüp hafif soğuk sudan geçirdiğim makarnayı borcama döküp, üzerlerine tavukları dizdim.
  • Kalan sosuda makarnanın her yerine gelecek şekilde döktüm. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip ince kesilmiş limon ve biraz dereotu ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis ettim. Afiyet olsun.

Mantar Sote Tarifi

 

Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kültür mantarı
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 baş kuru soğan
  • 6-7 tane çeri domates
  • 1 çay kaşığı mantar baharatı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) kahve fincanı zeytinyağı

    Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sebzeleri yıkayıp iri iri doğruyoruz.
  • Tavada zeytinyağında önce soğan ve biberleri kavuruyoruz.
  • Sonra mantarları ilave ediyoruz.
  • Biraz kavrulunca domatesleri ilave ediyoruz.
  • Az daha kavrulunca baharat ve tuzu ilave edip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Turşu Tadında Mor Lahana Salatası

 

Turşu Tadında Mor Lahana Salatası Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • Orta boy yarım mor lahana
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

    Turşu Tadında Mor Lahana Salatası Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle mor lahanayı bıçak yardımı ile ince ince doğrayalım ve uygun bir kap içerisine alalım. Dilerseniz bu aşamada sebze soyacağı da kullanabilirsiniz.
  • Üzerine tuz ve sirkeyi dökerek  2-3 dakika ovarak diriliğini kaybedinceye kadar yumuşatalım.
  • Ardından dereotunu ve maydanozu ince ince kıyalım.
  • Yumuşayan mor lahanamıza doğradığımız maydanoz ve dereotunu ekleyelim.
  • Limon suyu, nar ekşisi ve zeytinyağını ilave ederek karıştıralım.
  • 10 dakikada hazırlayabileceğiniz turşu tadında mor lahana salatamız servise hazır. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.

Mercimek Çorbası Tarifi

 

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 6 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Üzerine sos için;

  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber 

    Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 6subardağı suyu tencereye alalım. Yıkadığımız 1 su bardağı mercimeği koyup, kapağını biraz aralıklı kapatıp, 20 dakika kadar pişirelim.
  • O pişerken tavaya yağları alıp eritelim unu ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
  • Mercimekler yumuşayınca kavurduğumuz unu 1 su bardağı sıcak su ekleyip, karıştırarak çorbaya ekleyip blendırdan geçirelim. Çorbamız hazır.
  • Eğer kıvamı çinkoyu olursa biraz kaynar su ekleyelim.
  • Üzerine sos için; 6 kaşık zeytinyağı kızdırıp, kırmızı tozbiberi ekleyip, bir iki tur çevirelim. Çorbayı servis ederken üzerine gezdirelim.

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...