Meyveli Lokum Şekerleme Tarifi

 

Meyveli Lokum Şekerleme Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı vişne suyu (200 ml)
  • Yarım su bardağı şeker (90 gram)
  • Yarım su bardağı nişasta (buğday ya da mısır) (60 gram)

Dışını bulamak için;

  • Yarım çay bardağı kadar şeker

    Meyveli Lokum Şekerleme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir sos tenceresine 1 su bardağı vişne suyunu alalım.Farklı meyve sularıyla da hazırlayabilirsiniz.
  • İçerisine şeker ve nişastayı ekleyip tamamen homojen oluncaya kadar karıştıralım.
  • Ardından ocağa alalım ve ocağımız orta ateşteyken sürekli karıştırarak pişirelim.Kısa sürede kıvam alacaktır.
  • Kıvam alıp kaynamaya başlayınca ocağı kısalım ve sürekli karıştırarak 15 dakika boyunca pişirelim.
  • Bu süre boyunca içindeki su miktarı azalıp güzel bir kıvam alacaktır.
  • Ardından şekil verme işlemine geçebiliriz.
  • Dilerseniz sıkma torbasına alarak şekil verebilirsiniz.
  • Ben bir kısmına sıkma torbasıyla bir kısmına da kaşıkla şekil verdim.
  • Kaşıkla şekil verirken ara ara kaşığı ıslatmanız gerekir.
  • Kaşıkla parça kopardıktan sonra elinizle yuvarlayarak uzun bir form oluşturabilirsiniz.
  • Şekil verdiğiniz lokumları yağlı kağıt üzerine almanızı öneririm.
  • Şekil verme işlemi bitince 20-30 dk kadar dinlendirelim, ardından lokumları toz şekere bulayalım.
  • Lokum şekerlemelerimiz hazır🤌 çocuklara hazır şekerlerden almak yerine bu tarifi deneyebilirsiniz✅ çok beğeneceğinizi düşünüyorum💯 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😊.

Fırınsız Tavuk Tandır (Fırını Unutturan Tarif) Tarifi

 

Fırınsız Tavuk Tandır (Fırını Unutturan Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet tavuk kalça (bütün tavuk da olabilir)
  • 1 adet soğan

Sosu için:

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı toz kekik
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 3 dal maydanoz sapı

    Fırınsız Tavuk Tandır (Fırını Unutturan Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk işimiz tavuğu yıkayıp süzmek. Onlar süzülürken biz yukarıda verilen malzemeler ile sosu hazırlayalım.
  • Hazırlanmış sosa tavuk kalçalarını resimdeki gibi beşer dakika sosun içine alalım ve her yerine bulanmasını sağlayalım.
  • En az 28-30 cm lik kapaklı tencereye yağlı kağıt serelim, tavukları dipdibe içine yerleştirelim.
  • Soyulup dörde bölünmüş soğanı aralarına yerleştirelim.
  • Kalan sosu da üzerlerine gezdirip başka bir yağlı kağıt ile sıkı sıkı kapatalım.
  • Son olarak tencerenin kapağını da kapatarak en az bir saat dinlenmeye bırakalım. 😴 dinlenme bitince ocağa alıp kısık ateşte 35 dakika pişirelim.
  • Kapağı açarak üstteki yağlı kağıdı alalım ve tavukları çevirelim.
  • Bu şekilde üstü açık olarak 25 dakika veya daha çok kızarmış seviyorsanız kontrollü çevirerek yarım saat daha pişirelim.
  • Artık servise hazır. Dilediğiniz gibi süsleyerek, yanına pilavla, salatayla veya patates ile sunum yapabilirsiniz. Ben pilav yemediğim için sade resimledim kendisini☺️.
  • Afiyet olsun 🙏🌼.

Turp Mezesi Tarifi

 

Turp Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane turp

Sosu

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 limon

    Turp Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Turpları yıkıyoruz.
  • Ardından ince ince dilimliyoruz.
  • Sosumuzu hazırlayalım.
  • Limonu sıkıp kaseye alalım.
  • Üzerine zeytinyağı nar ekşisini sumak.
  • Pul biberi isot ve tuzu ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Daha sonra turplarımızı sosumuzun içine alıp güzelce bir karıştırıyoruz.
  • Ardından servis tabağına alıp kalan sosumuz da üzerine döküp servis ediyoruz afiyet olsun 

Şifalı Kuru Soğan Çorbası Tarifi

 

Şifalı Kuru Soğan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 parça kuru domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet kurutulmuş acı süs biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 5 su bardağı tavuk suyu

    Şifalı Kuru Soğan Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye tereyağını alıp eritin ve üzerine yarım ay şeklinde doğranmış kuru soğanı ilave ederek soğanlar hafifçe yumuşayıncaya kadar kavurun.
  • Kuru domatesleri ve acı biberleri küçük küçük doğrayın sarımsakları kıyın.
  • Soğanın üzerine iki kaşık unu ekleyerek karıştırın ve iki dakika kadar daha kavurun.
  • Kuru domates acı biber ve sarımsakları ilave edin hepsini bir dakika daha çevirin.
  • Tavuk suyunu içine dökün karıştıra karıştıra pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca ocağı çok az kısın 10 dakika daha kaynatın.
  • En son tel şehriyeyi ekleyin sadece bir iki dakika kadar pişirin, nefis çorbamız hazırdır.
  • Sevenler içine karabiber ekleyebilir, üzerine limon sıkarak yiyebilir. Afiyetler şifalar olsun.

Ispanaklı Fırın Patates Tarifi

 

Ispanaklı Fırın Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 500 gram ıspanak
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 paket krema
  • 2 diş sarımsak
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Birer çay kaşığı muskat tozu, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber

Kabın yapışmasını önlemek için:

  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un

    Ispanaklı Fırın Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağını yapışmaz bir tavada iyice ısıtın.
  • Küp doğradığınız soğanları solana dek kavurun.
  • İnce ince küçük parçalar halinde doğradığınız patatesleri ekleyin ve ara ara karıştırarak renk değiştirip hafif kızarana dek kavurun.
  • Kıydığınız ıspanağı, rendelediğiniz sarımsağı, baharatları ve kremayı ekleyin ve karıştırın.
  • Altını kısın, ağzını kapatın ve patatesler pişene kadar yine ara ara karıştırın.
  • Tereyağını ekleyin, yağ eriyince karıştırıp altını söndürün.
  • 28×20 ebatlarında fırın kabını tereyağı ile yağlayın.
  • Harcın yapışmaması için kabı unlayın.
  • Kabı sallayarak unun her yere yayılmasını sağlayın, fazlasını dökün.
  • Hazırladığınız harcı kaba eşit şekilde yayın.
  • Önce rendelediğiniz kaşar peynirini ardından pul biberi harcın üzerine serpin.
  • 180° önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip kızarıncaya dek pişirin.
  • Dilimleyerek servis yapın.
  • Afiyet olsun. 😊

Efsane Pastane Tuzlusu (Garanti Tarif) Tarifi

 

Efsane Pastane Tuzlusu (Garanti Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin (oda ısısında)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 silme çay kaşığı instant maya
  • 1 tam yumurta
  • 1 buçuk çorba kaşığı nişasta
  • 1 buçuk tatlı kaşığı şeker
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 4 çorba kaşığı soğuk su
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 3 su bardağı un (kontrollü 3 çorba kaşığı ilave )

    Efsane Pastane Tuzlusu (Garanti Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un, nişasta, kabartma tozu ve hariç tüm malzemeler yoğurma kabına alınır.
  • Tamamen birbirine karışana kadar karıştırılır.
  • Sonrasında un kabartma tozu ve nişasta elenerek eklenir.
  • Hamur pürüzsüz olana kadar yoğrulur.
  • Ele yapışmayan hale geldiğinde şekil vermeye başlanır.
  • Tezgahta ince şeritler halinde yuvarlanır istenilen şekil verilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür isteğe bağlı susak ve çörek otu serpilir.
  • 180 önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında kızarana kadar ortalama 15-20 dk pişirilir. Afiyet olsun.

Ispanaklı Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Ispanaklı Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 10 adet ıspanak yaprağ ı+ sıvı yağı ile püre haline getirilecek
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 3,5-4 su bardağı un

Bulamak için

  • Nişasta veya pudra şekeri

    Ispanaklı Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şeker ile yumurta iyice çırptıktan sonra diğer malzemeler ilave edilir.
  • Rondodan geçirilip püre haline gelmiş ıspanaklar eklenir iyice yoğurulur.
  • Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp nişastaya bulanır.
  • Sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • 180°fırında 15-20 dk kadar pişirilir 

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...