Arpa Şehriyeli Brokoli Corbası Tarifi

 

Arpa Şehriyeli Brokoli Corbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram brokoli
  • 200 ml krema
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet küçük boy patates
  • 1 adet havuç
  • 80 gram rende kaşar peynir
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yeteri kadar sıcak su

    Arpa Şehriyeli Brokoli Corbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kuru soğanı yemeklik doğrayalım uygun bir tencereye alalım sıvı yağ ilave edelim kavuralım.
  • Ardından havuç patatesleri yemeklik doğrayıp ilave edelim kavurmaya devam edelim.
  • Ardından brokoliyi de küçük parçalar halinde keselim soğan patates havucların üzerine tuz karabiber ilave edip bir su bardağı sıcak su dökelim tencerenin kapağını kapatalım 5 dakika pişirelim.
  • 5 dakika sonra bütün malzemeleri bir blenderla püre haline getirelim.
  • Püre haline getirdiğimiz çorbanın üzerine bir çay bardağı arpa şehriye kremayı ilave edelim ve üzerini kapatacak kadar sıcak su ilave edip 25 dakika pişirelim.
  • Pişmis olan çorbayı servis tabağına alalım.
  • Üzerine rende kasar ilave edelim servis edelim, yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun yorumlarınızı ve beğenilerinizi beklerim.

Baykuş Kurabiye Tarifi

 

Baykuş Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yumuşamış margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz halinde çekilmiş fındık
  • 5 – 6 su bardağı un

Üzeri için :

  • Damla çikolata
  • Kaju yada badem
  • Reçel yada bal (yapıştırmak için)

    Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Un serptiğiniz tezgahta hamuru merdane ile yarım cm kalınlığında açın.
  • Baykuşun gövdesi için su bardağının ağzıyla yuvarlaklar çıkarın.
  • Çıkardığınız yuvarlak daireleri çay bardağı ile yarım ay şeklinde kesin.
  • Çıkardığınız yarım ay şeklindeki hamuru ikiye bölün ve minik yuvarlaklardan gözler yapın. Gözlerin altına bal sürerek hamurun üzerine koyun.
  • Gözlerin üzerine damla çikolata batırın.
  • İki gözün altına kajuyu bala batırıp koyun burnu olucak.
  • Çatal ile kajunun alt tarafındaki boşluğa bastırıp iz yapın ve ayaklarını oluşturun.
  • Baykuşun kenarlarına çay bardağını bastırıp iz yapın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
  • Beyaz kalması lazım pişerken.
  • Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakın.Soğuyunca servise hazır.Şifa olsun.
  • Not: kurabiyeleri yaparken çöp şiş sokun.Fırın tepsisine koyup o şekilde pişirin.
  • Fırından çıkarın ve iyice soğuyunca küçük poşetlere koyup kurdela veya iple bağlayın.
  • Üzerine stekırlar yapıştırın.Çocukların özel gün kutlamalarında yapılabilir.

Deniz Börülcesi Mezesi Tarifi

 

Deniz Börülcesi Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram deniz börülcesi (temizlenmiş)
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu

Süslemek için

  • Domates

    Deniz Börülcesi Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş börülceyi güzelce yıkayıp süzgece alalım.
  • Ayrı bir kapta zeytinyağ rendelenmiş sarımsak ve limon suyunu karıştıralım.
  • Suyu süzülen börülceleri hazırladığımız sosla karıştıralım.
  • Üzerine küçük küçük doğradığımız domatesleri dizelim.
  • Ben börülceyi konserve börülce olarak kullandım.

Orijinal Kalburabastı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 fiske tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (Yoğuracağımız hamur çok az sert kıvamda olmalıdır)

Şerbet için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

    Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için; şeker ve suyu kaynatalım. İçine 1-2 damla limon suyunu ekleyip 20 dk kaynatalım. Kenarda soğumaya bırakalım.
  • Hamur için tüm malzemeleri karıştıralım. Unu yavaş yavaş ekleyip biraz sert bir hamur elde edelim. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verelim.
  • 160 derece önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim. İlk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbetle buluşturduğumuz tatlıları 1-2 saat dinlendirelim. Servise hazır. Afiyet olsun 🤤
  • Not📌:Orijinal tarifte ceviz konmuyormuş yine de siz tercih edebilirsiniz.

Çok Az Kişinin Bildiği Mütebbel Mezesi Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tane közlenmiş patlıcan
  • 2 tane közlenmiş yeşil biber
  • 3 tane ceviz
  • 2-3 damla limon suyu

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı kavrulmuş yer fıstığı

    Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları ve biberleri közlüyoruz. Patlıcanları ve biberleri kabuklarından ayırıp çok küçük doğruyoruz.
  • Tavaya sıvı yağ ekliyoruz, küçük doğradığımız sarımsağı ve cevizi de ekliyoruz. Hafif kavrulunca küçük küçük doğradığımız patlıcan ve yeşil biberleri ekleyip 2-3 dakika çeviriyoruz. Ocağı kapatıp 2-3 damla limon suyu ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz.
  • Üzerine kavrulmuş yer fıstıklarımızı serpip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Magnolia Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker (200ml)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu krema 200 mlSüslemek için;
    • 1 paket bebe bisküvisi
    • Çilek 250 gr

      Nasıl Yapılır?

    • Süt, şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını.
    • Bir tencerede karıştırın. Ocağa alıp orta ateşte karıştırarak koyu kıvam alana kadar pişirin.
    • Kıvam aldığında ocaktan alıp içine vanilya ilave edip karıştırın. Biraz ılık olunca 1 paket kremayı muhallebinin içine ilave edilip mikserle 2-3 dakika çırpın.
    • Bisküvileri robottan geçirin, çilekleri dilimleyin.
    • Magnoliayı kuplara bölüp istediğiniz gibi sırayla bisküvi ve meyvelerini ekleyip üzerlerini süsleyebilirsiniz.
    • Dolapta 1/2 saat dinlendirdikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.

İç Pilavlı Tavuk Dolması Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 1 tatlı kaşığı un (poşeti unlamak için)
  • 2-3 adet defne yaprağı
  • Limon dilimleri

Sosu için:

  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

Pilavı için:

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • 2 su bardağı sıcak su (400 ml)
  • 1 ça bardağı sıcak su (sonradan pirince ekleniyor)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber

Garnitür olarak:

  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • Arpacık soğan

    Nasıl Yapılır?

  • İç pilavlı tavuk dolmamızın pilavı için uygun bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak tereyağının erimesini sağlayalım.
  • Üzerine 20 dakika kadar ılık suda bekletip yıkadığımız pirinçlerimizi ekleyelim ve karıştırarak 2-3 dakika kadar kavuralım.
  • Ardından üzerine kuş üzümü ve dolmalık fıstığı ilave edelim. 1-2 defa karıştırarak kavuralım.
  • Tuz ve sıcak suyu ekleyerek karıştıralım. Tencerenin kapağını kapatarak kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Suyunu çeken pilavın altını kapatalım. Üzerine tarçın ve karabiber ekleyerek karıştıralım.
  • Tavuğumuzu yıkayarak kağıt havlu ile kurulayalım.
  • Hazırladığımız iç pilavı çok fazla bastırmadan tavuğumuzun içerisine dolduralım.
  • Tavuğun butlarının pişerken açılmaması için iple bağlayalım.
  • Sosu için uygun bir kapta salçayı, yoğurdu, sıvı yağı, tuzu ve kırmızı toz biberi karıştıralım.
  • Hazırladığımız sosu fırça yardımı ile tavuğun her yerine sürelim. Kanatlarını, pişerken açılmaması için kürdan ile sabitleyelim.
  • Fırın torbasının içerisine unu alalım. Torbayı çevirerek unun her yerine gelmesini sağlayalım.
  • Tavuğumuzu fırın torbasına yerleştirelim. Yanına garnitür olarak arpacık soğan, kabuğu soyulup doğranmış patates, havuç, defne yaprağı ve ince kesilmiş limon dilimlerini ekleyelim.
  • Poşetin ağzını kapatalım. Üzerine kürdanla delikler açalım.
  • Tavuğumuzu önceden ısıtılmış 190°C fırında yaklaşık 60 dakika pişmeye bırakalım.
  • Tencerede kalan pilava tekrar sıcak su ekleyelim ve pişirmeye devam edelim.
  • Sürenin sonunda fırından tavuğu alalım. Üzerini açarak tekrar fanlı ayarda 10 dakika daha pişmeye bırakalım.
  • Pişen tavuğumuz servise hazır. Pirinç pilavının üzerine yerleştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!



Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...