Pasta Tadında Kremalı Havuçlu Kek Tarifi

 

Pasta Tadında Kremalı Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet orta boy rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için

  • 1 litre süt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket toz krem santi
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz

    Pasta Tadında Kremalı Havuçlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 3 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri beyazlayana kadar önce düşük ayarda daha sonra yüksek ayarda çırpalım.
  • Daha sonra yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Karışıma un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını ekleyip karışımı söndürmeden karıştıralım.
  • Havuç ve cevizi ekleyip tekrar karıştıralım.
  • Karışımı kek kalıbına dökelim ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında 30-40 dk pişirelim ve soğutalım.
  • Bu arada kremasını hazırlayalım 1 litre süt içine şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını ekleyip karıştıralım.
  • Ocağa alalım ve kıvam alana kadar pişirelim kıvam aldıktan sonra ocağı kapatalım ve tereyağı ile vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  • Kremayı soğuması için başka bir kaba alalım ve üzerini kabuk tutmaması için streç film ile kapatıp soğutalım.
  • Krema soğuduktan sonra toz krem şanti ekleyip mikser ile pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım.
  • Keki ortadan ikiye bölelim arasına ve üzerine eşit olacak şekilde kremayı dökelim.
  • İri kıyılmış ceviz ile üzerini süsleyelim ve 4-5 saat kadar buzdolabında bekletip servis edelim.

Simit Poğaça Tarifi

 

Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Arasına;

  • Dilimlenmiş kaşar peyniri

Üzerine;

  • 1 /2 çay bardağı pekmez
  • 1//2 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı susam

    Simit Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına süt, su, şeker, tuz ve mayayı ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra üzerine sıvı yağ ve azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Hamurun üzerini örtüp 2 katı olana kadar mayalanmasını bekliyoruz.
  • Sonra küçük bezeler hazırlıyoruz. İster merdane yardımıyla isterseniz de elinizle hamuru açarak arasına kaşar peyniri koyup kenarlarını kapatarak sarıyoruz.
  • Önce pekmezli su karışımına daha sonra susama bulayarak tepsiye diziyoruz. 10-15 dk tepsi mayası olana kadar bekliyoruz.
  • 180 derecede ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Köz Biberli Ve Köz Domatesli Makarna Tarifi

 

Köz Biberli Ve Köz Domatesli Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna (Spagetti)
  • 3-4 adet kırmızı kapya biber
  • 7-8 adet domates (Küçük)
  • 8-10 adet arpacık soğanı ( 2 adet mor soğan)
  • 5-6 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Fesleğen
  • Çeyrek çay bardağı süt veya 1 -2 yemek kaşığı krema

    Köz Biberli Ve Köz Domatesli Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bütün sebzeleri hazırlayalım,kabukları soyalım ve yıkayalım.
  • Domatesleri boyutuna göre 2 veya 4 bölelim,biberleri de çekirdekleri temizleyip uygun bir boyutta keselim,soğan ve sarımsakları soyalım.
  • Üzerine zeytinyağı gezdirip ,baharatları ilave edip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim.
  • Bu arada makarnayı haşlayıp,süzgeçten geçirip hazırda bulundurun.
  • Sebzeleri süre sonunda fırından çıkartıp blender içine yerleştirip ,tepside kalan suyu de ilave edin,çeyrek çay bardağı süt veya 1-2 yemek kaşığı krema hepsini çekelim.
  • Diğer tarafta tencereye az sıvı yağ ilave edip makarnayı sosla buluşturalım.
  • 1-2 dakika çevirdikleri sonra altını kapatıp 5 dk dinlendirin. Makarna servise hazır.

İki Renkli Salata Tarifi

 

İki Renkli Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy pancar
  • 6 adet orta boy havuç
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için ;

  • 5-6 kaşık sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kırmızıbiber
  • 5 adet iri kıyılmış ceviz

    İki Renkli Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pancarları yıkayıp kabuklarıyla beraber düdüklü tencerede haşlayalım. Kabuklarını soymayın çok renk kaybediyor o şekilde.
  • Pancarlar haşlanırken yıkayıp soyulmuş havuçları rendeleyelim ve sıvı yağ eklediğimiz tavada rengi dönene kadar soteleyelim.
  • Haşlanan pancarları kabuklarını soyup rendeleyelim.
  • Havuç ve pancarlar soğurken, yoğurduğumuzun içine tuz ve rendelenmiş sarımsak ekleyip karıştıralım.
  • Yoğurdun bir kısmını pancarlar bir kısmını havuçlara ilave edip karıştıralım.
  • Servis kaselerimizin altına pancar üstüne havuç ekleyelim.
  • Üzeri için sıvı yağımızı bir tavada ısıtıp içerisine kırmızıbiber ve cevizi ekleyip hafif kızdıralım.
  • Son olarak salataların üzerlerine cevizli karışımı pay edip servis edelim.
  • Afiyet olsun.

Püreli Ve Mantarlı Tavuk Sote (Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi

 

Püreli Ve Mantarlı Tavuk Sote (Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 900 gram kemiksiz tavuk eti
  • 1 adet soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 400 gram mantar
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • 1’er çay kaşığı karabiber ve kırmızı toz biber
  • 1’er tatlı kaşığı kekik ve tuz

Püre için:

  • 4-5 adet iri patates (1 kg civarı)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • Taze kaşar rendesi

    Püreli Ve Mantarlı Tavuk Sote (Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesleri soyup irice doğrayın ve bol suda haşlayın.
  • Soğanı, biberleri ve mantarları küp doğrayın.
  • Geniş bir tavaya zeytinyağını alın.
  • Soğanı rengi değişene kadar kavurun.
  • Tavuk etini ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Mantarları ekleyin, karıştırın ve kapğını kapatıp 5-6 dk. Boyunca pişirin.
  • Biberleri, salçaları ve baharatları ekleyip salçalar iyice eriyene kadar pişirin.
  • Suyu ekleyin, karıştırın ve kapağını kapatarak.
  • Kısık ateşe alın.
  • Etler tamamen pişince ocağın altını söndürün.
  • Pürenin yapılışı:📍Bir kaba haşladığınız patatesleri alın.
  • Sütü ve tereyağını ekleyin ve ezici aletle tamamen pürüzsüzleşinceye kadar ezin.
  • Tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın.
  • Püreyi ısıya dayanıklı bir kaba dökün ve güzelce yayın.
  • Pişirdiğiniz soteyi onun üzerine yayın.
  • Üzerine kaşar peyniri serpin.
  • 200° fırında kaşarlar eriyip kızarıncaya dek pişirin. Afiyet olsun. ✌

Nefis Mercimek Çorbası Tarifi

 

Nefis Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • ️1 su bardak kırmızı mercimek (200 ml)
  • ️2 adet soğan (4’e bölünmüş)
  • ️2 adet havuç (Küçük doğranmış)
  • ️2 adet patates (4’e bölünmüş)
  • ️1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
  • ️1 tutam tuz
  • 1 litre kaynamış su

    Nefis Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mercimekleri yıkayın.
  • Sıvı yağ ile bir tencereye soğan, havuç ve patatesi ekleyip karıştırın.
  • Yıkanmış mercimekleri içine katın ve tekrar karıştırın.
  • Biber salçasını,bir tutam tuzu ve kaynamış suyu içine katıp yaklaşık 15 dakika kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra çorbayı el blenderi ile püre haline getirin.

Bounty (Pasta Cocostar Pasta) Tarifi

 

Bounty (Pasta Cocostar Pasta) Tarifi İçin Malzemeler

Keki için malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1, 5 su bardağından 1 parmak eksik un

Keki ıslatmak için

  • 1 çay bardağı süt

Ara katı için

  • 2 su bardağı süt
  • 1, 5 su bardağı hindistan cevizi
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Çikolata sosu

  • 1 paket kutu krema
  • 75 gram sütlü çikolata

    Bounty (Pasta Cocostar Pasta) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri 2-3 dakika çırpılır.
  • Diğer malzemeler eklenir.
  • Kenarları yağlanmış tabanı fırın kağıdı serilmiş 26 santimlik kalıba dökülür.
  • 175 derecede kontrollü bir şekilde 25 dakika pişirelim.
  • Pişen kekimiz biraz ılısın kürdanla delikler açalım 1çay bardağı soğuk sütü dökelim.
  • Muhallebi için tüm mazemeleri bir tencereye alalım sürekli karıştıralım pişirelim.
  • Ocaktan alınca kekin üzerine dökelim ve yayalım.
  • Ardından çikolata sosunu hazırlayalım kremayı çikolatayı eritecek kadar ısıtalım kesinlikle kaynatmıyoruz
  • Ilıyan kremaya çikolataları ekleyelim ve karıştıralım.
  • Eriyen çikolatamızı pastamızın üzerine dökelim düzeltelim.
  • En az 4-5saat beklemesi lazım yada 1gece beklenirse daha da güzel olur pastamız istediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.
  • Ben beyaz çikolata ve antep fıstığı kullandım 😍deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ilk defa yaptım harika oldu mutlaka deneyin 

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...