Portakallı Revani Tarifi

 

Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 portakal kabuğu rendesi

Şerbet için

  • 3.5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 portakalın suyu

    Portakallı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için bir tencereye şeker ve suyu ekliyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
  • Kaynayınca altını kısıp 15 dk kaynayan suya portakal suyunu ekleyip 5 dk daha kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz.
  • Kek için yumurtayı ve şekeri çırpıyoruz.
  • Sırayla yağ,yoğurt, ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Portakal rendesini ekleyip daha sonra ırmık ve unu ekliyoruz.
  • Karıştırıyoruz vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıp 170 ° fırında 35 dk altüst pişmeye bırakıyoruz.
  • Fırından çıkan kekin ilk sıcağı çıkanca soğuk şerbeti ekliyoruz. 1 -2 saat dinlendiriyoruz.
    Afiyet olsun 

Ekşili Zeytinyağlı Pırasa Tarifi

 

Ekşili Zeytinyağlı Pırasa Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 ince dal pırasa
  • 1 su bardağı domates sos
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 küp şeker
  • Tuz

    Ekşili Zeytinyağlı Pırasa Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pırasayı doğrayıp zeytinyağında karamelize olana kadar kavuruyoruz.
  • Ardından domates sos sarımsak limon suyu ve nar ekşisi ekliyoruz.
  • Sonrasında küp şeker ve tuz ilave edip kendi suyuyla 15-20 dk arası pişiriyoruz.
  • Altını kapatıp ince kıyılmış maydanoz ekleyip biraz dinlendirdikten sonra ister sıcak ister soğuk servis ediyoruz.

Asla Dağılmayan Ayva Reçeli Tarifi

 

Asla Dağılmayan Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo ayva
  • 5 bardak şeker
  • 1 limonun suyu
  • 2-3 adet karanfil
  • 5 bardak sıcak su (Yoğun olsun isterseniz 3 bardak)
  • Ayva çekirdeği

    Asla Dağılmayan Ayva Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ayvaların kabuklarını soyun ardından ortadan bölüp beyaz ve sert kısımları temizleyin.
  • Temizlediğiniz 2 ayvanın çekirdeklerini ayırın.
  • Daha sonra reçeli yaparken kullanıcaz ayvaları.
  • Soyduktan sonra ister rendeleyin ister benim gibi küp küp doğrayın ben minik minik doğradım.
  • Daha sonra genişçe bir tencerenin içerisine doğradığınız ayvaları koyun.
  • Üzerine 5 bardak sıcak suyu ilave edip 15 dakika ayvalar hafif yumuşayana kadar haşlayın ben sulu sevdiğim için 5 bardak su kullandım. Sizler reçelinizi daha yoğun olsun isterseniz 3 bardak su kullanın kaynattıktan sonra içerisine şekeri karanfili ve ayvanın çekirdeklerini ilave edin (ben çekirdekleri hafif sudan geçirip elimle sıktım bu şekilde asla dağılmıyor ) ve 50 dakika ağzı açık kısık ateşte pişirin.
  • 50. Dakikadan sonra limon suyunu ilave edip bi 15 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın
  • Soğuturken tencerenin altına tepsi içerisinde soğuk su koyun ki şeker yanmasın.
  • Soğuduktan sonra kavanazlora pay edip ağzını kapatın hemen tüketecekseniz buzdolabında muhafaza edin Konserve yapacaksanız yeni kapak kapatıp serin kuru yerde muhafaza edin afiyet olsun 

Çikolatalı Marmelatlı Papatya Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi

 

Çikolatalı Marmelatlı Papatya Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı biraz fazla pudra şekeri
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı un

Arası için;

  • Sürülebilir çikolata
  • Reçel
  • Marmelat

    Çikolatalı Marmelatlı Papatya Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına un hariç tüm malzemeleri koyalım karıştıralım sonra unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım.
  • Hamurum üzerine yağlı kağıt koyup üzerinden merdane ile incelmesini sağlayalım aşırı ince veya kalın olmasın.
  • İki kat kurabiye olacağı için kalın olmamalı.
  • Kalıplarla şekil verelim yağlı kağıt serilmiş tepsiye düzleyelim. (yağlı kağıt olmazsa tepsiye yapışırsa alırken kırılıp dağılabilir )
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kontrollü şekilde 15-20 dk kadar pişirelim. (pişme süresi kalıptan kalıba veya fırından fırına değişiyor )
  • Kurabiyeler soğuduktan sonra üste gelen kurabiyelere pudra şekeri serpelim.
  • Sonra alta gelen kurabiyenin üzerine sürülebilir çikolata veya marmelat reçel sürelim.
  • Üzerine diğer kurabiyeyi koyup kapatalım. Veee hazır şimdiden afiyet olsun 

Fırında Sebzeli Karnabahar Tarifi

 

Fırında Sebzeli Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 1 adet havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kajun baharatı
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 er çay kaşığı toz kırmızı biber ve pulbiber

    Fırında Sebzeli Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesler küp küp doğrayalım.
  • Karnabaharı da çok küçük çiçeklerine ayıralım.
  • Havucuda halka halka dilimleyelim.
  • Karıştırma kabına yağ tuz ve baharatı ekleyip karıştıralım.
  • Fırın kabına karışımı döküp üzerine yağlı kağıdı ıslatıp kapatalım.
  • 200 derece fırında pişirelim.
  • Pişme esnasında bir kez fırından çıkarıp sebzeleri karıştıralım.
  • Fırından çıktıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt döküp erittiğimiz yağlı baharatı gezdirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun 

Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi

 

Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar

Bulamak için:

  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı maden suyu (200 ml)
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal

    Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırında soslu çıtır çıtır karnabahar kızartması için öncelikle karnabaharın yeşil kısmını keselim ve çiçeklerine ayıralım.
  • Ardından güzelce yıkayalım.
  • Pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz fırın tepsisini bir kenara alalım.
  • Bulamak için uygun bir kapta yumurta, mısır unu, galeta unu, sıvı yağ, kırmızı toz biber, karabiber, sarımsak veya sarımsak tozu, tuz, zerdeçal ve maden suyunu karıştıralım.
  • Karnabaharlarımızı hazırladığımız karışıma bulayalım ve fırın tepsisine dizelim.
  • Tüm karnabaharları fırın tepsisine aldıktan sonra önceden ısıttığımız 200°C fırında 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda çıtır karnabaharlarımız servise hazır. Yanında yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Patatesli Kek (Börek Tadında Nefis) Tarifi

 

Patatesli Kek (Börek Tadında Nefis) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 200 ml sıvı yağ (1 su bardağı)
  • 200 ml yoğurt (1 su bardağı)
  • 100 gram beyaz peynir
  • 180 gram un (2 su bardağından 1 parmak eksik)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 küçük soğan
  • 1 tutam dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Silme)
  • 1çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • Yarım tatlı kaşığı pulbiber

    Patatesli Kek (Börek Tadında Nefis) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri ve soğanı küçük küçük doğrayalım.
  • Yumurtaları derin bir kasede çırpalım.
  • Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Patatesleri, soğanı, peyniri, baharatları ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip iyice karıştıralım.
  • Kabartma tozunu ve unu ekleyip karıştıralım. Hafif koyu kıvamlı bir harç oluyor.
  • Yağlanmış ya da yağlı kağıt serili kalıba karışımı aktaralım ve her tarafı eşit olacak şekilde yaydıralım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.
  • Ilık veya soğuk servis edebilirsiniz. Yoğurt ve saatayla yanına çok yakışıyor.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...