Evde Orjinal Tantuni Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 tavuk göğsü
  • Yarım su bardağından 1-2 parmak fazla sıvı yağ (bol yağlı lezzetli oluyor)
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Köri
  • Kimyon

Arası için;

  • Doğranmış domates
  • Piyazlık doğranmış soğan ve maydanoz
  • Sumak
  • Lavaş yada küçük ekmekler

    Nasıl Yapılır?

  • Tavuklarımızı iyice yıkayıp, olabildiğince küçük doğruyoruz. Biraz dondurursanız dondurucuda çok kolay doğranır.
  • Sonra bir tencereye alıp üzerine yarım çay bardağı kadar su koyup, kaynamaya bırakıyoruz. Birazda tuz koyalım.
  • Tavuklar pişerken genisçe bir tava yada tencerede tavuklar pişerken genişçe bir tava yada tencerede yapışmaz olmalı yağı koyalım.
  • Üzerine bol pul biber koyup karıştıralım ve pişen tavukları kevgir yardımıyla alıp tavaya koyalım baharatlarıda koyup, karıştıralım.
  • Biraz pişince tavuğu pişirdiğimiz tavuk suyundan 1 çay bardağı koyalım ve 15 dakika pişirelim. Ekmeğimizi yağına batırıp tavuklardan koyalım ve doğranmış domates ve piyazdan arasına koyalım. Tursuda koyabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bol Soslu Peynirli Makarna Tarifi

 

Malzemeler

  • 250 gram makarna (Yarım paket)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 100 ml makarna suyu (Yarım çay bardağı)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 200 ml krema (1 paket)
  • 100 gram rendelenmiş kaşar (1 kase)

    Nasıl Yapılır?

  • Makarnayı paketin üzerinde yazan süreye göre haşlayın.
  • Zeytinyağı ile birlikte soğanı ve sarımsağı tavaya alıp kavurun.
  • Domates salçasını da ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Makarna suyu,baharatlar ve kremasında ekleyip karıştırın.
  • Kaşar peynirini de sosa ilave edin.
  • Son olarak makarnayı ekleyip karıştırın. Afiyet olsun

Kalıpsız Çikolatalı Baton Pasta Tarifi

 

Malzemeler

Keki için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağından iki parmak eksik un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 2 poşet kremşanti
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket krema ya da bir su bardağı soğuk süt
  • 1 paket labne peyniri (200 gr)
  • 100 gram bitter çikolata

Araları ve üzeri için;

  • Bir kase süt(ıslatmak için)
  • Damla çikolata

    Nasıl Yapılır?

  • Keki için yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz. Bir su bardağı toz şekerin yarısını beyazlarının üzerine yarısını sarılarının üzerine döküyoruz. Beyazları kabarana kadar mikserle çırpıyoruz.
  • Ardından sarıları çırpmaya başlıyoruz. Sıcak suyu, nişastayı, unu, kakaoyu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Daha sonra yumurta beyazlarını üç aşamada sarılı olan karışıma ilave edip, spatula ile söndürmeyecek şekilde karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serili tepsiye hamuru döküp yayıyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kek pişerken kreması için kremşantileri, kakaoyu ve kremayı çırpıyoruz. Ardından labne ve benmari usulü eritilmiş çikolatayıda ekleyip, çırpıyoruz.
  • Pişen keki soğuduktan sonra ters çevirip yağlı kağıdı çıkarıyoruz. Ardından üç eşit parçaya kesip ilk parçayı servis tabağına alıyoruz.
  • Üzerini biraz sütle ıslattıktan sonra kremadan sıkıp damla çikolata serpiyoruz. Bütün katları bu şekilde hazırlayıp kalan kremayı üzerine sıvıyoruz.
  • Üzerine isteğe bağlı çikolata rendesi ile süsleyip en az üç saat buzdolabında dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Bir gece önceden yaparsanız çok daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun.

Bardakta Kardelen Tatlısı Tarifi

 

 Malzemeler

  • 4 su bardağı süt (800ml)
  • 200 ml krema
  • 4 yemek kaşığı tozşeker (80gr)
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 70 gram beyaz çikolata
1 paket vanilya şekeri
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi

    Nasıl Yapılır?

  • Süt,un,şeker ve yumurta sarısını tencereye alıp iyice karıştırıp ocağa alıyoruz ve sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
  • Göz göz olmaya başlayınca ocaktan alıyoruz.
  • Beyaz çikolata ve vanilya şekerini ilave edip çikolata eriyen kadar karıştırıyoruz.
  • Sıvı kremayı ilave edip blendırla karıştırıyoruz.
  • En son hindistan cevizini ilave edip servis bardaklarına paylaştırıyoruz.
  • En az 2 saat buzdolabında bekletip üzerlerine hindistan cevizi serpiştirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Bulgur Salatası (Kaşık Kaşık Yediriyor) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • 1 küçük kase konserve mısır
  • 1 su bardağından biraz fazla yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam dereotu
  • Tuz

Üzeri için

  • 3-4 adet ceviz
  • 2 çay kaşığı pulbiber
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ

     Nasıl Yapılır?

  • Bulguru tencereye alıp üzerine su ekleyip haşlıyoruz.
  • Haşlandıktan sonra geniş bir kaseye alıp mısır,turşu,dereotu ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Yoğurt,sarımsak ve mayonezi karıştırıp üzerine döküyoruz.
  • Servise kasesine alıp üzerine ceviz,zeytinyağ ve pulbiber karışını ekleyip servis ediyoruz. Afiyet şeker olsun 

Patatesli Ispanak Graten Tarifi

 

Malzemeler

  • 300 gram ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet patates
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Pul biber,karabiber
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar

    Nasıl Yapılır?

  • Tavaya sıvı yağ alalım.
  • Küp küp doğranmış soğan,kapya biberi ve havucu ekleyip kavuralım.
  • Ardından ince doğradığımız patatesleri ilave edip kavurmaya devam edelim.
  • 3-4 dakika kapağı kapalı yumuşamasını sağlayalım.
  • İnce doğradığımız ıspanakları ilave edip kavuralım.
  • Baharatları ilave edelim.
  • 1 yemek kaşığı un ve sütü ilave edip güzelce karıştıralım.
  • Harcı fırın kabına alıp üzerine rendelenmiş kaşar serpip önceden ısıtılmış 170 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Sarımsaklı Un Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 çay bardağı un
  • 5 – 6 su bardağı soğuk su
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz

Üzerine :

  • Nane
  • Tereyağı
  • Pulbiber

    Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağ ve tereyağ alınarak eritilir.
  • Üzerine un eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Kavrulan unun üzerine karıştırarak su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır.
  • Kaynamaya başlayınca rendelenen sarımsak ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
  • Bir taşım kaynatılır ve kapatılır.
  • Ayrı bir tavada tereyağı, pulbiber ve nane kızdırılır. Üzerine gezdirilir.Dilerseniz benim gibi sadece nane ile servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun 

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...