Çok Ekonomik Kurabiye (Ağizda Eriyen Olay Kurabiye) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 su bardağı un

Süslemek için;

  • Çikolata sosu
  • Çilek sosu

    Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına sıvı yağı ve pudra şekerini alalım ve karıştıralım.
  • Üzerine kontrollü olarak unu ekleyip yoğuralım.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizle yuvarlayarak baş parmağımız ile çukur açalım.
  • Fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirelim.
  • Piştikten sonra fırından alalım ve çukurlara soslardan dökelim. (soğuduktan sonra) Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!.

Teriyaki Soslu Tavuk (Japon Mutfağından Nefis Bir Tarif) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 tavuk göğsü (küp küp doğranmış

Sosu için

  • Yarım çay bardağından biraz fazla soya sosu
  • Yarım çay bardağının yarısı su
  • 1 çay kaşığı balık sosu
  • Bir kaç damla limon
  • 1 çay kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • 5 çeşit çin baharatı (nodlle paketindeki baharatlar olur)
  • 1 diş sarımsak
  • Çay kaşığı ucuyla zencefil
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı susam yağı

Üzerine:

  • Susam

    Nasıl Yapılır?

  • Sos için bütün malzemeleri karıştıralım.
  • Doğranmış tavukları sirkeli suda yıkayıp süzdürelim.
  • Sosun birazını tavuğa ekleyip karıştırıp buzdolabında yarım saat bekletelim.
  • Sonra çöp şişlere dizelim.
  • Tavaya sıvı yağ ekleyip arkalı önlü kızarana kadar pişirelim.
  • Kalan sosu üzerine döküp kısık ateşte bir iki çevirip üzerine susam serpelim (afiyet olsun).

Balon Bazlama (Yumuşacık, Patatesli ) Tarifi

 

 Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz (silme)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

İç harcı için(isteğe bağlı olarak)

  • 5-6 adet patates
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patatesleri soyup ocakta yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
  • Daha sonra suyunu süzüp uygun bir kaba alalım, güzelce ezelim.
  • Soğanı küçük küçük doğrayıp uygun bir tavaya alalım.
  • Zeytinyağ ekleyip kavuralım.
  • Daha sonra patatesleri ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Soğuduktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlayalım.
  • İlk önce yoğurma kabına unu ve tuzu alıp ortasını çukurlaştıralım.
  • Üzerine suyu,mayayı, şekeri, ve zeytinyağını alarak yumşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurunu nekadar yumuşak olursa bazlamalar o kadar yumşak olur.
  • Hamuru yoğururken elinizi hafif ıslatırsanız daha kolay yoğrulur.
  • Üzerini streç film ile kapatarak 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamurun havasını alarak küçük ve eşit bezelere bölelim.
  • Hafif elimiz ile hamuru bastırarak istediğimiz boyuta getirelim. Temiz bir bez ile örtelim( hamur asla kurumasın yoksa bazlamalar istediğimiz gibi olmaz).
  • Patatesli iç harcı için bezelerin içine yuvarladıgımız patates toplarını koyalım ve orta tabak büyüklüğünde açaçalım.
  • Isıttığınız yanmaz yapışmaz tavaya bezelerimizi koyalım.
  • Hafif kizarmaya başladığında çevirelim. Sonra tekrar çevirelim. Bu şekilde birkaç kez çevirip pişirdikten sonra tavadan bazlamaları alalım ve sıcak sıcak servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Yağ Çekmeyen Yoğurtlu Pişi Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı keten tohumu
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığına yakın tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kaba önce yumurtayı alıp çatalla çırpıyoruz.
  • Üzerine yoğurdu ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Unu yavaş yavaş ilave ediyoruz, yoğurdun sululuğuna göre un miktarı değişebilir.
  • Yumuşak bir hamur yapmalıyız.
  • Unla birlikte diğer malzemeleri de ekleyip hamuru hazır hale getiriyoruz.
  • Ben önce çatal veya kaşıkla karıştırıyorum, artık karıştırmakta zorlandığım zaman yoğurmaya geçiyorum.
  • Zaten uzun süre yoğurulacak bir hamur değil.
  • Toparladığımız hamuru 3 parçaya bölüyoruz, benim her bir bezem 200 gram civarı çıktı.
  • Tek tek un ve oklava yardımıyla bezeleri açıyoruz.
  • Çok ince olacak şekilde açmıyoruz, kalınlığını fotoğrafta inceleyebilirsiniz.
  • Hamur üzerindeki ve altındaki fazla unu elimizle süpürelim.
  • Pizza kesici veya bıçakla açtığımız hamuru kesiyoruz.
  • Isınmış yağda önlü arkalı kızartıyoruz.
  • Yağınızın çok derin olmasına gerek yok.
  • Peçete koyduğumuz tabağa pişenleri alıyoruz.Servise hazır, afiyet olsun. 

Tereyağlı Pofidik Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 5.5 -6 su bardağı un
  • 1 dolu yemek  yumuşak tereyağ ( 60 gr)

İçi için

  • Kaşar peyniri

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı

     Nasıl Yapılır?

  • Sıvı malzemelerinin hepsini karıştırıyoruz.
  • Ardından kuru malzemeleri ekleyerek yoğuruyoruz.
  • Hamur olunca en son yumuşak tereyağını ekliyoruz.
  • İyice yoğrulduktan sonra  yarım saat mayası gelene kadar dinlendiriyoruz.
  • Sonra resimdeki gibi şekil veriyoruz.
  • 15 dakikada tepsi mayası yapıyoruz bu tarifi istediğiniz gibi şekilli yapabilirsiniz.
  • Ardından 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin vee mükemmel pufidik poğaçalarımız hazır.Afiyet şifa olsun 

Ağızda Dağılan Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 paket margarin veya tereyağı
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet limon rendesi
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzerine

  • Damla çikolata

    Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığında margarin veya tereyağı karıştırma kabına alınır.
  • Un hariç tüm malzemeler eklenir,iyice yoğrulur.
  • En son aldığı kadar un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan hamur hazırlanır.
  • Tepsiye yağlı kağıt serilir,hamurdan cevizden küçük parçalar koparılıp altı adet damla çikolata batırılır.
  • Tüm hamur bitene kadar devam edilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Soğuduktan sonra servis edilir.

Dereotlu Kıyır Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı mısır unu
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 125 gram margarin
  • 1,5 su bardağı un ( kontrollü koyalım)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demek ince doğranmış dereotu

İçi için ;

  • Tam yağlı beyaz peynir

    Nasıl Yapılır?

  • Mısır unu tuz ve yumurtayı karıştırıyoruz.
  • Margarin ve sıvı yağını ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Diğer tüm malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
  • Kontrollü bir şekilde eklediğimiz undan sonra yumuşak ele yapışmayan kıvamında avuç içimizde açıp peynirini koyuyoruz.
  • Tepsiye yerleştirip üzerine yumurta sarısını bir çay kaşığı yoğurt ile açtım kokusu olmasın diye dilerseniz direk olarak da sürebilirsiniz.
  • Çatal yardımıyla çizik attım. 180 derece fırında 30 dk pişirelim.Afiyet olsun 

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...