Tencerede Kabak Tatlısı (Fırında Pişmiş Gibi) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1,5 kilo kabak
  • 3 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı pekmez

    Nasıl Yapılır?

  • Kabakları soyup yıkayıp, büyük dilimler halinde kesiyoruz, tencereye diziyoruz. Üzerine şekeri koyup kısık ateşte pişiriyoruz.
  • İçine kesinlike su ilave etmiyoruz ve yüksek ateşe bırakmıyoruz. Çok kısık ateşte sulanıyor. Sonra pişmeye yakın biraz daha ısıyı artırabilirsiniz.
  • Kısık ateşte uzun süre pişerse aynı fırında pişmiş gibi oluyor. Tekrar fırına atmaya gerek yok. Ama önemli olan su azalana kadar kısık ateşte pişmesi gerekli.

Portakal Kabuğu Tozu Tarifi

 

Malzemeler

  • 9 adet portakal kabuğu (İstenildiği kadar)

    Nasıl Yapılır?

  • Portakalların dış kabuklarını soyacak yardımıyla soyuyoruz.
  • Fırında kurutacaksanız 70 derece fırında 1,5 saat 100 c fırında 1 saat olmak üzere toplamda 2,5 saat fırında kurutuyoruz.
  • Fırında kurutmak istemiyorsanız peteğin üzerine yağlı kayıt serip 1 gün bekletebilirsiniz.
  • Kuruttuğumuz portakal kabuklarını küçülterek rondomuza alıyoruz.
  • Rondodan geçiriyoruz. İri parçalar kaldıysa elekten geçirip tekrar rondodan geçiriyoruz.
  • Toz haline gelen portakal kabuğu tozunu kavanoza koyarak buzdolabında tüm yaz boyunca tatlı ve keklerde kullanabilirsiniz.
  • Ayrıca kış çaylarınıza ilave ederek de kullanabilirsiniz.

    Afiyet olsun.

20 Dakikada Yapılacak Kedidili Tatlı Tarifi

 

Malzemeler

  • 15 adet kedidili bisküvi
  • Islatmak için 1 su bardağı süt

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin

Çikolata sos için;

  • 1 paket hazır çikolata sos
  • 2 buçuk su bardağı süt

Süslemek için;

  • Çilek antep fıstığı

    Nasıl Yapılır?

  • Tatlımızı yapmaya kedili bisküvileri süt ile ıslatmakla başlayalım .
  • 1 su bardağı sütü kaseye alıp kedidillerini batırıp borcama yerleştiriyoruz.
  • Tencereye süt ,toz şeker ,un, nişastayı alıp karıştırıyoruz .
  • Kaynamaya başlayınca içine tereyağı ya da margarin ve vanilyayı ekleyerek karıştırıp muhallebi ılınınca kedidili bisküvilerin üzerine dağıtıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Çikolata sosu için paketin üzerindeki tarife göre pişirip soğumaya bırakın.Çikolata sosumuz da hazır.
  • 5 dk kadar çikolata sosumuzu da bekletip ılıdıktan sonra borcama sosumuzu da ekleyelim.
  • Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini çilek ve antep fıstığı ile süsleyip servis yapalım.

Kaşarlı Brüksel Lahanası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg brüksel lahanası
  • 1 kase bezelye
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı

Üstü için

  • 500 gram kaşar peyniri

    Nasıl Yapılır?

  • Brüksel lahanasının kök kısımlarını kesip yapraklarını temizliyoruz.
  • Sarımsağı rendeliyoruz toz kırmızı biber,pulbiber,tuz ve sıvı yağı karıştırıyoruz.
  • Brüksel lahanamıza ekliyoruz hepsini tekrar karıştırıyoruz.
  • Fırın kabımıza 250 gram kaşar peyniri koyup üstüne sosladığımız lahanalarımızı diziyoruz.
  • Bir kase bezelye ilave ediyoruz kalan sosumuzu üstüne sürüyoruz.
  • 180 derecede 35 dakika pişiriyoruz.

Hindistan Cevizli Çikolatalı Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 3 su bardağı un

Üzeri için;

  • Benmari usulü eritilmiş çikolata
  • Hindistan cevizi

     Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı, yumurta ve pudra şekeri bir kapta karıştırılır.
  • Daha sonra nişasta ve un ilave edilip yoğurulur.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır.
  • Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verilir.
  • Üstü çatlayıp kızarmadan beyazken fırından çıkarılır.
  • Çikolata benmari usulü eritilir.
  • Soğumuş kurabiyeler önce eritilmiş çikolataya batırılır ardından hindistan cevizine bulanır.
  • Üstündeki çikolata donduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun 

Duble Sosuyla Her Yeri Islak Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao

    Nasıl Yapılır?

  • Çırpma kabına yumurta ve şekeri alalım. Köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
  • Üzerine sıvı yağı ve sütü ekleyelim, karıştıralım.
  • Unu, kakaoyu, kabartma tozu ve vanilyayi eleyerek ekleyelim. Son kez çırpalım.
  • Yağlanmış borcama veya kalıba hamuru dökelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dk pişirelim.
  • Piştikten sonra fırından alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Sosu için sütü, sıvı yağı, şekeri ve kakaoyu alarak güzelce çırpalım.
  • Kaynamaya bırakalım. Güzelce kaynayan sosu ocaktan alalım. Oda sıcaklığına gelmesi için bırakalım.
  • Soğuyan keki dilimleyelim ve sosou dökelim.
  • Sosunu çeken keki süsleyerek servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Tuzda Somon Balığı Tarifi

 

Malzemeler

  • 750 gram somon balığı

Sosu için

  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşık kırmızı toz biber
  • 2 dilim soğan
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • 1-2 biberiye
  • 2 dal dereotu

Üzerini kapatmak için

  • Dilimlenmiş soğan
  • Kırmızı biber
  • Dilimlenmiş limon
  • Biberiye ve dereotu

Tuz hamuru için

  • 2,5 kilo tuz
  • 3 yumurta beyazı

    Nasıl Yapılır?

  • Sarımsak,kırmızı toz biber, soğan,hardal ,limon suyu,biberiye ve dereotunu birlikte eziyoruz.
  • Sosumuzu somon balığımıza furça ile sürüyoruz.
  • Tuz ve yumurta akımızı karıştırıp hamur haline getiriyoruz.
  • Bir kısmını fırın tepsisine yerleştiriyoruz üstüne balığımızı koyup üstünü sebzelerimizle kapatıp kalan tuzumuzu üstüne seriyoruz.
  • 180 derecede 45 dakika pişiriyoruz.
  • Lokum gibi somon balığını servis etmek için tuzumuzu çekiç yardımıyla kırıyoruz afiyet olsun.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...