Sirkeli Çıtır Poğaça Tarifi

 

Sirkeli Çıtır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 tane yumurta (bir tanesinin sarısını ayrılacak)
  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3,5-4 su bardağı un

İçi için;

  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 su bardağı peynir

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

    Sirkeli Çıtır Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sirkeli poğaça için öncelikle yoğurma kabına tereyağı, yumurta, yoğurt, sıvı yağ, sirke, toz şeker, tuz, kabartma tozu ve unun bir kısmını ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  • Yavaş yavaş unu ekleyerek hamurumuz kıvam alıp toparlanana kadar yoğurmaya devam edelim.
  • Toparlanan hamurdan ceviz  büyüklüğünde parçalar kopartalım ve önce elimizle yuvarlayalım.
  • Ardından yuvarladığımız hamuru tezgaha alarak bastıralım ve daire şeklinde hamurumuzu genişletelim.
  • İç harcı için ince kıyılmış maydanoz ve peyniri uygun bir kasede karıştıralım.
  • Açtığımız hamurun ortasına iç harcımızdan yerleştirip kapatalım, parmaklarımızla uçlarına bastırarak birleştirelim. Dilerseniz farklı iç harçları da kullanabilirsiniz.
  • Şekillendirdiğimiz poğaçaları sırasıyla fırın tepsisine dizelim.
  • Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
  • Çörek otu veya susam serperek önceden ısıttığımız 170 °C fırında 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen sirkeli çıtır poğaçamızı fırından alalım.
  • Oda sıcaklığına gelince servis edebilirsiniz. Bu ölçülerle 18-20 adet poğaça elde edebilirsiniz. 

İrmik Helvası Tarifi

 

İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı şeker
  • 175 gram margarin
  • 1 su bardağı + 4 yemek süt
  • 1 su bardağı + 4 yemek kaşığı su

    İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bir tencereye şeker ve suyu alıp kaynamaya bırakıyoruz.
  • Ardından bir cezveye sütümüzü koyup onu da kaynamaya bırakıyoruz.
  • Bir tavaya yağı alıp eritiyoruz.
  • Eriyen yağın içine irmiği ekleyip rengi dönünceye dek kavuruyoruz.
  • Kavrulan irmiğe dikkatli bir sekilde kaynamış şekerli suyu ilave edip bir tur karıştırıyoruz.
  • Ardından yavaş yavaş kaynayan sütümüzü ilave edip kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  • İstenilen kıvama gelince altını kapatıp sekil veriyoruz ister sıcak, ister soğuk servise hazır hale getiriyoruz.

Raffaello Muhallebi (Hafifliğine İnanamayacaksınız) Tarifi

 

Raffaello Muhallebi (Hafifliğine İnanamayacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 5 kaşık şeker
  • 5 kaşık nişasta
  • 2 kaşık hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 60 gram beyaz çikolata
  • 1 paket krema (200 ml)

Üzeri için

  • Hindistan cevizi

    Raffaello Muhallebi (Hafifliğine İnanamayacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muhallebi için çikolata vanilya ve krema hariç bütün malzemeleri bir tencereye alıp karıştıralım.
  • Ocağa alıp orta ateşte karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısıp 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
  • İçine sıcakken çikolata vanilya ve kremayı ekleyip sıcakken kuplara pay edelim.
  • Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serpelim.
  • Dilediğiniz gibi süsleyip servis edelim 

Tahinli Barbunya Salatası Tarifi

 

Tahinli Barbunya Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı barbunya
  • 1 su bardağı rendelenmiş domates (Ben kışlık konserveden kullandım)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 su bardağı su
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • 2 adet konservelik kapya biber (İnce doğranmış)
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam maydanoz

Sosu için;

  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

    Tahinli Barbunya Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye zeytinyağı alalım.
  • Üzerine domates sosunu ekleyip hafif kavuralım.
  • Barbunyaları ekleyip 3-4 su bardağı su ile pişirelim. Suyu kalmayana kadar pişsin.
  • Yumuşayan barbunyaların üzerine turşu, kapya biber, dereotu, maydanoz ekleyelim.
  • Sos malzemelerini karıştırıp hazırladığımız salataya dökelim.
  • Üzerine ceviz serpip (şart değil) servis yapabilirsiniz.

Patlıcan Musakka Tarifi

 

Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 5 adet patlıcan
  • 3 adet domates
  • 2 adet çarliston veya 3 adet sivri biber
  • 2 adet soğan
  • 1 tutam maydonoz
  • 4 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyup küp doğrayın ve acı suyunu atması için bir müddet tuzlu suda bekletin.
  2. Biber, soğan ve domatesleri küp doğrayın, sarımsakları rendeleyin, maydanozu kıyın.
  3. Patlıcanları sıvı yağda kızartın ve fazla yağını iyice atması için bir peçeteye alın.
  4. Bir tencereye zeytinyağını alın ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  5. Salçaları ilave edin ve bir müddet kavurun.
  6. Kıymayı ilave edin ve kahve rengini alana kadar kavurun.
  7. Biberleri ilave edin ve biraz daha kavurun.
  8. Domates, sarımsak ve baharatları ilave edip karıştırın ve biraz pişirin.
  9. En son maydanozu ekleyip karıştırın.
  10. Bir tencereye kızarttığınız patlıcanları alın ve üzerine kıymalı harcı serin.
  11. Üzerine suyu dökün, tencerenin kapağını kapatın ve 10-15 dk. kadar kısık ateşte pişirin.

Kış Çorbası Tarifi

 

Kış Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Su (8 su bardağı)

Terbiyesi için

  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı

    Kış Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sebze çorbası için öncelikle patates ve havucun kabuklarını soyarak küp olacak şekilde doğruyoruz.
  • Uygun bir tencereye zeytinyağını alıyoruz. Doğradığımız soğanı sarımsak ile zeytinyağında kavuruyoruz.
  • Soğanlar pembeleştikten sonra üzerine patates ve havucu ilave edip biraz daha kavuruyoruz.
  • Tuzunu ve zerdeçalı ilave edip üzerini geçecek kadar suyu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  • Sebzeler piştikten sonra bledırdan geçirip terbiyesini hazırlıyoruz.
  • Bunun için un, yumurta ve yoğurdu güzelce çırpıp içine çorbadan ekleyip kesilmemesini sağlıyoruz.
  • Terbiyeyi çorbanın içine döküp hızlıca karıştırıyoruz.
  • Tekrardan kaynatıyoruz. Kıvamı koyu olursa su eklemesi yapabilirsiniz. 

Fırında Mevsim Sebzeleri (Ön Haşlama Yok) Tarifi

 

Fırında Mevsim Sebzeleri (Ön Haşlama Yok) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 1 adet küçük boy brokoli
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kapya biber
  • (sevdiğiniz farklı sebzeleri de ekleyebilirsiniz brüksel lahanası, kereviz, bal kabağı gibi)

Sosu için;

  • 1 çay bardağına yakın zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuzu kendi damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz

    Fırında Mevsim Sebzeleri (Ön Haşlama Yok) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yıkanan tüm sebzeleri irice doğrayıp fırın tepsisine ekleyin.
  • Üzerine bir kavanozda hazırladığınız sosu dökün.
  • 200 derece fırında ortalama 30-35 dk pişirin. (fırından fırına fark gösterebilir siz patates ve havuçu kontrol ederek pişirme süresini ayarlayabilirsiniz. )
  • Ön haşlamaya gerek kalmadan sebzelerin besin değerini kaybetmeden bu tarifle et ve tavuk yemeklerini daha güzel hale getirebilirsiniz.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...