Patlıcan Mezesi, Vegan Tarifi

 

Patlıcan Mezesi, Vegan Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 200 gram konserve domates (veya taze, közlenmiş kabuksuz domates )
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı beyaz sirke
  • Tuz

Üzerine gezdirmek için;

  • Nar ekşisi

    Patlıcan Mezesi, Vegan Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcan ve kırmızı kapya biberi güzelce yıkayalım, saplarını keselim, biberin iç çekirdeklerini alalım.
  • Patlıcana birkaç yerinden sivri bıçakla darbe atılır ve sebzeleri airfryer da 20 dakika ( ara ara çevirerek ) 200 derecede közlenir.
  • Közlenen sebzeyi biraz dinlendirip kabuklarını soyalım. Sebzeleri ince ince doğrayalım ve kâseye alalım.
  • Üzerine sarımsak ezelim, konserve domates ilave edelim.
  • Bu arada iri domatesiniz varsa domatesi de ikiye bölüp ızgarada  airfryer da) közleyebilirsiniz ve konserve domates yerine közlenmiş, kabuğu soğulmuş domatesi de üzerine doğrayabilirsiniz. Doğranmış maydanozu da ilave edelim, tuz ile tatlandıralım.
  • Sirke ve zeytinyağ da ilave edelim ve karıştıralım. Üzerine nar ekşisi de gezdirelim ve ekmekle banıp banıp 

Kumlu Pasta Tarifi

 

Kumlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 3 kaşık kakao

Krema malzemeleri;

  • 1 litre süt
  • 100 gram çikolata
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Üzeri için;

  • Yarım paket kakaolu bisküvi

    Kumlu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri mikser yardımı ile köpürene kadar çırpalım. Ardından diğer kek malzemelerini ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Yağladığımız borcama hazırladığımız kek karışımını dökelim, önceden ısıtılmış 180° fırında 30 dakika pişirelim.
  • Kek pişerken kremasını hazırlayalım. Krema için çikolata hariç diğer bütün krema malzemelerini tencereye alalım. Sürekli karıştırarak göz göz olana dek pişirelim ve ocağın altını kapatıp çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştıralım.
  • Keki fırından aldıktan sonra biraz ılımaya bırakalım, daha sonra 1 bardak sütle keki ıslatalım. Üstüne hazırladığımız kremayı güzelce yayalım.
  • Robottan geçirdiğimiz bisküvileri en üstüne serpiştirelim. Buzdolabında dinlendirdikten sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. 

Yumuşacık Tavuk Şişler Tarifi

 

Yumuşacık Tavuk Şişler Tarifi İçin Malzemeler

  • 500-600 gram tavukgöğsü ( kuşbaşı kesilmiş )
  • 1 su bardağı soda / maden suyu
  • 1 su bardağı un
  • 2 diş sarımsak
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Kızartmak için;

  • Biraz sıvı yağ

    Yumuşacık Tavuk Şişler Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm tavuk göğsünü kuşbaşı doğradıktan sonra, şişlere biraz aralıklı kalacak şekilde dizin.
  • Ayrı bir kasede sosu için geri kalan malzemeleri ekleyin güzelce karıştırın.
  • Tavuk şişleri sosa güzelce bulayın ve kızdırmış olduğunuz yağın içinde çevirerek güzelce kızartın.
  • Ben yanına sarımsaklı yoğurt hazırladım içine biraz dereotu doğradım ve çok yakıştı. 

Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tarifi

 

Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 1 su bardağından az eksik tahin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (eritilecek)
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağından az eksik şeker

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tereyağı eritip sıvı yağ ile karıştırıyoruz, baklavalık yufkamızı bir kat alıp her yerini yağlıyoruz, aynı işlemi 3 kat yapıp, en son kata 1-2 yemek kaşığı tahin sürüyoruz.
  • Üzerine 1 yemek kaşığı kadar şeker serpip en son ceviz içi serpip rulo şeklinde sarıyoruz, iki parmak genişliğinde bıçak ile kesip tepsiye yerleştiriyoruz.
  • En son kalan yağı üzerine sürüp tamamladıktan sonra 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Çıkınca ilk sıcağı çıktıktan sonra pudra şekeri serpiştiriyoruz, çıtır çıtır çok lezzetli bir tarif 

Çıtır Tepsi Böreği Tarifi

 

Çıtır Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram baklavalık yufka (30 adet )
  • 3 tane günlük yufka
  • Tel peynir
  • Kaşar peynir
  • 150 gram tereyağ

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 bardak süt
  • Yarım su bardağı (100 ml ) sıvı yağ
  • 1 şişe soda
  • 2 çay kaşığı tuz

    Çıtır Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tarifimiz standart fırın tepsisi içindir.
  • Sosumuzu derin bir kapta karıştırıyoruz.
  • Tereyağımızı eritiyoruz.
  • Tepsiyi yağladıktan sonra 15 tane baklavalık yufkamızı tepsiye diziyoruz baklavalık yufka tam tepsi boyutunda olduğu için kesmemize gerek yok.
  • Tepsiye yufkalarımızı dizerken 2 yufka da bir eritmiş olduğumuz tereyağından aralarına sürüyoruz.
  • 15. Yufkadan sonra 1 buçuk tane günlük yufkamızı parçalar halinde sosa batırıp diziyoruz bu aşamada tel ve kaşar peynirimizi de yufkanın üzerine döşeyip geri kalan 1 buçuk tane günlük yufkamızı da parçalara ayırarak sosa batırıp peynirimizin üstünü kaptırıyoruz.
  • Kalan 15 tane baklavalık yufkayı 2 tane de bir tereyağlayarak aynı şekilde üstüne diziyoruz.
  • Eşit şekilde dilimledikten sonra artan sos olursa aralara dökebilirsiniz.
  • Üstünüde fırça yardımıyla tereyağından sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek 45 dk kadar pişiriyoruz. Fırından fırına değişiklik gösterebilir üstü ve altı kızardığında fırından alabilirsiniz.
  • Not:Bu ölçülerle kalınlığı ideal börek kalınlığında olmaktadır. 

Etli Kuru Bamya Yemeği Tarifi

 

Etli Kuru Bamya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 ip kuru çiçek bamya
  • 3-4 adet limon tuzu yada limon suyu
  • 300 gram kuzu kuşbaşı et
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 5-6 su bardağı sıcak su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 4-5 adet acı kuru biber

    Etli Kuru Bamya Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencerede 1 litre su kaynatın içine limon tuzu atın ve kuru bamyaları 8-10 dakika pişirin ve suyunu süzün. Bamyaların büyüklüğüne göre pişme süresi uzayabilir.
  • Ayrı tencereye eti koyup suyu çekinceye kadar pişirin ardından yağları ve küp küp doğranmış soğanları ekleyin ve beraber kavurun.
  • Ardından salçayı ve küp küp doğranmış domatesi, tuz ve yarım limon suyu ekleyip beraber kavurun.
  • Sıcak su ilave edin ve kaynadıktan sonra 5 dakika sonra ipinden ayırdığınız bamyaları ve kuru biberleri ekleyin.
  • Orta kısık ateşte 20-30 dakika pişirin. 

Sebzeli Mükemmel Lezzetli Fit Tost Tarifi

 

Sebzeli Mükemmel Lezzetli Fit Tost Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tam buğday unu veya yulaf unu
  • 1 çay kaşığı ucu karbonat/kabartma tozu
  • 5-6 çiçek brokoli
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Çok az kimyon

İsterseniz üzerine;

  • Çörek otu

Tostun iç malzemesi;

  • 1 dilim kaşar 30 gr
  • 1 dilim beyaz peynir 30gr
  • 1 silme tatlı kaşığı salça (isteğe bağlı, ben çok yakıştırıyorum)

    Sebzeli Mükemmel Lezzetli Fit Tost Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Brokoliyi sebze buhar pişirici ile haşlayalım. Diğer yandan kasemizde yumurta ve unu iyice çırpalım. Brokoli haşlandıktan sonra çatalla ezip diğer malzemelerle karıştıralım.
  • Tost makinesinde güzelce aktarıp pişirelim. İsterseniz tavada da olur.
  • Piştikten sonra iç malzemeleri ekleyip 2 ye katlayalım biraz daha pişirelim. İşte hazır

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...